A Bitcoin története

Valószínű, hogy mindent hallottál a Bitcoinról. Ez a radikális, teljesen digitális, peer-to-peer valuta forradalmasíthatja a monetáris piacokat. Tehát honnan jött a Bitcoin, és merre tart?

A Bitcoin-t egy számítógépes programozó vagy programozói csoport hozta létre, Satoshi Nakamoto fedőnév alatt dolgozva. Nakamoto 2008. november 1-jén írt és kutatási cikket publikált egy homályos kriptológiai weboldalon, amely leírja a Bitcoin-t és azt, hogy a teljesen digitális valuta hogyan működhet. Először Nakamoto azt állította, hogy Japánban lakik, de a további kutatások hamar kiderítették, hogy valódi identitása, állampolgársága és neme teljesen ismeretlen.

Míg a Bitcoin koncepció 2008-ban nyilvánosságra került, a teljesen digitális, nem kormányzati pénznem ötlete a 90-es évek eleje óta létezik az Internet alapjaiban. Számos programozó és üzleti vezető próbálta létrehozni ezt a valutát. Az egyik példa, az Ecash ekkor indult, és megpróbálta kiaknázni a meglévő kormányzati és hitelinfrastruktúrákat, csak kudarcot vallott. Mások az Ecash nyomdokaiba léptek, de mindegyikük egy központi elszámolóházat vagy más módszert próbált használni az elektronikus pénznem létrehozására és nyomon követésére..

Nakamoto-nak sokkal radikálisabb ötlete volt. Meg akarta mondani a kormányzást és a központi elszámolóház ellenőrzéseit, és létrehozott egy „peer-to-peer” valutát, amely az egész közösségre támaszkodna, hogy egy közös és nyilvános főkönyvön keresztül figyelje a Bitcoin-t. Ez a főkönyv minden létrehozott Bitcoin-ot és minden végrehajtott tranzakciót nyomon követne, miközben védi az egyes felhasználók identitását. Bizonyos értelemben minden Bitcoin-felhasználó meghívást kapna a Bitcoin-piac „monetáris hatóságához”.

Nakamoto ötlete gyorsan vonzott egy kis követői csoportot, akik többnyire számítógépes szakemberek voltak. 2009. január 3-án létrehozták az első 50 Bitcoint. A Bitcoin bányászatnak nevezett folyamat segítségével az egyes felhasználók és vállalatok létrehozhatnak Bitcoins-t, ha számítógépükkel rendkívül bonyolult egyenleteket oldanak meg, később pedig speciálisan erre a célra tervezett bányászati ​​számítógépekkel. Ezen egyenletek megoldása növekvő mennyiségű villamos energiát igényel, ami viszont költséget jelent (ami az idő múlásával fokozatosan növekszik) a Bitcoins előállításához..

A Bitcoin koncepció a tökéletes időben jött létre. 2008-ban és 2009-ben, amikor a Bitcoin gyerekcipőben járt, a világ pénzügyi piacai fellendültek és összeomlás szélén álltak a világválság óta legsúlyosabb globális pénzügyi válság közepette. A válság előrehaladtával a központi bankok, a kincstári hatóságok és a gazdasági vezetők látszólag túlterheltek voltak, és két lépés mögött voltak az egyes fejlemények. A hagyományos valuták iránti bizalom zuhant, és sokan kezdték megkérdőjelezni a nemzeti valuták értékét.

A befektetők, a számítógépes programozók, az elcsépeltek és még sokan mások a Bitcoin felé kezdtek vonzódni, és a bányászati ​​műveletek növekedni kezdtek. A kezdeti időkben a Bitcoin közösség nagyrészt kommunitárius csoport volt, amely nyílt forráskódú szoftvereken keresztül dolgozott és kereskedéseket folytatott egymás között. Hamarosan kis számú vállalkozás, gazdálkodó és kereskedő kezdte el elfogadni a Bitcoins-t fizetésként.

A korai szakaszban Nakamoto különböző betekintést és útmutatást nyújtott a korai Bitcoin-bányászoknak, de 2010. december 12-én közzétette utolsó üzenetét, amely a szoftverek apró részleteiről szólt, mielőtt eltűnt a világból. Míg Nakamoto eltűnt, a Bitcoin mérete és befolyása csak nőtt.

Ahogy a bitcoin bányászat folytatódott, kezdeti közösségi szakaszaiból globális iparággá nőtte ki magát. Mivel a Bitcoin bányászatához szükséges teljesítmény fokozatosan nőtt és az érmék értéke emelkedett, fejlett hardverrel végzett professzionális műveleteket hoztak létre további érmék bányászatára. És több vállalkozás kezdte elfogadni a Bitcoins-t. A cikk írásakor több mint 1000 vállalkozás fogadja el a BitCoins pénznemet.

2011. január végéig több mint 5 millió Bitcoint bányásztak, és a valuta kezdte felhívni a globális figyelmet. Gyorsan növekedni kezdtek azok a Bitcoin-tőzsdék, amelyek lehetővé teszik a Bitcoin-felhasználók számára, hogy érmeikkel nemzeti pénznemre cseréljenek. Most a bitcoinokkal számos devizában lehet kereskedni, beleértve a dollárt, a brazil reálokat, a brit fontokat és az eurókat..

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

2013 a Bitcoin instabilitásának időszakát nyitotta meg. Az értékek széleskörűen megugrottak, hogy rekordmagasságot érjenek, mielőtt néhány nap alatt zuhanni kezdenek. Sokan úgy vélik, hogy ez az instabilitás tönkreteszi a Bitcoin-ot, de a hívek továbbra is elkötelezettek iránta. Mit vár a jövő a Bitcoin számára? Még senki sem biztos benne, és csak az idő fogja megmondani.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me