A tömeges finanszírozás és a jótékonyság erejét a Bitcoin táplálja

A Bitcoin figyelemre méltó pénznemforma, és egyesek akár „tökéletes pénznek” is neveznék. A fórumokon sok fecsegés folyik arról, hogy a virtuális pénz sok mindent megtehet, sok megbeszélés zajlik a „2.0 elméletekről” és arról, hogy a Bitcoin hogyan fogja kihívni a pénzügyi világot. De mi van azzal, hogy a valuta mit csinál most? Mint például a nonprofit szervezetek és jótékonysági szervezetek, amelyek már a következő szintre emelik a Bitcoin hatalmát.

A Bitcoin megváltoztatja a jótékonyság és a közösségi finanszírozás paradigmáját. Fiatal életében a filantrópia néhány fenomenális formájának része volt. Számos jótékonysági szervezet létezik, amelyek élénken láthatók a kriptográfiai közösségben, és mindent összeszerelnek, amire csak gondolhat, hogy segítő kezet nyújtson az emberiségnek..

És A Bitcoin ezen a téren megállíthatatlannak bizonyult. A gyermekek egészséges és táplálkozási cikkeinek adásától a harmadik világ országaiban az étkezés és a hajléktalanok menedékhelyének biztosításáig. A Bitcoinnal dolgozó nonprofit szervezetek megváltoztatják ezt a tájat.

[tweet_box design = ”default”] A Bitcoin megváltoztatja a jótékonyság és a közösségi finanszírozás paradigmáját, és ezen a téren megállíthatatlannak bizonyult. [/ tweet_box]

bitgive Foundation bitcoin jótékonysági crowdfundingConnie Gallippi

A BitGive Alapítvány Connie Gallippi vezetésével az egyik nonprofit szervezet megváltoztatja a világot. A BitGive a Bitcoin egyedülálló szolgáltatásait használja a közegészségügyi és környezeti problémák megoldásához. A nonprofit szervezet az első 501 (c) (3) elismert jótékonysági szervezet az Egyesült Államokban, amelyet az IRS hivatalosan is elismer. Az adományok adómentesek, és most több finanszírozási erőt adhatnak a kívánt jótékonysági szervezeteknek.

A BitGive rendelkezik befektetési alapokkal, és egyedi jótékonysági szervezetekre koncentrál, is. E kampányok közül kettő A Víz Projekt és Megmenteni a gyerekeketAlapja.

A Víz Projekt megpróbálja megküzdeni a tiszta víz szükségességét Afrikában. Világszerte több mint egymilliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez. A BitGive The Water Projectnek nyújtott adományai célja ennek a problémának a leküzdése, azzal a törekvéssel, hogy 10 000 dollárt gyűjtsön a Bitcoin-ban. A nonprofit szervezetnek sikerült ezzel a céllal, és az eddig összegyűlt adományok meghaladják a 11 000 dollárt Bitcoin-ban. Az összegyűlt pénzből a Víz Projekt kutakat és homokgátakat kíván építeni Afrikában.

Az egyik első kampányuk együttműködést folytatott a Save the Children jótékonysági szervezettel azáltal, hogy fokozták a Haiyan Fülöp-szigeteki katasztrófafélét követően fellépő segélyeiket. Több mint 6000 embert öltek meg, és milliók maradtak hajléktalanul. A gyermekeket elpusztította a családtagok elvesztése, és néhányat egyedül hagytak, hogy gondoskodjanak magukról. Gallippi csapata segítette ezt a jótékonysági szervezetet azzal, hogy 24 órán belül közel 5000 dollárt gyűjtött Bitcoin-ban.

