Pregledi i usporedba hardvera za rudarstvo bitkoina

Pregledi hardvera za rudarstvo bitcoina & Usporedba

U početku je rudarenje bitcoina bio jednostavan zadatak u kojem su čak i kućna računala mogla sudjelovati. Danas se rudarenje obavlja pomoću izuzetno moćnih računala koja su dizajnirana za tu jedinu svrhu. U ovom postu pobrinut ću se za najbolji rudarski hardver dostupan danas.

Sažetak hardvera za rudarstvo bitcoina

U današnje vrijeme jedini način sudjelovanja u Bitcoin rudarstvu je putem posvećenih rudara poznatih kao ASIC rudari. Kako se rudarstvo razvija, sve više i više tvrtki započinje s proizvodnjom namjenskog hardvera.

Vrhunski rudari bitcoina na tržištu danas su:

To je ukratko hardver za rudarstvo Bitcoina. Ako želite dublje razumijevanje kako odabrati rudara, nastavite čitati. Evo što ću pokriti:

1. Bitcoin Rudarstvo Evolucija

Prije nego što uđem u razne rudare na tržištu danas, želim biti siguran da ste upoznati s tim što je Bitcoin rudarstvo. Ako već znate koja je svrha rudarstva i kako se integrira s Bitcoin mrežom, slobodno preskočite ovaj dio.

Ako ne, evo našeg videozapisa bijele ploče za rudarstvo Bitcoina koji će vas ubrzati:

Rudarstvo je prešlo iz nečega što možete raditi iz udobnosti vlastitog doma u specijalizirano zanimanje koje zahtijeva puno vremena i kapitala.

Rudari su evoluirali od upotrebe računala do grafičkih procesora (jedinica za obradu grafike), a kasnije do FPGA-a (polje programabilnih vrata) prije nego što su dostigli svoje trenutno stanje ASIC (integrirani krug specifičnog za primjenu) rudarstva.

Danas, ako pokušate rudariti s nečim drugim osim sa ASIC rudarima, očekuje vas razočaranje. ASIC-ovi su napravljeni posebno za rudarstvo bitcoina i stoga su najučinkovitiji tip rudara vani.

Za referencu, jedan ASIC rudar ima ekvivalentnu rudarsku snagu od 700 GPU-a. Stoga je masovni pomak rudara prema ASIC hardveru lako razumljiv.

Jasan dokaz tome je ukupni hashrate Bitcoin mreže, koji je premašio nevjerojatnu granicu od 120 eksahaša u sekundi (to je 120 000 000 000 000 000 000 izračunata heširanja u sekundi!).

Slika ljubaznošću blockchain.com

Današnji fokus je na stvaranju manjih čipova za ASIC rudarstvo kako bi se proizveli snažniji rudari. Što je manji čip, to više čipova možete staviti u rudar, povećavajući njegove rudarske mogućnosti.

Najmanji čip koji je do danas komercijalno predstavljen je 7 nm (nanometar) čip tvrtke Bitmain i njihov Antminer S17. Međutim, očekuje se da će Bitmain i Canaan uskoro predstaviti čipove od 5 nm.


2. Procjena rudara

Kada želite procijeniti rudara, obično trebate provjeriti tri glavna čimbenika:

Potrošnja energije

Koliko električne energije troši rudar? To je važno jer ćete pokretati ogroman račun za električnu energiju ako rudarite Bitcoin. To se mjeri u vatima, a što je broj manji, to bolje.

Hašrat

To je koliko snage rudar ima da riješi matematički problem rudarstva. U osnovi se mjeri koliko nagađanja rudar može napraviti u sekundi.

Iako osobno računalo može napraviti nekoliko milijuna nagađanja u sekundi, današnji ASIC-ovi mogu napraviti 1 * 10 ^ 12 nagađanja u sekundi. Što je veći hashrate, to je bolje.

Energetska učinkovitost

Iako je dobro imati visoki hashrate, ako gubite puno energije da biste ga dobili, na kraju ćete izgubiti novac.

Učinkovitost je u osnovi izračunavanje kolike je snage potrebno za generiranje jednog bitcoina. Učinkovit rudar zahtijeva manje električne energije za kopanje Bitcoina.

Učinkovitost se izračunava dijeljenjem potrošnje energije s hashrateom. Na ovaj način možete učinkovito mjeriti rudare jedni prema drugima.

Svi gore navedeni čimbenici važni su za izračunavanje profitabilnosti, zato prije nastavka provjerite imate li ih sve.

