Andersen kastar ett annat förslag för att öka blockstorleksgränsen

Under de senaste månaderna har Bitcoin-community hanterat Gavin Andresen och hans förslag om att öka blockstorleksgränsen i Bitcoin-nätverket. Och Bitcoin Core-utvecklaren är på gång igen med ett nytt förslag. I sin senaste tonhöjd har han föreslagit en hård gaffelplåster för Bitcoin XT. Men hittills är samhället fortfarande skeptiskt över hans planer på att öka gränsen för blockstorleken.

Hur allt började

De flesta experter är överens om att Bitcoin-nätverket inte kommer att kunna behandla mer än sju transaktioner per sekund utan en ökning av blockstorleksgränsen någon gång. Men utvecklingen av Bitcoin Core har ännu inte nått på samma sida om rätt tidpunkt och metod för att uppnå detta. När Andresen misslyckades med att övertyga dem om brådskande situation, Han bestämde sig för att fortsätta genom Bitcoin XT, en gaffel av Bitcoin Core utvecklad av Mike Hearn. Andresen förväntar sig att initiera större block i nätverket med denna gaffel när Bitcoin XT överträffar Bitcoin Core. Bitcoin Core kommer att kunna anta större block, eller visa sig vara oväsentliga på grund av kompatibiliteten för de två versionerna, enligt Andresen.

Gavin_Andresen_BitcoinXTDebatten började redan i oktober förra året när Andresen föreslog Bitcoin Hard Fork för att hantera skalbarhet i nätverket. Som reaktion ansåg några av de största medlemmarna i Bitcoins tekniska gemenskap Andresen som en ”hot”Till samhället. Även om hans nya förslag har fått några Stöd från Bitcoins Reddit-community förblir kritiker fortfarande inte övertygade.

Ledande utvecklare av Bitcoin Core, Wladimir van der Laan motsatte sig starkt mot en autonom hård gaffel. Den kompatibla karaktären hos Bitcoin Core och Bitcoin XT kan leda till en splittring av Bitcoins blockchain. Det skulle skapa förvirring bland användarna och de kan sluta förlora pengar för att dubbla utgifterna. Van der Laan fruktade att kontinuerlig användning av en hård gaffel kommer att frustrera människorna på gaffelns förlorande sida, vilket kan leda till permanent brist på Bitcoin-värde.

Medgrundare av Blockstream och uppfinnare av hashcash Dr. Adam Back, är också en av de grupper som motsatte sig Andresens Bitcoin XT-gaffelförslag. Han rekommenderade starkt att människor som har kunskap och expertis för att behålla Bitcoin bör undvika att ta onödiga risker med en autonom hård gaffel.

En annan kritiker av Andresens förslag, Peter Todd är väl medveten om risken med hård gaffel och sannolikheten att förstöra Bitcoin på lång sikt eller orsaka betydande kortsiktig skada på nätverket.

Översikt över det nya förslaget

Specifikation

När det väl har distribuerats i nätverket ska huvudnätverket beräkna enligt tidsstämpeln i blockhuvudet och bestämma den maximalt tillåtna storleken på ett block i huvudnätverket. Den maximala storleken ska vara 8 000 000 byte vid en tidsstämpel 2016-01-11 00:00:00 UTC (tidsstämpel 1452470400) och ska fördubblas var 63.072.000 sekund (två år, ignorera skottår), till 2036-01-06 00: 00:00 UTC (tidsstämpel 2083190400). Baserat på blockets tidsstämpel kommer en linjär ökning av den maximala storleken på block mellan dubbleringar att ske. Maximal storlek på block efter 2036-01-06 00:00:00 UTC ska vara 8 192 000 000 byte.

Spridning

Hash-power supermajority ska styra distributionen men den tidigaste troliga aktiveringstiden är 2016-01-11 00:00:00 UTC. Aktivering uppnås när 750 av 1000 på varandra följande block i den bästa kedjan har ett versionsnummer med bitarna 3 och 14 (0x20000004 i hex). Aktiveringstiden kommer att vara tidsstämpeln för 750’Th-blocket plus en två veckors (1 209 600 sekund) avdragsperiod för att ge väntande gruvarbetare eller tjänster tid att uppgradera till stöd för större block. Om en större majoritet uppnås mer än två veckor före 2016-01-11 00:00:00 UTC, kommer aktiveringstiden att vara 2016-01-11 00:00:00 UTC.

Kritik

Andresens förslag hade flera kryphål som banade väg för samhället att kritisera. Peter Todd nämnde att ett förslag bör innehålla ett fullständigt och giltigt testresultat och detaljer om attributen för bevarad Bitcoin och bevarande. Det bör också ha ett tydligt uttalande om säkerhetsåtgärder.

Adam Back kritiserade Andersens förslag över ett faktum att det skapar meningsskiljaktighet bland kärnutvecklarna. Han tycker att det bästa sättet för Bitcoin är att arbeta på ett samarbetssätt i stället för att försöka överlista och köra varandra.

Men kritikerna har inte stängt dörren mot Andresen än. Det finns fortfarande en öppen inbjudan för alla med en idé att förbättra Bitcoin-nätverket. Och med en kombinerad insats kommer Bitcoin-nätverket att ha bättre chanser att överleva vilket är det främsta målet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me