Bästa Bitcoin & Cryptocurrency Wallet Apps

Bästa Bitcoin & Cryptocurrency Wallet Apps

Plånboksappar för kryptovaluta är program som lagrar och hanterar den privata nyckeln för dina Bitcoins på datorns hårddisk eller mobiltelefon. I det här inlägget kommer jag att granska de mest populära plånboksprogrammen.

Gillar du inte att läsa? Se vår 2 minuters videosammanfattning

Bitcoin & Sammanfattning av Cryptocurrency Wallet Apps

Det finns ett brett utbud av Bitcoin- och kryptovalutaplånboksappar runt och det är viktigt att veta vilka funktioner du letar efter innan du väljer en plånbok. Flera saker att tänka på är användarvänlighet, säkerhet, integritet och myntstöd. För nybörjare skulle den bästa plånboken totalt sett vara Exodus.

Här är de bästa plånboksapparna för Bitcoin och kryptovaluta:

Om du vill ha en mer detaljerad genomgång av de olika plånböckerna fortsätter du att läsa, här är vad jag kommer att täcka:

1. Cryptocurrency Wallet Apps

Plånboksappar, även kallade programvaruplånböcker, betraktas som “heta plånböcker”, eftersom de är anslutna till Internet. Detta gör dem designade, mindre säkra än plånböcker för hårdvara. Men för små mängder Bitcoin eller någon annan kryptovaluta och för daglig användning är de en bra lösning.

Om du är ny i världen med kryptovalutaplånböcker rekommenderar jag starkt att du tittar på den här videon så att det här inlägget blir mer meningsfullt:

För stora mängder mynt använd ALLTID kylplånböcker (dvs. plånböcker som inte är anslutna till Internet) som en pappersplånbok eller en hårdvaruplånbok.


2. Exodus

Fördelar: Intuitiv, bra kundsupport, DeFi-integrationer.

Nackdelar: Begränsat myntstöd, inte öppen källkod

Plattformar: Mac OS, Linux, Windows, iOS, Android.

Om du precis har börjat med Bitcoin och fortfarande försöker linda huvudet runt allt som händer, har Exodus fått dig täckt. Exodus lanserades i juli 2016 och har sedan dess fått allvarlig fart.

Jag börjar med nackdelen – det är inte öppen källkod. Detta innebär att utvecklarna potentiellt kan infoga skadlig kod i programvaran utan att du vet om det. Och naturligtvis, när det gäller att hantera pengar, kan det ha vissa problem att ha ett program med slutna källor.

Men eftersom jag under alla omständigheter föreslår att du använder plånboksappar för små mängder Bitcoin (stängd eller öppen källkod), så är detta inte ett stort problem i min bok. Jag lägger aldrig ett belopp som jag inte vill riskera i någon het plånbok (stationär, mobil eller webb).

Med Exodus kan du också hålla en mängd olika kryptovalutor som Ethereum, Litecoin, Dash och mer. Gränssnittet är superlätt att förstå och även totala nybörjare kommer att få tag på det. Om du tycker att electrum är skrämmande är detta ett bra alternativ.

3. Atomic Wallet

Fördelar: Stöder hundratals tillgångar, kryptovalutor i app-konvertering, insättningstjänst

Nackdelar: Mindre intuitivt än andra plånböcker, relativt höga växelkurser på atombyten

Plattformar: Mac OS, Windows, Ubuntu, Debian, Fedora, iOS, Android.

Om du letar efter en lättanvänd plånbok för att lagra inte bara Bitcoin kan du ta en titt på Atomic Wallet. Atomic Wallet är en plånbok med flera valutor som låter dig lagra upp till 500 olika mynt och token i ett enda gränssnitt.

Plånboken låter dig också använda Atomic Swaps för att utbyta mellan vissa kryptovalutor direkt från plånboken utan att behöva byta. För mynt som inte stöder Atomic Swaps finns det möjlighet att använda inbyggda tjänster som Changelly eller ShapeShift för att bedriva affärer.


4. ZenGo plånbok

Fördelar: Mycket säker, inga privata nycklar krävs, ytterligare tjänster som att köpa och byta mynt.

Nackdelar: Begränsat myntstöd

Plattformar: iOS, Android

ZenGo erbjuder världens första nyckelfri plånbok utan avvägning på säkerhet. Plånboken säkrar den privata nyckeln på företagets server genom att använda avancerade kryptografimått, vilket sparar användarna bördan att själva säkra sina nycklar.

Plånboken erbjuder ytterligare tjänster som att köpa Bitcoin och byta altcoins, vilket tillsammans med branschstandardavgifter gör ZenGo mycket vänlig för vardagsbruk. ZenGo stöder för närvarande ett antal mynt, även om många av de populära mynten ännu inte finns tillgängliga.

