A legjobb Bitcoin bányászati ​​szoftver áttekintve

A legjobb Bitcoin bányászati ​​szoftver áttekintve

Ha azon gondolkodik, hogy belevág a Bitcoin bányászatába, akkor az egyik dolog, amire szüksége lesz, egy szoftver a bányászati ​​hardver futtatásához. Ebben a bejegyzésben áttekintem a piacon elérhető legjobb Bitcoin bányász szoftvereket.

Bitcoin Mining szoftver összefoglaló

Függetlenül attól, hogy egy bányászati ​​medencéhez csatlakozik, vagy egyedüli bányászathoz, meg kell ismernie a legfrissebb bányászati ​​szoftvert. A különféle szoftveropciók az általuk támogatott bányász típusoktól (GPU / ASIC / FPGA), támogatott platformoktól (Windows, Linux stb.) És egyebektől függenek..

Bármi legyen is a választása, ne feledje, hogy a Bitcoins sikeres bányászatához bizonyos lépéseket kell végrehajtania:

Itt vannak a legjobb programok a Bitcoin bányászatához:

Ezt kell dióhéjban tudni a Bitcoin bányász szoftverről. Az említett szoftver részletesebb áttekintése érdekében olvassa tovább. A következőkkel foglalkozom:

1. A Bitcoin bányászat áttekintése

Ha ezt olvassa, az azt jelenti, hogy ismeri a Bitcoin bányászatának alapjait, és rendelkezik a bányászathoz szükséges hardverrel. Ha nem, akkor az előrelépés előtt azt javaslom, hogy menjen vissza, és olvassa el a Bitcoin Mining című útmutatónkat. És ha nem szeret olvasni, íme a témáról szóló videónk:

A bányászati ​​szoftver elengedhetetlen része a bányászati ​​tevékenységének. Felületet biztosít a bányász beállításainak (órajel, ventilátor sebesség stb.) Felügyeletéhez és kezeléséhez..

Ennél is fontosabb, hogy lehetővé teszi, hogy a bányászát munkába állítsa, és pénzt kezdjen létrehozni egy medencéhez való csatlakozáshoz, vagy a Bitcoin hálózatához, ha egyedül bányászik (nem ajánlott).

A bányászati ​​szoftver kiválasztásakor több dologra is figyelnie kell.

Először is más érméket fog bányászni, mint a Bitcoin? Manapság a Bitcoin bányászatát csak az ASIC bányászok végezhetik, tehát bármilyen szoftvert választ, annak támogatnia kell az ASIC-eket. Ha azonban a telepén más bányászok vannak, és mindegyiket ugyanazon a felületen szeretné kezelni, akkor megfelelő szoftverre lesz szüksége a támogatásához.

Egy másik fontos dolog az a platform, amelyet a bányászok kezelésére használsz; Legyen szó Windows-ról, Mac OS-ről vagy Linuxról – ki kell választania a megfelelő szoftvert. Tehát minden további nélkül vizsgáljuk meg a rendelkezésre álló legjobb bányászati ​​szoftvert.


2. Hogyan lehet azonnal elkezdeni a bányászatot

Ha nem kifejezetten a Bitcoin-ot akarja kibányászni, használhat egy olyan programot, mint a HoneyMiner, amely a számítógép specifikációja alapján bányászza ki az Ön számára legjövedelmezőbb érmét..

Bár lehet, hogy valami homályos érmét bányász, mégis bitcoinban fog fizetni, így ez jó módszer lehet a bányászat azonnali megkezdésére. Ha azonban profi bányász akar lenni, akkor dedikált bányászati ​​berendezéseket és fejlettebb szoftvereket kell használnia.

A HoneyMiner webhelye szerint havonta 15-75 USD között kereshet, feltéve, hogy rendelkezik legalább egy grafikus kártyával. Ne feledje, hogy ez nem tartalmazza a HoneyMiner üzemeltetésének villamosenergia-költségét.

3. A legjobb Bitcoin bányászati ​​szoftver

CGminer

Előnyök: Támogatja a GPU / FPGA / ASIC bányászatot, népszerű (gyakran frissül)

Hátrányok: Szöveges felület

Platformok: A Windows Mac Linux

io2po85E1jxKo

Sok éven át erős lesz, CGminer továbbra is az elérhető legnépszerűbb GPU / FPGA / ASIC bányászati ​​szoftver. A CGminer egy C-ben írt parancssori alkalmazás. Ez egyúttal több platformot is jelent, vagyis használhatja Windows, Linux és Mac OS rendszerekkel.

