Hogyan adjunk el bitcoinokat – Útmutató kezdőknek

Hogyan adjunk el bitcoinokat – Útmutató kezdőknek

Azok az emberek, akik el akarják adni a Bitcoine-jukat fiat pénznemért (azaz dollár, euró stb.), Többféleképpen is megtehetik ezt online és offline módon. A következő bejegyzésben a rendelkezésre álló különböző értékesítési módszerekkel foglalkozom.

Hogyan adjuk el a Bitcoins összefoglalót

Ha vissza akarja konvertálni a Bitcoins-ját „normál” pénzre, akkor a következőket kell tennie:

Ha a Coinmama nem sikerül neked, íme néhány további csere ajánlott a Bitcoin értékesítéséhez:

Így lehet dióhéjban eladni a Bitcoins-t. Ha részletesebb magyarázatot szeretne kapni arról, hogyan kell eladni a Bitcoins-t, és megismerni a rendelkezésre álló egyéb módszereket, olvassa tovább. A következőkkel foglalkozom:

1. Hogyan ad el bitcoinokat?

Amikor úgy érzi, hogy ideje visszaváltania ezeket az értékes Bitcoine-kat fiat pénzre, néhány dologra gondolnia kell.

Először is, hogyan akar fizetni?

Szeretne pénzt kapni a PayPal-számlájára? a hitelkártyád? a bankszámlád? vagy talán inkább a készpénzt?

Ezek a megfontolások a második kérdéshez vezetnek: Melyik cserét szeretné használni?

A különböző tőzsdék eltérő fizetési módokat, díjakat és árfolyamokat biztosítanak. Fontos, hogy bőven végezzen piackutatást a megfelelő tőzsde kiválasztása előtt.

Végül itt van az adózás kérdése.

Nem részletezem ezt, mivel ez országonként más és más. Csak annyit mondok, hogy fontos tudni, hogy az Ön országában hogyan adóznak a kriptovaluta-eladások, annak megértése érdekében, hogy jelenteni kell-e és mikor a hatóságoknak az eladást.

Egyes országok nem álltak elő egyértelmű iránymutatásokkal, míg mások nagyon szigorú szabályokkal rendelkeznek. Győződjön meg róla, hogy konzultál a CPA-val a joghatósága alatt.

Most, hogy elértük az alapokat, hadd nézzem át a különféle módszereket, amelyekkel eladhatja a Bitcoins-t.


2. Bitcoin eladása PayPal-nal

Az egyik módszer, amellyel az emberek gyakran keresnek az interneten, az, hogyan lehet eladni Bitcoins-t, és hogyan lehet pénzt átvenni PayPal-számlájára.

A PayPal általában nem nagyon szereti a Bitcoin-ot, főleg annak köszönhető, hogy nem tudnak ügyfeleiknek visszafizetési védelmet nyújtani a Bitcoin-tranzakciókért (íme miért).

Ennek ellenére még mindig vannak olyan megoldások, amelyek lehetővé teszik a Bitcoins eladását a PayPal számára.

Coinbase

A népszerű Exchange Coinbase (világszerte 103 országban elérhető) lehetővé teszi, hogy összekapcsolja Coinbase-fiókját PayPal-fiókjával. Bár így nem vásárolhat Bitcoins-t, a Bitcoins-t eladhatja a Coinbase-en, és visszavonhatja az összeget a Paypal-számlájára..

Ez a funkció az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és az EU-ban érhető el. Így történik:

Ez valószínűleg a leggyorsabb és legkényelmesebb módszer ha országod támogatott. A Coinbase teljes áttekintésemet itt olvashatja el.

LocalBitcoins

Ha nem jogosult a Coinbase használatára, akkor is találhat olyan vevőket, akik elfogadják a Bitcoins-t a PayPal számára a LocalBitcoins-on keresztül..

A LocalBitcoins egy olyan piactér, ahol a vevők és az eladók találkoznak és kereskednek a Bitcoins-szal különféle fizetési módokért, beleértve a PayPalt is.

Ne feledje, hogy ha Bitcoin-t ad el PayPal-hitelekért, akkor azt a kockázatot kockáztatja, hogy egy vevő megcsalja, aki panaszt nyújt be a PayPal-nak, mondván, hogy soha nem küldte el neki azokat a Bitcoinokat, amelyekért fizetett. A LocalBitcoins teljes áttekintését itt olvashatja el.

Így adhatja el a BitCoinokat a PayPal számára a LocalBitcoins webhelyen:

LocalBitcoins


3. Bitcoin eladása hitelkártyával

Egyes tőzsdék lehetővé teszik, hogy pénzt közvetlenül a hitelkártyájára vegyen fel. Ez a módszer általában gyorsabb, mint az elektronikus átutalás, de egy kicsit drágább is.

CEX.io

A londoni székhelyű Cex.io lehetővé teszi, hogy pénzeszközeit felvegye MasterCardjára vagy Visa-jára. A visszavonható összeg az igazolástól függ, a továbbfejlesztett ellenőrzési számlákra vonatkozóan nincsenek korlátozások.

A pénzeszközök kártyára történő felvételének díja változhat bárhol 1,2% -3% között a kártya típusától függően. A CEX.io teljes áttekintésemet itt olvashatja el.


4. Bitcoinok eladása bankszámlával

Valószínűleg a Bitcoins értékesítésének leggyakoribb módja banki átutalás vagy más módon történő átutalás a bankszámlájára (pl. SEPA, ACH stb.).

