A Winklevoss Twins Bitcoin ETF magyarázata

Frissítve 2017. március 10 – A SEC elutasította a Winklevoss ikrek által javasolt Bitcoin ETF-et.

A határozatot részletesen bemutató, nyilvánosan terjesztett értesítés szerint a SEC szerint:

„Amint azt az alábbiakban tárgyaljuk, a Bizottság elutasítja ezt a javasolt szabálymódosítást, mivel nem találja a javaslatot összhangban a tőzsdei törvény 6. szakasza b) pontjának 5. alpontjával, amely többek között előírja, hogy a nemzeti értékpapír-tőzsdét úgy kell kialakítani, hogy megakadályozza a csalárd és manipulatív cselekedeteket és gyakorlatokat, valamint megvédje a befektetőket és a közérdeket. ”

Nemrégiben sok szó esett a Bitcoin ETF-ről, amelyet Tyler és Cameron Winklevoss állított fel. Ebben a rövid bejegyzésben általános áttekintést szeretnék adni arról, hogy mi a nagy felhajtás, és kezdjük az alapokkal.

Mi az ETF?

Az ETF a tőzsdén kereskedett alapot jelenti. Alapvetően ez egy befektetési eszköz, amely nyomon követi egy adott eszköz teljesítményét. Egyszerű szavakkal, ez egy papírdarab, amelybe fektet, és azt mondja, hogy “meg fogok érni, bármit is ér X” – X egy meghatározott eszköz, például olaj, arany, kötvények, részvények vagy valuta.

Ez egy eszközbe történő befektetés egyszerű módja anélkül, hogy maga az eszköz lenne a tulajdonosa. Mivel sok kereskedő nem igazán foglalkozik a tényleges eszközzel, hanem csak annak nyereségével és veszteségével, az ETF-ek egyszerűsítik a befektetési folyamatot. Tehát ha befektetni akarok például az Aranyba, mert úgy gondolom, hogy az arany ára fel fog robbanni, nem fizikai aranyat kell vásárolnom, csak egy arany ETF-et vásárolhatok.

Mi a Bitcoin ETF?

Amint azt valószínűleg már kitalálta, a Bitcoin ETF egyfajta ETF, amely utánozza a Bitcoin árát – a Denevércsere. Ez azt jelenti, hogy bárki, aki denevérekkel kereskedik, befektethet a Bitcoin-ba (beleértve a nagy intézményi befektetőket is). Ez feleslegessé teszi a bitcoinok tárolásának és biztonságának szükségességét is, mivel maga nem a deviza tulajdonosa.

Jelenleg a SEC (Securities and Exchange Commission) arról vitatkozik, elfogadja-e vagy elutasítja az ETF-t. A Winklevoss testvérek által javasolt ETF nem az egyetlen ETF, amely a SEC jóváhagyására vár. A SolidX javasolta egy ETF felállítását is, és az várakozás március 30-ig hogy a SEC jóváhagyása szerepeljen az NYSE-n. A szürkeárnyalatos bejelentette az ETF-jük felsorolását is. Az ikrek által kínált Bitcoin ETF azonban valószínűleg az első a sorban, mivel ők eredetileg 2013-ban nyújtotta be kérelmüket.

A SEC állítólag 2017. március 10-én adja meg válaszát. Ha azonban a SEC nem ad ki ilyen vagy olyan döntést, akkor a javasolt alapot alapértelmezés szerint jóváhagyják. Tekintettel arra, hogy ilyen módon nem hoztak piacra ETF-et, ezt rendkívül valószínűtlen eredménynek tekintik.

A Bitcoin ETF előnyei

Miután van egy SEC által szabályozott ETF a piacon, ez sok befektető számára lehetőséget kínál arra, hogy beugorhassanak és befektethessenek a Bitcoinba anélkül, hogy a valutát ténylegesen jobban tartanák, hozzáférhetőbbé téve azt. A SEC jóváhagyása egy újabb nagy lépés lenne a Bitcoin szabályozása felé világszerte.

Továbbá, mivel ez egy befektetési eszköz, akkor képes lesz arra, hogy rövid távon eladja, ha úgy gondolja, hogy a piac csökken. Ezenkívül az ETF-be történő befektetés kiküszöböli az egyik fő hátrányt, amely jelenleg hátráltatja az embereket a Bitcoin-ba történő befektetésben – meg kell érteni a valutát és az érmék rögzítését.

A Bitcoin ETF hátrányai

Az ETF legfőbb hátránya abban rejlik, hogy a Winklevoss ikrek befektetési bizalma, amely jelenleg az ETF-t bocsátja ki nincs biztosítása befektetők pénzéért abban az esetben, ha érmeiket elveszik vagy ellopják. A SolidX viszont biztosítást nyújt (de később jóváhagyják / elutasítják).

Körülbelül 2% -os díjat számítanak fel a Bitcoin ETF-be történő befektetésért. Ha azt látom, hogy ez viszonylag alacsony ahhoz a szokásos díjhoz képest, amellyel az emberek szembesülnek a Bitcoins vásárlásakor, nem hiszem, hogy ez sok befektetőt elriaszt.

Hogyan befolyásolja ez a Bitcoin árát?

Nem akarjuk mindannyian tudni &# 128578;

Senki sem tudja igazán megmondani, hogy ez hosszú távon hogyan fogja befolyásolni a Bitcoint, azonban a logikus eredmény az lenne, hogy ha elfogadják az ETF-t, akkor most már többen tudnak befektetni a Bitcoin-ba, és az ár fokozatosan emelkedni fog. Csak az összehasonlítás kedvéért a 2000-es évek közepén vezették be az arany ETF-eket, és ezt követően 5 éven belül megháromszorozódott az arany azonnali ára.

Azonban, ha a SEC elutasítja az ETF-et, az pánikot okozhat a piacon, és sok embernek eladhatja érméit, így a Bitcoin ára csökken.

Befejezésül úgy tűnik, hogy ez egy nagyon érdekes hét lesz …

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me