A svájci kormány tartózkodjon a Bitcoin szabályozásától

A Svájci Nemzeti Bank (SNB) a svájci kormány Szövetségi Tanácsával együtt a tanulmány használatáról Bitcoin és más virtuális valuták, ami arra késztette a svájci kormányt, hogy tartózkodjon a Bitcoin jelenlegi szabályozásának hatálybalépésétől. Ehelyett a kormány a meglévő pénzügyi törvényekre támaszkodva bünteti a bitcoin bűncselekményeket folytató bűnözőket, kijelentve, hogy bár nem tennének konkrét Bitcoin előírások, a virtuális pénznemek nem léteznek „jogi vákuumban”.

„Ennek megfelelően a virtuális pénznemek sem befolyásolják a Svájci Nemzeti Bank megbízatását … Tekintettel arra, hogy a virtuális pénznemek marginális jelenség, és nincsenek jogi vákuumban, a Szövetségi Tanács arra a következtetésre jutott, hogy nincs szükség jogszabályi intézkedésekre. pillanatnyilag.”

Nincs szükség Bitcoin-szabályozásra: A Bitcoin-ra már hatályos törvények vonatkoznak

A jelentés kijelentette, hogy bár a kormány nem követ semmilyen jogszabályt, amelyet kifejezetten előírnának Bitcoin szabályozás, a Bitcoin-ot érintő áldozattá válást már védi a svájci pénzügyi törvény. A svájci kormány a svájci kötelezettségek kódexét, a pénzmosás és a pénzügyi szektor terrorizmus finanszírozásának elleni küzdelemről szóló szövetségi törvényt, valamint a bankokról és takarékpénztárakról szóló szövetségi törvényt említette, mint meglévő törvényeket, amelyek már magukban foglalják a Bitcoin-t. Ezek a törvények korlátozásokat szabnak a magánszektorbeli pénzügyi intézményekre, amelyek olyan bűncselekmények elleni küzdelemre irányulnak, mint a csalás, lopások és pénzmosás. Ezeket a törvényeket a svájci kormány arra használja fel, hogy Bitcoin szabályozást vezessen be anélkül, hogy új jogszabályokat kellene írnia, kizárólag a virtuális pénznemek jogi struktúrájának kiépítése céljából. A svájci kormánynak ez a határozata hasonló a kanadai kormány legutóbbi, a módosít hatályos pénzügyi törvény annak érdekében, hogy a virtuális pénznemeket a kanadai pénzügyi szabályozó ügynökségek felügyelete alá vonják.

„A virtuális pénznemekkel kötött szerződések elvileg végrehajthatók, és a virtuális pénznemekhez kapcsolódó bűncselekményekért (büntetésekért) büntetést lehet kiszabni.”

A Svájci Szövetségi Tanács a Bitcoin széles körű elfogadásának hiányát is megemlítette egy másik okként, amiért a kriptovaluta a már svájci törvények mellett nem indokol jogszabályokat. Azt mondták, hogy a Bitcoin nagyrészt lényegtelen, és arra számítanak, hogy az belátható időn belül így is marad. Ezért egyáltalán nem kell különös figyelmet fordítani a Bitcoin szabályozására.

“A jelentés elmagyarázza, hogy a virtuális pénznemek, mint fizetési eszköz gazdasági jelentősége jelenleg meglehetősen jelentéktelen, és a Szövetségi Tanács úgy véli, hogy ez belátható időn belül nem változik.”

Míg a bitcoin gazdaság nagyon alacsonynak tűnhet, ha összehasonlítjuk a globális gazdasággal, vagy akár egyetlen fejlett ország gazdasági tevékenységével, a svájci kormány nem vette tudomásul azt az exponenciális növekedést, amelyet a bitcoin gazdaság az elmúlt években tapasztalt.

Rövid, 5 éves életen belül egyetlen bitcoin gyakorlatilag nem vált fenn értéktelen, hogy több száz dollárt ér. 2013 végén egy ponton a Bitcoin ár sőt elérte az 1000 dollár feletti csúcsot. Ezenkívül csak az elmúlt évben a Bitcoin robbanást tapasztalt elfogadása a nagyvállalkozások részéről körül világ. (A Microsoft most elfogadja a Bitcoint, valamint egyre több milliárd dolláros vállalat) Az ember akár egy éttermi étkezésért is fizethet a sajátjával bitcoinok.

Nem várható el, hogy Svájc, kormánya és az SNB megértse a Bitcoin gyors növekedését és még mindig nagyrészt ki nem teljesített lehetőségeit. Valójában kormányzati intézményekről van szó, amelyek a közönséges közgazdászok tanácsa alapján működnek, akiknek semmilyen ismerete nincs a Bitcoinról, vagy szándékosan próbálják lebecsülni a Bitcoin potenciáljának óriási mértékét. Ezek a közgazdászok azért teszik ezeket a dolgokat, mert az a feladatuk, hogy megvédjék a pénzkibocsátás kormányának monopóliumát és annak ellátásának szabályozását. Nem veszik észre azt a tényt sem, hogy pozitivista módszertanuk és az általuk készített politikai ajánlások felelősek a hatalmas gazdasági problémákért válságok amelyek a központi banki fellépés óta bekövetkeztek.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Bitcoin áringadozás és kockázat

Azon kijelentésen túl, hogy a Bitcoin jelentéktelen az általános gazdaság számára, és hogy egy ideig így lesz, a Svájci Szövetségi Tanács figyelmeztette az állampolgárokat az A Bitcoin áringadozása és a Bitcoin kockázata. Ugyanez a figyelmeztetés volt kiadott néhány központi bankok már. Azok a központi bankok, amelyek figyelmeztettek az ingatag Bitcoin ár- és biztonsági kockázatokra, figyelmen kívül hagyják a Bitcoin közösség.

Meglepő, hogy a többi központi bankkal ellentétben a Szövetségi Tanács nem a Bitcoin áringadozási és biztonsági kockázatait használta érvként arra, hogy lebeszélje az állampolgárokat a virtuális pénznemek használatáról. Ezt a két dolgot csak elővigyázatosságból hozták fel. A Tanács meglepően semleges maradt jelentésében, tartózkodott a Bitcoin negatív megvilágításából.

Nem biztos, hogy Svájc továbbra is semleges lesz-e a dedikált Bitcoin-szabályozás témájában. A Coin Brief azonban figyelni fogja, hogy a svájci kormány döntéseiben bekövetkező változások semlegesek maradjanak, és beszámol minden új fejleményről, amely ebből a történetből adódhat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me