Összességében a BitGive egy nagyszerű szervezet, amely erőfeszítéseit az oktatásra és az egészségügyre, valamint a környezet javítására összpontosítja. A csapat egyike azoknak a sokaknak, akik a tömeges finanszírozással keverve a kriptovaluta nagy erejét mutatják.

sean előőrs bitcoin jótékonyságiJason King

Egy másik csodálatos nonprofit szervezet a kriptográfiai térben Sean előőrs, Jason King vezetésével. A A floridai központú tájékoztatás több mint 156 000 ételt kínált a hajléktalanoknak, sőt néhány kis otthont is épített ott menedéket.

A Bitcoin hitelkártya-processzorokkal szembeni megtakarító ereje hihetetlenül bebizonyosodott, és King a legénységgel együtt ezeket a megtakarításokat felhasználva több ételt teremt a hajléktalanok számára. A hitelkártyák feldolgozási díjai két és öt százalék között mozoghatnak, de a Bitcoin esetében a díj 0,1 százalék vagy kevesebb. A Bitcoin használatával King több vásárlóerőt mozgósított, hogy segítse a lakosainak élelmezését a Pensacolában található ismeretterjesztő helyen.

King egy olyan alkalmazást is épít, amely előállít egy „Outpost Everywhere” nevű alkalmazást, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy ételt kérjenek és kiadjanak. King jelenleg a hírhedt fejlesztővel, az YTCrackerrel készíti az alkalmazást, és a csapat reméli, hogy a jövőben további funkciókkal bővülhet. Olyan funkciók, mint pl. Takarók, kabátok és ruhák felajánlása / felvétele. King elmondta a 99Bitcoins-nak, hogy a közelgő Coin Congress eseményen bejelentést kíván tenni az alkalmazásról.

thumb-dda8874cf37e5dfd02c2cbf111e7ba97

A kilenc hektáros földterületen elterülő King ’Satoshi-erdő’ remek biztonságos hely volt a hajléktalanok számára Pensacola területén. A hajléktalanság illegálisnak számít Florida államban, és olyan cselekedetek, mint például a parkokban alvás és a pánikolgatás, gyakran letartóztatott vagy pénzbírsággal sújtják az elkövetőket. A Satoshi-erdő menedéket nyújt, ahol az emberek például sátorban élhetnek. Néhány kis otthont a múltban is építettek az Outpostnál tartózkodó emberek számára, ezt az ötletet a kis otthonok mozgalma ihlette.

A család és a barátok segítségével King bebizonyította a Bitcoin-val történő tömeges finanszírozás elképesztő erejét:

– Tudja, hogy az egyenlő versenyfeltételek, amelyekről mindig beszélnek, olyan, amely soha nem is létezett? Nos, most létezik, és Bitcoinnak hívják. Ha egy ok vagy igazságtalanság érdekel, elmondhatja a világnak, és pénzt gyűjthet a segítségére. És senki sem állíthat meg. Ha egy sérült kiskutyának segít vagy 162 000 hajléktalan embert etet, akkor elmondhatja a világnak és a világnak, az egész világ válaszolhat. Ez a Bitcoin. ”

kis ház-224x300A kriptovaluta sebességének és a tőkeáttétel erejének köszönhetően nem csoda, hogy miért használják a nonprofit szervezetek és a jótékonysági szervezetek ezt a megoldást. A megtakarítások révén az emberek több forrást kaphatnak, ahelyett, hogy az alapok egy részét arctalan vállalatoknak küldenék. A Bitcoin sebességével az adományozók azonnali forráshoz juthatnak a rászorulóknak, ahelyett, hogy az átutalásokra és a pénzügyi protokollra várnának.

A blokklánc ereje egyúttal egy eszköz, amelyet ezek az ügynökségek használhatnak. A főkönyv rögzítheti az adományokat, és örökké nyilvánosság elé tárhatja azokat, olyan átláthatósági szintet kínálva, amelyet sok szervezet botrányosnak találhat.

A Bitcoin mostantól segíti az embereket, biztosítva az erőforrások azonnali elérését és ez a két csodálatos nonprofit szervezet megmutatja a világnak, hogyan történik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me