Analiza cijene bitcoina: Tim Draper pobijedio je na aukciji na putu svile

Coindesk izvještava da je Tim Draper, kapitalist rizičnog kapitala, “otac” VC Adam Draper i generalni direktor tvrtke VC, Draper Fisher Jurvetson, dobitnik svih 30 tisuća bitcoinima koji su bili zagrabljeni na aukciji Bitcoin puta svile. Ova se najava dogodila u Srednji blog post kalifornijske tvrtke za trgovinu i skladištenje bitcoina, Vaurum. Coindesk je napomenuo da je Draper imenovan kao investitor u krugu financiranja sjemena od 4 milijuna dolara u svibnju.

Izvršni direktor Vauruma, Avish Bhama, također je objavio u blogu da Tim Draper planira partnerstvo s Vaurumom i korištenje bitcoin-a koje je osvojio na aukciji kako bi pomogao Bitcoin-u na tržištima u razvoju sa slabim valutama.

Od Tima Drapera:

“Uz pomoć Vauruma i ovog novo kupljenog bitcoina očekujemo da ćemo moći stvoriti nove usluge koje mogu pružiti likvidnost i povjerenje tržištima koja su ometena slabim valutama.”

Ovaj plan ubrizgavanja bitcoin likvidnosti na tržišta u razvoju sa slabim valutama dobro se slaže s potencijalom Bitcoina da globalni doznaka tržište mnogo učinkovitije i jeftinije. Iako ovo neće biti dobrotvorno djelo, poput doznaka često, ovo bi moglo pomoći radnicima u tim zemljama u razvoju da se izvuku iz siromaštva. Budući da ne bi imali posla s valutama koje posjeduju vrlo nisku kupovnu moć, i umjesto toga mogli bi koristiti valutu koja je progresivno cijenila vrijednost, ne bi im bilo teško da postanu prosperitetni na ovim tržištima u nastajanju, gdje se pojedinci često bore financijski.

Izravno ubrizgavanje bitcoina u tržišna gospodarstva u razvoju bit će pozitivna nuspojava Draperovog i Vaurumovog projekta, ali ta injekcija također će olakšati bogatim korporacijama ulaganje na ova tržišta u razvoju. Takva ulaganja dobro uspostavljenih korporacija odmah bi povećala količinu radnih mjesta dostupnih na tržištima u nastajanju i pomogla bi pojedincima izvući iz siromaštva. Dakle, ovaj projekt likvidnosti Vaurum i Tim Draper koji će raditi na Draperovim dobicima na aukciji definitivno će pomoći obnavljanju tržišta s amortiziranim valutama ili bi mogao pokrenuti postupak u kojem te amortizirane valute u potpunosti zamjenjuju Bitcoin.

Što ova Najava znači za Bitcoin cijenu?

Neposredni utjecaj aukcije na cijenu bitcoina

Sama aukcija Puta svile imala je značajan utjecaj na cijenu bitcoina, kao i najava da je jedna osoba osvojila sve bitcoine na dražbi. Pridržavajući se predviđanja koje sam iznio u prethodnoj analizi, cijena je blago odstupila od bočnog trenda od 580 do 590 dolara i pala je na 560 dolara zbog panične prodaje uoči dražbe. Tada se, na dan dražbe, cijena ponovno popela prema gore i probila 600 dolara, suprotno predviđanju koje je iznio Citi grupa. Nakon što su gubitnici na dražbi počeli objavljivati ​​javne najave, otkrivajući svoje ponude – koje su sve bile ispod tržišne cijene, što ukazuje na to da je pobjednik vjerojatno licitirao na tržišnoj cijeni ili iznad nje – cijena Bitcoina ponovno se krenula prema gore. U utorak, 1. srpnja, američki maršali objavili su da je jedna osoba osvojila svih 30 tisuća Bitcoina; tržište je reagiralo na ovu vijest poguravanjem cijene Bitcoina na 650 dolara, a čak je i koketiralo sa 660 dolara. U noći 1. srpnja cijena Bitcoina pala je i kretala se oko 640 dolara, vjerojatno zbog trenutnog uzbuđenja na aukciji. Napokon, jutros (2. srpnja), Vaurum je objavio da je Tim Draper pobjednik bitcoina Puta svile i da će surađivati ​​s tvrtkom na ubrizgavanju bitcoina na tržišta u razvoju. Cijena Bitcoina potom se popela na raspon od 650 dolara, što je vjerujem rezultat ove najave iz Vauruma.

Kamo će ovdje ići cijena Bitcoina?

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Sada kada je aukcija završena, Bitcoin cijena postavljena je na uobičajene aktivnosti, određujući se svakodnevnim trgovinskim aktivnostima i dnevnim vijestima. Iako će mnogi „analitičari“ trendova, koji koriste pozitivističku metodologiju i koji su točni samo kad im se posreći, sagledati dobitak na cijeni kao rezultat uzbuđenja na dražbi i uspostaviti novi uzlazni trend, koji će vjerojatno biti postavljen na sletjeti na mjesec. Međutim, ne možemo zaboraviti gdje se nalazi pravi trend i kako je uspostavljen. Prije nego što su američki maršali najavili aukciju bitcoina Puta svile, cijena Bitcoina postavljena je postupnim uzlaznim trendom stalnim tokom pozitivnih vijesti koje su izlazile iz zajednice Bitcoin. Najava dražbe Puta svile privremeno je odstupila od tog trenda, koji je išao u oba smjera; panična prodaja prije dražbe nekoliko je dana snizila cijenu, a zatim su uzbuđenje i dobre vijesti tijekom i nakon dražbe gurnuli cijenu natrag. No, kako uzbuđenje zbog dražbe opada, cijena Bitcoina određivat će se tijekom trenda utvrđenog prije nekoliko tjedana.

btc cijena 2.2Cijena bitcoina od 30. lipnja do 2. srpnja

Kako se tržište smiri, cijena Bitcoina naći će novi pod, koji će, vjerujem, iznositi između 600 i 650 USD. Dakle, moguće je da cijena može proći kroz vrlo blagi pad dok se uspostavlja ovaj novi kat. Od tada će cijena nastaviti svoj stalni trend rasta. Nastavak ovog uzlaznog trenda oslanja se naravno na sve jednake stvari. U budućnosti bi se moglo dogoditi bilo što što bi moglo slomiti taj ustaljeni trend i vjerojatno će se takvo što dogoditi. Međutim, nemoguće je reći kakva će biti ta stvar. Sljedeće odstupanje od ovog trenda moglo bi biti negativno ili pozitivno, a moglo bi biti ili privremeno odstupanje ili uspostavljanje potpuno novog trenda. Sve što se ovdje sa sigurnošću može reći jest da će se, sve dok traju sadašnji uvjeti, nastaviti rasti trend uspostavljen prije nekoliko tjedana. Zaključno, moguće je da bi se cijena Bitcoina mogla vratiti na Mjesec u narednim mjesecima, samo možda ne tako brzo ili oštro kako će vjerojatno predvidjeti pozitivistički “analitičari”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me