A FinCEN azt kéri, hogy a bankok ne szüntessék meg az MSB-bankszámlák vakságát

A Pénzügyi Bűnözés Elleni Hálózat ma reggel közleményt adott ki a pénzszolgáltatókról.

A pénzszolgáltatási vállalkozások, ideértve a pénzátutalókat is, amelyek fontosak a pénzátutalások globális áramlása szempontjából, elveszítik a banki szolgáltatásokhoz való hozzáférést, ami részben a szabályozási ellenőrzéssel kapcsolatos aggodalmak, a pénzszolgáltatási üzleti számlák által érzékelt kockázatok, valamint a kapcsolódó költségek és terhek következménye lehet. ilyen számlák vezetésével.

Számos bankintézet azonnal bezárta a pénzszolgáltató vállalkozások pénzügyi számláit. A FinCEN fontosnak tartja megismételni, hogy a banki szervezetek a pénzszolgáltatási ágazatot szolgálhatják, miközben teljesítik a banktitokról szóló törvény kötelezettségeiket.

Jelenleg a FinCen belül aggodalomra ad okot, hogy a bankok válogatás nélkül megszüntetik az összes MSB számláját, vagy megtagadják az összes MSB számára a számlanyitást, ezáltal megszüntetve őket mint ügyfélcsoportot. Az ilyen nagykereskedelmi megközelítés ellentétes azzal a várakozással, hogy a pénzügyi intézmények eseti alapon fel tudják és kell értékelniük az ügyfelek kockázatait.

A FinCen nyilatkozata megismétli, hogy nem arra kéri a bankintézeteket, hogy zárjanak be MSB-számlákat pusztán azért, mert pénzszolgáltató vállalkozások.,

A FinCEN nem támogatja az MSB-számlák nagykereskedelmi felmondását a bemutatott kockázatok vagy a bank kockázatkezelési képességének figyelembevétele nélkül. Amint megjegyeztük, az MSB-k különböző mértékű kockázatot jelentenek, és nem minden pénzszolgáltató vállalkozás kockázatos. Ezért annak eldöntésekor, hogy szolgáltatást nyújtanak-e az MSB-ügyfeleknek, a pénzügyi intézményeknek fel kell mérniük az adott MSB-ügyfélhez kapcsolódó kockázatokat. A pénzügyi intézmény kockázatértékelésének tartalmaznia kell annak mérlegelését, hogy az ügyfélkockázatokat megfelelően lehet-e kezelni, és a pénzügyi intézménynek a bemutatott ügyfélkockázatokkal arányos szintű ellenőrzéseket kell fenntartania. Azok a bankok, amelyek képesek megfelelően kezelni az ügyfélkapcsolatokat és hatékonyan mérsékelni a kockázatokat, nem tilosak és nem is kedveltek az MSB-ügyfelek számára történő szolgáltatás nyújtásától, függetlenül az MSB bármely üzleti modelljét.

A FinCEN emellett meg akarta ismételni a banktitokról szóló törvény számos kulcsfontosságú tényezőjét, valamint annak kapcsolatát a pénzszolgáltatási üzletággal egy nyilatkozattal, amely emlékezteti a pénzügyi intézményeket több kulcsfontosságú elemre,

A banknak ismernie és meg kell értenie az MSB ügyfelét. Ehhez meg kell értenie az MSB üzleti modelljét és az MSB saját ügyfélkörének általános jellegét, de a banktitokról szóló törvénynek való megfeleléshez nem kell ismernie az MSB egyedi ügyfeleit. Ez nem különbözik a más üzleti ügyfelekre vonatkozó követelményektől.

A bankszervezetek várhatóan kezelik az összes számlához kapcsolódó kockázatot, beleértve az MSB-számlákat is. A banktitokról szóló törvény azonban nem követeli meg, és a FinCEN sem várja el, hogy a banki intézmények a pénzszolgáltatások üzleti ágazatának tényleges szabályozójaként szolgáljanak jobban, mint bármely más iparág. A FinCEN elismeri, hogy gyakorlati szempontból a bank nem képes felderíteni és bejelenteni az intézményen keresztül áramló potenciálisan tiltott tranzakciókat. De ha egy intézmény a meglévő útmutatásokat követi, és megfelelő kockázatalapú programot hoz létre és tart fenn, az intézmény megfelelő helyzetben lesz az ilyen számlák megfelelő kezeléséhez, miközben általában felismeri és elrettenti a tiltott tranzakciókat.

A FinCEN a ma reggeli nyilatkozatával megpróbálja egyértelművé tenni, hogy nem akarja látni egy teljes pénzügyi szolgáltató ipar pusztulását, és emlékezteti a bankokat arra, hogy nem tiltják meg, hogy a pénzszolgáltató vállalkozások kizárólag számlák alapján számlákat vezessenek. valójában MSB-k.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

A FinCEN előírja, hogy a bitcoin és a kriptovaluta tőzsdék regisztrált MSB-kké váljanak az üzleti tevékenység törvényes folytatásához, de sok szabályozott MSB továbbra sem képes számos banknál nyitni vagy vezetni bankszámlát, kijelentve, hogy a FinCEN és a banktitokról szóló törvény aggályai miatt bezárják a számlát. ez az állítás most úgy tűnik, hogy a bitcoin MSB-k bezárására törekvő bankoknak más okot kell használniuk (például „egyéb kockázatok”).

Hat tipp David R. Allennek a FinCEN nyilatkozatával kapcsolatban. Kép jóvoltából Tim Evanson.

Ne feledje, hogy a Coin Fire nem nyújt jogi tanácsot. Ezeket az információkat csupán tájékoztató jellegűnek kell tekinteni egy aktuális kriptovaluta-eseményről. Nem vagyunk ügyvédek, és nem is maradtunk tegnap este a Holiday Inn Express-en. Mindig kérjen tapasztalt ügyvéd útmutatását, és ne tegyen jogi feltételezéseket a webhely jelentése alapján.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me