A szoftver többek között túlhajtást, monitorozást, ventilátorsebesség-szabályozást és távoli interfész-képességeket tartalmaz. ASIC-vel, FGPA-val & GPU és multi pool támogatás, a CGminer több mint megfelelő megoldás a bányászati ​​műveletek kezelésére.

BFGminer

ElőnyökErőteljes bányász, sok funkcióval, Cross platform, beleértve a Raspberry Pi-t is

HátrányokA GPU-k nem támogatottak, haladóbb felhasználók számára alkalmasak

Platformok: A Windows Mac Linux

a2w652

A CGminerrel ellentétben, BFGminer kifejezetten az FPGA és az ASIC számára készült, és nem támogatja a GPU bányászatot. Jobban orientálva a módosító közönségre, dinamikus órajelzéssel, monitorozással és távoli interfész képességekkel rendelkezik.

Amellett, hogy szuper sokoldalú program, a BFGminer több platformon is működik, beleértve a Raspberry Pi telepítésének lehetőségét, amely nagyon szép. Bár a szöveg alapú, a kezelőfelület nagyon egyszerű, és a gyorsbillentyűkkel áttekintheti az általa kínált különböző lehetőségeket.

Végül a BFGminer rendelkezik egy felügyeleti szálal, hogy észlelje a tétlen szálakat és újraindítsa őket, vagy megállítsa a sikertelen újracsatlakozásokat az erőforrások megkímélése érdekében. A BitMinter által támogatott ASIC-ek között megtalálható az Antminer U1 / U2, a Block Erupter USB, a Red / Blue Fury és még sok más.

EasyMiner

Előnyök: Grafikus felhasználói felület, Moneymaker mód a gyors indításhoz

Hátrányok: A Windows telepítése kiváltja az AV-t

Platformok: Windows, Ubunto

Inkább a BFGminer és a CGminer GUI alapú változata, mint önmagában bányász, EasyMiner egy felhasználóbarát megoldás azoknak a bányászoknak, akik nem szeretnek dolgozni a népszerű parancssori felületen alapuló bányászati ​​eszközökön. Ezzel az eszközzel grafikusan megjelenítheti statisztikáit és teljesítményét, ami nagyon szép.

A többi bányászati ​​szoftverhez hasonlóan az EasyMiner lehetővé teszi a bányászok konfigurálását, hogy csatlakozzanak külső bányászati ​​medencékhez vagy az enyémhez. Ezenkívül az eszköz magában foglalja a saját „MoneyMaker” módját, amely lehetővé teszi, hogy azonnal létrehozzon egy papíros LTC pénztárcát, és csatlakozzon a saját privát medencéjéhez..

Több ajánlásból kitűnik, hogy a Windows víruskereső szoftvertermékei általában ugrálósak lesznek a telepítési folyamat során. Nyilvánvalóan ez köszönhető néhány hackernek, akik a bányászok rosszindulatú verzióit használták az érintett felhasználók elleni botnet-támadás részeként..

Továbbá, bár hivatalosan az EasyMiner csak Windows számára érhető el, a szoftver Ubuntu verzióját itt találja ez a link.

MultiMiner

ElőnyökKezdőbarát, grafikus felhasználói felület

HátrányokA Windows rendszeren kívüli telepítés némi munkát igényel

Platformok: A Windows Mac Linux

A BFGminer-alapú, az egyik legfejlettebb barát bányászati ​​szoftver MultiMiner egy grafikus, hatékony, mégis egyszerű megoldás a Bitcoin bányászati ​​igényeihez.

A telepítési folyamat befejezése után az eszköz felismeri a telepített bányászati ​​hardvert, és létrehoz egy táblázatot az összes szükséges információval.

A szoftver lehetővé teszi, hogy kiválassza, mely érméket akarja kibányászni a csatlakoztatott bányászeszközönként (GPU, ASIC, FGPA). A MultiMiner további szolgáltatásokkal is rendelkezik, például a bányászati ​​stratégia kiválasztásának lehetőségével, a fúrótoronyhoz való távoli hozzáféréssel és az eszköztippekkel, hogy megismerje a bonyolult bányászati ​​feltételeket..

