Hogyan vásárolhat Ethereumot – Kezdő útmutató

Hogyan vásárolhat Ethereumot – Kezdő útmutató

Az Ethereum egy barkácsblokk-platform, intelligens szerződéses funkcionalitással. Ez egy fejlesztői platform, amelyet Vitalik Buterin talált ki 2013-ban decentralizált alkalmazások készítéséhez. A platform óriási népszerűségre tett szert, és valutája, Ether is. Ez a bejegyzés az Ether online vásárlásának legjobb módjait ismerteti.

Nem szeret olvasni? Nézze meg inkább a video útmutatónkat

Hogyan vásárolhat Ethereum összefoglalót

Ez az! Az Ethereum érméket (azaz az étert) perceken belül elküldjük pénztárcájába. Ha a CEX.io nem válik be az Ön számára, akkor itt találja az Ether online vásárlásának legfontosabb cseréjét:

* eToro felhasználók: A lakossági CFD-számlák 75% -a pénzt veszít. A tőkéje veszélyben van. Amerikai felhasználók – A CFD-k nem érhetők el az amerikai felhasználók számára. Az amerikai felhasználók csak (hosszú) valós eszközökkel kereskedhetnek tőkeáttétel nélkül.

Ha részletesebb magyarázatot szeretne kapni a vásárlási folyamatról, és jobban meg szeretné ismerni az Ethereumot és pénznemét, az Ether-et, olvassa tovább ezt a bejegyzést. A következőkkel foglalkozom:

1. Mi az Ethereum?

Az Ethereum segítségével bármi decentralizálható: szavazás, domainnevek, pénzügyi csere, crowdfunding, vállalatirányítás, a legtöbb típusú szerződés és megállapodás, szellemi tulajdon.

Ez egy Csináld magad platform a blokkláncok létrehozásához. Az Ethereum platform az alapréteg, és ezen felül létrehozhat különböző tokeneket (pl. ERC-20 tokenek) decentralizált alkalmazások (más néven Dapps) futtatásához. Ha teljesen meg akarja érteni az Ethereumot, nézze meg ezt a videót:


2. Mi az éter?

Az éter az Ethereum platform pénzneme. Az éterre mindenkinek szüksége lesz, aki az Ethereum platformra épít vagy használni akar. Akárcsak a Bitcoin, úgy az éterrel is lehet kereskedni az interneten és bányászni. A legtöbb ember az Ethereum kifejezést használja a pénznemre való hivatkozásra Ether helyett, és ezért kissé zavaros lehet.

Az éter teljes kínálatáról és kibocsátási sebességéről a 2014-es valuta előértékesítésén összegyűlt adomány döntött. Az eredmények nagyjából a következők voltak:

  • A létrehozott 60 millió étert az előfizető közreműködői kapták.
  • 12 milliót (a fentiek 20% -át) juttattak a fejlesztési alaphoz, amelynek nagy részét a korai hozzájárulók és fejlesztők kapták, a fennmaradó részt pedig a Ethereum Alapítvány.
  • Minden blokkban 3 éter jön létre (kb. 15-17 másodperc) a blokk bányászához (ez 2019-ben 2 éterre csökkent).
  • 2-3 étert néha elküldnek egy másik bányásznak, ha ők is képesek voltak megoldást találni, de a blokkját nem vették fel (úgynevezett bácsi / nagynéni jutalom).

Az Ethereum alapítói kijelentik, hogy az éter nem annyira valuta, mint „kriptotüzelőanyag”, vagyis egy olyan jelző, amelynek egyetlen fő célja van – fizetni az Ethereum platformért.

3. Hogyan vásárolja meg az Ethereumot?

1. lépés – Szerezzen be egy Ethereum pénztárcát

A vásárlási folyamat megkezdése előtt be kell szereznie egy Ethereum pénztárcát az éter tartásához. Sokféle Ethereum pénztárca létezik. Itt található a legnépszerűbb Ethereum pénztárcák rövid bemutatása.

Ethereum Hardver pénztárcák

A hardvertárcák a legbiztonságosabb módja az éter tárolásának. Ez egy olyan hardver, amelyet a számítógépéhez csatlakoztat (csakúgy, mint egy pendrive), amely offline tárolja az Ethereum magánkulcsát. A hardver pénztárca valószínűleg az optimális keverék a biztonság és a kényelem között. Az Ethereumot támogató fő hardvertárcák a Ledger és a TREZOR.

Electrum Software pénztárcák

Ha még csak az Ethereummal kezdesz, ne legyen sok étered, amit tárolhatsz, vagy nincs pénzed olyan hardvertárca megvásárlásához, amelyet ingyenes szoftveres pénztárcákhoz használhatsz. Ezek a pénztárcák ingyenesek, de kevésbé biztonságosak, mivel folyamatosan kapcsolódnak az internethez (és ezért feltörhetők). A kezdőknek szánt legfőbb Ethereum pénztárca az Exodus (asztali), az Edge (mobilhoz) és a MyEtherWallet (asztali / mobil).

