Analys: Bitcoin-priset bryter 600 dollar

Uppkomsten av Bitcoin priserna fortsätter att vara starka. Någon gång under morgonen den 30 maj 2014 bröt priset på Bitcoin $ 600 dollar efter flera dagars stagnation mellan $ 565 och $ 570. Det är möjligt att detta prishopp beror på ett nyligen meddelat att Dish Network accepterar Bitcoin som betalning för sina tjänster. Medan detta stora tillkännagivande sannolikt är ansvarigt för ett snabbt prishopp på $ 30, verkar det som att denna ökning helt enkelt är en fortsättning på den uppåtgående trenden som fastställdes förra veckan som ett resultat av stadig innovation och en konstant ström av positiva meddelanden i Bitcoin gemenskap.

Senaste “analyser” som visade slutet på Bitcoin-prisökningen

Tidigare på veckan släpptes flera rapporter som hävdade att den uppåtgående trenden i Bitcoin-priserna var över, vilket pekade på några dagar av inaktivitet och små prisfall. Håller sig till typiska Bitcoin “analys” kliché, rapporterna tog några dagar av svag handel och förklarade att “bubbla” var över och att, att döma av analysen av de senaste trenderna, kunde vi förvänta oss att återvända till prisgolvet $ 430- $ 450 som etablerades under april. Dessa felaktiga analyser lyfter bara fram den obekväma och allmänt ignorerade sanningen att genomföra trendanalyser baserade enbart på empiriska data och matematiska ekvationer aldrig kan vara legitimt korrekta. Ibland har dessa analytiker tur och deras empiriska förutsägelser sammanfaller med verkligheten. En verkligt korrekt, auktoritativ förutsägelse om framtiden för någon marknad är dock omöjlig. Marknaderna är nödvändigtvis osäkra, all förutsägelse om marknadens framtid är spekulativ och kommer inte på något sätt att vara 100% säker. Att titta på data från de senaste dagarna och hävda att Bitcoin-prisutbrottet är över är smärtsamt felaktigt. Det är ett perfekt exempel på hur analytiker som tror att de kan använda statistiska ekvationer och producera en apoditisk förutsägelse av framtida trender alltid kommer att bli generade genom att göra väldigt felaktiga förutsägelser, som att hävda att marknaden beror på en korrigering baserad på tre dagar med långsam handel.

Kausalitet

Dessa analytiker misslyckas med att ta hänsyn till kausalitet när de drar dessa trendlinjer och urealistiskt utvidgar dem till framtiden. Kausalitet är en konkret verklighet för mänsklig handling och därför all ekonomisk verksamhet. Allt görs av en anledning; människor tror att genom att använda handling kan de ge ett önskat resultat. Att genomförande av handling är kärnan i kausaliteten och verkligheten i den mänskliga handlingen gör kausalitet oundviklig. Om bara dessa “analytiker” hade tagit hänsyn till orsakssamband skulle orsaken till den långsamma handeln och efterföljande stagnationen av priserna i början av veckan ha varit tydlig. Det är ett välkänt faktum i handelsvärlden att Memorial Day-helgen markerar den inofficiella början på sommaren och att veckan därpå i allmänhet är en långsam vecka på marknaderna. Denna enkla orsakssamband mellan den mänskliga önskan om fritid och en nationell helgdag gör det uppenbart att handeln på vilken marknad som helst kommer att vara långsam omedelbart före eller efter en större helgdag. Att ignorera saker som mänsklig handling och kausalitet är att ignorera grunden för den ekonomiska vetenskapen. Ekvationer och regressioner och otaliga matematiska modeller kan producera ett antal slutsatser som kan återskapas upprepade gånger i den jämnt roterande ekonomin, men det betyder inte att slutsatserna från dessa modeller kommer att ha någon betydande vikt i den verkliga världen. Att bara vara positivist gör inte något vetenskapligt. Den vetenskapliga metoden måste vara relevant för den miljö som studeras. Du kan inte studera ekonomi utan att studera mänsklig handling, precis som hur du inte kan studera havet utan att titta på vattnet. Bitcoin-samhället och vetenskapen om ekonomi i allmänhet kan få en hel del insikt på marknaden genom att acceptera sanningen om kausalitet och mänsklig handling.

Varför priserna stiger

Som nämnts ovan kan det plötsliga hoppet i Bitcoin-priset från $ 570 till $ 600 sannolikt tillskrivas Dish Network-meddelandet. Denna ökning på 30 USD bör dock inte betraktas som ett prisutbrott oberoende av upprättandet av förra veckans uppåtgående trend. Medan detta enda prisökningen på Bitcoin kan komma från Dish-meddelandet, generalen uppåt trend kommer från ett antal tillkännagivanden och innovationer i Bitcoin-communityn. De flesta av dessa kommer som innovationer i betalningsstrukturen för Bitcoin. Coinbase meddelade nyligen att de planerar att bli “MasterCard” för Bitcoin och Xapo, en plånboksleverantör, har presenterat lanseringen av deras Bitcoin kontokort som gör att människor kan betala för saker med bitcoins i butiker som inte ens accepterar Bitcoin. Xapo-kortet kan användas i butiker som inte accepterar Bitcoin eftersom det fungerar på MasterCards befintliga infrastruktur. så kan detta Bitcoin-betalkort användas var som helst som accepterar MasterCard. Denna utveckling är bara några få i ett hav av nya innovationer i Bitcoin-communityn. Med ständig utveckling inom Bitcoin-teknik är det inte en överraskning att se en uppåtgående trend i priset på Bitcoin. Om dessa innovationer fortsätter att rullas ut under sommaren kan vi förvänta oss att denna uppåtgående trend fortsätter; allting lika, naturligtvis.

Men kom ihåg: det finns fortfarande tidiga Bitcoin-investerare som sitter på massor av bitcoins med någonstans cirka 50% förlust på grund av priskraschen i slutet av 2013. Priset kan mycket väl stiga över $ 1000 igen, men det kommer definitivt att stimulera de tidiga investerarna att dumpa deras innehav av bitcoin för att äntligen tjäna pengar på sina investeringar och för att undvika ytterligare en berg-och dalbana-resa. Om det händer ser vi ytterligare en kraftig nedgång i priserna och en återgång till ett prisgolv. Hur lågt skulle prisnivån vara? Det kan inte bestämmas med säkerhet, det beror nödvändigtvis på omfattningen av försäljningen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me