Jednom kada dobijete ove podatke, možete ih umetnuti u kalkulator bitcoin rudarstva i procijeniti koliko bitcoina ćete moći iskopati po vremenskom okviru.

Faktor teškoće
Stopa raspršivanjaTečaj BTC / USD
BTC / blok nagrada
Naknade za bazen%
Trošak hardvera (USD)
Snaga (W)
Trošak snage (USD / kWh)

H / s

KH / s

MH / s

GH / s

TH / s

PH / s

TrajanjeProračunProcijenjena dobit u USD

Pokaži detalje

Sakri detalje

Čista zarada u BTC-u:

Naknada za bazen u BTC-u:

Zarada nakon naknade u BTC-u:

Zarada u USD:

Trošak energije u USD:

Zarada nakon troška električne energije u USD:

Zarada nakon troškova hardvera u USD:

Imajte na umu da ovaj izračun nikada neće biti 100% točan jer trenutno ne možete sa sigurnošću znati točno mjerenje poteškoće ili što će se dogoditi s cijenom Bitcoina u tjednu od danas.

3. Značajne rudarske hardverske tvrtke

Bitmain tehnologije

Najpoznatiji proizvođač hardvera za rudarstvo u svijetu, Bitmain osnovana je 2013. godine u Kini, a danas ima urede u nekoliko zemalja širom svijeta.

Tvrtka je razvila Antminer, niz ASIC rudara posvećenih rudarstvu kriptovaluta kao što su Bitcoin, Litecoin i Dash.

Bitmain je također zadužen za dva najveća rudarska bazena u okolici: BTC.com i Antpool.

Iako se Bitmain poštuje zbog svoje tehničke izvrsnosti i pouzdane isporuke, mnogi zaljubljenici u Bitcoin također su kritizirani iz različitih razloga:

Vjerojatno je da glavninu rudarske opreme danas čine Bitmain rudari, na temelju analiza postavljanje Bitmainova udjela na ASIC tržištu od 70% – 80%.

Međutim, od ovih kontroverznih događaja i nekih neuspjeha i zatvaranja, Bitmain je usvojio manje agresivnu poslovnu strategiju. Vjerojatno je da glavninu rudarske opreme danas čine Bitmain rudari, na temelju analiza postavljanje Bitmainova udjela na ASIC tržištu od 60% -70%.

MicroBT

MicroBT ili je Bit Micro relativna novost u svemiru, ali uspješna; prodali su 650.000 ASIC-a u 2019. godini i pretvaraju se u snažnog rivala Bitmainu i Canaanu. Sjedište im je u Kini, točnije žarištu tehnološke proizvodnje u Shenzenu.

MicroBT proizvodi Whatsminer asortiman ASIC-a i do sada je proizveo 5 serija u tom rasponu: Whatsminer D1, M10, M20, M21 i trenutnu generaciju M30.

Tvrtka je zasigurno uživala u snažnom startu, objavila je neke konkurentne proizvode i bit će uzbudljivo pratiti njihov razvoj.

Kanaanski kreativac

Kanaan osnovao je 2013. godine u Pekingu N.G. Zhang. Canaan je počeo kao proizvođač FPGA-a, rudarskog hardvera koji je prethodio ASIC-ima.

U studenom 2019. Canaan je prikupio ukupno 90 milijuna dolara uvrštavanjem na Nasdaq, tržište dionica usredotočeno na tehnologiju u SAD-u. Canaan je bio prvi proizvođač ASIC-a koji je javno objavio popis.

Canaan je drugi najveći svjetski proizvođač ASIC-a. Tvrtka ima bogato iskustvo u elektroničkom dizajnu i proizvodnji. Jasno je da ovaj igrač veteran ima velike planove za svoju budućnost.

Innosilikonska tehnologija

Innosilikon je hardverska tvrtka s dizajnerskim timovima u Kini i Sjevernoj Americi, Innosilicon se ponose pružanjem jeftinih, visoko performansnih, potpuno prilagodljivih rješenja u kombinaciji s nagrađivanom korisničkom podrškom za dizajn.

Njihova IP adresa može se naći u milijunima mobilnih, multimedijskih i potrošačkih elektroničkih uređaja kao što su: tableti, mobiteli, HD set-top box uređaji, TV, kamere, mrežni uređaji, računalne IC-ove koji su postigli vodeći tržišni udio.

Tvrtka ima ušao na tržište rudarstva kriptovaluta i predstavili seriju Terminator za rudarstvo Bitcoina, a njihov najnoviji rudar bio je T3 + Pro.

