Kako kupiti Bitcoin 2021. godine – Vodič za početnike

Kako kupiti Bitcoin 2021. godine – Vodič za početnike

Želite kupiti Bitcoin i ne znate odakle početi? Došli ste na pravo mjesto. Na kraju ovog posta znat ćete sve što trebate znati o sigurnoj i brzoj kupnji Bitcoina.

Kako kupiti Bitcoin sažetak

Ako ste u žurbi, ovdje možete kupiti svoj prvi Bitcoin pomoću Binanceove usluge.

Evo kratkog vodiča za kupnju vašeg prvog Bitcoina:

 • Korak 1 – Nabavite Bitcoin novčanik
 • Korak 2 – Pronađite svoju Bitcoin adresu
 • Korak 3 – Odaberite količinu Bitcoina za kupnju
 • 4. korak – Bit ćete preusmjereni na Binance, gdje možete unijeti svoju Bitcoin adresu i podatke o plaćanju

Bitcoin će biti poslani u vaš novčanik u roku od nekoliko minuta. Ako vam Binance ne uspije, evo nekoliko dodatnih uglednih opcija:

* Korisnici eToro-a: 75% maloprodajnih CFD računa gubi novac. Vaš je kapital u opasnosti

To je kako ukratko kupiti Bitcoin. Ako želite detaljno objašnjenje svakog koraka i dodatne mogućnosti kupnje, nastavite čitati. Evo što ću pokriti:

Ne volite čitati? Pogledajte video verziju ovog vodiča:

Link do odjeljka resursa

1. Kada trebam kupiti Bitcoin?

Jedno od glavnih pitanja koje mi ljudi postavljaju je „Je li pravo vrijeme za kupnju Bitcoina?

Problem je što za ovo pitanje nema dobrog odgovora i to stvarno ovisi o razlogu zbog kojeg kupujete Bitcoin.

Ako tražite trgovinu Bitcoinima (što znači da kupujete nisko i prodajete visoko) i u njima imate kratkoročni dobitak, vjerojatno ćete se trebati upoznati s različitim tehnikama trgovanja Bitcoinima i pokušati tempirati tržište (osobno ih izbjegavam metode).

Ako se s druge strane Bitcoin bavite stvarnom tehnologijom i vjerujete da Bitcoin ima svijetlu budućnost, dva su načina na koji možete to učiniti:

Prosjek dolara (također poznat kao DCA)

DCA znači da Bitcoin kupujete po fiksnom iznosu na određeni datum povremeno, bez obzira na cijenu. Na ovaj način usredsređujete kolebanja tečaja. Evo kratkog objašnjenja postupka:

Kupujte bez obzira na cijenu

Dugoročni vjernici tvrde da nije važno kupujete li sada ili kada je cijena niža za 100 ili čak 1000 dolara. Dugoročno će cijena rasti i činiti da se te razlike čine nevažnima.

Ako tek započinjete, predlažem da idete s DCA-om jer će vam to pomoći da lakše uđete u postupak, a zatim odlučite želite li promijeniti strategiju.


2. Gdje mogu kupiti Bitcoin?

Odabir razmjene Bitcoina težak je posao. Svaka razmjena ima različita pravila, prihvaćene načine plaćanja i naknade, zajedno s ostalim čimbenicima koje treba uzeti u obzir. Evo na što trebate paziti ako želite napraviti vlastitu skrbnu skrb:

Podržane zemlje –  Ne prihvaćaju sve burze kupce iz cijelog svijeta.

Prihvaćeni načini plaćanja – Neke burze prihvaćaju široku paletu načina plaćanja, a neke prihvaćaju samo devizne doznake.

Naknade –  Postoje četiri vrste naknada: naknade za polog, naknade za transakcije, naknade za povlačenje i naknade za Bitcoin mrežu. Svaka je drugačija i može utjecati na ukupan iznos novca koji ćete na kraju dobiti.

Tečajna lista –  Tečajevi se razlikuju između mjenjačnica (što ostavlja prostor za arbitražu). Na kraju kombinacija tečaja i naknada određuje konačnu cijenu koju ćete platiti. Na primjer, neke burze imaju niske naknade, ali vrlo visok tečaj što ih čini neprivlačnim.

Ograničenja kupnje – Ograničenje kupnje ovisit će o načinu plaćanja i postupku potvrde identiteta. Ako želite kupiti veliku količinu bitcoina, neke burze to neće dopustiti zbog svojih ograničenja kupnje.

