Hur man köper Binance Coin (BNB) – En nybörjarguide

Hur man köper Binance Coin (BNB) – En nybörjarguide

Sedan dess ICO har Binance visat meteorisk tillväxt. Som ett resultat uppskattades Binance Coin (BNB) – dess symbol, också i värde. I det här inlägget ger jag en kort översikt över vad BNB är och var du kan köpa det online.

Hur man köper Binance Coin Sammanfattning

Endast för investeringsändamål kan du använda eToro och hoppa över alla tre stegen.

Så här köper du Binance Coin i ett nötskal. Om du vill ha en mer detaljerad granskning av Binance Coin och hur du köper det, fortsätt läsa. Här är vad jag kommer att täcka:

1. Vad är Binance Coin?

I juli 2017 genomförde Binance en ICO för att samla in pengar för sin kryptovalutaväxling. Token som utfärdades som en del av ICO hette Binance Coin (BNB) och det kostades 0,1 dollar per 1 BNB.

Sedan dess har BNB uppskattat mycket i pris och Binances ICO ansågs vara en av de mer framgångsrika ICO-erna.

Vad används Binance Coin för?

BNB är i grunden en ERC-20-token (dvs. en token i Ethereum-nätverket) som accepteras som betalning på Binance för handelsavgifter. Genom att använda BNB får du också rabatt på själva avgifterna (fram till 2021).

Det finns totalt 200 miljoner BNB-tokens med fördelningen enligt följande;

  • 100 miljoner tokens (50%) tilldelades ICO-investerare.
  • 80 miljoner (40%) tillhör grundarteamet.
  • 20 miljoner (10%) reserverades för privata ängelinvesterare.

För att upprätthålla tokens värde och göra det något deflationsintensivt planerar Binance att använda 20% av företagets vinst varje kvartal för att återköpa BNB-tokens tills bara 100 miljoner BNB kommer att finnas kvar på marknaden. Det kommer då att förstöra de 100 miljoner BNB de köpte.

I framtiden kommer Binance att bygga en decentraliserad börs där BNB kommer att användas som en av de viktigaste tillgångarna och som gas som ska spenderas (mer om gas här).

2. Hur man köper Binance Coin?

Steg 1: Skaffa en Binance Coin-plånbok

Förutsatt att du vill köpa och hålla BNB är det viktigt att du har en plånbok att förvara den i. Eftersom Binance Coin i grunden är en Ethereum-symbol, stöder många plånböcker det.

Binance Coin-plånböcker

Det säkraste sättet att lagra BNB skulle vara på en hårdvaruplånbok. En hårdvaruplånbok är en fysisk enhet som lagrar den privata nyckeln till dina mynt offline. Så här, så länge enheten är kvar i din ägo, kan ingen få fjärråtkomst till dina mynt.

Ledger hårdvaruplånböcker – Låt dig säkert lagra BNB samt en mängd andra altcoins. Det finns två modeller att välja mellan – Nano S och Nano X. Nano X är den nyare modellen med möjlighet att styra plånboken från din mobiltelefon och från ditt skrivbord.

Du kan läsa min Ledger Nano X recension här.

TREZOR-plånböcker – På samma sätt som Ledger-plånböcker kan du med TREZOR-plånböcker lagra mynt offline på en hårdvaruenhet. De två huvudplånböckerna som erbjuds är TREZOR One och TREZOR Model T. Model T är den nyare, mer avancerade plånboken med en inbyggd pekskärm.

Ändå är båda plånböckerna extremt bra. Här är min TREZOR Model T recension.

Binance Coin-programvaruplånböcker

Coinomi – Om du letar efter en gratis programvarulösning Coinomi är en etablerad kryptovalutaplånbok som gör att du kan hålla BNB. Det finns en Android- och iOS-version, liksom en stationär version.

Atomic Wallet – Låter dig hantera dina Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin, XLM och över 300 andra mynt och token i ett enda gränssnitt. Plånboken har också ett inbyggt atombytesbyte. Atomic Wallet är tillgänglig för stationära och mobila enheter.

Exodus – En vackert utformad plånbok för Blockchain-tillgångar med över 4 miljoner nedladdningar som stöder Binance Coin, Bitcoin och över 100 andra kryptotillgångar. Plånboken har också ett utbyte för användare som vill byta BNB mot andra kryptor och vice versa.

Binance Coin webbplånbok

Binance’s exchange – Normalt rekommenderar jag att inte hålla mynt på en börs. Men om du planerar att använda BNB för att spara på Binance-avgifter och du inte äger ett stort belopp kan det vara mest kostnadseffektivt att bara hålla det på börsen.

Tänk på att om så är fallet ger du kontroll över dina mynt till Binance.

Leta reda på din BNB-adress

När du har din plånbok måste du hitta din Binance Coin-adress. Eftersom BNB är en Ethereum-token kommer dess adress att se ut som en Ethereum-adress, dvs. en lång rad bokstäver och siffror som börjar med 0x. Här är ett exempel:

0x6ace7e0abcf0da3097fa7155149dccd51e20ef82

Steg 2: Hitta ett BNB-utbyte

Köp Binance Coin via Binance

Binance är det självklara valet för att köpa BNB. Du kan köpa Binance Coin med alla tillgångar som Binance stöder (vilket är mycket), eller så kan du betala med kreditkort – till en högre avgift. Du kan läsa min fullständiga Binance-recension här.

Köp Binance Coin via eToro

eToro låter dig investera i Binance Coin med en mängd traditionella betalningsmetoder och låga avgifter. Det rekommenderas att använda eToro för spekulativa ändamål och inte om du behöver det faktiska verktyget från BNB, eftersom att ta ut mynt från eToro är en komplicerad process. Du kan läsa min kompletta eToro-recension här.

Observera – kryptovalutor kan variera kraftigt i priser och är inte lämpliga för alla investerare. Handel med kryptovalutor övervakas inte av något EU-regelverk. Tänk på att ditt kapital är i fara.

*eToro-användare: 75% av CFD-konton i detaljhandeln förlorar pengar. Ditt kapital är i fara. Amerikanska användare – CFD är inte tillgängliga för amerikanska användare. Amerikanska användare kan bara handla (långa) verkliga tillgångar utan hävstång.


Steg 3: Dra ut dina BNB-mynt

Vanligtvis rekommenderar jag att du tar ut de mynt du just köpt i din egen plånbok. Men om du planerar att använda dina mynt för att spara på Binance-avgifter är det förmodligen bäst att lämna några på själva börsen.

Om du äger en stor summa eller bara köpt mynt för investeringsändamål, flytta myntet från börsen och in i plånboken du valde i steg 1, så att du får full kontroll över dem.

3. Slutsats

När Binance växer i popularitet kommer BNB troligen också att uppskatta. Till skillnad från de flesta andra “verktygsmarkeringar” där ute, ger BNB verkligt värde till Binance-användare i form av att spara på handelsavgifter.

Även om du inte tror att BNB har en ljus framtid framför dig, kanske du fortfarande hittar något värde i det genom de rabatterade avgifter som det erbjuder.

Om Binance verkligen kommer igenom sina planer för att bygga en decentraliserad börs kan BNB se förnyat intresse och en ytterligare ökning av dess värde.

Vad tycker du om Binance Coin? Låt mig veta i kommentarfältet nedan.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me