A Litecoin (LTC) vásárlása – Útmutató kezdőknek

A Litecoin (LTC) vásárlása – Útmutató kezdőknek

A Litecoin 2011-es létrehozása óta a Bitcoin népszerű öccsének tekintették. Ebben az útmutatóban áttekintem a Litecoin online és offline vásárlásának különböző módjait, valamint a tárolásának módját.

Hogyan vásárolhat Litecoin-összefoglalót

Ha mélyebb magyarázatot szeretne kapni a Litecoin és a tárcák megvásárlásához rendelkezésre álló különböző módszerekről, olvassa tovább. A következőkkel foglalkozom:

1. Mi a Litecoin dióhéjban?

A Litecoin egy Bitcoin spinoff, amelyet a Google egykori alkalmazottja, Charles Lee hozott létre 2011 októberében. A Litecoin átvette a Bitcoin mögött álló általános gondolatot, de néhány kulcsfontosságú elemet megváltoztatott:

Összegezve: ha a Bitcoin digitális arany, akkor a Litecoin digitális ezüst. Gyorsabb, de olcsóbb és bőségesebb, mint a Bitcoin.


2. Litecoin vásárlása 3 lépésben

1. lépés – Szerezzen be egy Litecoin pénztárcát

Mielőtt elindulna vásárolni a Litecoins-t, szüksége lesz egy pénztárcára, ahol tárolhatja őket. Ma sok Litecoin pénztárca áll rendelkezésre, de ebben a bejegyzésben csak a legjobbakat tekintem át véleményem szerint.

Litecoin Hardvertárcák

A kriptovaluta tárolásának legjobb lehetősége egy hardvertárca használata. Ezek olyan hardverek, amelyek offline módon tárolják az érmék privát kulcsát.

Ma két vezető hardvergyártó közül lehet választani – a Ledger és a TREZOR. Mindkét vállalat különböző típusú hardveres pénztárcákkal rendelkezik, amelyek elvégzik a munkát.

Ha mélyebb betekintést szeretne kapni bizonyos modellekbe, olvassa el a Ledger Nano X áttekintésemet vagy a TREZOR Model T áttekintésemet.

Litecoin szoftver pénztárcák

A hardvertárcák pénzbe kerülnek. Tehát, ha nem biztos benne, mennyire komolyan gondolja a kriptovalutákat, és csak ízelítőt szeretne kapni arról, hogy mit éreznek, talán jobb lenne, ha egy szoftveres pénztárcával kezdene.

A szoftver pénztárca egy ingyenes program, amely lehetővé teszi az érmék számítógépen vagy mobiltelefonon történő tárolását.

A legkönnyebben a Litecoin szoftver pénztárcáival lehet kezdeni: az Exodus és Él. Mindkét pénztárca nagyon intuitív. Az Exodus csak asztali számítógépeken működik, míg az Edge mobilra. Ha további információra van szüksége, elolvashatja az Exodus áttekintésemet.

A hardveres pénztárcák, a szoftveres pénztárcák és a kiegészítő pénztárcák teljes körű magyarázatához feltétlenül nézze meg a Bitcoin Whiteboard keddi részünket a pénztárcákról.

Ha megvan a pénztárca, meg kell találnia Litecoin címét. Az Ön Litecoin címe hosszú betű- és számfüzér, kezdőbetűje: „L”, „3” vagy „M”. Íme egy példa:

LM2WMpR1Rp6j3Sa59cMXMs1SPzj9eXpGc1


2. lépés – Keressen egy LTC tőzsdét

Amint a Litecoin egyre népszerűbbé válik, nő a Litecoin-t értékesítő kriptovaluta-tőzsdék száma.

Ebben a bejegyzésben a legegyszerűbb cserékre fogok koncentrálni, amelyek a legkülönfélébb fizetési módokat is kínálják.

* eToro felhasználók: A lakossági CFD-számlák 75% -a pénzt veszít.

Litecoin vásárlása az eToro-n keresztül

Előnyök: Könnyű elkezdeni, különféle fizetési módok

Hátrányok: Kevésbé alkalmas a tényleges érmék elérésére

Az eToro egy népszerű és jól bevált kriptovaluta kereskedési platform, amely megkönnyíti a befektetést Litecoins-ba és más kriptovalutákba fiat pénznemért (azaz dollár, euró stb.). Más szóval, az eToro inkább a kereskedőket célozza meg, mint azokat a felhasználókat, akik az érmék tulajdonjogát kívánják megszerezni.

