A kriptovaluták névtelensége, II. Rész – Cryptonote & Darkcoin

Habár teljes névtelenség jelenleg nem kivitelezhető, a magas szintű biztonság egy kisebb formája lehet. A kriptonote alapú pénznemek használhatnak gyűrűs aláírást, szemben a csoportos aláírásokkal, amelyekhez megbízható fél szükséges. Minden tranzakció Bitcoin van hozzá nyilvános kulcsa, amelyhez egy kis szkriptet kell készíteni, hogy a kimenetet az adott kulcs felhasználásával költsék el. Amikor az emberek megnézik ezt a tranzakciót, látják, hogy a régi kimenetet használják, és új kimeneteket hoztak létre.

Mik a gyűrű aláírások?

A gyűrűs aláírások különböznek. Nyilvános kulcsok tetszőleges csoportjához vannak kötve, és csak egyet kell tudni a tranzakció aláírásához. A Cryptonote ezt úgy teszi meg, hogy minden tranzakciós bemenet valójában ugyanazon értékű, el nem költött kimenet halmaza, és aláírja azt az összes kimeneti kulcs segítségével. Ez lehetetlenné teszi a tranzakciók megkülönböztetését és annak kiderítését, hogy ki a tényleges aláíró. Bár ez a technológia megbízható, nem minden megvalósítás az. Boolberry és Monero az egyetlen két működő, megalapozott megvalósítás, alternatívákkal, mint például Bytecoin nem érdemes.

Gyűrű aláírásaPélda a gyűrűs aláírásokra, amelyek végrehajtása a Bitmonero, egy villát Bytecoin.

Felmerül a kérdés, ha nem lehet kideríteni, hogy mely kimeneteket költik el, hogyan akadályozhatja meg a rendszer a csalókat abban, hogy ugyanazokat a kimeneteket kétszer költsék el? Egy speciális algoritmus a tényleges aláíró kulcsot egy kulcs képpel látja el, amelyet az aláíráskor közzé kell tenni. Ezt nem lehet megfordítani az eredeti kulcs megtalálásához vagy a feladó anonimizálásához, ugyanakkor lehetővé teszi a felhasználók számára az újrafelhasználott kulcskép megtekintését, és úgy döntenek, hogy nem vesznek részt az átverési tranzakcióban.

A kriptonote technikai lehetőségei

A kriptonote az egyik legerősebb lehetőség, azonban nem teljesen nulla tudás. Egy különösen elszánt nyomozó a felhasználó által beírt kis mennyiségű információ miatt még mindig képes lehet azonosítani a személyazonosságot. Rendkívül hasznos előrelépés, többnyire javítható problémákkal. A méretezhetőség nagy kérdés, mivel a hétköznapi Bitcoin a fel nem használt kimenetek teljes listáját egy korlátozott tárhelyű csomóponton tárolja. A Cryptonote mindezt a RAM-on tárolja, ami nagymértékben korlátozza a méretezés lehetőségét. Ez megváltoztatható úgy, hogy a felhasználókat arra kényszerítik, hogy csak a tulajdonukban lévő kulcsok kimeneteit tárolják, és néhány más névtelen maradjon. A rendszer fejlesztése lehetővé teszi a CoinJoin egyenértékűségét – minden blokkban az összes tranzakciót kivéve, hogy egy bányász anonimizálhatja a CoinJoin-t, és a Cryptonote nem képes észrevenni egy csaló bányászt..

CryptonoteEz a diagram bemutatja, hogyan Cryptonote összetett gyűrűaláírásokat használ a névtelenség elérése érdekében.

Más kérdés, hogy az anonimitást mások is veszélyeztethetik a készletben. Ha gyűrűs aláírást ad ki két másik kimenettel, akkor a másik két kimeneti tulajdonos egyetlen aláírással költheti el pénzét. Ez lehetővé teszi annak megismerését, hogy kik költötték el pénzeszközeiket, mivel az egyes kimenetek csak egyszer használhatók fel, és ez jóval a tranzakció megtörténte után megtehető. Háromból kettő közül kettő megerősítette, hogy költött, és csak egy személy marad elköltetlenül, veszélyeztetve a biztonságot a potenciális azonosítás révén. Egy lehetséges megoldás az, hogy a Cryptonote minimális készletméretet igényel.

Ez azonban újabb problémához vezet – csak annyi bármilyen méretű kimenet létezhet, és egy névtelen halmaz összes kimenetének azonos méretűnek kell lennie, hogy a hálózat meg tudja határozni, hogy mennyit költenek. Ennek megoldásához minden névtelen halmazban bármilyen méretű kimenet engedélyezése szükséges, majd a minimális méretet kell elkölteni. A legkisebb felhasználó felfedésének lehetősége szintén valós veszélyt jelent, mivel minden Cryptonote kimenetet csak egyszer lehet elkölteni. Létezik olyan megoldás, ahol minden egyes kimenet egyetlen, egységes kimeneteloszlásként olvasható. Lehet, hogy elköltenek egy fél Bitcoin-t, kettő pedig három, 33-at egy Bitcoin-ból, a hálózat egy teljes Bitcoin-ként adná hozzá. Ezzel a rendszerrel megvalósítható anonim beállítási méret lehetséges, bár bizonyos felhasználók veszélyeztethetik a titkos kulcsaik felfedését, azonban ennek ismertetése egyetlen rendszeren sem ismert.

Névtelenség a Darkcoin segítségével

Darkcoin úgy működik, mint a CoinJoin kissé megtört változata a normál Bitcoin kliensen. DarkSend+ úgy látja, hogy az összes érmét anonimizálják intervallummal, nem csak küldéskor, így az érmék teljes korpusza névtelen értékként marad. A masternode rendszer több DarkSend-passzot is összekapcsolna a biztonság növelése érdekében, lehetővé téve a biztonságot, még akkor is, ha bizonyos csomópontok sérülnek. Később komoly előnyöket tapasztalhat, azonban mindaddig, amíg komoly technológiai újítások nem születnek, az alt-coin biztonsági rendszereknek komoly alapvető kérdései vannak.

Hangolódjon a jövő héten a következő beszélgetésre Sötét pénztárca és a bizánci ciklus!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me