Anonimnost kriptovaluta I. dio – Postojeći protokoli i Zerocoin

Jedna od najvećih primamljivosti kriptovaluta je njihova sposobnost da izbjegnu otkrivanje, bilo od strane državnih agencija ili drugih znatiželjnih očiju. Nakon skandala Snowden, potražnja za internetskom sigurnošću zabilježila je ekstremni porast. Postojeći alati za privatnost u sustavu Windows Bitcoin mora se procijeniti kako bi se zaključilo je li anoniman sam po sebi. Idealna hipotetska kriptovaluta za anonimnost, zajedno sa trenutnim pokušajima, također se mora istražiti. Cryptonote, njegova ograničenja i izvedive strategije implementacije uvelike utječu na ukupnu sposobnost anonimnih kriptovaluta. Ako se može stvoriti potpuno anonimna kriptovaluta, stvorit će novi zor i za mrežne transakcije i za slobodu od ograničenja koja su postavile vlade.

Bitcoin je decentralizirani alat koji omogućuje stvaranje i slanje sredstava gotovo trenutno na bilo kojoj udaljenosti. Međutim, sredstva su dokumentirana u javnoj knjizi poznatoj kao blockchain. Povijest bilo koje transakcije javno je dostupna, što omogućuje minimalnu privatnost. Obični Bitcoin protokol to rješava koristeći javne ključeve kao identifikatore, dugačka i složena imena, dok skriva pojedinačne identitete. Klijenti bitcoina također generiraju mnogo javnih ključeva koji pomažu u vezivanju jedne adrese s nekom osobom. Međutim, ove pokrove nisu dovoljne da bi identitet osobe koja šalje novac bio skriven od bilo kojeg predanog lovca. Praonice bitcoina uobičajeno su rješenje, usluge koje kombiniraju transakcije da bi prikrile povijest transakcija.

Postojeći protokoli u anonimnoj kriptovaluti

Trenutno se Bitcoin može uvelike usmjeriti prema anonimnosti. CoinJoin i CoinSwap dva su snažna mehanizma za to.

CoinJoin zalijepi više transakcija da zbuni identitet svake transakcije. Svaka razmjena Bitcoina vezana je uz popis identificirajućih rezultata pomoću signalne digitacije. Transakcija je nevaljana ako je ukupan izlaz manji ili jednak ulaznoj vrijednosti, a rudari naplaćuju naknade za transakcije. Ovaj se sustav koristi za obranu Bitcoina od krivotvorenja. CoinJoin je teško dobro implimentirati, jer pokušava izlazne vrijednosti učiniti što konzistentnijima kako bi se izbjeglo njihovo grupiranje u ulazne vrijednosti. Rezultirajući izlazi ne mogu se potrošiti u istom trenutku, jer ih to identificira kao jednu skupinu. Dvije različite strane moraju biti uključene u pridruživanje, a niti jedna ne može biti centralizirani poslužiteljski sustav koji se može ugroziti. CoinJoin trenutno nije istinski uspješno implementiran, ali DarkWallet namjerava u potpunosti ostvariti svoj ’potencijal.

CoinSwap kombinira transakcije bez središnjeg poslužitelja, čak i preko zasebnih blokova. Rezultat je sličan CoinJoinu. Kao da su dva korisnika osobno razmijenila privatne ključeve, međutim, blockchain ne može vidjeti kovanice koje se premještaju, već samo može otkriti transakciju kao anomaliju. Ako gotovo niti jedan korisnik ne koristi ovaj sustav, njihove transakcije mogu se zamijeniti jednostavno na temelju toga. Trenutno nema alata koji to sve ukupno provode.

Potencijal za kriptovalutu s potpunom anonimnošću

Dokazi s nultim znanjem mogu pružiti potpuno neprohodan put za sredstva, uključujući i njihovo podrijetlo i odredište. Bitcoin transakcije u osnovi objavljuju blokove koji mapiraju stare izlaze u nove. Umjesto toga, u dokazima s nultim znanjem rudari bi ih objavljivali u nizu valjanih transakcija. Te transakcije mapiraju stari skup svakog izlaza u skup svakog novog izlaza. To se može poboljšati prisiljavanjem primatelja da odabere odredišne ​​adrese i distribuira svaku pojedinačno među različitim rudarima, samo rudar koji ima blok i primatelj znaju kamo sredstva idu. Vrijednost svih sredstava i dalje bi bila vidljiva, a praćenje se moglo postići usporedbom oduzetih i zbrajenih iznosa između računa. Lijek za to poznat je kao homomorfno šifrirane vrijednosti. To bi omogućilo spajanje nekoliko usluga bez izlaganja podataka svake usluge drugoj, u ovom slučaju usluge su novčanik i blockchain.

Da bi izvršio proračun nultog znanja, tvorac protokola imao bi tajne podatke koji im daju sposobnost da formuliraju lažne dokaze. Ovi lažni dokazi dopuštaju tvorcu da kreira sredstva po svojoj volji bez otkrivanja. Osim ove ogromne slabosti, potrebni proračuni zasad nisu izvedivi. Protokol također vidi nedostatke u svom pouzdanom akumulatoru, nedostatak istraživanja na terenu i nemogućnost otkrivanja ekonomskog kolapsa zbog nejasnoća sve dok gospodarstvo ne nadiđe na spašavanje.

Zerocoin-ov potencijal za anonimnost u Bitcoin-u

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Zerocoin pokušao nulto znanje i to je dovelo do krajnjih ograničenja. Ovo je razvijeno u učinkovitiji protokol koji omogućuje izravna privatna plaćanja za skrivene vrijednosti, poznat kao Zerocash. Zerocoin i Zerocash djeluju unutar Bitcoin mreže kao niz proširenja i ograničenja za postojeći protokol. Za izdavanje Zerocoin-a nije potreban centralizirani izdavatelj novčića. Čak i ako su mnogi čvorovi ugroženi, protokol Zerocash i dalje će moći raditi jer se može široko distribuirati među korisnicima Bitcoina, ne zahtijevajući programe treće strane ili dodatni softver. Izravne peer-to-peer transakcije također omogućuju dodatnu sigurnost. Korisnici javno pretvorene Bitcoine pretvaraju u anonimne Zerocoine koji se zatim mogu poslati drugim Zerocoin korisnicima, a mogu se pretvoriti i u Bitcoine, iako je to nepotrebno jer se Zerocoins mogu koristiti za bilo koju transakciju. Glavne nedostatke Zerocoina su u tome što svaki novčić mora imati istu vrijednost, ne smije biti dopušteno skriptiranje, a potrebna je velika količina posla kako bi se ušlo u posebne optimizacije. Projekt je u početku bio proširenje Bitcoin protokola koji je korisnicima omogućio miješanje vlastitih kovanica.

U nadolazećim dijelovima, Bizantski ciklus, DarkWallet, a razgovarat će se o alternativama totalnoj anonimnosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me