Annak ellenére, hogy kivonhat vagy elküldhet érméket az eToro-ból másoknak, ez nem ideális platform erre, és jobban megfelel az árspekulációknak.

Ez annak a felhasználóbarát platformnak köszönhető, amely nagyszerű ügyfélszolgálatot és a legkülönfélébb fizetési módokat kínál (banki átutalás, hitelkártya, PayPal, Neteller és még sok más)..

Ha az eTorot csak befektetési célokra használja, akkor valójában nincs szüksége Litecoin pénztárcára. Az eToro lehetővé teszi egy bizonyos pénznem rövidítését is, ha úgy gondolja, hogy az ára csökken.

* A lakossági befektetői számlák 75% -a pénzt veszít, amikor CFD-vel kereskedik ezzel a szolgáltatóval. Meg kell fontolnia, megengedheti-e magának, hogy vállalja a pénz elvesztésének nagy kockázatát. CFD-ket nem kínálnak amerikai felhasználóknak. A kriptopénztárak nagyon ingadozó, szabályozatlan befektetési termékek. Nincs uniós befektetői védelem.

Litecoin vásárlása a Coinmama-on keresztül

Előnyök: Egyszerű vásárlási folyamat, megbízható cég

Hátrányok: Viszonylag magas díjak

A Coinmama lehetővé teszi, hogy azonnal vásároljon Litecoins-t hitelkártyájával, bankkártyájával vagy SEPA-átutalással. Fogadják a felhasználókat a világ legtöbb országából (kivéve az Egyesült Államok több államát).

A vállalat hosszú ideje (2013 óta) létezik, és megbízhatónak számít. A Coinmama teljes áttekintésemet itt olvashatja el.

A Coinmama nem fogja megtartani a Litecoins-ot az Ön számára, ami azt jelenti, hogy a vásárlási folyamat megkezdése előtt meg kell győződnie arról, hogy rendelkezik Litecoin-pénztárcával és címmel (amint azt az 1. lépésben kitértem).

Az érméket szinte azonnal elküldik, miután a vásárlási folyamat befejeződött.

Litecoin vásárlása a CEX.io oldalon keresztül

Előnyök: Alacsony díjak a kereskedési platformon, sokféle fizetési mód

Hátrányok: Magas díjak a brókercégnél

CEX Lehetővé teszi a Litecoin megvásárlását gyors és biztonságos módon, hitelkártyájával, betéti kártyájával vagy banki átutalással. A webhely kétféle módszert kínál a Litecoins vásárlásához:

Mint a Coinmama, a CEX is 2013 óta létezik, és azóta nagyon jó hírnevet szerzett. Ha még csak most indul, valószínűleg jobb lesz, ha a közvetítői szolgáltatást veszi igénybe, mivel az egyszerűbb, mint a kereskedési platform.

Ne feledje, hogy a közvetítői szolgáltatási díjak körülbelül 7%, míg a kereskedési platform díjai körülbelül 0,25%.

Ha kis összeget vásárol, akkor ennek nem szabad annyi különbséget tennie, és néha jobb egy kis extra összeget fizetni a könnyebb, gyorsabb folyamatért.

Litecoin vásárlása a Coinbase-en keresztül

Előnyök: Alacsony díjak az ACH / SEPA átutalásért, alapított társaság

Hátrányok: Borzalmas támogatás, világszerte nem elérhető

A Coinbase lehetővé teszi Litecoins vásárlását betéti kártya vagy bankszámla használatával. A Coinbase elfogadja a vásárlókat 103 ország a világon és a tőzsdei díjak viszonylag alacsonyak (főleg az Egyesült Államokon belüli ACH transzferekért).

A vállalat jól megalapozott és 2012 óta árul kriptovalutákat. Hátránya, hogy ne várjon senkitől a támogatásától, ha bármilyen problémába ütközik (nevet hoztak létre maguknak ezen a területen)..

A Coinbase lényege a következő: ha támogatják őket az Ön országában, akkor valószínűleg a legolcsóbb és leggyorsabb lehetőség a Litecoins vásárlására.

