A Bitcoin radikális változás a pénz történetében

A legtöbb ember alábecsüli, hogy a pénz fogalma valójában mennyi idős. Míg jelenleg ismerjük a pénzt papírszámlák és különféle érmék tekintetében, ez csak egy monetáris társadalom legújabb iterációja. Akkor, amikor a legkorábbi, az ember által ismert írásokat felfedezték, számviteli formát mutattak ki, egyenlegekkel és ívekkel. Még azokban a napokban is létezett monetáris rendszer.

 99Bitcoins_Pénz történeteFelmerülhet az a kérdés, hogy a történelemben nincs olyan társadalom, amely ne tudná, mi az a pénz, vagy hogyan valósítanák meg maguk egy ilyen rendszert. Ezen bizonyítékok alapján úgy néz ki a pénz fogalma még régebbi, mint a nyelv fogalma, ami a történelem meglehetősen jelentős darabja, amelyről szinte senki sem tud.

Gyakran hallható érv az, hogy a pénz fogalma régebbi, mint a kerék feltalálása, amely fontos mérföldkő volt az emberiség történetében. Az akadémiai kutatások azt mutatták be, hogy a kerekeket használták pénzformaként, ami a monetáris rendszert sokkal idősebbé tette, mint ez a csodálatos találmány.

[tweet_box design = ”box_02 ″] A Bitcoin ugyanolyan langyos fogadással néz szembe, mint amilyen a papírpénz évszázadokkal ezelőtt. Mégis, mindenki most már papírvalutát használ. [/ Tweet_box]

A történelem folyamán, a civilizációk többféle pénzt is használtak. A legkorábbi formákat ma „cserekereskedelemnek” nevezik, amikor a tengeri kagylók és a tollak értékes árucikkek voltak. Egy ember feladna egy elemet, amire szüksége van, hogy megszerezzen valami mást, amire szüksége van, így működik a monetáris rendszer az első nap óta.

A pénz alakulása

A nemesfémeket már jó ideje használják az érték kifejezésére, mivel könnyen szállíthatók, oszthatók és esztétikai célokból általánosan értékelhetők. Annak ellenére ezer évbe telt, amíg a nemesfémeket bevezették a monetáris rendszerbe, a babiloniak, görögök és rómaiak rájuk hozták a dolgukat.

Ez a helyzet még ezer évig tartott, amíg valakinek nem jutott eszébe, hogy a monetáris rendszert még kényelmesebbé tegye. A papírpénz bevezetését sok szkepticizmus fogadta, mivel a papírra írt számnak nincs belső értéke. 400 éves lassú bevezetés után a papírpénz végül az ökoszisztéma széles körű formájává vált.

Valójában nem mi vagyunk az egyetlen fajok, akik pénzrendszerrel képesek előmozdítani státuszunkat a közösségben. A főemlősök, más néven őseink, megtaníthatják a pénz felhasználását egy meghatározott típusú kő használatával, amelyet banánra lehet cserélni. De ahogy elvárható lenne, a jólét minden pillantása új problémakört hoz magával.

Mint az emberek, a főemlősök is gyorsan rájöttek, hogyan kell a monetáris rendszer bevezetése után a gyengék zsákmánya. A fegyveres rablások és a prostitúció sem ritka a főemlősök körében, mivel ezeknek a cselekményeknek bármelyikének nagy lehetősége van arra, hogy a jövőben több banán formájában jutalmazzon.

A kártyás fizetések a monetáris rendszer részévé válnak

99Bitcoins_Card fizetésekMagától értetődik, hogy hébe-hóba még a monetáris rendszert is meg kell újítani. Hosszú, kizárólag papírpénzre hagyatkozás után a bankok és más pénzügyi intézmények megkezdték a kártyás fizetés bevezetését. Ezek a műanyag kártyák eredetileg az étkezési csekk műanyag változataként szolgáltak, amelyet a Büfé Klub vezetett be.

Egy ilyen radikális változást kétkedéssel és félelemmel fogadtak, mint a műanyag kártyák olyan problémát próbáltak megoldani, amelyet a legtöbb fogyasztó nem is ismert. A papírpénz szakadásnak, sérülésnek, a papírt rontó időjárási viszonyoknak és lopásnak van kitéve. A papírpénz megrongálódása vagy ellopása után nincs mód az egyedi fogyasztók értékének lekérdezésére.

Közel 60 éves időszak után a legtöbb fejlett országban a kártyás fizetés előnyben részesített fizetési formává vált. Ezeket a kártyás fizetéseket azonban nem hitel- vagy betéti kártyákkal hajtják végre, mivel a bankok saját műanyag kártyákat vezettek be az ügyfeleknek. Különösen az e-kereskedelem tapasztal óriási fellendülést azóta, hogy a kártyás fizetéseket bevezették az áruk és szolgáltatások online fizetési módjaként..

A kártyás fizetések óriási ígérete ellenére, ez volt az egyik legkevésbé biztonságos fizetési forma a pénz történetében. A kártyás fizetéseket magas csalás és visszafizetési arány éri, mivel a kártyákat könnyen klónozhatják vagy ellophatják. Ezen túlmenően ezt a fizetési módot soha nem tervezték az interneten történő felhasználásra, mégis az egyik legnépszerűbb pénzátutalási formává vált tételekért.

Írja be a Bitcoin-ot, ami sokkal radikálisabb pénzváltás

99Bitcoins_Bitcoin MoneyGyors előre 2009-ig, és hirtelen létezik ez az új, bomlasztó és radikális pénzforma, a Bitcoin. Amikor az emberek szembesültek a papírpénz bevezetésével, nagy volt az aggodalom és a szkepticizmus. A Bitcoin ugyanolyan langyos recepcióval néz szembe, és még mindig harcol foggal és körömmel, hogy hat év után megváltoztassa a közvélemény véleményét.

A pénzügyi szakértők a Bitcoint mint elvont pénzformát emlegetik, ami célszerűen megválasztott terminológiának tűnik. Sok félreértés sújtja a Bitcoin ökoszisztémáját, beleértve a folyamatban lévő vitát arról, hogy a Bitcoin névtelen vagy álnév. A legtöbb ember még mindig feltételezi, hogy a digitális pénznem teljesen névtelen, de a Bitcoin egyértelműen nem az.

A mindennapi fogyasztók azt sem veszik észre, hogy a Bitcoin nem csupán fizetési rendszer, másrészt pénzhiányos költségátadás az egész világon. Továbbá a Bitcoin nem az első típusú digitális pénz, amelyet bevezetnek, mivel a monetáris rendszer ilyen formája már jóval azelőtt létezett, hogy a virtuális pénznemek koncepcióját a világ elé tárták.. 

Időbe telik, amíg a Bitcoin a világ egyik fő fizetési módjává válik. Addig az alap blokklánc-technológia egyre nagyobb érdeklődést vált ki az élet minden területén, beleértve a pénzügyeket, az informatikát és még sok mást. Az átláthatóság az elkövetkező néhány évben értékesebb tulajdonsággá válik az üzleti világban, és a blokklánc-technológia pontosan ezt képes biztosítani.

A képek a Shutterstock, a Freeworldcharter, PBS jóvoltából

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me