A Willy-jelentés: Új fejlemény az Mt. Gox Bitcoin Debacle

Jelentés – The Willy Reportamelyet 2014. május 25-én tettek közzé online, súlyos csalás gyanúját kelti az Mt. amúgy is nagy nyilvánosságot elért csapata miatt. Gox Bitcoin Ez a jelentés az Mt. adatait elemzi. A Gox rekordjai, amelyeket a baleset után és a drámai jogi csata kezdetén hoztak nyilvánosságra. A Willy-jelentés szerzője furcsa vásárlási tevékenységet észlelt egy adott Mt.-től. Gox-felhasználó szokatlan fiókadatokkal, és úgy döntött, hogy tovább vizsgálja a Gox-rekordokat. Amit a szerző talált, az megdöbbentő volt.

A Willy-jelentés megállapításai azt mutatják, hogy két Willy és Markus nevű robot 2013 elejétől 2014 januárjáig rendszeresen vásárolt nagy mennyiségű bitcoinot. Összességében a robotok körülbelül 112 millió dollárt költöttek, és ennek a vásárlásnak a nagy része novemberben történt. A szerző megjegyzi, hogy ezeknek a botoknak a tevékenysége hajtotta olyan magasra a Bitcoin árát, nem pedig a gyakran emlegetett kínai Bitcoin-aktivitás vagy a Bitcoin népszerűségének általános növekedése..

Tehát, ha arra kíváncsi, hogy a Bitcoin hirtelen 10-szeresére nőtt-e az értéke egy hónap alatt, nos, ezért. Sem a kínai befektetők, sem a Silkroad (sic) mellszobor – ezek az események hozzájárulhattak, de természetesen nem ezek voltak a fő okok. “

Ez a tevékenység önmagában gyanút és aggodalmat indokol a Bitcoin közösség részéről; valaki képes volt két vételi botot felállítani a világ akkori legnagyobb Bitcoin-tőzsdéjében, felpumpálta a Bitcoin árát, és hatalmas haszonnal szökött el, míg mindenki más jelentős veszteségeket szenvedett el az Mt.-ben. Gox összeomlik. A Willy-jelentés szerzője azonban lenyűgöző vádat fogalmazott meg, amely még tovább súlyosbítja ennek a csalásnak a szúrását: a szerző azt állítja, hogy ez a Bitcoin-csalás nem ismeretlen hacker keze volt, hanem a Markus és Willy botok tevékenysége származott a belseje. Ez a hatalmas, csaló Bitcoin árszivattyú az Mt.-től származott. Gox, talán maga Mark Karpeles is.

A legátkozóbb bizonyítékok, amelyek a belső munkára utalnak, a tények

(1) a Willy bot képes volt folytatni a szokásos kereskedési szokásait olyan hálózati leállás idején is, amikor senki más nem kereskedhetett a tőzsdén; és (2) Willy egy nagyon kényelmes időpontban kezdte el értékesíteni az összes Bitcoin-állományát: amikor Mt. A Gox-nak fiat pénznemre volt szüksége ahhoz, hogy visszatérítse az összes Gox-felhasználót, aki elvesztette részesedését a balesetben.

Noha ezeket az állításokat bizonyítékokkal támasztják alá, amelyeket a szerző a Willy-jelentésben közölt, csupán spekulációk, amelyek szélesebb körű vizsgálatot igényelnek. A jelentés készítője elismerte ezt a tényt. Ha azonban ezek az állítások további vizsgálatok után igaznak bizonyulnak, Mark Karpeles számára az amúgy is pusztító csapadék fokozódik. De nem az a fontos kérdés, hogy mi lesz Karpeleszel; a legsürgetőbb kérdés: mit jelentenek a Willy-jelentés megállapításai a Bitcoin és a Bitcoin cserék jövője szempontjából?

Lehetséges kormányzati beavatkozás?

Ha a Willy-jelentés beáramlik a mainstream csatornákba, akkor a világ kormányai nyilvánvalóan óriási érdeklődést mutatnak az eredményei iránt. Valószínű, hogy a kormányok a csalás ezen új bizonyítékait felhasználják a Bitcoin-tőzsdék szabályozására, ezáltal sokkal megnehezítve a tőzsdék versenyét. Ilyen korlátozás versenyben azonban nem tennénk biztonságosabbá minket; a verseny korlátozása csupán valószínűbbé teszi a monopólium létrejöttét, és ennek következtében újabb Gox-szerű katasztrófa következhet be.

Ezenkívül aligha lenne szükséges – és valószínűleg ellentmondásos lenne -, ha a kormány mártja a kezét a szabad piacon, hogy megoldja a már javuló problémákat. Már jóval a Willy-jelentés előtt, amikor az első lopás és csalás vádja elhangzott Mt. Gox, a nagy tőzsdék megkezdték működésük átalakítását, hogy az átláthatóság legyen a legfontosabb. Számos csere most ellenőrzi önmagát, és nyilvánosságra hozza a jelentéseket, hogy biztosítsa felhasználóit, hogy nincs csalás. A csalás megelőzésére irányuló bármilyen kormányzati beavatkozás valószínűleg engedélyezési követelmények és egyéb, sok időt és pénzt igénylő intézkedések formájában valósulna meg. Az ilyen típusú szabályozások szükségszerűen drágábbá tennék a versenyt más, nagyobb tőzsdékkel. Ezért nem egy szakasz a kormány által indukált tőzsdei monopólium elképzelése. Ha a szabályozásokat világszerte egységessé tennék, akkor láthatnánk a globális monopólium; egy egyetlen Mt. Gox felelőssé válhat az egész világ Bitcoin-cseréjéért.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

A Bitcoin hosszú távú jövőképében azonban valószínűtlennek tűnik, hogy a tőzsdék megtartsák ugyanannyi erejüket, amellyel jelenleg rendelkeznek a Bitcoin gazdasága felett. A Bitcoin-tőzsdék jelenleg annyira elterjedtek, mert a Bitcoin még nem elfogadott széles körben csereeszközként. Az elfogadás hiánya miatt a Bitcoinban fizetõ munkakörök rendkívül szûkek. Ezért az egyetlen mód, amellyel a legtöbb ember bejuthat a bitcoin világának ajtajába, az az, hogy a bitcoin tőzsdén kereskedik a kriptográfiával. De mint több kereskedő elfogad Bitcoin fizetésként, annál több munkahely válik elérhetővé, ahol a fizetésed inkább a Bitcoin-ban lehet, mint a fiatban. Amint elérjük ezt a pontot, már nem lesz olyan hatalmas igényünk a Bitcoin cserék iránt. Ahelyett, hogy a fiat pénznemet Bitcoin-ra cserélnénk, a munkahelyünkön Bitcoin-ban fizetünk!

A Willy-jelentés emlékezteti az összes Bitcoin-használót néhány nagyon riasztó igazságra, amelyeknek elménk előterében kell maradniuk a Bitcoin kereskedése során: soha nem lehetsz túl biztonságos vagy túl paranoiás a Bitcoinoddal. Ezek a csalásokra és a pump and dump rendszerre vonatkozó állítások óvatosságra emlékeztetnek minket. Ez a szerző egy tanácsot ad: ha eszközeinek jelentős részét Bitcoinban akarja tartani, használjon asztali pénztárcát. Amint azt a Willy-jelentés és az Mt. Gox-bukás általában, a Bitcoin-csere nagyon veszélyes a Bitcoin biztonsága szempontjából, és nem szabad őket bankként kezelnünk.

Ha teljes egészében el szeretné olvasni a Willy-jelentést, megtalálja itt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me