Bitcoin kereskedési útmutató kezdőknek

Bitcoin kereskedési útmutató kezdőknek

Ez a bejegyzés a Bitcoin kereskedés alapjaival foglalkozik. Ez segít megismerni az alapvető feltételeket, megérteni a piac és annak trendjeinek „olvasásának” különböző módjait, kereskedési tervet készíteni és megtanulni, hogyan hajtsa végre ezt a tervet a Bitcoin tőzsdéken..

Nem szeret olvasni? Nézze meg inkább a video útmutatónkat:

Link az erőforrás szakaszhoz

Bitcoin Trading összefoglaló

A Bitcoin kereskedés az alacsony vételi és a magas eladási aktus. A befektetéstől eltérően, ami azt jelenti, hogy a Bitcoin hosszú távon tartható, a kereskedelem az ármozgások előrejelzésének megkísérlésével foglalkozik az ipar egészének és az árdiagramok tanulmányozásával.

Az emberek két fő módszert alkalmaznak a Bitcoin árának elemzésére – alapvető elemzés és technikai elemzés. A sikeres kereskedés sok időt, pénzt és erőfeszítést igényel, mielőtt valóban jót tudna csinálni.

A Bitcoins kereskedelméhez a következőket kell tennie:

Ez a Bitcoin kereskedése dióhéjban. Ha igazán részletes magyarázatot szeretne, olvassa tovább.

1. Bitcoin kereskedelem vs befektetés

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Az első dolog, amit meg akarunk tenni, mielőtt elmélyülnénk a témában, megérteni, mi a Bitcoin kereskedés, és miben különbözik a Bitcoinba történő befektetéstől.

Amikor az emberek befektetnek a Bitcoin-ba, ez általában azt jelenti, hogy hosszú távra vásárolnak Bitcoin-t. Más szavakkal, úgy vélik, hogy az ár végső soron emelkedni fog, függetlenül az út során bekövetkező hullámvölgyektől. Általában az emberek azért fektetnek be a Bitcoinba, mert hisznek a valuta mögött álló technológiában, ideológiában vagy csapatban.

A Bitcoin befektetők hajlamosak hosszú távon HODL pénznemet használni (a HODL egy népszerű kifejezés a Bitcoin közösségben, amely valójában a „hold” szó elírása miatt született. régi 2013-as bejegyzés a BitcoinTalk fórumban).

A Bitcoin-kereskedők viszont rövid távon vesznek és adnak el Bitcoin-t, valahányszor profitnak gondolják őket. A befektetőktől eltérően a kereskedők a Bitcoin-t nyereségszerzési eszköznek tekintik. Néha nem is veszik a fáradságot, hogy tanulmányozzák az általuk forgalmazott termék mögött rejlő technológiát vagy ideológiát.

Ennek ellenére az emberek kereskedhetnek a Bitcoinnal, és még mindig törődnek vele, és sokan egyszerre fektetnek be és kereskednek. Ami a Bitcoin (és számos altcoin) kereskedésének hirtelen növekedését illeti – ennek néhány oka van.

Először is, a bitcoin nagyon ingatag. Más szavakkal, szép hasznot hozhat, ha sikerül helyesen előre látni a piacot. Másodszor, a hagyományos piactól eltérően a Bitcoin kereskedése 24/7 nyitva tart.

A legtöbb hagyományos piac, például a részvények és az árucikkek nyitási és zárási idővel rendelkeznek. A Bitcoin segítségével bármikor vásárolhat és adhat el, amikor csak akar.

Végül a Bitcoin viszonylag szabályozatlan tája viszonylag megkönnyíti a kereskedés megkezdését – hosszú identitás-ellenőrzési folyamatok nélkül.

Túl elfoglalt a saját kereskedelméhez? Fedezze fel a Copy Trading szolgáltatást az eToro-n

2. Kereskedési módszerek

Bár minden kereskedő ugyanazt akarja, különböző módszereket gyakorolnak a megszerzésére. Tekintsünk át néhány példát a népszerű kereskedési típusokról:

Napi kereskedés

Ez a módszer magában foglalja a több kereskedés lebonyolítását a nap folyamán, és megpróbálja profitálni a rövid távú ármozgásokból. A napos kereskedők sok időt töltenek a számítógép képernyőjén, és általában minden nap végéig bezárják az összes kereskedelmet..

Skalpolás

Ez a napi kereskedési stratégia az utóbbi időben népszerűvé válik. A skalpolás megpróbálja jelentős nyereséget elérni a kis árváltozások miatt, és erre gyakran úgy hivatkoznak, hogy „filléreket szedjünk fel egy gőzhenger előtt”.

A skalpolás a rendkívül rövid távú kereskedelemre összpontosít, és azon az elgondoláson alapszik, hogy a kis nyereség többszörösen korlátozza a kockázatokat és előnyöket teremt a kereskedők számára. A skalperek tucatnyi – vagy akár több száz – kereskedést hajthatnak végre egy nap alatt.

