Kako kupiti Bitcoin Cash (BCH) vodič

Kako kupiti Bitcoin Cash (BCH) vodič

Bitcoin Cash (BCH) nastao je u kolovozu 2017. nakon hard forka i podjele u Bitcoin blockchainu. Bitcoin Cash izravni je rezultat stalnih rasprava i mnogih mišljenja o budućnosti skalabilnosti i masovnog usvajanja Bitcoina.

U ovom vodiču saznat ćete točno što Bitcoin Cash čini posebnim i gdje možete doći do nekih novčića.

Kako kupiti Bitcoin Cash Sažetak

To je to! Ako želite dublje objašnjenje što je Bitcoin Cash, kako ga kupiti i gdje ga pohraniti, nastavite čitati. Evo što ću pokriti:

1. Bitcoin u odnosu na Bitcoin Cash

Bitcoinov blockchain u posljednje je vrijeme eksponencijalno porastao. To znači da mnogo više korisnika koristi kriptovalutu, što usporava mrežu.

Ograničena veličina Bitcoin bloka od 1 MB znači da se blokovi brzo pune, što rezultira dugim redom nepotvrđenih transakcija. Kao rezultat, transakcije su u vrhuncu postale spore i skupe.

Bitcoin novac, s druge strane, u početku je stvoren s blokom od 8 MB, koji je kasnije povećan na 32 MB. Ova promjena omogućuje obradu više transakcija u svakom miniranom bloku.

Mnogi to vide kao korak naprijed u smislu kako najbolje razviti mrežu.

Protivnici Bitcoin Casha ostaju ustrajni da je to jednostavno kratkoročno rješenje koje dugoročno ne rješava problem. Također, tvrde da nema provedbe ideja kao što je Segwit koja bi pomogla u učinkovitom raščlanjivanju transakcija na manje komade kojima se više može upravljati..

Bitcoin Cash (BCH), koji se ponekad naziva i Bcash, vilica je Bitcoina (BTC). Kada se na Blockchainu dogodi vilica, valuta se u osnovi duplicira.

To znači da je svatko s Bitcoinima u njegovom posjedu u trenutku kada se vilica dogodila, dobio isti iznos Bitcoin Casha.

Pa znači li to besplatan novac? Nekako … Evo našeg vodiča za polaganje prava na vaš Bitcoin Cash ako ste bili vlasnik Bitcoina prije podjele 1. kolovoza 2017..

U studenom 2018. Bitcoin Cash se račvao i stvorio Bitcoin SV (Satoshi’s Vision) – verziju Bitcoin Casha s još većom veličinom bloka od 128 MB.


2. Kupnja Bitcoin Casha u 3 jednostavna koraka

1. korak: nabavite novčanik za Bitcoin Cash

Prije nego što možete kupiti Bitcoin Cash, trebat će vam Bitcoin Cash novčanik za pohranu. Hardverski novčanici koji podržavaju Bitcoin Cash uključuju čelnike u industriji Ledger i TREZOR.

I Ledger i TREZOR pružaju funkcije za upotrebu Bitcoin Casha kao i bilo koje druge kriptovalute. Oboje su također uveli mogućnost polaganja sredstava ako ste već posjedovali Bitcoin u vrijeme hard forka Bitcoin Cash.

Uz to, postoji niz softverskih novčanika koje možete koristiti i za pohranu Bitcoin Casha.

Exodus pruža izvrsno korisničko iskustvo s uslugom razmjene novčića koja je poznata kao Shapeshift. Moju cjelovitu recenziju Izlaska možete pročitati ovdje.

Edge je mobilni novčanik za iOS i Android koji podržava više kriptovaluta, uključujući Bitcoin Cash. Također ima razne značajke koje vam omogućuju kupnju kriptovaluta i razmjenu unutar aplikacije.

Electron Cash je klon sjajnog Electrum novčanika za Bitcoin. Ako ste se navikli na Electrum, tada vam neće biti problema uskočiti s njegovom sestrinskom tehnologijom.

Ostali novčanici koji podržavaju BCH uključuju Keepkey, BTC.com, Bitpay i Coinomi. Sve dostupne novčanike možete pregledati na službeno web mjesto Bitcoin Cash.

Nakon što nabavite novčanik, trebat će vam adresa Bitcoin Cash-a. To je dugački niz slova i brojeva koji počinju s “1” ili “3” – slično uobičajenim Bitcoin adresama.

Budući da su se mnogi ljudi zbunili i počeli slati Bitcoine u novčanike Bitcoin Casha i obrnuto, izumljen je novi format za Bitcoin Cash. Format, nazvan “Adresa gotovine”, duga je 42 znaka i započinje s “p” ili “q”. Evo primjera:

qpm2qsznhks23z7629mms6s4cwef74vcwvy22gdx6a

Imajte na umu da su gotovinske adrese samo prikaz originalnih Bitcoin Cash adresa. To znači da se ista adresa može predstaviti na dva različita načina (normalan format ili format gotovinske adrese).