5. Edge Wallet

Fördelar: Nybörjarvänligt, stöd för flera valutor, mycket säkert

Nackdelar: Begränsat myntstöd

Plattformar: iOS, Android.

Edge är en öppen källkod, mobilvaluta med flera valutor. Förutom dess utmärkta säkerhetspoäng är Edge också känt för sina nybörjarvänliga funktioner, som listor över köpmän som accepterar bitcoin och sätt att köpa rabatterade presentkort.

Edge är också känt för att ha partnerskap med Bitcoin-accepterande företag, vilket ofta ger viss rabatt när du använder appen för att göra inköp.


6. Coinomi

Fördelar: stöd för flera valutor, anpassade avgifter, handel i appar

Nackdelar: Inte längre öppen källkod

Plattformar: Windows, Mac, Linux, iOS, Android.

Coinomi är den äldsta plånboken med flera valutor. Coinomi stöder över 1770 olika tillgångar vilket är det bredaste tillgängliga stödet du hittar från en plånbok som inte är vårdnadshavare (dvs. en plånbok som du är ensam ägare av dess privata nycklar).

Coinomi är också stolt över ökad integritet. Det finns ingen KYC-byråkrati för att få tillgång till dina medel, ingen IP-koppling, ingen identitetslänkning och ingen spårning av transaktioner. Coinomis servrar anonymiserar dina förfrågningar genom att dölja din IP-adress från nyfikna ögon.

Coinomi stöder Segwit och dynamiska och anpassade Bitcoin-nätverksavgifter.

7. BRD

Fördelar: Nybörjarvänligt, stöd för flera valutor, mycket säkert

Nackdelar: Levererar mycket grundläggande funktioner, stöder mindre mynt än andra plånböcker

Plattformar: iOS, Android

BRD är en enkel “bara nödvändighet” icke-vårdnadsfull Bitcoin plånbok. Denna plånbok är lika lätt att använda som den blir. Det finns två primära funktioner: skicka och ta emot.

Dessutom kan du använda appen för att köpa BTC & ETH som kommer direkt till din plånbok. Öppen källkod hjälper till att göra denna plånbok till en av de säkrare plånböckerna där ute.


9. Blockchain.com plånbok

Fördelar: Icke-vårdande, intuitivt användargränssnitt, pålitligt och väletablerat

Nackdelar: Mycket begränsat tillgångssupport, rapporter om dålig kundservice.

Plattformar: iOS, Android

Blockchain.com-plånboken är en av de mest populära och väletablerade Bitcoin-plånböckerna som existerade sedan långt tillbaka 2012. Det är en icke-frihetsberövad mobilplånbok som bara stöder en handfull stora mynt och några stavmynt.

Användare av plånboken Blockchain.com kan köpa, sälja och lagra kryptovaluta, liksom byta mellan kryptovalutor och tjäna ränta.

Plånboken finns på 21+ språk, vilket gör den lämplig för miljarder användare runt om i världen.

8. Samourai plånbok

Fördelar: Toppklass integritet, anti-svartlistningsfunktion för strikta plattformar

Nackdelar: Stöder endast Bitcoin, endast tillgängligt på Android

Plattformar: Android, iOS (framtida)

Samourai är en sekretess- och säkerhetsfokuserad Bitcoin-plånbok som syftar till att hålla dina transaktioner och identitet dolda. För att hjälpa till med detta innehåller Samourai Wallet en rad funktioner inklusive en myntblandare, nya adresser för varje transaktion och mer.

Samourai Wallet är begränsad i både tillgångs- och plattformssupport, för närvarande tillgängligt exklusivt på Android och stöder endast Bitcoin.


10. Vanliga frågor

Hur överför jag pengar till min Bitcoin-plånbok?

Hur överför jag pengar från min Bitcoin-plånbok till mitt bankkonto?

Banker accepterar inte Bitcoin, så du måste sälja dina Bitcoins för fiatvaluta (dollar, euro osv.) På en Bitcoin-börs och sedan ta ut dessa medel från börsen till ditt bankkonto.

11. Slutsats

Det saknas ingen plånbok för Bitcoin och det kan ibland vara överväldigande för nybörjare. Om du är ny på Bitcoin, börja med Exodus och arbeta dig uppåt. Om du känner att du är ganska teknisk kan du hoppa över utvandring och gå direkt till Electrum.

I slutändan, försök att passa plånboken efter dina behov, eftersom var och en av plånböckerna jag har granskat här har en annan kant.

Jag skulle gärna höra om din favorit Bitcoin-plånbok i kommentarfältet nedan.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me