A Coinbase, a Gemini és a CoinX csata lesz az első licencelt Bitcoin Exchange

Mint korábban említettük, a Winklevoss ikrek, Cameron és Tyler bejelentették sajátjukat Bitcoin csere,”Ikrek“, Amelyet” néven hirdetnek “, a szövetségi és az állami kormányokkal együttműködve elindítja az összes Bitcoin-szabályozás és a fogyasztóvédelmi törvények teljes betartását.” Ez elkülönül a testvérek által javasolt tőzsdén kereskedett alaptól (ETF), amely valószínűleg élő projektjükön fog alapulni: Winkdex.

Az előző oldalon említett is CoinX, ami valóban az első szabályozott Bitcoin-tőzsdének tekinthető az Egyesült Államokban. A CoinX nem rendelkezik olyan névfelismeréssel, mint a többi tőzsde, de minden államban biztosan a legközelebb áll az engedélyek megszerzéséhez.

Mindkét csereprogram bizonyos szempontból hátrányos helyzetű Coinbase létrehozása óta hatalmas felhasználói bázist épített, és ezek közül a felhasználók közül sokan alapértelmezés szerint a Coinbase cseréjét használják. Vannak azonban sajátos előnyeik is.

A Winklevoss ’Gemini Exchange

Winklevoss Twins az Esquire-tőlKép Miller Mobley, via Nemes

Sokan „vaporware-ként” szinkronizálják a Winklevoss ikrek projektjeit, mivel a meglehetősen egyszerű Winkdex-en kívül még nem készítettek valódi terméket. Ez véleményem szerint tévedés, mivel egy nyilvánosan piacra dobott termék hiánya nem jelenti azt, hogy rendszereiket nem fejlesztették ki alaposan. Míg a Coinbase elképesztően több mint 100 millió dolláros összeget gyűjtött össze, nagyon lehetséges, hogy a Winklevoss ikrek ennél lényegesen több tőkéhez férnek hozzá.

A Facebook-perrel folytatott perük állítólag 20 millió dollár készpénzt is eredményezett 1,2 millió részvény Facebook-részvény.  Röviddel ezután a Facebookon 5 az 1-ért részvényfelosztás történt, amelynek eredményeként az ikrek részvényei 6 millióra szaporodtak.

Nem ismert, hogy az ikrek megtartották-e ezeket a részvényeket, vagy eladták-e az összeset / részüket. Még akkor is, ha minden részvényt a legalacsonyabb áron adtak el, amelyet a Facebook részvényárfolyama a nyilvános bevezetés óta megdöntött, ami 2012 augusztusában 18,06 dollár volt, akkor mindketten ~ 108 000 000 dollárral távoztak volna. Ha az elmúlt évig megtartották a részvényeket, vagy vártak egy részük / az összes felszámolását, akkor az ikrek Facebook-állománya (vagy az eladásokból származó készpénzbevétel) 400 millió dollár vagy annál több lehet. Ráadásul akkor kezdtek bitcoinokat vásárolni, amikor a USD-től BTC-ig arány még mindig kevesebb volt, mint $ 10: 1 BTC, és beszámoltak róla, hogy ők irányítanak több mint 100 000 bitcoin.

Mi értelme van ennek? Egyszerűen, hogy nincs okuk arra, hogy a hiányos cserét a nyilvánosság elé terjesszék. Nem kell attól tartaniuk, hogy a nagybefektetők profitot várnak a közeljövőben, és valószínűleg nem is lesznek készpénzben.

Ehelyett a kettő időt szakíthat rá, biztosítva, hogy tőzsdéjének biztonsága tökéletes legyen, megszerezze az engedélyeket és a rendszer teljesen csiszolva legyen. Nem tudom, hogy az Ikrek mikor indul, és nincs is rálátásom arra, hogy mikor válnak elérhetővé az ETF-jük… Legalábbis az Egyesült Államok.

