A Bitcoin ára felfelé fordul, negatív európai kamatozással

2014. június 5-én reggel az Európai Központi Bank radikális új kísérletet jelentett be 18 tagországának gazdaságának ösztönzésére; a Bank hamarosan 0% alá csökkenti a kamatlábakat, és -0,1% kamatot számít fel a Bank tagországainak jegybankban tartott tartalékaira. Az Európai Központi Bank bejelentésével egyidejűleg a Bitcoin 2% -os növekedést tapasztalt, amely valószínűleg ennek a bejelentésnek az eredményeként következett be. Az alábbi kép a Bitcoin árfolyamának grafikus ábrázolása, közvetlenül az Európai Központi Bank bejelentését követően.ecb-bitcoin-price-1024x609

Mit jelent a negatív kamatláb?

Normál esetben a kamatlábak azok a hozamok százaléka, amelyeket a betétes évente megkap a készpénzállományán, amelyet a bankokban tart. Például, ha az A személy 100 dollárt helyez el egy bankban 100% -os kamatláb mellett, akkor az illető év végén 100 dolláros hozamot kap betétjéről. Minél tovább csökkenti a bank a kamatlábat, annál kevesebb pénzt keres a védnök a betétein. Ha a kamatlábat 50% -ra csökkentik, az A személy csak 50 dollárt kap. Mivel a bank folyamatosan csökkenti a kamatlábat, a patrónusok egyre nagyobb valószínűséggel veszik el pénzüket és költenek el, nem pedig megtakarítják.

A kamatlábak ezen alapvető tisztázását alkalmazva a központi banki monetáris politikára láthatjuk, hogy a központi bankok csökkentik a kamatlábakat a hitelkibocsátás ösztönzése érdekében. Ha egy magánszemély nagyobb valószínűséggel vonja le betéteit egy banktól, amikor a kamatlábakat csökkentik, akkor ebből az következik, hogy a bankok inkább eltávolítják a jegybank pénztárában tartott tartalékaikat, mintsem felhalmoznák azokat, amikor a központi bank csökkenti kamatlábát. Mivel azonban a bank nem magánszemély, és valóban nem költheti el betéteit, a kölcsönökkel megpróbál hasznot hozni a tartalékaikon. Ezeket a megnövekedett hitelkibocsátásokat a központi bankok remélik elérni a kamatlábak csökkentésével. Ha felhalmozással megakadályozhatják a bankokat a kamatfelhalmozásban, és arra ösztönözhetik őket, hogy profitáljanak a kölcsönök után felszámított kamatokból, akkor sikerült ösztönözniük a kiadásokat. Miért olyan fontos ezeknek a központi bankoknak a fogyasztás stimulálása? Ragaszkodnak a téves alulfogyasztási elmélethez, amely szerint az üzleti ciklusok a kiadások csökkenésének és a megtakarítások növekedésének eredményeként jönnek létre. E meggyőződés miatt a központi bankok romboló monetáris politikába kezdtek, amely megalapozta a globális piacokat katasztrófa.

A megtakarítás a keynesi evangélium tanításai ellenére sem hoz létre üzleti ciklusokat. A megtakarítás előfeltétele a befektetéseknek, vagyis a gazdaság fejlődése és az általános népesség életszínvonalának növekedése. A megtakarítás mértékét az egyének időpreferenciái határozzák meg; ha az időbeli preferenciák magasak, az egyének úgy döntenek, hogy pénzeszközöket fogyasztási cikkekre költenek, nem pedig megtakarítják őket. Ha az időbeli preferenciák alacsonyak, az egyének úgy döntenek, hogy pénzeszközeiket egy bankban mentik el, hogy kamatot szerezzenek a pénzpiacon, vagy közvetlenül befektetik pénzeszközeiket, hogy érdeklődést szerezzenek a gazdaság termelési struktúrájában. A megtakarítás nem fog örökké tartani, egyszerűen nem lehet az emberi fogyasztás alapvető szükséglete miatt. A megtakarítás csupán a fogyasztói igények változását és az ebből következő tőkekiosztást jelzi. A megtakarítást a központi bankoknak nem szabad visszatartaniuk; de sajnos a világ központi bankjai megvetik a megtakarítást és minden tőlük telhetőt, hogy az egyéneket költésre, fogyasztásra ösztönözzék.

