A teljes kezdő útmutató az IEO-khoz

A teljes kezdő útmutató az IEO-khoz

A kezdeti tőzsdei ajánlatok (IEO) rendkívül népszerűvé váltak a kriptovaluta univerzumban. Ebben a bejegyzésben pontosan elmagyarázom, mi az IEO, és mire kell figyelnie, mielőtt befektetne egybe.

Nem szeret olvasni? Nézze meg inkább a video útmutatónkat

Mi az IEO összefoglaló

Az IEO egy tőzsde által kezelt ICO. Az IEO előnye, hogy az indulástól kezdve szabályozott és szerepel a tőzsdén. A befektetők biztonságosabbnak érezhetik magukat, ha ismerik a felsorolt ​​projektet ellenőrző tőzsdét.

Ez dióhéjban IEO. Ha részletesebb magyarázatot szeretne kapni az IEO-król, olvassa tovább:

Jegyzet: Noha ennek a bejegyzésnek az a célja, hogy egyértelművé tegye sok zavaros kifejezést, a korábbi bejegyzésekben már kitértem az ICO-kra és az STO-kra. Erősen javaslom, hogy kezdje azzal, hogy elolvassa őket, ha még nem tette meg.

1. ICO kontra STO. IEO-val szemben

Az ICO-knak, az STO-knak és az IEO-knak ugyanaz a célja – a cégek mindezt felhasználhatják pénzeszközök gyűjtésére projektjeikhez.

Az ICO-k jöttek létre elsőként. Az ICO-val a társaság forrásokat gyűjti azáltal, hogy zsetonokat ad el közvetlenül befektetőknek, kedvezményesen. Ezeknek a tokeneknek lehetnek valamilyen hasznuk a vállalat projektjében, vagy képviselhetnek tényleges forgalomképes eszközt, például a társaság részvényét.

Az ICO-k az adománygyűjtés vad nyugati részei. Nincs felügyeletük, nincs szabályozásuk, és egyes esetekben teljes csalásokról van szó. Az ICO-ra nincsenek szabályok – mindaddig, amíg sikerül befektetőket felvenni a fedélzetre -, jó vagy.

A felügyelet hiánya azonban jó néhány szabályozó ügynökség figyelmét felkeltette, aminek következtében sok ICO-t lebonyolító társaságot visszaszorítottak..

Ez pedig az STO-t eredményezte.

Az STO-t úgy tekintheti, mint egy szabályozott ICO-t. Két fő különbség van az ICO és az STO között:

És most eljutunk az IEO-khoz.

Az IEO-k egy kriptovaluta-tőzsde által kezelt ICO-k. Tehát a tokeneket közvetlenül a nyilvánosság számára értékesítő vállalat helyett az IEO-ban mindent egy már létező kereskedési platformon keresztül végeznek.


2. Hogyan működik az IEO

Az IEO-t lebonyolító társaság jegyzési díjat fizet, és zsetonjainak egy részét átadja a tőzsdének. Cserébe a tőzsde felelősséget vállal az IEO sikerének eléréséért azáltal, hogy gondoskodik a különféle szempontokról, mint például a marketing, az alapok biztosítása és a befektetők ellenőrzése.

Ezután a tőzsde felsorolja az IEO-t a weboldalán, és a token értékesítés a tőzsdén keresztül történik. Amint az IEO időkerete lejár, a tokenek azonnal szerepelnek a kereskedési tőzsdén.

Íme néhány további dolog, amelyet tudnia kell az IEO-król:

Az ICO-któl eltérően az IEO-k általában mérsékelt összeg előteremtését tűzik ki célul. Tehát valószínűleg nem lát 150 millió dolláros IEO-t.

Ezenkívül az IEO-kat általában a segédprogram-token-ajánlatok közé sorolják. Ennek a besorolásnak a kétértelmű jellege miatt azonban az IEO-k többsége valószínűleg nem lesz elérhető az Egyesült Államokban, mivel a tőzsdék attól tartanak, hogy az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet a szabályozástól.

Végül a vállalatok mind az ICO-t, mind az IEO-t lebonyolíthatják, és sokan ezt is megteszik. Előfordul, hogy egy vállalat magán ICO-t folytat stratégiai partnerek és magas nettó vagyonú magánszemélyek számára. Később a token eladás az IEO-ba kerül a nagyközönség számára.

