A Bitcoin ár továbbra is új szintet keres az EBA jelentés után

Az Európai Bankhatóság, az Európai Unió pénzügyi szabályozó intézménye 46 oldalas közleményt adott ki, amelyben megfogalmazta véleményét a Bitcoin és általában a kriptovaluta. A papír, címmel „EBA vélemény a„ virtuális pénznemekről ” több olyan dolgot vázol fel, amelyek az Európai Bankfelügyelet szerint kockázatok, amelyekkel az egyének szembesülnek, amikor részt vesznek a Bitcoin hálózatban.

Az EU Tanácsának, az Európai Bizottságnak és az Európai Parlamentnek címzett dokumentum nagyon óvatosan és negatívan fogalmazott meg ezen európai kormányzati intézményeknek szóló politikai ajánlásaiban. A jelentés egy pontjában az EBA azt javasolta, hogy az európai kormány pénzügyi hatóságai vonják vissza a „virtuális pénznemek” használatát, ami kriptovalutákat jelent, amelyek közül a legnépszerűbb a Bitcoin. Más szavakkal, az EBA javasolja, hogy a kormányzati hatóságok tiltsák meg a Bitcoin és a többi „virtuális valuta” használatát. Időközben – mondja az EBA – vizsgálatokat kell végezni annak meghatározása érdekében, hogy milyen típusú szabályozási infrastruktúrát kell felépíteni a kriptovaluta monetáris rendszerek körül, hogy biztonságossá tegyék azokat az európai polgárok számára. Ezenkívül a Coindesk szerint az EBA azt mondta a különböző európai pénzügyi intézményeknek, hogy az új szabályozási infrastruktúra kiépítéséig ne vásároljanak, ne adják el vagy tartsák fenn ezen digitális pénznemek egyikét sem.

Az Európai Bankfelügyelet több mint 70 kockázatot emelt ki a digitális valuták használatában a fogyasztói és pénzügyi biztonság különböző kategóriáiban. De az a legfontosabb, hogy az EBA aggódik, az a kriptovaluták, például a Bitcoin decentralizált jellege. A peer-to-peer fizetési hálózat, egy álnévi fizetési nyilvántartással együtt – amely rögzíti a Bitcoin hálózatban végrehajtott minden fizetést anélkül, hogy feltárná a kereskedelemben részt vevő felek valódi személyazonosságát – szinte lehetetlenné teszi a kormányok számára a Bitcoin-ot használó emberek felkutatását , Vagy más blockchain alapú valuták. Ennek eredményeként a kormányok nem lennének képesek figyelemmel kísérni és szabályozni az ilyen decentralizált monetáris rendszerekben zajló cserefajtákat. Ezért az EBH azt javasolta, hogy egy teljesen új szabályozást vezessenek be jogszabályok útján és érvényesítsenek minden kriptovalután:

„Ezen értékelés alapján az EBH azon a véleményen van, hogy e kockázatok kezeléséhez szükséges szabályozási megközelítéshez jelentős szabályozásra lenne szükség, amelynek egyes elemeit részletesebben ki kellene dolgozni. Különösen a szabályozási megközelítésnek ki kell terjednie a piaci szereplők irányítási követelményeire, az ügyfélszámlák szétválasztására, a tőkekövetelményekre, és ami a legfontosabb, az adott virtuális valuta-rendszer integritásáért felelős „rendszer irányító hatóságainak” létrehozása. kulcsfontosságú elemek, beleértve a protokollt és a tranzakciós főkönyvet.

Az EBA jelentésére válaszul a Bitcoin Foundation egy nyilatkozatot tett közzé a nap folyamán hivatalos honlapján. Ebben a válaszban az Alapítvány azt mondta, hogy az EBH nem is teljesítette a szabályozási ügynökségek azon célját, amelyet maguk is kifejeztek a cikkben, vagyis „meghatározni a pénzügyi tevékenységekből eredő kockázatokat, rangsorolni azokat, és szükség esetén mérséklő intézkedéseket hozni. . ” Inkább, a Bitcoin Alapítvány szerint az EBH úgy döntött, hogy nem tesz kísérletet az általuk kiemelt problémák megoldására, de arra ösztönözte az európai pénzintézeteket, hogy ehelyett tiltsák be a Bitcoint.

Az alapítvány válaszából az EBA jelentésére:

„Sajnos az EBA jelentése nem ezt teszi. Ehelyett a jelentés azt javasolja az EU szabályozóinak, hogy „visszatartsák a hitelintézeteket, a fizetési intézményeket és az e-pénzintézeteket attól, hogy kockázati tőkét vásároljanak, tartsanak vagy adjanak el…”

Ez nem enyhítés, amely a digitális valuta előnyeit keresné, miközben kontrollálná a költségeket. A jelentés és a hozzá tartozó sajtóközlemény hangsúlyozza a digitális valuta integrációjának leállítását az európai pénzügyi szolgáltatási rendszerbe. Ha ezt a megközelítést alkalmaznák, ez jelentős költségekkel járna az európaiak számára, akik még tovább várnának, hogy élvezhessék a digitális valuták előnyeit, mint például a Bitcoin. “

Az EBA jelentése rövid eladást okozott, csökkentve a Bitcoin árát

A Coindesk beszámolt az EBA jelentéséről 2014. július 4-én reggel, és úgy tűnt, hogy a Bitcoin ára kissé negatívan reagált a hírre. Mielőtt az EBA-papír hírei bejutottak a Bitcoin közösségbe, a Bitcoin ára 640 dollár körül mozgott, a korábbi 650-660 dollár közötti ingadozáshoz képest. Miután azonban a bitcoin közösség emberei tudomást szereztek az EBA jelentéséről, elterjedt az európai Bitcoin-tilalomtól való félelem, amely kis eladást váltott ki. Ez a rövid értékesítési időszak körülbelül 10 dollárral nyomta le a Bitcoin árát, és 630 dollárra csökkent. Amióta a pánikértékesítés abbamaradt, a Bitcoin árfolyama a magas 620 dollár és a 630-as évek közepe között maradt (bár ez a cikk megjelenéséig változhat).

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

 A selyem utáni aukciós piacok továbbra is új Bitcoin árszintet keresnek.

A Bitcoin árának 10 dolláros csökkenése, amelyet az EBA okozta félelem okozott, nem túl jelentős, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy az ár még mindig új szintet keres a Selyemút aukciójának következményeiben. A Bitcoin ára áttört egy korábban kialakított 600 dolláros árfalat a Selyemút aukciójának napján; amikor megjelent az a bejelentés, miszerint Tim Draper megnyerte a Selyemút Bitcoins mind a 30 ezrét, a Bitcoin ára 650 dollárra emelkedett, és rövid ideig kacérkodott 660 dollárral. Miután a bejelentés iránti izgalom elmúlt, az ár 640 dollárra esett vissza. Legutóbbi elemzésemben kijelentettem, hogy az ár valószínűleg tovább csökken, amíg új szintet nem talál. Úgy gondolom, hogy ez az új árszint 600 és 650 dollár között lehet. Ha létrejön ez az új szint, úgy gondolom, hogy a tavasszal megállapított bitcoin árfolyam fokozatos emelkedő tendenciája folytatódik, tekintettel arra, hogy egyetlen jelentős, negatív hír sem törik meg a trendet, és új, lefelé mutató Bitcoin árfolyamot határoz meg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me