GMO Internet

* Ažuriranje iz lipnja 2020 .: Zbog nedostatka profitabilnosti, GMO Internet je prestao proizvoditi rudarski hardver.

Japanski div GMO Internet je također predstavio liniju Bitcoin rudara.

Iako se GMO Internet uglavnom bavi poslovima internetske infrastrukture, on također vodi i druge tvrtke poput internetskog oglašavanja & mediji, internetske financijske usluge, mobilna zabava i naravno kriptovaluta.

Tvrtka je također pokrenula nekoliko kripto burzi i vodi rudarsku tvrtku i ugovore o rudarskom oblaku.

Zhejiang Ebang Komunikacija

Ebang uglavnom se bavi istraživanjem i razvojem, proizvodnjom i prodajom optičkih optičkih telekomunikacijskih proizvoda. Tvrtka je također jedan od najvećih proizvođača ASIC čipova u svojoj regiji. Rudari Ebang nose marku Ebit.

U travnju 2020 Ebang je zatražio IPO na listi SAD-a na burzi, tako da tvrtka definitivno ima velike planove za budućnost.

Bitfury

Bitfury veteran je Bitcoin hardverske i softverske tvrtke osnovane 2011. godine. Tvrtka samostalno provodi velike rudarske operacije i poznato je da čini velike količine hashratea Bitcoin mreže.

Tvrtka nudi nekoliko proizvoda, uključujući ASIC rudarski čip tzv Clarke, nazvan poslužitelj za Bitcoin rudarstvo poduzeća Tardis i prijenosni podatkovni centar za rudarstvo bitcoina pod nazivom BlockBox.

Tvrtka posluje u podatkovnim centrima na Islandu, u državi Georgia, Kanadi i Norveškoj, koji obrađuju i prenose bitcoin transakcije.Bitfury blockbox ac

Blockbox ac tvrtke Bitfury

4. Najbolji rudari bitcoina za 2021. godinu

Iako na tržištu možete pronaći široku paletu rudara, toplo se preporučuje da koristite najnovije modele koji će vam pružiti najbolji povrat ulaganja. Evo kratkog pregleda najboljih rudara okolo.

MicroBT M30s++

MicroBT M30s ++ naplaćuje se kao “novi hash king” na web mjestu tvrtke. Hrabra tvrdnja, ali – barem u ovom trenutku – nije neistina. Iznenađujuće je da koristi 12 nanometarskih čipova, a ne novijih 7 nanometarskih čipova viđenih u suparničkim rudarima. Ostvaruje izvanrednih 112 Th / s i izuzetno je učinkovit pri 31 Joules / TH.

Antminer S19 Pro

Borba za naslov najbolji hardver za rudarstvo bitcoina nakon prepolovljenja je Antminer S19 Pro, iz Bitmain – ASIC-ovi veterani. S19 Pro je čudovišno čudovište koje ima snagu od 110 Th / s u potrošnji od 3250 W. S gotovo identičnom cijenom vrlo je teško zaključiti koji je od gore navedena 2, barem na papiru. 

Antminer T19

Raspon T19 najnoviji je i najbolji od Bitmaina. Pokrenut 1. lipnja 2020. godine, ovaj je model dizajniran u pokušaju da pronađe sredina između cijene i snage raspršivanja, uglavnom zbog spore prodaje većeg brata, Antminer S19 PRO. T19 isporučuje 84 TH / s uz potrošnju energije od 3150W, što ga čini jeftinijom, manje učinkovitom alternativom za većeg brata, S19 Pro.

Antminer S17+

Ovaj 7nm rudar raspoređen u ožujku 2019. godine je Bitmainov popularan i provjeren rudar. Rudar može doseći 68 Th / s, uz potrošnju energije od oko 2680 W. Još uvijek se može natjecati s novijim protivnicima – ako je stekne za pravu cijenu. 


5. Najbolja usporedba bitcoin rudara

Usporedio sam vodeće rudare jedni s drugima u našem kalkulatoru za Bitcoin rudarstvo. Za troškove električne energije koristio sam 0,67 američkih dolara, što je prosječna industrijska cijena električne energije u SAD-u. Radi usporedbe, prosječna potrošačka cijena električne energije u svijetu je 0,12 USD. Ova stopa daje bolju predstavu o važnosti niskih troškova električne energije za profitabilno rudarstvo.

