A legjobb Bitcoin pénztárca 2014-re – Blockchain Vs. MyCelium vs. Coinabse

A legnépszerűbb Bitcoin-tőzsdék legutóbbi áttekintése után úgy döntöttem, hogy itt az ideje áttekinteni a mai legjobb Bitcoin-pénztárcákat. Mielőtt belekezdenék a felülvizsgálatomba, azt hiszem, hogy néhány ember még nem tudja, mi a Bitcoin pénztárca. Erre a célra készítettem ezt a rövid animációs videót, amely elmagyarázza mindazt, amit tudnia kell.

Most, hogy ezt elértük, fontos megértenünk, hogy különböző típusú pénztárcák állnak rendelkezésre.

Asztali pénztárcák – Szoftver, amely a számítógépén található és csatlakozik az internethez. Ebben az esetben a számítógép merevlemez-meghajtója a tényleges pénztárca, és ha ellopják, akkor a rajta tárolt bitcoinok is.

Mobiltárcák – Csak az asztali pénztárcákhoz hasonlóan, ezúttal mobilkészüléke is a Bitcoins tárolásának helye.

Web pénztárcák – Egy webhely, amely a Bitcoine-kat a saját szervereiken tárolja. Ez alapvetően azt jelenti, hogy valaki másnak adja át a Bitcoine-jait, hogy biztonságban legyenek az Ön számára.

Hibrid pénztárcák – Ez alapvetően egy független pénztárca (asztali vagy mobil), amelyhez jelszó használatával az interneten keresztül lehet hozzáférni. Gondoljon erre egy széfre egy bankban, ahol a banknak nincs kulcsa (csak Önnek van).

Ebben az áttekintésben kitérek a ma kínált webszolgáltatásokra, mivel azok hozzáférhetőbbek a kezdők számára (és ez végül is a kezdőknek szóló webhely).

Blockchain.info

blockchain logó

Pénztárca típusa: Hibrid pénztárca (mobilalkalmazásként is elérhető)

felhasználók száma: 1,601,540

Értékelés a Google Playen: 4,2 (1515 felhasználó által)

Üzemeltető: Qkos Services Ltd. (brit székhelyű, 2004-ben alapított)

Átfogó: A Blockchain.info az egyik fő információforrás a mai Bitcoin hálózatról. Valószínűleg a legnépszerűbb blokk felfedező ma a weboldal egy hibrid pénztárcát is kínál, amely a asztalon és mobil verziója Android (Alma eltávolította az összes Bitcoin alkalmazást együttesen).

Előnyök: A Blockchain.info lehetőséget ad arra, hogy annyi Bitcoin pénztárcát (címet) nyisson meg, amennyit csak szeretne, és beállíthatja, hogy a fizetés minden alkalommal hova kerüljön vagy érkezzen. A mobilalkalmazás lehetővé teszi az azonnali hozzáférést a pénztárcához bárhonnan is. A haladóbb felhasználó számára, aki a Bitcoins küldésekor magánéletre törekszik, ott van a Közös érme választási lehetőség. A Megosztott érme adatvédelmet nyújt a tranzakciókhoz azáltal, hogy a tranzakciót másokkal kombinálja.

Hátrányok: Úgy tűnik, hogy a Blockchain.info androidos alkalmazásának felhasználói felülete kissé hiányzik, mivel a felhasználók közül sokan panaszkodtak rá. A fő kérdések az eszközök párosítása és a jelszó. Saját tapasztalatból elmondhatom, hogy néhány ilyen problémával magam is találkoztam, de egyiket sem lehet percek alatt megoldani. A fő hátrány valószínűleg az lenne, hogy egy harmadik féltől függ, hogy tárolja-e a Bitcoins-ját, és alapvetően biztonsági intézkedésnek van kitéve. ahogy itt láthatja ez néha nem elég (bár teljes igazságossággal ez körülbelül egy évvel ezelőtt volt).