CoinX – Valóban az első szabályozott Bitcoin Exchange az Egyesült Államokban

Megan Burton a CoinX vezérigazgatójaMegan Burton, a CoinX vezérigazgatója, via MMTMag a Youtube-on

A CoinX nem adott hullámokat, és úgy tűnik, lassan és stabilan közelíti meg a bitcoin ökoszisztémájának szerves részét. Ez nem azt jelenti, hogy „lemaradtak a hajóról” vagy hibáztak. A szabályozókkal és a kormányzati intézményekkel kapcsolatban egy dolog, amit sokan figyelmen kívül hagynak, az az, hogy általában elégedetlenek, amikor a vállalatok a szabályaik körül járnak.

A Coinbase és szinte minden más Bitcoin-alapú MSB már jó ideje szürke területen működik. A Coinbase-t jó ideje mind az 50 államban MSB-ként regisztrálták, de MTL-ek nélkül működött tovább.

Az MTL-ek iránti kérelmekkel kapcsolatban gyakori kérdés figyelhető meg AlabamaSA formanyomtatvány“, A„A csekkek eladásáról szóló törvény“, Amelyre szükség van minden alabamai pénzátutalással foglalkozó MSB számára:

Foglalkozott-e már valaha Alabama államban csekkek, vázlatok, pénzutalványok vagy egyéb pénzátutalási vagy -fizetési eszközök eladásával, kibocsátásával vagy más módon történő kiadásával a kérelem benyújtása előtt?

Ha az erre a kérdésre adott válasz „igen”, akkor ez egy automatikus piros zászló, és ez késleltetheti az engedély jóváhagyását, vagy akár azt is eredményezheti, hogy az állam megtagadja az engedély kiadását. Másrészt, ha egy vállalat erre a kérdésre nemmel válaszol, de az állam megállapítja, hogy a társaság által korábban kínált szolgáltatások pénzátutalásnak minősülnek, akkor ez szintén tagadást eredményezhet..

A CoinX teljesen elkerülte ezt a kérdést azzal, hogy a megfelelő licenc megszerzéséig semmilyen államnak nem kínált szolgáltatásokat, majd más társaságokkal (pl. Trucoin, mint korábban említettem), hogy az engedélyezést olyan módon használják fel, amely 100% -ban megfelelő szolgáltatásokat kínál. Nem csak arra képesek, hogy magabiztosan kijelenthessék, hogy a múltban nem folytattak jóváhagyatlan pénzátutalást, hanem azt is megmutathatják, hogy egyre több államban kaptak engedélyt, és eleget tettek az említett licencek fenntartásának követelményeinek..

Bár teljes mértékben arra számítok, hogy a Winklevoss tőzsde minden államban engedélyekkel indul, én sem lennék meglepve, ha a CoinX-nek sikerülne biztosítani az engedélyezést minden olyan államban, amely MTL-eket igényel, mielőtt a Gemini elindul. Azonban a Coinbase-nek, még a befektetési tőke feleslegével is, lehet, hogy van egy kis baja néhány szigorúbb állammal.

Coinbase vs. Gemini vs. CoinX

A három vállalat, valamint a Bitcoin tőzsdei piacának jelenlegi piacvezetői mind a csúcsra törekszenek. Mindannyian az USA domináns tőzsdéi akarnak lenni, és minden vállalat más és más megközelítést alkalmaz ennek a célnak az elérése érdekében. Végül nem biztos, hogy egyértelmű „győztes” lesz, mivel nagyon valószínű, hogy több tőzsde stabil, nyereséges vállalkozássá fejlődik. Ugyanakkor, mint minden piacon, itt is piacvezető lesz.

Melyik cég lesz az? Csak az idő fogja megmondani, de a válasz nem biztos, hogy nyilvánvaló, mint sokan hiszik. Szerencsére a verseny jó, és jobb végterméket kell eredményeznie a többiek számára.

Teljes nyilvánosságra hozatal: Dolgoztam Trucoin mielőtt elindítaná a Coin Brief-et, és érdeklődjön a társaság iránt. Bár ez bizony bizonyos fokú elfogultságot okoz, megpróbálom ezt kizárni az írásomból. Ebben az esetben a Trucoin-nal kapcsolatos tapasztalataim és a csapatukhoz való kapcsolódásom bizonyos szintű betekintést enged a közelmúlt eseményeibe.

Oldalak: 1 2

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me