A Bitcoin ipar szakembereinek most fokozniuk kell az oktatási erőfeszítéseket

Vannak rengeteg ember ezen a világon, akik szeretnék és meg kell őket megfelelően oktatni a Bitcoin-on és a virtuális valuta fogalma. Amikor valaki megpróbálja elmagyarázni ezeket a dolgokat, gyakran használnak szakkifejezéseket, de ez nem megfelelő megközelítés az emberek bevonására.

Másrészt a Bitcoin és a valós élethelyzetek összehasonlítása sokkal jobb módszer intelligens beszélgetés megkezdéséhez a virtuális valutáról. Valamilyen oknál fogva ezen a téren szinte az összes oktatási erőfeszítés az amerikai piacra összpontosul, nem pedig azokon a területeken, ahol a Bitcoin óriási hatást gyakorolhat.

A Bitcoin globális, de nincs oktatási erőfeszítése

djs0480170262_high1A Bitcoin tér oktatási törekvéseinek fő példája virtuális valuta konferenciák formájában történik. Míg évente több konferencia van, ezeknek több mint a felét az Egyesült Államok területén tartják.

Bizonyos részük Ázsiában van, és néhány ilyen Európában zajlik, de mi a helyzet olyan területekkel, mint például Dél-Amerika és Afrika? A Bitcoin jelentős hatással lehet a polgárok mindennapi életére ezeken a kulcsfontosságú területeken, amelyek potenciálisan a világ következő Bitcoin-központjává válhatnak, új magasságokba emelve a virtuális fizetés globális elfogadását.

Van egy másik jelentős hátránya a Bitcoin konferenciáknak, sajnos. Annak ellenére, hogy ezek az események szórakoztatóak, rengeteg információval vannak ellátva, és remek lehetőséget kínálnak a hasonló gondolkodású emberekkel való kapcsolatépítésre, nevetségesen drágák is. Nem titok, hogy a Bitcoin konferencia megszervezése nem könnyű feladat, mivel logisztikai és helyzeti gondok vannak, valamint óriási költségekkel jár a világ minden tájáról érkező hangszórókban. Ugyanakkor igazságtalannak tűnik elvárni, hogy egy kezdő felhasználó 600 dollárt vagy annál többet fizessen egy jegyért egy kétnapos Bitcoin konferenciára.

A legtöbb ember, aki valóban érdeklődik a Bitcoin iránt, nem része az „elitnek”, és nem engedheti meg magának ilyen magas jegyárat. Ráadásul ezeknek az embereknek meglehetősen nagy távolságot kell megtenniük ahhoz, hogy részt vegyenek egy eseményen. A további szállodai költségek és a helyi költségek hihetetlenül drágává teszik a teljes élményt anélkül, hogy garantálnánk, hogy valami értékeset kapunk cserébe.

Miközben ugyanúgy szívesen veszek részt a Bitcoin konferenciákon, mint a következő ember, nagyon kevés erőfeszítés zajlik a kezdő felhasználók virtuális pénznemre való oktatása terén. A legtöbb beszélgetés és panel olyan témák körül forog, amelyek valamilyen korábbi Bitcoin-ismeretet igényelnek, vagy legalábbis technikailag járatos háttérből származnak. Ezenkívül a legtöbb Bitcoin-konferencia folyamatosan azt a tényt tartja fenn, hogy a Bitcoin az új pénzforma, amelyet mindenkinek használnia kell ezentúl.

Bár látom az ilyen állítások előnyeit, mint egy Bitcoin-tulajdonos, sokkal több van ebben a virtuális pénznemben, nemcsak a monetáris szempont. Az ideológiát gyakran elfelejtik, amikor ilyen típusú eseményekről van szó, mivel előadások és panelek készülnek akár a pénzügyi, akár a technológiai vonatkozásokról. A résztvevők számára előnyös lenne, ha nagyobb hangsúlyt fektetnének a Bitcoin és a virtuális pénznemek „miért” aspektusára, és nem feltétlenül a „hogyan” és „mi lenne, ha” szempontokra.. 

Akkor, amikor a Bitcoin viszonylag ismeretlen volt, az egyetlen módja annak, hogy további információkat megtudjon, az volt, ha maga kereste meg az információkat. Nem voltak Bitcoin konferenciák, online előadások és még a Bitcoin híroldalak sem. Egy új információfoszlány feltárása önmagában vívmány volt, és jó érzés volt a Bitcoin közösség részese lenni. De úgy néz ki, mint a legtöbb közösségi tag, köztük a Bitcoin ipar szakemberei, az utóbbi években önelégülté váltak és alaposan élvezik a megszerzett tudást anélkül, hogy megpróbálnák megosztani azokat a közösség többi tagjával.  

A Bitcoin PR-problémájának megoldása oktatással

Ennek a laissez-faire magatartásnak az eredményeként a Bitcoin a közönségkapcsolatok terén durva időket élt át. Különösen a legtöbb mainstream sajtóorgánum esetében minden olyan cikk, amely negatív reflektorfénybe helyezheti a Bitcoint, sok olvasót vonz, még akkor is, ha a cikk valójában hibás vagy hiányos. A legtöbb médiaújságíró, aki a Bitcoin-ról ír, a technológiai háttér ellenére nem tudja megfelelően megérteni, hogy mi is a virtuális pénznem.

Hogyan befolyásolja a díjmentes medencebányászat a bányászatból származó bevételt az önálló bányászathoz képest?A Bitcoin nem csak pénz, és nem is csak technológia. A Bitcoin egy olyan ideológia, amely minden egyes embernek hatalmat akar adni arra, hogy életét úgy élje, ahogyan szeretné.

Ezt a problémát csak úgy lehet megoldani kreatív oktatási megoldásokkal áll elő, mind az újságírók, mind a mindennapi fogyasztók számára. Ennek az akadálynak a leküzdése sok hozzájárulást és erőfeszítést igényel az egész Bitcoin közösségtől, de ha mindannyian összefogunk, az idő múlásával a Bitcoin ökoszisztémája exponenciálisan növekedhet.

Az első időkben a Bitcoin iránti érdeklődés felrobbant az áringadozás és az arbitrázs lehetőségek miatt. Most, hogy a Bitcoin hat vagy több éve létezik, itt az ideje, hogy a virtuális valutát egy újabb szintre emelje, és megmutassa a világnak, mire képes az ideológia és a technológia. Annak ellenére, hogy a bolygón mindenkinek pénzügyi hasznot kell hoznia, nincs értelme megvitatni ezt a szempontot anélkül, hogy az emberek megfelelően megértenék, miért van szükség Bitcoinra és más virtuális pénznemekre.

Olyan érvet kell felhozni, hogy a virtuális valutát használóknak nem kell teljes mértékben megérteniük az általuk használt eszközök mögöttes technológiáját, amivel teljes szívvel egyetértek. azonban, Szinte lehetetlen meggyőzni valakit arról, hogy használjon új pénzformát vagy technológiát anélkül, hogy megértené ennek indokait. Nem mindenkit érdekelnek a pontos sajátosságok az első naptól kezdve, és ez csak normális. A legtapasztaltabb Bitcoin-felhasználóknak hónapokra, ha nem évekre volt szükségük ahhoz, hogy megértsék az egész Bitcoin-ökoszisztéma működését. De ez a tanulási vágy csak akkor jelent meg, ha valakinek sikerült meggyőznie ezeket a felhasználókat arról, hogy miért van annyi lehetősége a Bitcoinnak és a virtuális pénznemnek.

A kiemelt kép a Haikudeck jóvoltából.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me