A Bitcoin története

Valószínű, hogy mindent hallottál a Bitcoinról. Ez a radikális, teljesen digitális, peer-to-peer valuta forradalmasíthatja a monetáris piacokat. Tehát honnan jött a Bitcoin, és merre tart?

A Bitcoin-t egy számítógépes programozó vagy programozócsoport hozta létre, Satoshi Nakamoto fedőnév alatt dolgozva. 2008. november 1-én Nakamoto írta és kutatási cikket publikált egy homályos kriptológiai weboldalon, amely leírja a Bitcoint és azt, hogyan működhet a teljesen digitális valuta. Először Nakamoto azt állította, hogy Japánban lakik, de további kutatások hamar kiderítették, hogy valódi identitása, állampolgársága és neme teljesen ismeretlen.

Míg a Bitcoin koncepció 2008-ban nyilvánosságra került, a teljesen digitális, nem kormányzati valuta ötlete a kilencvenes évek elejétől az Internet alapszakaszaiban létezik. Számos programozó és üzleti vezető próbálta létrehozni ezt a valutát. Az egyik példa, az Ecash ekkor indult, és megpróbálta kiaknázni a meglévő kormányzati és hitelinfrastruktúrákat, csak hogy kudarcot valljon. Mások az Ecash nyomdokaiba léptek, de mindegyik egy központi elszámolóházat vagy más módszert próbált használni az elektronikus pénznem létrehozására és nyomon követésére..

Nakamoto-nak sokkal radikálisabb ötlete volt. Meg akarta szüntetni a kormányzást és a központi elszámolóház ellenőrzéseit, és létrehozott egy „peer-to-peer” pénznemet, amely az egész közösségre támaszkodott volna, hogy egy közös és nyilvános főkönyvön keresztül figyelje a Bitcoint. Ez a főkönyv minden létrehozott Bitcoin-ot és minden végrehajtott tranzakciót nyomon követne, miközben védi az egyes felhasználók identitását. Bizonyos értelemben minden Bitcoin-felhasználó meghívást kapna a Bitcoin-piac „monetáris hatóságához”.

Nakamoto ötlete gyorsan vonzott egy kis követői csoportot, akik többnyire számítógépes szakemberek voltak. 2009. január 3-án létrehozták az első 50 Bitcoint. A Bitcoin bányászat nevű folyamat segítségével az egyes felhasználók és cégek Bitcoint hozhatnak létre, ha számítógépeikkel rendkívül bonyolult egyenleteket oldanak meg, majd később speciálisan erre a célra tervezett bányász számítógépekkel dolgoznak. Ezen egyenletek megoldása növekvő mennyiségű villamos energiát igényel, ami viszont költséget jelent (ami az idő múlásával fokozatosan növekszik) a Bitcoins előállításához..

A Bitcoin koncepció a tökéletes időben jött létre. 2008-ban és 2009-ben, amikor a Bitcoin gyerekcipőben járt, a világ pénzügyi piacai fellendültek és összeomlás szélén álltak a világválság óta legsúlyosabb globális pénzügyi válság közepette. A válság előrehaladtával a központi bankok, a kincstári hatóságok és a gazdasági vezetők látszólag túlterheltek voltak, és két lépés mögött voltak minden fejlemény mögött. A hagyományos valuták iránti bizalom zuhant, és sokan kezdték megkérdőjelezni a nemzeti valuták értékét.

A befektetők, a számítógépes programozók, az elidegenedettek és még sokan mások a Bitcoin felé kezdtek vonzódni, és a bányászati ​​műveletek növekedni kezdtek. Az első napokban a Bitcoin közösség nagyrészt kommunitárius csoport volt, amely nyílt forráskódú szoftvereken keresztül dolgozott és kereskedéseket folytatott egymás között. Hamarosan kis számú vállalkozás, gazdálkodó és kereskedő kezdte el elfogadni a Bitcoins-t fizetésként.

A korai szakaszban Nakamoto különböző betekintést és útmutatást nyújtott a korai Bitcoin-bányászoknak, de 2010. december 12-én közzétette utolsó üzenetét, amely a szoftverek apró részleteiről szól, mielőtt eltűnt a világból. Míg Nakamoto eltűnt, a Bitcoin mérete és befolyása csak nőtt.

Ahogy a Bitcoin bányászat folytatódott, kezdeti közösségi szakaszaiból globális iparággá nőtte ki magát. Mivel a Bitcoin bányászatához szükséges teljesítmény fokozatosan nőtt és az érmék értéke emelkedett, fejlett hardverrel végzett professzionális műveleteket hoztak létre további érmék bányászatára. És több vállalkozás kezdte elfogadni a Bitcoins-t. A cikk írásakor több mint 1000 vállalkozás fogadja el a BitCoins pénznemet.

2011. január végéig több mint 5 millió Bitcoint bányásztak, és a valuta kezdte felhívni a globális figyelmet. Gyorsan növekedni kezdtek azok a Bitcoin-tőzsdék, amelyek lehetővé teszik a Bitcoin-felhasználók számára, hogy érmeikkel nemzeti pénznemre cseréljenek. Most a bitcoinokkal számos devizában lehet kereskedni, beleértve a dollárt, a brazil reálokat, a brit fontokat és az eurókat..

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

2013 a Bitcoin instabilitásának időszakát nyitotta meg. Az értékek széleskörűen megugrottak, hogy rekordmagasságot érjenek el, mielőtt néhány nap alatt zuhanni kezdenek. Sokan úgy vélik, hogy ez az instabilitás tönkreteszi a Bitcoin-ot, de a hívek továbbra is elkötelezettek iránta. Mit vár a jövő a Bitcoin számára? Még senki sem biztos benne, és csak az idő fogja megmondani.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me