Swing kereskedés

Ez a típusú kereskedelem megpróbálja kihasználni az árciklusok természetes „lendülését”. A swing kereskedők megpróbálják észrevenni egy adott ármozgás kezdetét, és ekkor lépnek be a kereskedésbe. Addig tartanak, amíg a mozgalom el nem hal, és elveszik a profitot.

A swing kereskedők megpróbálják látni az összképet anélkül, hogy folyamatosan ellenőriznék a számítógép képernyőjét. Például a swing-kereskedők nyithatnak kereskedési pozíciót, és hetekig vagy akár hónapokig tarthatják nyitva, amíg el nem érik a kívánt eredményt.

4. A Bitcoin kereskedési feltételek megértése

Folytassuk azoknak a zavaros kifejezéseknek és statisztikáknak a lebontását, amelyekkel a legtöbb Bitcoin és kriptográfia csere:

Kereskedési platformok vs brókerek és piactérek

A Bitcoin kereskedési platform olyan online oldalak, ahol a vevők és az eladók automatikusan párosulnak. Ne feledje, hogy egy kereskedési platform különbözik egy Bitcoin brókertől, például a Coinmamától.

A kereskedési platformokkal ellentétben a brókerek közvetlenül és általában magasabb díj ellenében adják el Önnek a Bitcoin-t. A kereskedési platform különbözik egy olyan piactértől is, mint például a LocalBitcoins, ahol a vevők és az eladók közvetlenül kommunikálnak egymással a kereskedelem befejezése érdekében..

A megrendelési könyv

A vételi és eladási megbízások teljes listáját a piac megbízási könyve tartalmazza, amely a kereskedési platformon megtekinthető. A vételi megbízásokat liciteknek nevezik, mivel az emberek a Bitcoin vásárlására licitálnak. Az eladási megbízásokat kéréseknek hívják, mivel azok az eladók által kért árat mutatják.

Bitstamp rendelési könyv

Bitcoin Price

Valahányszor az emberek a Bitcoin „árára” hivatkoznak, valójában a legutóbbi, egy adott kereskedési platformon lebonyolított kereskedés árára hivatkoznak. Ez a fontos megkülönböztetés azért következik be, mert például az amerikai dollárokkal ellentétben nincs egyetlen, globális Bitcoin-ár, amelyet mindenki követ.

Például a Bitcoin ára bizonyos országokban eltérhet az USA-ban érvényes árfolyamától, mivel ezekben az országokban a főbb tőzsdék különböző kereskedéseket tartalmaznak.

Jegyzet: Az ár mellett néha láthatja a magas és alacsony kifejezéseket is. Ezek a kifejezések az elmúlt 24 óra legmagasabb és legalacsonyabb Bitcoin-ára vonatkoznak.

Hangerő

A Volume a teljes Bitcoins számát jelenti, amelyekkel egy adott időkereten belül kereskedtek. A mennyiséget a kereskedők használják annak meghatározására, hogy mennyire jelentős a trend; a jelentős trendeket általában nagy kereskedési volumen kíséri, míg a gyenge trendeket alacsony volumen kíséri.

Például az egészséges emelkedő tendenciát magas volumen kíséri, amikor az ár emelkedik, és alacsony mennyiség, amikor az ár csökken.

Ha az ár hirtelen irányváltozásának van tanúja, a szakértők azt javasolják, hogy ellenőrizzék, mennyire jelentős a kereskedési volumen annak megállapítása érdekében, hogy ez csak egy kisebb korrekció vagy egy ellentétes trend kezdete-e..

Piaci (vagy azonnali) megbízás

Ez a típusú megbízás kereskedési platformon állítható be, és azonnal teljesül minden lehetséges áron. Csak azt a Bitcoins mennyiséget állítja be, amelyet el akar vásárolni vagy eladni, és azonnali végrehajtás céljából megrendeli a tőzsdét. A kereskedési platform ezután megfelel az eladóknak vagy a vevőknek, hogy tisztelettel teljesítsék megrendelését.

A megrendelés leadása után jó esély van arra, hogy megrendelését nem egyetlen vevő vagy eladó, hanem többen fogják egyeztetni, különböző áron.

Tegyük fel például, hogy piaci megbízást adott öt Bitcoin vásárlásához. A kereskedési platform most a rendelkezésre álló legolcsóbb eladókat keresi.

A megrendelés akkor teljesül, ha elegendő eladót halmoz fel öt Bitcoins átadásához. Az eladók elérhetőségétől függően végül három Bitcoint vásárolhat egy áron, a másik kettőt pedig magasabb áron.

