A Bitcoin alapjai elmagyarázva: A BTC IJK-i

FolytatvaBitcoin ABC-k”Sorozat, most elérjük az I – L. A Bitcoin bonyolult, de ez a lista segít bárkinek megérteni a BTC alapjait, anélkül, hogy belemennénk a kriptovaluta technikai szempontjaiba..

Én az Egyéntől az Egyénig, vagy a Peer-to-Peer

Az egyik legfontosabb előnye Bitcoin a tranzakció feldolgozásának működési módja. Ha két ember kereskedéssel és kereskedelemmel akar foglalkozni a Bitcoin használatával, akkor ezt meg is teszi. Nincs szükségük engedélyre, nincs szükségük engedélyre. Egyszerűen meg kell állapodniuk az árban. Miután a vevő beleegyezett a Bitcoin vásárlásába és fizetésébe, az eladó pedig beleegyezett a Bitcoin eladásába és elfogadásába, a tranzakció folytatódhat.

Ugyanez a helyzet nem feltétlenül igaz a mainstream kereskedelem esetében. Tégla és habarcs üzlet esetén az eladónak üzleti engedélyt kell kérnie, bele kell egyeznie az általános forgalmi adók beszedésébe, bele kell egyeznie a tűzoltóság általi ellenőrzésbe, az építési előírások és a lakhatási előírások betartásába, a bérleti irányelvek betartásába, visszatartani az adókat a jövedelemből, és bármi más dolgot megtenni, amelyet különféle szövetségi, állami és helyi törvények, rendeletek és rendeletek előírnak. A vállalkozásba való belépés egyszerűen költséges és időigényes lehet.

Például a Tesla Motors-t 2003-ban alapították. Több tízmillió dollárt gyűjtött és költött, mielőtt 2008-ban kiadta első járművét. Jelentős időt és pénzt költöttek az előírások betartására, még azelőtt, hogy az első Teslas Roadster utcára került volna.

peer-to-peer architektúraPeer-to-Peer hálózati architektúra

Amellett, hogy jelentősen nagyobb szabadságot ad annak eldöntésében, hogy eladóvá váljon-e, és milyen feltételekkel, a Bitcoin egy peer-to-peer architektúrát használ, amely lehetővé teszi, hogy bárki részt vegyen benne. Van nincs a Bitcoin-t ellenőrző központi bank. Van egy szoftverfejlesztő csoport, akik fejlesztik a Bitcoin Core szoftver frissítéseit, és értékelik az alapvető Bitcoin protokoll változásait. Ugyanakkor, mint a többi nyílt forráskódú szoftverrendszer túlnyomó többségében, bárki részt vehet fejlesztőként – a kódot érdemei alapján ítélik meg, nem pedig a szerzők származása vagy politikai nézetei alapján. Tehát, ha szereted a kódolást és be akarsz kapcsolódni, akkor javaslatot tehetsz a kód megváltoztatására. Az, hogy a kódot elfogadja-e a felhasználói közösség, csak rajtuk múlik.

Peer-to-peer hálózatépítés is érvényes. A társak mind az erőforrások előállítói, mind fogyasztói, szemben az ügyfél-kiszolgáló modellel, amelyben a felhasználók korlátozott hozzáféréssel rendelkeznek az erőforrás-előállításhoz, amely a szerver oldalon van központosítva. Bár az alkalmazás-specifikus integrált áramkörök (ASIC-k) hash függvények megoldására ösztönözte a nagy számítógépes műveletek növekedését Bitcoin bányászat, felhőalapú számítástechnikán keresztül továbbra is lehetséges, hogy szerény befektetéssel is részt vegyen a bányászatban. Akár A bitcoin bányászat megéri neked olyasmi, amit minden embernek magának kell eldöntenie.