Ugled razmjene – Neka su pitanja koja si trebate postaviti prije nego što položite novac na burzu koliko je ta berza ugledna? koliko je dobra podrška u slučaju da se izgubite u procesu? Je li bilo velikog broja prigovora protiv razmjene?

Imajte na umu da niti jedna razmjena ne sadrži negativne recenzije, ali važno je uzeti u obzir opseg i sadržaj tih recenzija.

Vrste razmjena

Da bismo vam pomogli pronaći pravu burzu, moramo napraviti razliku između brokera, trgovačkih platformi i P2P platformi.

Brokeri

Brokeri su web mjesta koja vam omogućuju kupnju kovanica putem njihove platforme po određenoj cijeni, koju određuje platforma. Iako su skuplji od ostalih vrsta razmjena, brokeri su najjednostavniji za upotrebu i zbog toga su vrlo popularni. Primjeri za brokera su Coinmama i Coinbase.

Platforme za trgovanje

Jednostavno rečeno, trgovačke platforme posredno povezuju kupce s prodavačima. Naloge za prodaju postavljaju prodavači, a kupci ih preuzimaju, bez izravne komunikacije između dviju strana. Platforma naplaćuje malu naknadu za pružanje usluge.

Platforme za trgovanje, kao što su Bitstamp ili Kraken da nabrojimo dvije, obično su najjeftiniji način kupnje bitcoina, međutim, nisu najprijatnije za upotrebu.

Kao prvo, ispunjenje narudžbe ovisi o pronalaženju prodavača koji su spremni ispuniti vašu ponuđenu cijenu, što bi moglo potrajati. Uz to, neke platforme, poput BitMexa, nude napredne opcije trgovanja, poput zaustavljanja gubitaka ili ograničenja naloga, što može zbuniti trgovanje novacima..

P2P platforme

Za razliku od trgovačkih platformi, P2P platforme omogućuju kupcima izravnu komunikaciju s prodavačima i obrnuto. Ova izravna komunikacija omogućuje dvjema stranama pregovore oko cijene.

Međutim, ova izravna komunikacija uključuje rizik, jer u osnovi šaljete novac anonimnom prodavaču. Preokret, P2P platforme obično imaju prednosti poput dostupnosti u više zemalja, više načina plaćanja i slično. Dva primjera istaknutih P2P platformi su Paxful i LocalBitcoins.

Gdje je najbolje mjesto za kupnju bitcoina?

Bez obzira na platformu koju odaberete, najvažnije je da ste zadovoljni svojom cijenom i da ste pronašli pouzdanu uslugu za upravljanje svojim poslom. Što se mene tiče, više volim platiti malo više za bržu i pouzdaniju uslugu, bez muke.

3. Odabir načina plaćanja

Možda će vas iznenaditi, ali jedan od najvažnijih odlučujućih čimbenika koliko ćete platiti za svoje bitcoine bit će vaš način plaćanja, a za to postoji dobar razlog.

Objašnjene naknade

Kad god prodavač prihvati bilo koji oblik plaćanja koji nije gotov novac za kupnju bitcoina, izložen je riziku povrata. Povrat sredstava u osnovi znači da se ja kao kupac mogu žaliti svom davatelju usluga plaćanja (npr. PayPal, Visa, MasterCard itd.) Tvrdeći da nisam dobio ono što sam platio ili da mi nešto drugo nije bilo po volji i Želim povrat novca.

Ako se to dogodi, tvrtke s kreditnim karticama mogu otvoriti istragu, ali češće će ići s verzijom kupca. Razumljivo je da je to razlog zašto je teže pronaći mjesta koja će vam prodavati bitcoin koristeći način plaćanja koji omogućuje storniranje.

Objasnit ću vam to na kratkom primjeru:

Recimo da želim kupiti od vas jedan bitcoin i platiti vam putem mog PayPal računa.

Dogovaramo se oko cijene, ja vam plaćam, vi mi šaljete bitcoin. Sad imate moj novac, a ja vaš bitcoin.

Pod pretpostavkom da sam prevarant (radi argumenta), dan nakon našeg dogovora, kontaktiram PayPal i kažem: “Tom sam tipu dao novac za bitkoine i nikada ih nisam dobio.”

Budući da PayPal ne može provjeriti je li to istina ili ne (budući da je Bitcoin transakcijama teško ući u trag, baš kao i gotovini), velika je vjerojatnost da će PayPal izdati povrat novca i vratiti mi novac. Na ovaj način vraćam i BTC i svoj novac. Vi (tj. Prodavač) nećete ostati bez ičega.