2. lépés – Vásároljon Ethereumot hitelkártyával vagy átutalással

Az Ethereum (azaz Ether) megvásárlásának legegyszerűbb módja az alább felsorolt ​​népszerű Ethereum tőzsdék valamelyike..

Vásároljon Ethereumot a CEX.io oldalon keresztül

A Cex.io egy kriptovaluta-tőzsde, amely lehetővé teszi az Ether hitelkártyával történő megvásárlását. Ha a cég közvetítői szolgáltatását veszi igénybe (közvetlenül a tőzsdéről vásárol), akkor a díjak már az árfolyamba kerülnek kiszámításra, ezért tűnik magasabbnak, mint a többi tőzsde. Ha jobb árakat szeretne elérni, használja a webhely kereskedési platformját (haladóbb felhasználóknak alkalmas).

Vásároljon Ethereumot az eToro-n keresztül

eToro – Ha csak az Ethereummal foglalkozik az árspekulációval, és nem kell tartania a tényleges érméket, vagy el kell küldenie másoknak, akkor az eToro valószínűleg a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás. A vállalat egy barátságos és intuitív felhasználói felületet kínál, amely segít Ethereum vásárlásában és eladásában fiat pénznemért (USD, EUR stb.).

Az eToro kevésbé ajánlott a tényleges érmék eléréséhez és használatához, mivel azok viszonylag bonyolult visszavonási folyamat. Tehát, ha csak az eTorót használja beruházáshoz, akkor kihagyhatja az Ethereum pénztárca megszerzésének 1. lépését, mivel nem a vásárolt érméket használja.

Fontos:

Ne feledje, hogy a kriptovaluták széles körben ingadozhatnak az árakban, és nem minden befektető számára megfelelőek. A kriptovaluták kereskedelmét egyetlen uniós szabályozási keret sem felügyeli. Tehát ne feledje, hogy tőkéje veszélyben van. Amerikai felhasználók – A CFD-k nem érhetők el az amerikai felhasználók számára. Az amerikai felhasználók csak (hosszú) valós eszközökkel kereskedhetnek tőkeáttétel nélkül.

Vásároljon Ethereumot a Coinmama-on keresztül

Coinmama – Az Ethereum világméretű eladója, amely 2013 óta dolgozik a kriptotérben. A webhely lehetővé teszi az Ethereum vásárlását hitelkártyájával vagy banki átutalással (SEPA és SWIFT). Az árfolyamok viszonylag korrektek, különösen akkor, ha SEPA átutalásokat használ.

Vásároljon Ethereumot a Coinbase-en keresztül

A Coinbase kényelmes és olcsó mód az Ethereum és a platform megvásárlására több mint 100 ország számára nyitott). A Coinbase fizetési módjától függően 1,49% -3,99% díj ellenében eladja az ETH-t (a hitelkártyák díja magasabb, mint az elektronikus átutalásoké). Így vásárol Ethereumot a Coinbase-en:

Vásároljon Ethereumot a Bitpanda-n keresztül

A Bitpanda egy kriptovaluta-tőzsde, amely az euróövezeten belüli kriptók adásvételére szakosodott. A vállalat elég intuitív felülettel rendelkezik az Ethereum és más kriptók vásárlásához, és a szolgáltatás viszonylag gyors. Az egyetlen kérdés, hogy nincsenek felsorolt ​​tranzakciós díjak, és a felszámított díjat a végső árból kell kiszámítania.

Swapzone

Ha más kriptot szeretne cserélni ETH-ra, ahelyett, hogy megvásárolná, megnézheti ezt a szolgáltatást a Swapzone-tól. A Swapzone egyetlen nézetet nyújt, amelyen összehasonlíthatja az árfolyamokat árfolyamok, felhasználói vélemények és szállítási idő szerint. Ezután azonnal cserélheti az ETH-t az oldalon.

A cikk írásakor még nem áll rendelkezésre sok csereprogram az oldalon, azonban ez várható egy viszonylag új szolgáltatástól.

3. lépés – Húzza vissza az étert a pénztárcájába

Miután megvette az étert, ne felejtse el ellenőrizni, hogy az érmék a saját személyes pénztárcájában vannak-e. Ha otthagyja az érméket a tőzsdén, és a tőzsde feltörik vagy fizetésképtelenné válik, akkor elveszítheti az érméit.

Ehhez a lépéshez el kell küldenie az érméket az Ethereum címére. Ahogy e-mail címre van szüksége az e-mailek fogadásához, úgy Önnek is van Ethereum címe az Ethereum fogadásához. A cím egy hosszú karakter- és számlánc, amelyek 0x-mal kezdődnek, és így néznek ki: 0x123f681646d4a755815f9cb19e1acc8565a0c2ac. ETH-címét az Ethereum pénztárcájából szerezheti be.