A peer-to-peer architektúra eleve felhatalmazza. Ezzel szemben a centralizáció hajlamos felhalmozni a hatalmat néhány játékos között. Például a Bitcoin tranzakcióinak feldolgozása világszerte több százezer számítógépre oszlik. A hitelkártyák tranzakcióinak feldolgozása erősen központosított. A legutóbbi Bitcoin-ban történő fizetés feldolgozásának díja 0,0001 bitcoin volt, ami 0,02 USD-nak felel meg a mai árfolyam. Ezzel szemben a boltok előtti vállalkozások általában a tranzakció 1,60% -át és 2% -át terheli, plusz valami 10-30 cent tranzakciónként, plusz havi 5-15 dolláros havidíj, függetlenül attól, hogy az adott hónapban bármilyen hitelkártya-tranzakciót feldolgoznak-e. Azok az online áruházak, amelyek elfogadják a hitelkártyákat, mivel a kártya nincs ott, ahol a vállalkozás található, általában még magasabb díjakat fizetnek.

Tehát, ha elfogadja a Bitcoint 1200 dolláros eladásért, a tranzakció feldolgozási díja körülbelül két cent; ha hitelkártyát fogad el ugyanarra az eladásra, akkor valószínűleg 19,30 USD-t vagy annál többet fizet, ha van üzlethelyisége, vagy akár 30,10 USD-t is, ha online értékesít, plusz havidíjat. A központosítás költséges, és csak a gazdaság néhány szereplőjének kedvez.

J Java-ra vonatkozik

Bitcoin-Qt, más néven Bitcoin Core, referencia-megvalósításként ismert. A C ++ programozási nyelven íródott. Vannak azonban Java-ban írt kliensek és API-könyvtárak.

Java logóJava logó

Ha a Bitcoin nem nyelvfüggő, akkor honnan tudjuk, hogy egy Bitcoin kliens mit vár el? A szoftver teljesítménye a referencia megvalósításból származik. Így, ez az oldal amely leírja a Bitcoin protokollt, ügyel arra, hogy nem maga a specifikáció. Angol nyelv és matematika segítségével írja le a protokollt a referencia megvalósítás C ++ kódja alapján.

Ha érdekli a Bitcoin Java implementációja, akkor fontolja meg a bitcoinj-t, a BCCAPI-t és a „Bits of Proof” -t, amelyek mindegyike Java-ban épül fel.

A Bitcoin Client API ill BCCAPI  egy java könyvtár, amelyet biztonságos, könnyű Bitcoin ügyfelek készítésére terveztek. A BCCAPI csatlakozik egy kiszolgálóhoz, amely a blokkláncot tartja és nyomon követi az ügyfél pénztárca egyensúlyát. A szerver csak az ügyfelek nyilvános kulcsairól rendelkezik, és nem tudja elkölteni az ügyfél pénztárcájának tulajdonában lévő pénzeszközöket. Ahogy a blokklánc növekszik, most már meghaladja a 30 gigabájtot, néhány felhasználónak van értelme a blokkláncot egy szerveren hagyni.

Bitcoinj  egy könyvtár a Bitcoin protokollal való együttműködéshez. Fenntarthatja a pénztárca, küldjön / fogadjon tranzakciókat a Bitcoin Core helyi másolatának igénye nélkül, és számos más speciális funkcióval rendelkezik. Java-ban van megvalósítva, de bármilyen JVM-kompatibilis nyelvről használható: Python és JavaScript példák szerepelnek benne.

Bit of Proof  a közeljövő nagy teljesítményű szerverének szánták. Blummer Tamás író „a Bitcoin modern, moduláris megvalósításaként rendelkezik olyan fejlett funkciókkal, mint a hierarchikus és determinisztikus pénztárca, a jelszóval titkosított magánkulcsok és a könnyen megjegyezhető jelszavak”.

Ha nem a Java-t részesíti előnyben, akkor megtalálhatja a Bitcoin megvalósítását egy tetszőleges szoftvernyelven. Mivel a protokoll nyílt forráskódú, nyugodtan tekerje meg a sajátját.

