A VeriCoin ellopva a Mintpal biztonsági megsértésében

A meglévő legnagyobb altcoin-cserék, Mintpal, támogatási oldalán felhívást tett közzé, amelyben figyelmeztetett minden Mintpal-ügyfelet arra, hogy megtámadták őket. Kijelentették, hogy ennek a támadásnak a célja a tőzsde állománya VeriCoins.

A VeriCoin egy „tét igazolása. Munkaigazolás elosztva. Network-Stake-Dependent Interest ”kriptovaluta, amely minimum 8 órás tétidővel büszkélkedhet, maximális tétidő és összeg nélkül.

Mintpal azt mondta, hogy a biztonságukat valóban megsértették, de a VeriCoin az egyetlen, amit a tőzsde birtokából vettek át. Míg a biztonsági megsértés során jelentős mennyiségű VeriCoins veszett el – bár a Mintpal nem közölte konkrétan, hogy hányan vesztek el -, a VeriCoin és a VeriCoin hálózat nem sérült és nem szenvedett semmiféle kárt a biztonság és az infrastruktúra tekintetében. Mintpal kijelentette, hogy a támadás óta szorgalmasan dolgoznak mind a csere, mind a csere visszavonási folyamatának biztosítása érdekében, hogy egy ilyen támadás, mint ez, ne forduljon elő újra. Ebben a támadásban más kriptovalutákat nem loptak el, és a tőzsde jelenleg az összes többi kriptográfiai érme kivonását dolgozza fel..

Továbbá, a támadás utáni optimizmus leheletéül szolgálva a Mintpal csapata, a VeriCoin fejlesztői és az összes többi jelentős altcoin-tőzsde azon dolgozik, hogy egy kemény villát hozzon létre a VeriCoin blokkláncában, kezdve a támadás előtti ponttól. Ha ez a kemény villa sikeres lesz, a Mintpal képes lesz az összes ellopott VeriCoins visszaszerzésére és az összes VeriCoin kifizetési megbízás feldolgozására. A Mintpal csapata a bejelentésében megemlítette azt is, hogy azon fognak dolgozni, hogy megtérítsék azokat a veszteségeket, amelyeket bármelyik tőzsde a villa következtében elszenved..

Az ügyfelek arra számíthatnak, hogy a következő napokban a Mintpal támogatási vonalai eltömődnek és elfoglaltak lesznek, mivel foglalkozni fognak a támadás esésével. A csapat arra kérte az ügyfeleket, hogy legyenek türelmesek az elkövetkező napokban, mivel teljes gőzzel dolgoznak a támadásból eredő problémák elhárításában, miközben biztonságukat is javítják az újabb biztonsági rések elkerülése érdekében.

Tehát, bár ez az esemény feltárta a Mintpal biztonságának hibáját, és bár sok VeriCoins elveszett a szabálysértésben, a Mintpal és a VeriCoin fejlesztőcsapata biztosítja a csereügyfeleket és a VeriCoin felhasználókat, hogy mindent megtesznek az ellopott érmék visszaszolgáltatásáért, indítsák újra a tőzsde VeriCoin kivonási folyamata, és javítja a csere biztonságát.

A Mintpal az egyetlen legnagyobb altcoin-csere, amely jelenleg létezik, és amelynek tevékenységének kétszerese vagy háromszorosa van Cryptsy, egy másik altcoin-tőzsde, amely különféle kriptovalutákat kínál, beleértve a VeriCoin-t és Bitcoin. Nyilvánvalóan a Mintpal nem használta a hűtőtárolót olyan pénzeszközök biztonságos tárolására, amelyeket nem használnak fel aktívan a tranzakciók során, mivel a támadó (k) hozzáférhettek a tőzsde VeriCoin állományához – és feltehetően képesek lennének hozzáférni a tőzsde többi részéhez is. kriptovaluták, ha kívánják. Ez az esemény minden bizonnyal inspirálja a Mintpal-t, valamint minden más olyan cserét, amely nem használja, hogy kezdje el használni a hűtőtárolót annak érdekében, hogy pénzét biztonságban tartsa a jövőbeli támadásoktól..

A Coin Brief továbbra is követni fogja ezt a történetet, és frissítéseket nyújt a Mintpal és a VeriCoin fejlesztőcsapat által kiadott fejleményekről..

Itt a Mintpal bejelentése teljes egészében:

Kérjük, olvassa el teljes egészében ezt a bejegyzést.

Néhány órája sajnos sikeres támadásnak volt kitéve a csere ellen. Vizsgálataink kimutatták, hogy bár a biztonságunkat megsértették, a VeriCoin volt a cél. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a VeriCoin és a VeriCoin hálózat semmilyen módon nem sérült. Dolgoztunk azon, hogy biztosítsuk a cserét és a visszavonási folyamatot minden további támadás elől.

Jelen pillanatban a következők érvényesek:

1) A támadás során jelentős mennyiségű VeriCoin-t vesztettünk, azonban a VRC fejlesztőivel és az összes főbb cserével együttműködve keményen elágazottuk az érmét a támadás előtt. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy visszaszerezzük az ellopott érméket, és megkönnyítsük az összes kivételt. Különféle cserékkel is dolgozunk annak érdekében, hogy kielégítsük azokat a veszteségeket, amelyeket a szükséges villa következtében felmerülhetnek.

2) Jelenleg feldolgozzuk az összes többi érme kivonását.

Mivel biztos vagyok benne, hogy értékelni fogja, támogatási csatornáink nagy valószínűséggel nagyon elfoglaltak lesznek az elkövetkező órákban / napokban, ezért kérjük, álljon meg velünk.

Személyesen szeretnénk köszönetet mondani a VeriCoin fejlesztőknek és a többi csereprogramnak, akik az összes megállót kihúzták annak biztosítása érdekében, hogy a VRC-alapjai biztonságban legyenek.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me