4. Gyakran ismételt kérdések

Hogyan vásárolhatok Ethereumot a Paypal-szal?

A legtöbb tőzsde nem fogadja el a PayPalt, mivel vevővédelme lehetővé teszi a vevő számára a tranzakció visszavonását, és ez lehetőséget nyújt a csalásra (erről itt olvashat bővebben). Ha azonban hajlandó árat fizetni, akkor többféleképpen vásárolhatja meg az Ethereumot a PayPal segítségével.

Az egyik megoldás az lenne, ha megvásárolná a Bitcoint a Paypal-szal, majd eladná az Ethereum számára egy olyan kriptovaluta-tőzsdén, mint a Binance. A folyamat időbe fog telni, mivel a Bitcoin Paypal-nal történő vásárlása nem egyszerű, és a folyamat minden lépéséért tranzakciós díjat kell fizetnie. Csak akkor használja ezt, ha hajlandó legfeljebb 15% -ot fizetni.

Alternatív megoldásként használhatja a LocalCryptos alkalmazást is – egy olyan piacteret, amely lehetővé teszi az egyének számára, hogy kapcsolatba lépjenek egymással az Ethereum adás-vétele érdekében. A koncepció hasonló a LocalBitcoins-hoz. Míg ennek a piacnak a változatossága és rugalmassága általában magas, a kockázat is magas. Meg kell győződnie arról, hogy az a személy, akivel foglalkozik, törvényes, mielőtt kereskedelmet folytat.

Hogyan kezdhetek el befektetni Etheruembe?

Az Ethereumban sokféle befektetési forma létezik. Bányászhat, kereskedhet, vásárolhat és tarthat, vagy akár befektethet különböző webhelyekre. Ezen módszerek közül sok azonban nagy kockázatokat rejt magában. Javaslom, hogy olvassa el alaposan a különböző típusú beruházásokat itt.

Hogyan adod el az Ethereumot?

Ha el akarja adni a megvásárolt Ethereumot, megteheti az összes felsorolt ​​tőzsdén, kivéve az eToro-t. Az eToro csak akkor engedi eladni az Ethereumot, amelyet a platformjuknak gondoltak. Tehát itt vannak a lehetőségei:

  • Coinmama
  • CEX.io
  • Coinbase
  • Bitpanda

Az Ethereum tőzsdék teljes listája, ahol Ethereumot lehet vásárolni és eladni, látogasson el erre az oldalra.

5. Ethereum (ETH) vs. Ethereum Classic (ETC)

Az Ethereum Classic egy kriptovaluta, amelyet azért hoztak létre, mert nem értettek egyet az eredeti Ethereum üzleti tevékenységével. A szétválás katalizátora annak volt köszönhető, hogy egy hacker megtalálta a módját ellopni 60 millió dollár értékű Ethereum érmét.

Az ETH támogatói szerint módosítani kell a kódot, és vissza kell téríteni az ellopott érméket, míg az ETC támogatói szerint a „kód törvény”, és bármi is történt, megtörtént. Az ETC valójában az eredeti Ethereum kód, és az ETH elágazta kódját egy új Ethereum létrehozásához.

Ezért két azonos, egymással versengő valutát hoztak létre, amelyeknek két különböző árfolyama van. Ma az ETH ára jóval magasabb, és általában ezt nevezik „igazi” Ethereumnak a kriptográfiai közösségben.


6. Megbányászhatja az Ethereumot is

Ha alternatívát keres az Ethereum vásárlásához, akkor kipróbálhatja az Ethereum bányászatát. Saját számítógépének használata (CPU-bányászat) valószínűleg nem vezet túl messzire. Ha azonban van GPU a gépén, akkor tényleges jutalmakat kaphat. Az Ethereum bányászata sok szempontból hasonlít a bitcoin bányászatra, eltekintve attól, hogy a részvételhez nem kell dedikált hardvert vásárolni.

7. Következtetés

Az Ethereum egy olyan zavaró technológia, amely megváltoztatja az internet működését. Hogy ez sikerül-e vagy sem, még várat magára, de egyelőre könnyedén megszerezheti részesedését az „Internet jövőjében” a fent említett lépések végrehajtásával.

Amint az Ethereum egyre népszerűbbé válik, úgy tűnik, hogy az éter egyre nagyobb lendületet kap és felértékelődik az árában. De mint mindig, a kriptopénzek nagyon kockázatos befektetésnek számítanak, és a dolgok szívverésben változhatnak (amit az Ethereum 2018 során bekövetkezett hatalmas áresése is bizonyít).

Ha többet szeretne megtudni az Ethereumról, használhatja a platformnak szentelt különféle társadalmi csatornákat: Facebook, Twitter, Youtube, Reddit, StackExchange és a Etheruem blog.

Ha további kérdése vagy észrevétele van, szívesen hallanék róluk az alábbi megjegyzés részben.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me