Zbog toga većina burzi neće dopustiti kupnju bitcoina s načinima plaćanja koji omogućuju storniranje. Međutim, neke će burze preuzeti taj rizik na sebe, ali samo za premiju – plus zahtjev da potvrdite svoj identitet.

Najbolji načini plaćanja za kupnju bitcoina

Kreditne i debitne kartice

Ovo su vjerojatno najčešći dostupni načini plaćanja. Ovih dana mnoge razmjene omogućuju vam kupnju bitcoina kreditnom karticom. Glavni su Coinmama, Cex.io i eToro.

Kupnja bitcoina kreditnom karticom uvijek će zahtijevati nekakvu potvrdu identiteta i u većini slučajeva bit će relativno skupa. S druge strane, postupak provjere je samo jednokratna stvar, a vrijeme čekanja na vaše bitcoine vjerojatno će biti kratko.

PayPal i Skrill

U vrijeme pisanja ovog vodiča i dalje je protivno PayPal-ovim uvjetima korištenja za prodaju Bitcoina u zamjenu za PayPal kredit. Isto vrijedi i za Skrill, uslugu koja je donekle slična PayPalu.

Međutim, postoje neki “hakovi” koji bi vam omogućili kupnju bitcoina pomoću vašeg PayPal stanja – sve o kupnji Bitcoina putem PayPala možete pročitati ovdje, a ovdje je vodič za kupnju BTC-a putem Skrill.

Žičani prijenosi

Kada se bitcoin kupi deviznom doznakom, nakon što novac prijeđe prodavaču, ne može se vratiti, bez obzira na sve. Prirodno, mnogi prodavači više vole da ih plaćate žicom.

Kupovina putem deviznih transakcija obično košta manje od kupnje putem kreditne kartice. Međutim, vrijeme koje je potrebno da se transakcija dovrši pomoću devizne doznake znatno je duže, jer treba nekoliko dana da žica prođe.

Unovčiti

Neke web stranice, poput Paxful, povezuju kupce i prodavače koji se nalaze u blizini kako bi mogle provesti Bitcoin transakcije licem u lice. Naravno, kupnja bitcoina gotovinom (ili fiat valutom, kako se to naziva u Bitcoin ekosustavu) je brza i obično jeftinija.

Loša strana obavljanja transakcija s gotovinom je ta što se morate fizički sastati s tom osobom. Također, nikad ne znate s kim imate posla kada je u pitanju novac, pa je važno poduzeti odgovarajuće korake da biste se zaštitili.

KYC

Bez obzira koju opciju plaćanja odabrali, vjerojatno ćete morati navesti neke osobne podatke, poput registrirane adrese i osobne iskaznice. U nekim slučajevima možda će se od vas tražiti da navedete detalje o svom prihodu. Nemojte ovo shvaćati osobno!

Ovaj postupak, poznat kao Poznavanje svog kupca (skraćeno KYC), zahtijeva vlada, a burze ga provode, vjerojatno protiv njihove volje. Dobra vijest je da su takvi propisi rezultat bitcoina koji postaje sve veći.

4. Odabir Bitcoin novčanika

Bitcoine je potrebno pohraniti unutar Bitcoin novčanika. Bitcoin novčanik dio je softvera koji vam pomaže u upravljanju svojim Bitcoinima (tj. Slati ih, primati, pohranjivati). Baš kao što će vam za upotrebu e-pošte trebati Gmail, Outlook ili sličan program, za upotrebu Bitcoina potreban je Bitcoin novčanik.

Kada kupujete Bitcoin s burze, toplo se preporučuje da ga s burze premjestite u svoj osobni novčanik, tako da ćete imati potpunu kontrolu nad svojim kovanicama.

Ako to ne učinite, riskirate izgubiti svoje kovanice u slučaju da netko hakira burzu ili čak ako se burza zatvori (hej, dogodilo se i prije).

Postoji više od 20 vrsta popularnih Bitcoin novčanika koje možete koristiti, a može postati pomalo neodoljivo pokušavajući usporediti sve ove Bitcoin novčanike. Evo najpopularnijih opcija u okolici:

Bitcoin adresa i privatni ključ

Novčanik obično sadrži dvije važne informacije:

Vaš privatni ključ – Poznat i kao sjemenska fraza. Ovo je poput lozinke za vaš novčanik. Tko to zna, može dobiti kontrolu nad vašim Bitcoinima, zato ga treba stalno čuvati i skrivati ​​(i definitivno ne u datoteci na računalu ili u oblaku).