Más szavakkal, piaci megrendelés esetén nem hagyja abba a Bitcoins adásvételét, amíg el nem éri a kért összeget. Piaci megrendelések esetén a végén többet fizethet, vagy kevesebbet adhat el, mint amennyit szánt, ezért legyen óvatos.

Limit sorrend

Ez lehetővé teszi a Bitcoin vételét vagy eladását egy meghatározott áron, amelyről dönt. Más szavakkal, előfordulhat, hogy a megrendelés nem teljesül teljes egészében, mivel nem lesz elég vevő vagy eladó ahhoz, hogy megfeleljen az Ön igényeinek.

Tegyük fel, hogy limit-megrendelést ad öt érme 10 000 dolláros vásárlásához. Akkor végül csak 4 Bitcoinnal rendelkezhet, mert nem volt más eladó, aki hajlandó lenne eladni neked a végső Bitcoint 10 000 dollárért. Az 1 Bitcoin fennmaradó megrendelése ott marad, amíg az ár ismét el nem éri a 10 000 dollárt, és a megrendelés akkor teljesül.

Stop-Loss sorrend

Lehetővé teszi egy adott ár megadását, amelyen el akarja adni a jövőben, arra az esetre, ha az ár drámaian csökken. Ez a típusú megrendelés hasznos a veszteségek minimalizálásához.

Alapvetően egy megbízásról van szó, amely a következőket mondja a kereskedési platformnak: ha az ár egy bizonyos százalékkal vagy egy bizonyos pontig csökken, akkor eladom a Bitcoineimat az előre beállított áron, így a lehető legkevesebb pénzt veszítem el. A stop-loss megbízás piaci megbízásként működik.

Más szavakkal, amint elérik a stop árat, a piac megkezdi az Ön érméinek bármilyen áron történő értékesítését, amíg a megrendelést teljesítik.

Készítő és Taker díjak

Egyéb feltételek, amelyekkel kereskedés során találkozhat, a készítői díjak és az átvevői díjak. Személy szerint továbbra is ezt a modellt találom a zavarosabbak között, de próbáljuk meg lebontani.

A cserék kereskedelemre akarják ösztönözni az embereket. Más szavakkal, „piacot akarnak teremteni”. Ezért amikor új megrendelést hoz létre, amelyhez egyetlen meglévő vevő vagy eladó sem képes megfelelni, azaz limit megbízás, akkor alapvetően piacvezető vagy, és általában alacsonyabb díjakkal kell számolnia..

Eközben egy piacfelvevő olyan megrendeléseket ad le, amelyek azonnal teljesülnek, azaz piaci megrendelések, mivel már volt piacképző a kéréseik kielégítésére. Az átvevők eltávolítják az üzletet a tőzsdéről, így általában magasabb díjaik vannak, mint a döntéshozóknak, akik megrendeléseket adnak a tőzsde rendelési könyvéhez.

Például, lehet, hogy egy limit megbízást ad be egy Bitcoin vásárlásához (legfeljebb 10 000 dollárért), de a legalacsonyabb eladó csak 11 000 dollárért hajlandó eladni. Akkor most létrehozott egy új piacot azoknak az eladóknak, akik 10 000 dollárért szeretnének eladni.

Tehát, amikor vételi megbízást ad a piaci ár alatt, vagy eladási megbízást a piaci ár felett, akkor piacgazda lesz.

Ugyanezen példa alapján talán egy limit megbízást adsz egy bitcoin vásárlására 12 000 dollárért (legfeljebb), és a legalacsonyabb eladó egy bitcoinot 11 000 dollárért ad el. Ekkor megrendelése azonnal teljesül. Ön eltávolítja a megbízásokat a tőzsde megbízási könyvéből, ezért piacfelvevőnek számít.

6. Általános kereskedési hibák

Remek, eddig elérted, és mostanra elegendő know-how-val kell rendelkezned ahhoz, hogy kimenj és tapasztalatokat szerezz. Fontos azonban megjegyezni, hogy a kereskedés kockázatos üzlet, és hogy a hibák pénzbe kerülnek.

Nézzük át a leggyakoribb hibákat, amelyeket az emberek elkövetnek, amikor kereskedni kezdenek – abban a reményben, hogy sikerül elkerülni őket.

1. hiba – Többet kockáztat, mint amennyit megengedhet magának a veszteségért

A legnagyobb hiba, amelyet elkövethet, az, hogy több pénzt kockáztat, mint amennyit elveszíthet. Vessen egy pillantást arra az összegre, amellyel jól érzi magát. Itt van a legrosszabb eset: végül elveszíti az egészet. Ha úgy találja, hogy meghaladja ezt az összeget, hagyja abba. Rosszul csinálod.

A kereskedés nagyon kockázatos üzlet. Ha több pénzt fektet be, mint amennyi jól érzi magát, az kihat a kereskedelemre, és rossz döntéseket hozhat.