Coinbasecoinbase_logo_white-e1382711925529

Pénztárca típusa: Web pénztárca (mobilalkalmazásként is elérhető)

felhasználók száma: 1 200 000

Értékelés a Google Playen: 4,2 (1743 felhasználó által)

Üzemeltető: Coinbase inc. (Amerikai székhelyű, alapítva 2012)

Átfogó: A 2. helyezett a legjobb 3 Bitcoin pénztárca közül. A Coinbase lehetővé teszi, hogy a weboldalukon és a mobiltelefonján keresztül férhessen hozzá a Bitcoinshoz egy natív felhasználón keresztül  Android-alkalmazás. Az iOS alkalmazás, amelyet a Coinsbase adott ki az App Store-ba, volt az Apple eltávolította 2013. novemberében, és most már lehet tudni, hogy mikor kerül újra kiadásra (az eltávolítás oka az volt, hogy az Apple elutasította a Bitcoin alkalmazásokat). Az egyik legmenőbb dolog, amit a Coinbase lehetővé tesz számodra, hogy SMS-szolgáltatást használsz Bitcoins vásárlásához és küldéséhez.

Előnyök: Az alkalmazás fő előnye, hogy lehetővé teszi, hogy azonnal megvásárolja a Bitcoins-t a Coinbase-től. Ez kiküszöböli azt a problémát, hogy megpróbálja megtalálni a módját a Bitcoins vásárlásának, amikor csak szüksége van valamire. A vásárlói vélemények túlnyomó többsége szintén pozitívnak tűnik a Coinbase szolgáltatásával és alkalmazásával kapcsolatban.

Hátrányok: A Coinbase legkézenfekvőbb hátránya az lenne, hogy csak az Egyesült Államokban érhető el. Akkor is, ha iPhone-felhasználó vagy, valószínűleg meg kell találnod egy alternatívát, például a Blockchain.info fájlt. A Coinbase további nagy hátránya, hogy a Bitcoine-okat egy harmadik félnek adja át a védelem érdekében. Ez azt jelenti, hogy ha a Coinbase-t feltörik vagy például csődbe megy, akkor elveszítheti a Bitcoins-jait (pl. Mt. Gox-felhasználók, akik elvesztették alapjukat, amikor a csere fizetésképtelenné váltt).

micélium-bitcoin-pénztárcaMyCelium

Pénztárca típusa: Mobil pénztárca

felhasználók száma: ~ 50 000

Értékelés a Google Playen: 4,7 (765 felhasználó által)

Üzemeltető: Megion Research & Fejlesztés (Ausztriában)

Átfogó: Egy újonnan megjelenő Bitcoin mobil pénztárca, amely úgy tűnik, hogy az utóbbi időben egyre vonzóbbá válik, a Mycelium állítólag egyesíti a használat egyszerűségét és sebességét a teljes erővel a végfelhasználó számára, mert ő tartja magánkulcsait. Ez azt jelenti, hogy nem támaszkodik semmilyen harmadik félre (például a Blockchain.info oldalra), és nem tárolja a magánkulcsokat a telefonján.

Előnyök: Valószínűleg manapság a legegyszerűbb mobil pénztárca. A micélium hamarosan alkalmazza a Local Trading nevű szolgáltatást is, amely lehetővé teszi, hogy találkozzon a környékbeli Bitcoin-gyártókkal. Készítettek hozzá egy videót, de figyelmeztetnem kell, kicsit hasonlít egy paródiára …

Hátrányok: Nem tehetem azt mondják, hogy a Myceliumnak jelenleg látható hátránya van – még a Google Playen található értékelés is nagyon szimpatikus. Nemrég kezdtem el használni, és úgy tűnik, hogy remekül működik. Lehetőséget nyújt arra is, hogy könnyen készítsen biztonsági másolatot a pénztárcájáról, ha mobileszközét ellopják vagy elromlik. Kár, hogy nincs asztali alkalmazás (remélhetőleg a jövőben is lesz ilyen).

Tehát mi az ítélet ?

Úgy tűnik, hogy nincs egyértelmű győztes. Ha most kezdi a Bitcoin használatát, akkor az egyszerűség miatt javaslom a micéliumot. Asztalra a Coinbase-t választom, ha az Egyesült Államokban tartózkodom, és a Blockchain.info-t, ha az Egyesült Államokon kívül élek. Ne feledje, hogy ezeket a pénztárcákat csak a Bitcoin „készpénzre” és nem a „Bitcoin” megtakarításokra szabad felhasználni. Nagy mennyiségű Bitcoins esetén használjon hűtőház és semmilyen eszközön ne tartsa a Bitcoine-okat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me