Litecoin vásárlása Bitpanda-n keresztül

Előnyök: Több fizetési mód támogatott, viszonylag alacsony díjak

Hátrányok: Nem elérhető világszerte

A Bitpanda egy kriptovaluta-közvetítő, amely az euróövezeten belüli kriptovaluta adásvételére szakosodott. Bitpanda Lehetővé teszi Litecoins vásárlását hitelkártyájával, Skrill számlájával, SEPA átutalásával vagy SOFORT átutalásával.

A társaságot 2014 végén alapították, és azóta Európa egyik legnépszerűbb kriptovaluta-vásárlási lehetőségévé vált.

Litecoin vásárlása a Bitstampon keresztül

Előnyök: Hírneves csere, viszonylag alacsony díjak és árfolyam

Hátrányok: Bonyolult kezdőknek

A Bitstamp az egyik legrégebbi kriptovaluta-csere. A Bitstamp lehetővé teszi Litecoins vásárlását hitelkártyával vagy USD / EUR átutalással. Alternatív megoldásként a Bitcoins-t Litecoins-ra cserélheti a tőzsdén.

A Bitstamp egy meglehetősen zavaros kereskedési platformon kívül közvetlen vásárlási szolgáltatást is kínál kriptovalutákhoz hitelkártyán keresztül, prémium áron.

3. lépés – Vegye vissza a Litecoins-t

Miután döntött a cseréről, nyisson számlát, és vásárolja meg a Litecoins-t. Ne felejtse el kivonni a Litecoins-t a pénzváltótól a személyes pénztárcájába.

Soha ne hagyjon érméket cserében, mivel kockáztatja mindet, ha egy bizonyos cserét feltörnek vagy leállnak (ami a múltban történt).


4. További lehetőségek Litecoins vásárlásához

Ha már rendelkezik Bitcoinnal, és szeretné kicserélni őket Litecoinra, akkor ezt megteheti egy kriptográfban, hogy kriptotőzsdére, mint a Binance. Alternatív megoldásként mindig megvásárolhatja a Bitcoin-t, és átválthatja Litecoins-ra a Binance segítségével.

Litecoins vásárlása Paypal segítségével

Nincs közvetlen lehetőség a Litecoins vásárlására PayPal segítségével. Ha csak az árspekulációra vágyik, és nem az érmék tulajdonosa, akkor az eToro-n keresztül befektethet.

Ha azonban ténylegesen meg akarja tartani az érméit, meg kell vásárolnia a Bitcoins-t a Paypal segítségével, majd át kell cserélnie őket Litecoins-ra egy kriptográfia segítségével, hogy kriptotőzsdére cseréljék, mint például a Binance vagy a Changelly..

Fontos – A kriptovaluták PayPal-nal történő megvásárlása általában SOK RENDSZER díjat tartalmaz. Győződjön meg róla, hogy előzetesen tisztában van az összes díjjal, így nem fog meglepődni.

Litecoins vásárlása igazolvány vagy igazolás nélkül

Mivel a Litecoin nem annyira népszerű fizetési mód, mint a Bitcoin, nehéz hiteles módot találni annak megvásárlására minden ellenőrzés nélkül. A Litecoin névtelen megvásárlásának legjobb módja az lenne, ha névtelenül megvásárolná a Bitcoins-t, majd eldobható e-mail címmel kereskedne azokkal a Bitcoins-szal a Litecoinokért a Binance-en vagy a Changelly-n..

5. Gyakran ismételt kérdések

Hány litecoin maradt?

2020. június 11-től 65,214,075 Litecoinokat bányásztak. Ez azt jelenti 18,785,925 Az enyémek az enyémek maradnak.

Bányászhatod Litecoin-t?

Igen. A Litecoin bányászatot a Litecoin tranzakciók főkönyvének frissítésére használják, akárcsak a Bitcoin Mining. A litecoinok meghatározott Litecoin bányászati ​​hardverekkel bányászhatók.


6. Következtetés – A Litecoin jó befektetés?

Az évek során a Litecoin érmének bizonyult, amely itt van, hogy erős közösséggel és fejlesztői csapattal maradjon a háta mögött.

Az a kérdés, hogy „szerepet játszik-e a jövőbeni monetáris rendszerben?” még mindig megválaszolatlan, de egyelőre a Litecoin továbbra is szoros második a Bitcoin mögött, követve azt hullámvölgyében.

Talált más érdekes módszert a Litecoins vásárlására? Ha igen, szívesen hallanék róla az alábbi megjegyzés részben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me