2. hiba – Nincs terved

Egy másik hiba, amelyet az emberek elkövetnek, amikor a kereskedéssel kezdik, hogy nincs elég egyértelmű cselekvési tervük. Más szavakkal, nem tudják, miért lépnek be egy adott kereskedésbe, és ami még fontosabb, mikor kell kilépniük ebből a kereskedésből. Ezért a kereskedelem megkezdése előtt egyértelmű profitcélokról és stop-veszteségekről kell dönteni.

3. hiba: Pénz hagyása tőzsdén

Ez a legalapvetőbb alapszabály minden kriptokereskedő számára: SOHA ne hagyja pénzét olyan tőzsdén, amellyel jelenleg nem kereskedik. Ha a pénze a tőzsdén ül, ez azt jelenti, hogy nincs semmilyen ellenőrzése felett. Ha a tőzsdét feltörik, offline állapotba kerülnek vagy megszűnik az üzleti tevékenység, akkor a pénzt elveszítheti.

Ha van olyan pénze, amelyre rövid távon nincs szükség a tőzsdén való kereskedéshez, mindenképpen helyezze át saját Bitcoin pénztárcájába vagy bankszámlájára megőrzés céljából..

4. hiba – Félelem vagy kapzsiság

Két alapvető érzelem irányítja sok kereskedő tetteit: a félelem és a kapzsiság. A félelem megjelenhet a kereskedelem idő előtti lezárása formájában, mert elolvasott egy zavaró hírcikket, hallott egy pletykát egy barátjától, vagy megijedt a hirtelen áreséstől (ami hamarosan korrigálható).

A másik fő érzelem, a kapzsiság tulajdonképpen szintén a félelemen alapul: az elmulasztástól való félelem. Amikor azt hallja, hogy az emberek mesélnek a következő nagy dologról, vagy ha a piaci árak meredeken emelkednek, akkor nem akar lemaradni minden akcióról. Tehát túl hamar belekezdhet egy kereskedésbe, vagy akár késleltetheti is a nyílt kereskedés lezárását.

Ne feledje, hogy a legtöbb esetben az érzelmeink irányítanak bennünket. Tehát soha ne mondd: “Ez velem nem fog megtörténni.” Legyen tisztában természetes félelemmel és kapzsisággal, és tartsa be azt a tervet, amelyet a kereskedelem megkezdése előtt lefektettek.

5. hiba – Nem tanulja meg a leckét

Függetlenül attól, hogy sikeres kereskedelmet folytatott-e vagy sem, mindig van egy tanulság. Senkinek nem sikerül csak nyereséges kereskedést folytatnia, és senki sem jut el pénzkeresésig anélkül, hogy útközben elvesztene egy kis pénzt.

A lényeg nem feltétlenül az, hogy pénzt keresett-e vagy sem. Inkább arról van szó, hogy sikerült-e új betekintést nyerni abba, hogyan lehet legközelebb jobban kereskedni.

7. Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kereskedhetek a Bitcoin-szal?

A Bitcoins kereskedelméhez a következőket kell tennie:

A napi kereskedés jó módszer a pénzkeresésre?

A napi kereskedés csak egy módszer a sok közül, amelyet kereskedésre választhat. További példák a swing kereskedés vagy a skalpolás.

Míg sokan azt állítják, hogy a napi kereskedés jó módszer a pénzszerzésre, az emberek több mint 90% -a kilép a napi kereskedésből az első 3 hónapban.

Bármilyen típusú kereskedési stratégia működhet, amíg Ön következetes és hajlandó időt és erőfeszítést megtanulni arra, hogy megtanulja, hogyan lehet jobb, mint a többi kereskedő..


8. Következtetés

Sokat vizsgáltunk a Bitcoin kereskedéssel kapcsolatban, de figyelmeztetnem kell: az emberek többsége, akik elkezdik a Bitcoin kereskedését, rövid idő után abbahagyják, főleg azért, mert nem keresnek eredményesen.

Ez a véleményem: ha sikeres akar lenni a kereskedésben, akkor jelentős időt és pénzt kell fordítania a megfelelő készségek megszerzésére, csakúgy, mint bármely más vállalkozást. Ha csak azért akarsz belekezdeni a kereskedésbe, hogy gyorsan megcsináld, akkor talán jobb, ha csak teljesen elkerülöd a kereskedést.

Nincs olyan, hogy gyors, könnyű pénz – kockázat és hátrány nélkül a másik végén. Azonban, ha elkötelezte magát amellett, hogy megtanulja, hogyan váljon profi Bitcoin kereskedővé, nézze meg az alábbi erőforrás szakaszunkat. Ezek az erőforrások segítenek a lehető legjobb eszközök beszerzésében és az oktatás folytatásában.

Még mindig lehet néhány kérdése. Ha igen, csak hagyja őket az alábbi megjegyzés részben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me