A Bitcoin jövője rajtad múlik

Ez a cikk a szerző tapasztalataira, megfigyeléseire és véleményeire épül. Semmiféle tudományos (vagy akár alkalmi) tanulmány nem támasztja alá, túl nagyon korlátozott számú találkozáson.

Az utóbbi időben a Coin Brief csendes hely volt, és ez részben annak köszönhető, hogy utaztam. Németországba utaztam egy barátomhoz, és Augsburgban egy kollégiumi szobában szálltam meg. Utazásom során elhagytam a szokásos baráti kört, és a világ minden tájáról érkező új emberek hatalmas csoportjának tettem eleget. Ebben az egyetemen az amerikaiak nem gyakoriak, és amikor megtudtam, hogy az USA-ból származom, gyakran kérdeznek engem nemcsak arról, hogy miért vagyok ott, hanem a munkámról is. Amint újra és újra kifejtettem, hogy egy digitális valuta hírekkel és információkkal foglalkozó webhely szerkesztője és társalapítója voltam, egy dolog gyorsan nyilvánvalóvá vált számomra: Bitcoin még mindig rendkívül ismeretlen. Míg ezek a hallgatók gyakran pénzügyi, közgazdasági, informatikai vagy számos egyéb nagyon technikai diplomát tanultak, egy sem tudta, mi az a Bitcoin. Valójában csak ketten hallottak még a Bitcoinról, és ez a 2 teljesen sötétben volt, hogy mi is a Bitcoin valójában, vagy hogyan működik.

A Bitcoin jövőbeli elfogadásához a Közösség segítségére van szükség

A Bitcoin Subreddit 2014. október 1-jén

Azok számára, akik a digitális valutával foglalkozunk, amely gyakran kifejezetten a Bitcoin-ra korlátozódik, könnyen abba a csapdába eshetünk, hogy mindenkinek van némi elképzelése a Bitcoin-ról. Ezen a ponton valószínűleg legtöbben olyanok vagytok, mint én, és elmagyaráztátok ezt közvetlen barátaitoknak és családtagjaitoknak. Talán meg is győzte néhányukat, hogy próbálják ki. Ez azonban nem elég. Ha a Bitcoin eléri a mainstream sikereket, akkor aktívan kell dolgoznunk a tömegek oktatása érdekében. Mint minden elképzelésnél, csak akkor képes áttörni a világméretű örökbefogadásig, ha elérte a kritikus tömeget, és úgy tűnik, hogy ettől távolabb vagyunk, mint azt korábban hittem.

A Bitcoin gyorsan növekszik … Helyes?

A Bitcoin közösség és a nagyobb digitális valuta közösség egésze ugrásszerűen növekedett az elmúlt két évben. Egy apró, hiánypótló ötletből, amelyet többnyire a programozóknak, a futuristáknak és a pénzügyi közösség néhány előremutató egyénének tartottak fenn, egy zsonglőrutót hoztak létre. A a Bitcoin hálózat hashrátusa ugrásszerűen növekszik, a Bitcoin-alapú fizetésfeldolgozó vállalatok egyre több nagy ügyfelet, több száz más valutát és ötletet fedezett fel a Bitcoin áttöréséből alakult ki, és a közösség megduzzadt, és sokkal változatosabb felhasználói csoportot tartalmazott.

Úgy tűnik azonban, hogy az utolsó pont stagnált, legalábbis a Bitcoin fejlődésének egyéb aspektusaihoz képest. Erre utaltak a lehetséges oka a közelmúltbeli áreséseknek, és valószínűleg legalább némileg felelős. Ha a közösség továbbra is gyorsabb ütemben növekedett, mint a valuta felhasználásának módjai, az alapok piaci beáramlása a teljes piac felső korlátját emelné fel, nem pedig a BTC-fiat konverziók lefelé irányuló nyomása, amely hanyatlás.

A Bitcoin mindig ingatag volt. Mi a probléma?

Bitcoin ár az elmúlt néhány napbanA Bitcoin 200 napos EMA egyre inkább visszautasítja.

Ennek a csökkenő trendnek az a sajnálatos eredménye, hogy az új felhasználókat tétovázza a Bitcoin kipróbálása és a közösséghez való csatlakozás. Ha valami nem változik, és az örökbefogadás nem gyorsul fel ismét, akkor egyre alacsonyabb árak felé tarthatunk. Azok számára, akik egy ideje kapcsolatban vannak a Bitcoin-szal, ez nem tűnik nagy gondnak, mivel a Bitcoin növekedését a volatilitás határozta meg. Azonban ne tévesszen meg önelégültséget.