Ne podržavaju svi novčanici format gotovinske adrese.

Korak 2: Pronađite Bitcoin Cash Exchange

* Korisnici eToro-a: 75% maloprodajnih CFD računa gubi novac.

Većina Bitcoin razmjena također će vam omogućiti da kupite Bitcoin Cash, ovdje su najvažnije.

Kupite Bitcoin Cash putem eToro-a

eToro omogućava korisnicima iz cijelog svijeta da kupuju i prodaju Bitcoin Cash s različitim načinima plaćanja.

eToro je više usmjeren prema ulaganju u BCH radi ostvarivanja dobiti u fiat valuti (tj. dolarima, eurima itd.), nego da ga zapravo koristi. S tim u vezi, eToro vam omogućuje pristup vašim kovanicama i omogućuje vam slanje kovanica iz eTora drugim ljudima.

Ako eToro koristite samo za ulaganje, zapravo vam ne treba novčanik Bitcoin Cash jer nećete podizati novčiće. Moju cjelovitu recenziju eToro možete pročitati ovdje.

* 75% računa malih ulagača gubi novac prilikom trgovanja CFD-ovima s ovim dobavljačem. Trebali biste razmisliti možete li si priuštiti rizik od gubitka novca. CFD-ovi se ne nude američkim korisnicima. Kriptoasseti su vrlo hlapljivi neregulirani investicijski proizvodi. Nema zaštite EU investitora.

Kupite Bitcoin Cash putem Coinmame

Coinmama, jedna od najstarijih burzi u svijetu, omogućuje vam kupnju Bitcoin Casha kreditnom karticom, debitnom karticom ili SEPA prijenosom. Coinmama prihvaća korisnike iz gotovo svih zemalja svijeta.

Moju cjelovitu recenziju Coinmame možete pročitati ovdje.

Kupite Bitcoin Cash putem CEX.io

CEX.IO, sa sjedištem u Londonu, pouzdano je, iskusno ime u industriji, postoji od 2013. Na web mjestu možete birati između kriptovaluta, uključujući Bitcoin Cash.

Mjenjačnica ima brokersku uslugu (lakšu za upotrebu, skuplju) i trgovačku platformu (jeftiniju, ali složeniju). CEX prihvaća kreditne kartice, debitne kartice, devizne doznake i SEPA.

Moju recenziju CEX.io možete pročitati ovdje.

Kupite Bitcoin Cash putem Coinbasea

Coinbase je ugledna razmjena bitcoina koja pruža razne druge usluge, uključujući novčanik, trgovačku platformu (Coinbase Pro) i Bitcoin debitnu karticu.

Ako ste početnik, vjerojatno je najbolje koristiti brokersku uslugu koja je nešto skuplja, ali lakša za korištenje. Napredni korisnici mogu koristiti Coinbase Pro za kupnju Bitcoin Casha s nižim naknadama.

Coinbase prihvaća debitne kartice i devizne doznake. Moju cjelovitu recenziju Coinbase možete pročitati ovdje.

Kupite Bitcoin Cash putem Bitstampa

Bitstamp, najstarija razmjena oko nas, podržava trgovanje BCH-om za Bitcoin i izravne kupnje s američkim dolarima ili eurima. Postoji i mogućnost kupnje Bitcoin Casha kreditnom karticom po višoj cijeni.

Ako se dobro snalazite u bitcoin platformama za trgovanje, najbolje je koristiti tu uslugu, a ne uslugu kreditne kartice jer ćete znatno uštedjeti na naknadama. Moju cjelovitu Bitstamp recenziju možete pročitati ovdje.

Ostale opcije za kupnju Bitcoin Casha uključuju Bitfinex, Kraken, Poloniex, HitBTC i još mnogo toga (sve možete pogledati dostupne razmjene na web mjestu Bitcoin Casha).

Korak 3: Prenesite BCH u novčanik

Kao i obično, preporučujem da novac nikada ne ostavljate na razmjeni.

Kad završite s kupnjom svog Bitcoin Casha, premjestite ga u vlastiti novčanik (onaj koji ste odabrali u koraku 1). Tada možete pratiti status svoje transakcije pomoću a Istraživač blokova Bitcoin Cash.

Nakon što primite tri potvrde za svoj Bitcoin Cash, možete sa sigurnošću reći da ste dovršili postupak.


3. Zaključak

Očito je da Bitcoin Cash još uvijek nije u potpunosti prihvaćen od strane velikih dijelova zajednice kriptovaluta. I dalje čvrsto stoji na drugom mjestu svog starijeg brata i po cijeni i po upotrebi.

Bitcoin Cash ima prednost što je prvi veći razdor koji je stekao prihvaćanje. Većina vilica nakon što nije primila ni približno dovoljno pažnje zajednice ili medija.

Međutim, s unutarnjim sukobima unutar osnivačkog tima i ubrzanim razvojem Bitcoina za rješenja za skalabilnost, nisam siguran postoji li stvarni slučaj upotrebe Bitcoin Casha, osim nagađanja cijena..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me