K értéke 401K

Igen, a Bitcoin a 401K-ra érkezik. Alapján cikk a Forbes magazinban, „A SecondMarket nemrégiben elindított egy Bitcoin alapot, de csak akkreditált befektetők számára elérhető, akik teljesítik a nettó vagyon követelményét. A Winklevoss ikrek, a Facebook-ról való részvételéről híres, minden befektető számára elérhető Bitcoin ETF-et indít. Ez az induló alap jelentős nehézségekkel szembesül a szabályozási és technológiai akadályok eligazodásában, mivel ezek egyszerűen feltérképezetlen vizek. Ha azonban sikerül ennek az új eszközosztálynak az első alkalmazói lenni, és a Bitcoin-lázat elterjesztik a tömegek számára, akkor gazdag jutalmat kaphatnak. “

Vannak azonban figyelmeztetések. Mivel 2014 január, nem volt világos, hogy az IRS hogyan kezeli a Bitcoinba történő befektetést – valutaként, gyűjtőként, árucikkként vagy befektetésként? Mivel az önálló IRA-k befektethetnek olyan vállalatokba, amelyeknek a Bitcoin-nál tartott vagyona van, valószínűleg előfordulhat, hogy a Bitcoin-ot felveheti a 401K-ba. Ha a törvények és rendeletek jelentik az ön örömének legfőbb forrását, akkor érdemes áttekinteni a Az IRS 2014. márciusi véleménye a témán.

L a Legalra vonatkozik

A Bitcoin legális. Törvényes a tulajdonosa, legális a költése, a vele való kereskedelem legális. Természetesen illegális tevékenységekre is fel lehet használni, de ez minden pénzre mindig igaz volt.

A drogkereskedelemben használt dollárok.Az elmúlt években kábítószer-razziák során lefoglalt dollárok egy kis része.

Bár különféle oldalak (A Washington Post Wonkblogja, Az atlanti magazin, eszembe jut) a közelmúltban a Bitcoin-t a kedvenc célpontjává tette hamis állítások kapcsán, miszerint csak Ponzi-ügyeskedők és illegális kábítószer-kereskedők használják. Az az igazság, hogy a Bitcoin közel sem olyan népszerű az illegális tevékenységek szempontjából, mint a világ első számú pénzneme mindenféle csalárd, bűncselekményes és csalárd dolog esetében: az USA dollár. Ennyit a forgalomban lévő nagy címletű dollár számlákat használnak illegális kábítószer-tranzakciók során hogy előfordulhat, hogy a repülőtéri szippantó kutyák figyelmeztetnek a pénztárcádra, egyszerűen azért, mert némi készpénzt hoztál magaddal.

Természetesen a kormányzati szervek, köztük a pénzügyi szabályozó ügynökségek reakciója a Bitcoin-ra vegyes volt. A kongresszusban néhányan kifogásolták, hogy a Bitcoint olyan webhelyeken használják, mint a Selyemút, és a Selyemút 2, hogy megkönnyítsék azt, amit illegális kereskedelemnek tartanak. New York állam kiadta, visszavonta és újból javaslatot tett a Bitcoin engedélyezésére vonatkozó előírások. Annak megértéséhez, hogy a Bitcoin használata törvényes, szabályozott, korlátozott vagy tilos-e az Ön területén vagy olyan helyen, ahol utazni tervez, tetszhet ez a praktikus Bitcoin Legality térkép és hivatkozási lista.

Igen, a Bitcoin legális. Igen, a Bitcoint illegális tevékenységekben lehet használni. Természetesen, ha aggódik amiatt, hogy a Bitcoin tranzakciója nyilvános blokklánc, fontolóra veheti a blokkláncon kívüli tranzakciókat – amelyeket a következő részletünkben fogunk megvitatni.

Bevezetés: A – D | E – H | I – L

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me