Vaša Bitcoin adresa – Baš kao i vaša adresa e-pošte, i ovdje ljudi mogu slati vaše bitcoine. Niz je slova i brojeva koji počinju s “1” ili “3”. Evo primjera: 1BvBMSEYstWetqTFn5Au4m4GFg7xJaNVN2. Može se javno prikazati i nema potrebe za skrivanjem.

Vrste Bitcoin novčanika

Postoji nekoliko aspekata kojih morate biti svjesni što se tiče Bitcoin novčanika.

Neskrbnički

Novčanik koji nije skrbnički znači da ste jedini vlasnik svojih bitcoina i da svoje Bitcoine ne predajete u ruke bilo kojoj trećoj strani.

Postoje mnoge vrste novčanika koji nisu skrbnički. Na primjer, prvi Bitcoin novčanik koji je ikad proizveden poznat kao Novčanik Bitcoin Core je novčanik koji nije skrbnički.

Iako se upotreba novčanika bez skrbništva smatra sigurnijim, to također znači da ste vi jedini odgovorni za sigurnost svojih novčića, pa morate poduzeti odgovarajuće mjere (nastavite čitati – doći ću do toga kao dobro).

Novčanici koji nisu skrbnički povezani povezani su s određenim uređajem poput prijenosnog računala ili telefona i može im se pristupiti samo putem tog uređaja.

Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir jest da je novčanike koji nisu skrbnički obično teže postaviti od novčanika trećih strana (poznatih i kao skrbnički novčanici). Uz to, ako izgubite privatni ključ svog novčanika koji nije skrbnički, izgubit ćete svoje novčiće. Nitko vam ih neće moći vratiti (pitajte ovaj jadnik).

Kastodi novčanici

Novčanike treće strane, poznate i kao skrbničke novčanice, kontrolira netko drugi, a ne vi. To će obično biti neka vrsta tvrtke ili burze (Xapo).

Korištenje ove vrste novčanika obično je jednostavnije jer su često usmjereniji prema početnicima. Možete mu pristupiti i s bilo kojeg mjesta na webu. Međutim, to ih također čini sklonijima hakiranju.

Kada upotrebljavate skrbnički novčanik, sudbinu svojih novčića predajete u ruke nekoga drugog. Zato je važno koristiti samo pouzdane nezavisne pružatelje novčanika.

Većina nezavisnih tvrtki novčanika danas poduzima dovoljne sigurnosne mjere kako bi osigurala da nitko ne hakira vaš račun. Jedna od tih mjera naziva se dvofaktorska autentifikacija (ili 2FA skraćeno).

Korištenje 2FA pomaže novčaniku da potvrdi vaš identitet tražeći da unesete ne samo svoje korisničko ime i lozinku, već i jednokratnu lozinku (OTP) koja se šalje uređaju čiji ste vlasnik putem tekstualne poruke ili e-pošte.

Multi-Signature Bitcoin novčanici

Novčanik s više potpisa (poznat i kao multisig novčanik) novčanik je koji ima više vlasnika, a novčićima u njemu može se pristupiti samo ako se unaprijed utvrđeni broj vlasnika s tim složi..

Na primjer, recimo da tvrtka otvori multisig novčanik s tri vlasnika: izvršnim direktorom i dva druga menadžera. Oni postavljaju pravila za ovaj specifični novčanik tako da treba najmanje dva vlasnika da odobre transakciju. Ako izvršni direktor želi nekome poslati bitcoin iz ovog novčanika, mora ukrcati barem još jednog menadžera.

Multisig novčanici smatraju se sigurnijima jer, čak i ako je jedan od ključeva novčanika ukraden, obično nema načina da se novčanik isprazni bez ostalih vlasnika.

Dobar način korištenja multisig novčanika bio bi davanje dva ključa sebi i jednog nekome kome vjerujete, tako da ako vam jedan ključ bude ukraden, vaši bitcoini i dalje budu sigurni i dostupni. Neki novčanici, poput Electruma, imaju mogućnost omogućiti multisig.

Papir i fizički novčanici

Bitcoini se mogu pohraniti i na fizičkim predmetima poput flash pogona, namjenskih hardverskih novčanika za Bitcoin (npr. TREZOR ili Ledger), pa čak i na papiru.

Da, papir.