Izračun se vrši prema vrijednostima iz lipnja 2020. Cijena Bitcoina u trenutku izračuna iznosila je 9500 USD, a Poteškoća 15466098935555. Za naknade za bazen koristio sam standardnu ​​naknadu od 2% koja se može naći na većini bazena.

Datum kalkulatora prepolovljen je, pa je profitabilnost znatno opala sada kada svaki iskopani blok vrijedi samo 6,25 BTC, što je manje od prethodnih 12,5.

Usporedio sam rezultate nakon 1 mjeseca rudarenja, jer se statistika rudarstva kao što su cijena i poteškoće Bitcoina često mijenja, pa bi korištenje istih rezultata tijekom godine bilo nerealno.

MicroBT Whatsminer M30s++

 

Antminer S19 Pro

Kao što se može vidjeti, “na papiru” S19 Pro pokazuje prednost u odnosu na whatsminer M30s ++, s obzirom da obojica daju 63% do 67% dobiti iz troškova električne energije. Obje dolaze isplativo, čak i za potrošačke cijene električne energije od 0,10 USD po KW, što je nemoguće reći za bilo kojeg konkurentskog rudara koji je bio dostupan u vrijeme pisanja ovog članka..

Antminer T19

Za usporedbu, za isto vremensko razdoblje rudarenja, Antminer T19 donosi manje od polovice dobiti jačih dvaju rudara, za gotovo iste troškove električne energije (iako je pušten nakon njih).

Jasno je da što se tiče učinkovitosti, T19 ne odgovara ostalim rudarima na ovoj usporedbi – ali imajte na umu da gornji primjeri ne uključuju hardverske troškove. Da biste dobili jasan izračun dobiti, morate to uzeti u obzir (rudarski kalc ima polje i za to).

Razlog što ne uključujem cijene u ovaj članak je taj što se rudari uglavnom prodaju prilično brzo, a većinu ih ljudi kupuju na rabljenim tržištima poput eBaya ili Amazona, pa cijene mogu jako varirati.

Primjerice, cijene se mogu toliko razlikovati da ćete se dočepati T19 za manje od polovice cijene S19 PRO ili M30s ++. Kao što možete zamisliti, ovo bi moglo stvari staviti u drugu perspektivu.

6. Često postavljana pitanja

Mogu li koristiti svoje računalo za vađenje bitcoina?

Ne, ne možete. S trenutnim hashrateom Bitcoin mreže trebalo bi više od cijelog života da se uspješno iskopa pomoću osobnog računala. Samo posvećeni ASIC rudari mogu kopati Bitcoin.

Koliko je Bitcoin rudarski stroj?

Cijene novog hardvera za rudarstvo Bitcoina obično se vrte oko 1000 – 2000 USD. Na rabljenim tržištima, kada je ponuda mala (što je obično slučaj), možete pronaći premium faktor do 5x.

Koje će godine biti miniran posljednji Bitcoin?

Prema pravilima Bitcoina, prepolovljenje posljednjeg Bitcoina bit će iskopano negdje oko 2140. godine.

Je li rudarstvo bitcoina i dalje isplativo?

Da. Ako imate moćan ASIC rudar i niske troškove električne energije, još uvijek možete biti profitabilni s Bitcoin rudarstvom.

Međutim, budući da se cijena i poteškoće Bitcoina neprestano mijenjaju, važno je pokrenuti detaljne izračune prije nego što potrošite novac na bilo koji rudar.

Koliko Bitcoina možete iskopati u jednom danu?

Korištenjem Whatsminer M30s ++ i faktora poteškoće 15.466.098.935.555 (02. lipnja 2020.) moći ćete iskopati 0.00054466 Bitcoina u jednom danu.

Koliko je Bitcoina ostalo?

Od lipnja 2020. preostalo je oko 2,6 milijuna bitcoina koji se moraju iskopati.


7. Zaključak: Koji je najbolji Bitcoin rudar?

Whatsminer M30s ++ i Antminer S19 Pro pojavljuju se kao najbolje opcije koje će vam omogućiti zaradu u rudarskom radu – pod pretpostavkom da je vaš račun za električnu energiju dovoljno jeftin.

Ako Bitcoin ponovo poskupi, a rudarstvo postane profitabilnije, sve će više tvrtki početi proizvoditi hardver za bitcoin rudarstvo. Samsung je samo jedan primjer za to.

Zauzvrat bi to povećalo ponudu i još više snizilo cijene rudara.

Jeste li probali s nekim od ovih rudara? Želite podijeliti svoje iskustvo? Javite mi svoje misli u odjeljku za komentare u nastavku.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me