Noha nagyon vonzó az újonnan érkezők számára, a MultiMiner fejlettebb lehetőségeket is lehetővé tesz az energiafelhasználók számára, például közvetlen hozzáférést az API-beállításokhoz és a motor-argumentumokhoz.

A MultiMiner több platformon fut. A legfrissebb kiadásokról és a különböző operációs rendszerekre történő telepítésről szóló részletes információkért kövesse ez a link.

BitMinter

* 2020. július frissítés: A BitMinter leállította működését, és már nem aktív.

Előnyök: Könnyű és intuitív felhasználói felület, A medence webhelye informatív és megközelíthető

Hátrányok: Csak a BitMinter készletét támogatja, az írás során a készlet kevés aktivitást mutat

Platformok: A Windows Mac Linux

Eredetileg egy felhasználóbarát bányászati ​​szoftver létrehozásának ötlete volt, Bitminter teljes értékű bányamedence volt. E cikkhez tartozik dedikált kliensének köszönhetően, amely lehetővé teszi szolgáltatásainak gyors és egyszerű használatát.

A szoftver hivatalos weboldala meglehetősen teljes és egyértelmű. A program készítői számára arról van szó, hogy a Bitcoin bányászat “könnyű” és a “magas kifizetések” megnyerhető legyen.

A BitMinter azért különbözik, mert ez egy szoftver, amely egy bányászati ​​készlethez tartozik, ezért az első lépés a regisztráció és a készlet regisztrációs űrlapjának kitöltése. Nagyszerű lehetőség, ha egyszerű telepítést keres.

Amellett, hogy olyan operációs rendszerek számára elérhető, mint a Windows, a Linux és a Mac OS X, a BitMinter jó bányászati ​​sebességet és hosszú szavazást biztosít az elavult munka csökkentése érdekében.

4. Gyakran ismételt kérdések

Mi a legjobb bányász a Bitcoin számára?

Jelenleg a Bitcoin bányászatának piacán a legjobb bányász az Antminer S19 Pro írta Bitmain. Itt olvashatja el az áttekintésemet róla.

Megéri-e kibányászni a bitcoinokat?

A bitcoin bányászat manapság inkább szakmává, mint hobbivá vált. Ha meg akarja aknázni a jövedelmezőséget, nagy összegeket kell befektetnie a berendezésekbe, olcsó villamos energiát kell beszereznie és hűvös helyen kell lennie, mivel a bányászok általában nagyon gyorsan felmelegednek.

Javasoljuk, hogy a Bitcoin bányászkalkulátor segítségével megbecsülje a jövedelmezőségét, mielőtt bármilyen tőkét fektetne a bányászati ​​berendezések vásárlásába.

Bányászhat bitcoinokat a telefonján?

Míg a bányászat technikailag mobiltelefonon is elvégezhető, a gyakorlatban ez nem hoz eredményt, és valószínűleg csak felmelegíti a telefon CPU-ját.


5. Következtetés

A Bitcoin bányász szoftver minden bányászati ​​művelet elengedhetetlen eleme. Akár egyedül, akár egy medence részeként bányászik, a szoftver az egyetlen módja a hardver monitorozásának, konfigurálásának és a hálózathoz való csatlakoztatásának.

Bár egyértelmű, hogy a szoftvert össze kell hangolni a már meglévő hardverrel, néhány szempontot figyelmen kívül hagyhatott:

  • Szerezzen be egy bitcoin pénztárcát – A sikeres bányászat eredménye az újonnan vert Bitcoinok. Szeretne egy biztonságos helyet, ahol tarthatja őket, lehetőleg egy hardvertárcát
  • Óvakodjon a csaló letöltési linkektől! A Bitcoin szoftver a hackerek potenciális módja a pénz ellopására. Töltse le a szoftvert csak a hivatalos linkekről.

Ez az! Ha volt személyes tapasztalata a bányászati ​​szoftverekkel kapcsolatban, vagy úgy gondolja, hogy bármi hiányzott is, tudassa velem az alábbi megjegyzések részben.

Boldog bányászat!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me