3. IEO profik

Megnövekedett bizalom

A befektetők a cserére támaszkodnak az esetleges IEO-projektek vetítéséhez, és mivel a tőzsde hírneve a vonalon van, ösztönzi arra, hogy alapos átvilágítást végezzen minden egyes felvenni kívánt projekten. Ez azt jelenti, hogy drámai módon csökken a kétes projektek vagy az átverés esélye.

Nyissa meg az összes Exchange-felhasználó számára

Ez egy teljes befektetői piacot nyit meg, akik egyébként nem teljesítenék a részvételi feltételeket, ha egy token eladást STO-nak minősítenének..

Biztonság

A múltban az ICO pénzeszközeit elveszítették csapkod vagy lopás. Az IEO-val a tőzsde befektetői alapok biztosításával foglalkozik tapasztalatlan induló vállalkozások helyett.

Szabályozás

A tokent értékesítő cégnek nem kell aggódnia a szabályozás miatt. A tőzsde felelős saját felhasználóinak ellenőrzéséért és a KYC folyamatok lebonyolításáért.

Likviditás

Valószínűleg az IEO egyik legnagyobb előnye a jelképes likviditás. Amint az IEO véget ér, az emberek azonnal elkezdhetik kereskedni a tokenjeikkel a tőzsdén. Ez kiküszöböli azt, ami néha előfordul az ICO-kkal, ahol nem talál piacot az újonnan kapott tokenek kereskedésére.

Marketing

A tőzsde felajánlhatja az IEO-t a meglévő felhasználói bázisának, ezzel megtakarítva a vállalatot, hogy megpróbálja a nulláról felépíteni a potenciális ügyfelek listáját.

Az IEO-k célja, hogy mindenki számára előnyös helyzetet teremtsenek a tőzsdék, a befektetők és az alapokat kereső vállalatok számára. Az IEO segítségével minden fél arra összpontosíthat, ami az adott célkitűzések eléréséhez szükséges.

A tőzsde alapokkal és szabályozással foglalkozik, a vállalat összpontosíthat termékének építésére, és a befektetők biztonságosabbnak érezhetik magukat, tudván, hogy ésszerű mértékű átvilágítást végeztek minden projekt esetében.


4. IEO Cons

Főváros

Az IEO lebonyolítása pénzbe kerül, és egyes esetekben elég sokba kerül. Mondhatni, ez a prémium befektetés az IEO-tól kapott marketing, biztonsági és szabályozási erőfeszítésekbe, de végül nem minden vállalat engedheti meg magának ezt.

Korlátozott Userbase

Az IEO a tőzsdei felhasználókra korlátozódik. Vagyis, ha a tőzsde nem elérhető egy adott országban, akkor ezeket az embereket automatikusan kizárják az IEO-ból.

5. Következtetés – Jó befektetés-e az IEO-k??

Amint az IEO-k egyre népszerűbbé válnak, a tőzsdék elkezdtek dedikált platformokat létrehozni számukra. Például a Binance Launchpad az IEO-k lebonyolítására szolgáló platform a népszerű Binance kriptovaluta-tőzsdén.

IEO LaunchpadsIEO Exchange Platforms – Forrás: Cryptopotato

Ahogy a token értékesítés egyre általánosabbá és szabályozottabbá válik, egyesek úgy vélik, hogy az IEO-k éppúgy fellendülni fognak, mint az ICO-k 2017 végén.

Megtörténik ez? Csak az idő fogja megmondani.

De ezt mondom – Óvakodj a hype-tól …

Alaposan meg kell vizsgálnia minden olyan projektet, amelybe befektetést fontolgat, és soha ne fektessen be olyan pénzt, amelyet nem engedhet meg magának elveszíteni.

A zsetonok többsége a kezdeti felajánlás után végül elveszíti az értékét, és sok projekt nem is lát napvilágot.

Ráadásul e projektek többségének nem is kell saját tokenje. És ha nem igazán érted, mit értek ezen az utolsó állításon, akkor el akarod olvasni a „Mi az a Blockchain?” Című cikkemet tegyen egy kicsit többet, mielőtt befektetni kezd.

Volt tapasztalata az IEO-kkal kapcsolatban? Ha igen, szívesen hallanék róla az alábbi megjegyzés részben.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me