Bitcoin novčanik u svojoj je srži samo skup slova i brojeva, poput tajnog koda za pristup vašim Bitcoinima – poznat i kao privatni ključ. Ako taj “kod” zapišete na papir, možete stvoriti ono što je poznato kao papirnati novčanik.

Stvorite Bitcoin papirnati novčanik

Primjer papirnatog novčanika za Bitcoin

Hardverski novčanici uređaji su koji na vama drže vaš privatni ključ. Smatraju se izuzetno sigurnima jer nisu povezani s Internetom, a mogu se čak sigurno pokretati na zaraženim računalima zbog svog dizajna.

Veličine hardverskog novčanika za Bitcoin

Vrste hardverskih novčanika

Hardverski novčanici i papirnati novčanici zapravo su podskupina novčanika koji nisu skrbnički. Oni predstavljaju najbolji oblik sigurnosti i kontrole koji možete imati nad svojim Bitcoinima.

Kako odabrati pravi novčanik?

Odabir pravog novčanika ovisi o nekoliko čimbenika. Imajte na umu da je prilično jednostavno prebacivati ​​se između novčanika, tako da to nije odluka o životu ili smrti. Evo čimbenika koje bih uzeo u obzir pri odabiru novčanika.

Učestalost korištenja

Koliko često planirate slati bitcoin? Primijetite da pitam samo o slanju bitcoina, jer je primanje bitcoina gotovo jednako za sve vrste novčanika.

Ako mislite da ćete biti težak korisnik Bitcoina, predlažem da koristite novčanik koji je lako dostupan na vašem mobilnom telefonu kako bi uvijek bio dostupan (npr. Ledger Nano X, Edge).

Međutim, ako Bitcoin kupujete kao dugoročno ulaganje, predlažem upotrebu hardvera ili papirnatog novčanika, jer je to najsigurnija opcija.

Koliko Bitcoina planirate posjedovati?

Ako ćete samo kupiti malu količinu bitcoin-a, tada zapravo nije važno koji novčanik koristite jer rizik nije tako velik. Međutim, ako planirate kupiti velike količine Bitcoina, možda biste trebali razmisliti o upotrebi multisig novčanika ili hardverskog novčanika, koji se općenito smatraju sigurnijima.

Prikladnost za korisnika

Koliko je jednostavno pristupiti novčaniku, slati bitcoin i primati sredstva? Neki novčanici imaju izvrsno korisničko sučelje, dok drugi imaju tendenciju zaostajanja sa sučeljima koja će uplašiti bilo koji novi Bitcoiner.

Osobne sklonosti paranoji i anonimnosti

Koliko ste paranoični kad vam netko ukrade bitcoin? Koliko ste zabrinuti zbog svoje anonimnosti? Neki novčanici također se fokusiraju na potpunu anonimnost i privatnost (npr. Samourai novčanik, Wasabi).

5. Koliko bitcoina želite kupiti?

Pokupio novčanik? Pronašli ste svoj omiljeni način za kupnju Bitcoina? Dobro! Sada si morate postaviti vrlo važno pitanje: koliko novca namjeravate uložiti u Bitcoin?

Bitcoin je VRLO rizična imovina. To znači da nikada ne biste trebali kupiti bilo koji iznos koji ne možete priuštiti da izgubite. Važno je dobro razmisliti. Ako ovo prvi put kupujete Bitcoin, odaberite iznos koji neće utjecati na vas ako Bitcoin padne na nulu.

Općenito, skloni smo biti pretjerano optimistični kada investiramo i možemo zaboraviti na vrlo stvarnu mogućnost negativne strane. Moje osobno pravilo je da nikada ne ulažem više od 5% svog raspoloživog dohotka ili ukupnog bogatstva.

Koliko košta kupnja 1 Bitcoina?

Trenutno je cijena Bitcoina 33.782 američkih dolara.

Cijena varira ovisno o tome koliko je tražena. Što više ljudi želi kupiti, to će više koštati. Ako nitko ne želi kupiti, cijena će se smanjivati ​​dok netko ne pomisli da je to dovoljno jeftino. Cijena također može malo varirati između razmjena.

Mogu li kupiti manje od 1 bitcoina?

Da, možete kupiti manje od 1 bitcoina. Bitcoin se može podijeliti do osam decimalnih mjesta. To znači da možete kupiti pola bitcoina, četvrtinu bitcoina ili čak stotinku bitcoina. Najmanja količina Bitcoina poznata je kao “Satoshi” i iznosi 0,00000001 Bitcoin.