Tehát most, hogy alapvető ismeretekkel rendelkezünk a kamatlábak céljáról, feltehetjük a kérdést: mi történik, ha a központi bankok negatív irányba csökkentik a kamatlábakat? Először azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a 0% -os kamatlábak politikája kudarcot vallott, és a bankok nem adtak ki annyi hitelt, amennyit a központi bank kíván. Ezt azért tudjuk, mert a központi bank átállt a tagbankok számára betétek megtartása melletti nyereség megadásának politikájáról a tagbankok betétek tartásának tényleges felszámolására. Amikor egy központi bank negatívba veszi a kamatlábat, a tagbankoknak fizetniük kell azért, hogy pénzt tartsanak a központi bankszámlájukon, ahelyett, hogy fizetnének azért, hogy tartalékokat tartsanak a jegybankban. A negatív kamatláb lényegében arra kényszeríti a bankokat, hogy növeljék a hitelkibocsátásokat a profit folytatása érdekében. A bankok annyi összeget adnak ki tartalékaikból, amennyire törvényesen megengedett.

A hitelkibocsátások növekedése azonban azt jelenti, hogy a bankok védnökeihez tartozó pénzek egyre többé válik hozzáférhetetlenné. Ez sokkal valószínűbbé teszi egy bank működését, és növeli a hatalmas bankcsődök kockázatát, amelyek gazdasági összeomlást eredményeznének. Az Európai Központi Bank ilyen merész politikája újabb jelzést ad elkeseredésükről. Az Európai Unió gazdasága zűrzavarban van, és a jegybank tépelődik a fellendülés érdekében. Nem lesznek sikeresek, mert nem értik, hogy politikájuk okozza ezt a katasztrófát, és mindenkit elítélnek, aki kormányellenes radikálisként megkérdőjelezi képességeiket..

A negatív kamatláb és a Bitcoin-árak emelkedése

Mint fentebb említettük, a Bitcoin ára 2% -kal emelkedett azonnal az Európai Központi Bank negatív kamatlábak bevezetésének bejelentését követően. A Bitcoin árának ez az ugrása valószínűleg közvetlen válasz volt a bejelentésre. Az egyének tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy elveszítik fiat pénzüket az új jegybanki politika miatt, és alternatívákat keresnek az euró számára. Nyilvánvaló, hogy a Bitcoin bebizonyította, hogy a fiat valuta legéletképesebb alternatívája. A blockchain technológia természete önmagában elegendő ahhoz, hogy az egyéneket arra kényszerítsék, hogy a bitcoinokért kereskedjenek. Tehát nem meglepő, hogy az emberek az Európai Központi Bank bejelentése után elkezdenek elhagyni a fiatot és a bitcoinokat vásárolni, plusz a Bitcoin közösségben folyamatosan jó hírek, például számos vállalkozás elfogadó Bitcoin, Xapo bejelentése a Bitcoinról betéti kártya, és a masszív lehetséges a Bitcoin általában.

A Bitcoin árának 2% -os megdöbbentése jelentéktelennek tűnhet, tekintve azt a tényt, hogy a Bitcoin közösség megszokta, hogy rendszeresen sokkal jelentősebb elmozdulásokat tapasztal a Bitcoin árában. Ez a 2% -os döfés azonban csak annak a kezdete, amely potenciálisan nagymértékben növelheti a Bitcoin elfogadását az eurózónában. Ez a 2% -os áremelkedés a Bitcoin létének általános elismerését jelenti. Ezen túlmenően az a tény, hogy az Európai Központi Bank ezt a bejelentését követően azonnal elég sok ember vásárolt Bitcoint, arra utal, hogy egyes európaiak már készülnek a radikális új Európai Bank-politika következményeire, és hogy sokan követhetik.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me