A múlt volatilitása elfogadható és várható volt, de az általános tendencia mindig emelkedett. Az örökbefogadás mindig nőtt. Ez egy teljesen más helyzet. A Bitcoin sok olyan ember és csoport figyelmét felkeltette, akiknek érdeke fűződik ahhoz, hogy kudarcot valljon, vagy legalábbis a pénzügyi világ egy kis sarkára korlátozódjon. Ha az örökbefogadás nem érheti el a kritikus tömeget, mielőtt egy „alternatívát” bemutatna ezeknek a csoportoknak a legbefolyásosabbja, akkor a Bitcoin fiattal szembeni előnyei nem lehetnek elegendőek ahhoz, hogy tovább lendítsék. A decentralizált fizetőeszköz által kínált szabadság veszélybe kerülhet, ha egy ellenőrizhető valuta épül eléggé a Bitcoin által biztosított előnyökből és hatékonyabban kerül piacra.

Hogyan segíthet a Bitcoinnak a mainstream társadalom bejutásában

Ez könnyebb, mint amilyennek látszik, és ezt olvasó minden egyes ember megteheti a maga részét, hogy segítsen. A Bitcoin elfogadásának növelése érdekében több embernek tudnia kell, hogy a Bitcoin létezik, és meg kell értenie a előnyöket kínál.  Ha Ön korai alkalmazó, akkor valószínűleg elég hamar meglátta a Bitcoin előnyeit, és nem kellett sok meggyőző a részvételhez, vagy olyan helyzetbe került, hogy a Bitcoin azonnal előnyös volt az Ön számára, és így felkeltette az érdeklődését. A Bitcoin növekedésének ebben a szakaszában minden érintett még korai alkalmazó, ha a Bitcoin sikeres. Az emberek többsége nem lesz korai alkalmazó, és óvatosabb az újszerű ötletekkel. Ez csak egy része annak, ahogyan a társadalom és az emberi természet összességében egész történelmünk során működött. A kockázatvállalóknak és az előremutató gondolkodóknak nemcsak kockáztatniuk kell és álmodniuk kell a jövőről, hanem a számukra vonzó módon meg kell magyarázniuk a társadalom többi tagjának. Meg kell könnyítenünk az emberek részvételét, és ehhez nem csak olyan vállalatokra van szükség, amelyek új felhasználásokat, elfogadási módszereket vagy szolgáltatásokat hoznak létre, hanem olyan magánszemélyeket is, akik hajlandók eleget tanulni a Bitcoinról, hogy elmagyarázzák nekik, hogy könnyen érthető.

Coin BriefMi a Bitcoin”Cikk hasznos lehet erre a célra, valamint a„ Mi érméket használunk ”videó, amely a végén található. Más források elérhetők itt és más webhelyeken, amelyek segíthetnek megmutatni másoknak, miről is szól a Bitcoin, és miért hasznos. Ennek ellenére ezek a módszerek nem hatékonyak a mindennapokban. Nem ösztönzik az örökbefogadást egy olyan elfoglalt társadalomban, mint amiben ma élünk. Ezt magának kell megtennie.

Egy Véletlen BuliA felek nem tűnhetnek a legjobb helynek a Bitcoin megbeszélésére, de meglepetés lehet.

Menjen ki partikra, rendezvényekre, társasági összejövetelekre vagy bármilyen más helyre, ahol új embereket ismerhet meg olyan módon, amely elősegíti a mélyreható beszélgetéseket. Amikor ott van, kérdezze meg az embereket, hallottak-e a Bitcoinról vagy általában a digitális pénznemről. Ha van, kérdezd meg tőlük, mi a véleményük, és nézd meg, van-e nekik igazuk. Sokan úgy gondolják, hogy a digitális pénznem virtuális pénznem, például az online játékokban használt pénznemek, és emiatt azonnal levonják a valódi felhasználási lehetőségeket. Ha nem tudják, mi a digitális valuta, vagy ha rossz elképzelésük van róla, próbálják meg megérteni nekik a Bitcoin-t könnyen érthető, nem technikai módon. Koncentráljon a Bitcoin előnyeire, például az azonnali továbbításra bárkinek a világon, a decentralizáció hatékonyságára (ami lehetővé teszi, hogy a tranzakciós költségek olyan hihetetlenül alacsonyak legyenek), valamint arra, hogy statisztikailag valószínűtlenné teheti a hamisítást és a csalást. Említse meg a több milliárd dolláros piacképet és azt a tényt, hogy a Bitcoin ma már számos nagyvállalat, például a Dell, az Expedia és az Overstock által elfogadott, sokan mások aktívan fontolgatják, és a PayPal elkezdte integrálni. Megtudtam, hogy ezek a dolgok sok ember figyelmét felkeltik, és felhasználhatók a beszélgetés előremozdítására, ami lehetőséget adhat a nyomon követésre azáltal, hogy további webhelyekre irányítja őket (például a Coin Brief)..