Kupnja velikih količina Bitcoina

Ako želite kupiti velike količine Bitcoina – recimo da vrijedi preko 10 000 USD – postoje određene burze i brokeri koji posluju u ovakvim transakcijama. Te su usluge poznate kao OTC (bez recepta).


6. Ostale mogućnosti kupnje

Ako vam sve što sam gore opisao jednostavno ne odgovara, evo nekoliko dodatnih opcija za kupnju Bitcoina.

Bitcoin bankomati

Bitcoin bankomati strojevi su koji prihvaćaju gotovinu, poznatu i kao fiat valuta, a zauzvrat pružaju bitcoin. Neki bankomati omogućuju vam kupnju samo bitcoina, dok će drugi također omogućiti prodaju svojih bitcoina i uzimanje gotovine zauzvrat.

Mnogi ljudi vole koristiti bankomate zbog relativne anonimnosti tijekom postupka kupnje. Ne morate čekati da se završe dugi postupci provjere identiteta. Samo unesite novac i odmah donesite svoje novčiće.

Bitcoin bankomatima upravljaju tvrtke koje obično naplaćuju određenu naknadu za svoje usluge, zato prije transakcije provjerite jeste li svjesni naknada.

Kupnja od pojedinaca

Neki će radije bitcoin kupiti od pojedinca, a ne od razmjene. U ovom slučaju morate paziti na nekoliko stvari:

Pokušajte provjeriti možete li potvrditi identitet prodavatelja. Neki će ljudi htjeti ostati anonimni, i to je u redu, ali provjera nečijeg identiteta dramatično će smanjiti rizik od prevare.

Pokušajte upotrijebiti neku vrstu escrow usluge koja će držati vaš novac dok vam prodavač ne pošalje kovanice. Ako to nije moguće, držite se gotovine i sastanite se s osobom licem u lice. U svakom slučaju, nikada nemojte upotrebljavati nepovratne načine plaćanja kao što su devizne doznake prije nego što primite svoje novčiće.

Morat ćete pričekati da Bitcoin transakcija ima najmanje dvije do tri potvrde prije nego što smatrate da je posao završen. Naravno, to ovisi o količini novca koju mijenjate. Manji iznosi mogu imati samo jednu potvrdu.

Imajte na umu da kupnja od pojedinca obično uključuje puno neizvjesnosti, a ponekad se jednostavno ne isplati nekoliko dolara koje ćete u tom procesu uštedjeti.

7. Zaključak i resursi

Sada ste spremni otići i kupiti svoj prvi Bitcoin. Ako tražite vodiče za određeni način plaćanja, možete upotrijebiti popis resursa u nastavku.

Također, ako vam je ovaj vodič informativan, bili bismo zahvalni što nam pomažete da proširimo vijest o 99 Bitcoinima i podijelimo je na Facebooku ili Twitteru o tome.

P.S.

Znam da sam to već napisao najmanje tri puta u ovom vodiču, ali ne mogu dovoljno naglasiti ovo: Ako nas je povijest Bitcoina ičemu naučila, to je sve dok svoj novac držite na razmjeni, zapravo ne posjedovati taj novac – razmjena ima.

Ako razmjena postane nesolventna ili bude hakirana, riskirate da taj novac zauvijek izgubite. To se dogodilo u prošlosti sa MT.Gox, BTC-e, i Bitfinex.

Nakon što se novčići nađu na vašem računu, obavezno ih povucite na Bitcoin adresu koju ste kopirali iz novčanika. Nakon što novčići sigurno stignu u vaš novčanik, s ponosom možete reći da ste kupili svoj prvi Bitcoin.

Sretno!

Odjeljak resursa

Ako smatrate da vam i dalje treba dodatna pomoć, možete se poslužiti sljedećim detaljnim vodičima za kupnju za različite načine plaćanja:

 • Kako kupiti Bitcoin putem PayPala
 • Kako kupiti Bitcoin kreditnom karticom
 • Kako kupiti Bitcoin bankovnom doznakom
 • Kako kupiti Bitcoin gotovinom
 • Popis provjerenih Bitcoin razmjena
 • Preporučeni hardverski novčanici
 • Preporučeni novčanici za iPhone
 • Preporučeni novčanici za Android
 • Preporučeni novčanici za radnu površinu
 • Kupnja velike količine vodiča za Bitcoin
 • Popis Bitcoin bankomata

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me