Szinte minden Bitcoin-tőzsde támogatja ezt a módszert, beleértve a Coinbase-t, a CEX.io-t és a LocalBitcoins-t is, amelyeket korábban áttekintettem. Itt van további néhány kiválasztott bontása.

Coinmama

Ha az EU területén tartózkodik, a Coinmama lehetőséget ad arra, hogy a Bitcoins-t SEPA-átutalással értékesítse. A SEPA előnyei a gyors és viszonylag olcsó tranzakciós idők.

A Coinmama viszonylag drágának számít, amikor az árfolyamokról van szó. A Coinmama teljes áttekintésemet itt olvashatja el.

Bitpanda

A bécsi Bitpanda szolgáltatás lehetővé teszi a Bitcoins eladását és a pénzeszközök bankszámlán vagy SEPA átutalással történő felvételét. A Bitpanda teljes áttekintésemet itt olvashatja el.

Bitstamp

A Bitstamp az egyik legrégebbi Bitcoin-tőzsde. Lehetővé teszi Bitcoins eladását és banki vagy SEPA átutalással történő visszavonását. A Bitstamp áttekintésemet itt olvashatja el.


5. Hogyan adhatok el bitcoinokat készpénzért?

Az anonimitás fenntartása érdekében, vagy csak egyszerű kényelem érdekében, egyesek inkább eladják Bitcoinjukat készpénzért vagy közvetlenül egy másik személynek. Ha ez a helyzet, akkor több lehetősége van.

Bitcoin ATM-ek

A Bitcoin ATM-ek olyan gépek, amelyek elfogadják a Bitcoins-t és készpénzt szórnak ki. Nem minden ATM engedélyezi a Bitcoins eladását, egyesek csak a Bitcoins vásárlását teszik lehetővé. Néhányuknak semmilyen típusú azonosítót vagy igazolást sem kell megkövetelnie.

Általában az ATM-eknek korlátozott korlátja van arra, hogy mennyit vehet fel, de kis összeg esetén ez jó lehetőség lehet. Láthatja a ATM-ek teljes körű lefedettsége itt.

Fájdalmas

A Paxful 2015 óta működik, és lehetővé teszi olyan vásárlók (vagy eladók) megtalálását, akik különböző fizetési módokkal kereskednek, beleértve a készpénzt is. Ez azt jelenti, hogy a Paxful megtalálja a készpénzes vásárlókat az Ön területén.

Javaslom, hogy csak akkor kereskedjen, ha engedélyezi a letétet a Paxful-ban. Azt is ajánlom, hogy csak biztonságos helyen végezzen személyes kereskedést. Jó választás a banki előcsarnok, a rendőrség előterei és a bírósági házak.

Amikor először foglalkozik eladóval, vagy nagy mennyiségű kereskedelem esetén bölcs dolog egy helyet kiválasztani hozzáférés-szabályozással, fémdetektorokkal, biztonsági kamerákkal és őrökkel. Összességében gyakorolja a józan észt; bár ritkán fordulnak elő, de bántalmazásról és csalásról számoltak be.

Paxful beszámolómat itt olvashatja.


6. További módszerek a Bitcoins értékesítéséhez

Ebben a bejegyzésben megpróbáltam a Bitcoins értékesítésének főbb módszereire koncentrálni. Számos más módszer is használható azonban a Bitcoins eladásához.

Például Skrill, Netteller, Amazon ajándékkártyák és még sok más. Ezeknek a lehetőségeknek a nagy része valóban megtalálható a LocalBitcoins webhelyen (meg fog lepődni a változatosságon).

Egy másik lehetőség az lenne, ha egyszerűen kicserélné a Bitcoins-ját a való életben vásárolt termékekre, például autóra, házra, számítógépre stb..

7. Gyakran ismételt kérdések

Illegális-e a Bitcoins készpénzért történő eladása?

Az Ön országának szabályaitól függ. A legtöbb ország nem tiltotta be a Bitcoin-ot, de néhányan (pl. Kína). Megtekintheti a a Bitcoin jogi státusza itt.

Mennyi ideig tart egy Bitcoin eladása?

Fizetési módjától függően ez 2 másodperctől több napig is eltarthat. Ha olyan módszereket használ, mint a PayPal és a hitelkártyák, akkor a tranzakció általában azonnali (bár eltarthat egy ideig, amíg megjelenik a számláján).

A banki átutalások általában hosszabb ideig tartanak, mivel a pénznek több közvetítő bankon kell keresztülmennie, amíg el nem éri az Ön számláját.

Nyomon követhetők-e a bitcoinok?

Igen. A Bitcoin valójában 100% -ban nyomon követhető, azonban nehéz megtudni, ki az a személy, aki a Bitcoins-t birtokolja. Egyszerűen fogalmazva, a Bitcoin álnév. Itt egy rövid videó erről a kérdésről:


7. Következtetés

A Bitcoins értékesítésében nincs hiány módszerekből. Ne feledje, hogy az olyan visszafordíthatatlan módszerek, mint az elektronikus átutalás, szinte mindig jobb árakat és alacsonyabb díjakat nyújtanak, mint a visszafordítható módszerek, például a hitelkártyák és a PayPal.

A legnagyobb kérdés, amelyet valószínűleg fel kell tennie, nem az, hogy hogyan adja el a Bitcoins-t, hanem az, hogy mikor kell eladni őket. Szinte lehetetlen feladat megpróbálni időnként profitot keresni a piacon. Egy kicsit többet megtudhat erről a Bitcoin kereskedési útmutatómban.

Tudsz más módszereket a Bitcoins értékesítésére? Van észrevétele vagy kérdése? Hagyja őket az alábbi megjegyzés részben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me