Ha úgy tűnik, hogy érdekli őket, akkor próbálja rávenni őket, hogy azonnal ellenőrizzék. Mivel az okostelefonok ebben a pillanatban a világ nagy részén szokásosak, a legtöbb ember képes lesz erre. Még ha nem is olvasnak részletesen akkor, vagy ha nem sikerült meggyőzni őket, akkor ezen a ponton magot vetettek. A telefonjukon található böngészőjükbe be lesz töltve egy Bitcoin-hoz kapcsolódó webhely, amelyet később ellenőrizhetnek. Ha a beszélgetés nem jut el erre a pontra, vagy ha azonnali webhelykeresés nem megfelelő, kényelmetlen vagy más módon le van zárva az asztalról, akkor később vegye fel / vegye fel velük a kapcsolatot egy közösségi oldalakon (a Facebook valószínűleg, de amelyik a a nyilvánvaló választás a környéken domináns közösségi média webhely), vagy kérdezze meg telefonszámukat, ha úgy gondolja, hogy ezt jól fogadnák. Próbáljon ezzel nem túlságosan erőlködni, de a személyes valuta szintjén emelje ki a digitális valuta támogatását, és hagyja, hogy a megadott információkkal saját következtetéseikre térjenek ki.

Nem kellene, hogy elég legyen a Bitcoin hatékonysága és eredményessége …

Egy tökéletes világban ilyen munkára nem lenne szükség. A Bitcoin hatékonyabb, mint a hagyományos fizetési rendszerek, biztonságosabb lehet, nagyobb kontrollt ad az egyéneknek saját vagyonuk felett, és számos olyan problémát megold, amelyekkel a régi bankrendszer az egyének közötti globális interakció fokozódó szintje miatt ütközött. A „szabad piacnak” a Bitcoint vagy egy hasonló digitális valutát kell választania, mivel ennek lenne értelme a valuta és a pénzügy természetes alakulása szempontjából.

Sajnos nem tökéletes világban élünk, és a „szabad piac” nem éppen szabad.  A gazdagság hatalom, és sok-sok olyan személy van, aki többet ér, mint a teljes Bitcoin-piaci felső korlát, és valószínűleg sok csoport vagy szervezet többet ér, mint a Bitcoin összes érintettjének nettó értéke. A történelem, ha tele van hatékony, eredményes, értelmes rendszerek példáival, amelyeket egy kisebb termék javára dobtak el az erőteljes csoportok vagy egyének befolyása miatt. Az izzótól az eredeti atomerőművekig a legjobb tervet vagy a legjobb módszert gyakran elvetik vagy lebélyegzik a hatalommal rendelkezők, de képesek vagyunk megakadályozni, hogy ez a Bitcoinnal történjen.

A Bitcoin és a digitális valuta promóciós kezdeményezés

Függetlenül attól, hogy támogatod-e a digitális valutát általában, vagy van-e egy bizonyos kedvenced, például Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Reddcoin, Namecoin, egy crypto 2.0 rendszer, mint pl Ethereum, vagy bármely más valuta közül az ötlet ugyanaz. Terjessze a szót, de ne csak a közvetlen barátainak. Keressen minél több embert, és magyarázza el, mi történik itt. Segítsen az embereknek megérteni MIÉRT a digitális valuta a jövő nemcsak valuta, hanem potenciálisan szerződések, névszerverek és talán maga az internet is. Legalább kérje meg őket, hogy nézzenek meg néhány alapvető információt a Bitcoinról.

A csapat felmegy, és a Lone Fighters nemCsapatként kell működnünk és foglalkoznunk kell az örökbefogadás kérdésével.

Ossza meg ezt a cikket másokkal a digitális valuta közösségekben, és segítse elő ennek a kezdeményezésnek a népszerűsítését. Ha minden olyan személy, aki digitális valutával foglalkozik, meg tudja győzni egy másik személyt a részvételről, a közösség megduplázódik, de nem állhatunk meg itt. Beszéljen tovább az emberekkel, haladjon előre, és nagyon rövid idő alatt be tudjuk tolni a digitális valutát a mainstreambe, de mindannyiunk közös munkájára lesz szükség ennek megvalósításához. Ne függjön azoktól a vállalatoktól, amelyek a Bitcoin körül építenek rendszereket, és ne számítson arra, hogy önállóan nő majd. Mindenki a saját kezébe veheti, és ráveheti a világot a digitális valuta és a blokklánc előnyeire.

Ha nem biztos benne, mit mondjon, vagy hogyan írja le a Bitcoin-t úgy, hogy felhívja az emberek figyelmét, néhány nap múlva térjen vissza ide. Kiadunk egy nyomtatható vázlatot, amely könnyen érthető módon megmagyarázza a legfontosabb ötleteket.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me