A Bitcoin veszélyei

A Bitcoin későn hullámzik a piacon. A teljesen digitális valuta megkérdőjelezte a világ pénzügyi rendszerének alapjait, és felvetette a kérdést: Létezhet-e olyan valuta, amelyet nem nemesfémek vagy nemzeti kormányok támogatnak? Míg a valuta még gyerekcipőben jár, fenntartja a növekedés és fejlődés további lehetőségeit. Ennek ellenére a potenciális befektetőknek és a bányászoknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a pénznemben nagy a kockázat.

Az első dolog, amit meg kell értenie, hogy a Bitcoint semmilyen kormány, kincstár vagy központi elszámolóház nem támogatja. Értéke nem aranyból vagy más nemesfémből származik. A történelem során és 1971-ig a legtöbb nemzeti valuta arany vagy más árucikk volt. A Bretton-Woods megállapodás lejárta után azonban a legtöbb devizának a szabad piacon kellett lebegnie, a vevők és az eladók határozták meg a valuta tényleges értékét. A nemzeti valutákat nemzeti kormányaik teljes hite támasztja alá, és gyakran egyfajta népszavazásként működnek az adott nemzetről és annak fiskális állapotáról. Például egy gazdaságilag élénk, stabil költségvetési politikával rendelkező ország általában magas értékű valutát élvez.

A Bitcoin mögött senki nem áll, a vásárlók és az eladók piaci hitén kívül. Nincs központi bank, amely figyelemmel kísérné és kiigazítaná a valuta alakulását, és nincs vezető hatóság, amely felügyelné a valuta alakulását és alakulását. Bizonyos értelemben a bitcoinok értéküket a munkaerő- és az áramköltségekből nyerik. A Bitcoin létrehozásához egy „bányásznak” fejlett számítógépes hardverrel kell megoldania a bonyolult egyenleteket. Amikor az egyenlet elkészült, új bitcoinok készülnek. Ez egyfajta eredendő értéket teremt a Bitcoin-ban.

Ennek ellenére csak kevés vállalkozás (a cikk írásakor, körülbelül 1000) fogadja el a Bitcoins-t fizetésként. Számos Bitcoin-tőzsde létezik, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy pénzérméket cseréljenek. Ezek a tőzsdék általában stabilnak bizonyultak, és a Bitcoins nagyrészt likvid volt, vagyis készpénzre válthatja őket. Az elmúlt napokban a Bitcoins értéke vadul lendült, azonban több mint 250 dollárra nőtt, mielőtt visszaesett 100 dollár alá. E vad hinták alatt több cseréje kénytelen volt bezárni.

Ha az összes Bitcoin-tőzsde bezárulna, és a pénznem illikviddé válna, a Bitcoins birtokában hagyott befektetők minden pénzüket elveszítenék. Még akkor is, ha a Bitcoin továbbra is átváltható más devizákkal, a vad áringadozások sok befektetőt károsíthatnak. Bár a Bitcoin nagyon érdekes fogalom, hülyeség lenne jelenleg pénzt fektetni abba a pénznembe, amelyet nem engedhet meg magának.

A Bitcoins bányászatát kereső embereknek és cégeknek is el kell fáradniuk a lehetséges kockázatoktól. Kezdetben a bányászat nagyon olcsó volt, és bárki, aki rendelkezik PC-vel, Bitcoint készíthet. Az idő múlásával azonban az egyenletek megoldásának nehézségei megnövekedtek, nagyobb teljesítményű berendezésekre és nagyobb mennyiségű villamos energiára volt szükség. Most a bányászati ​​berendezések 20 000 dollár feletti költségekkel járhatnak, és a berendezések üzemeltetésével kapcsolatos villanyszámlák nagyon gyorsan összeadódhatnak.

Ha a Bitcoin összeomlik, az összes berendezés nagyrészt használhatatlanná válik, és a bányászoknak továbbra is le kell fizetniük a villanyszámlát. Minden potenciális bányásznak, aki piacra akar lépni, nagyon szorosan mérlegelnie kell a költségeket és a kockázatokat. Ha a befektetők bekapcsolódni akarnak a bányászatba, akkor a legjobb módszer a kockázat szétosztása befektetői csoport között. Így, ha a piac dél felé tartana, az egyes befektetők veszteségei korlátozottak maradnak.

A régi mondás szerint nem szabad az összes tojást egy kosárba tenni. Ugyanez igaz a Bitcoin-ra is. Egy kis összeg befektetése, amelyet elveszíthet, elveszítheti a jövedelmét. Másrészt, ha sok pénzt fektet be, akkor hosszú távon elveszítheti az élet megtakarításait. Azt is tudnia kell, hogy végül egy kormány vagy szervezet fenyegetést érezhet a Bitcoin-tól, és úgy dönt, hogy lebuktatja. Ha például az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma úgy dönt, hogy nagy összegeket fektet be a Bitcoinba az árak növelése érdekében, mielőtt az érmék eladásával hirtelen kivonulna és elárasztaná a piacot, az potenciálisan az egész valutát lehúzhatja. Bár ez spekulatív összeesküvés-elméletnek tűnhet, továbbra is valós kockázat marad.

Röviden, óvatosan fektessen be!

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me