Anonyma kryptovalutor: deras historia i korthet.

Anonymitet har alltid varit eftertraktad i den digitala valutasamhället. Många tror felaktigt det Bitcoin sig själv är i sig anonym, när det i själva verket ger det i bästa fall pseudonymitet. Detta har orsakat en stor uppståndelse i samhället, och många utvecklare har börjat erbjuda sina egna lösningar.

Födelsen av en trend inom kryptovalutor

Efter att kryptografiska valutor började bli mer utbredd under 2013 såg vi också en enorm ökning av deras antal. Sanningen är att det inte var så svårt för någon med grundläggande kunskaper om programutveckling att skapa sitt eget mynt. Vid någon tidpunkt kunde vi se att ett par eller ännu fler nya kryptokoiner släpptes nästan varje dag. Tack och lov skulle det inte vara länge. Investerare och valutaanvändare började leta efter innovation och det var då mynt som använde förhörda system för att förbättra anonymiteten började också bli populär.

Den första Bitcoin ”bristen”

Många tror felaktigt att Bitcoin är en helt anonym typ av betalning. Även om detta kanske inte är helt fel, eftersom Bitcoin på många sätt erbjuder bättre anonymitet än andra betalningsalternativ är det inte helt anonymt. Eftersom alla transaktioner lagras och är tillgängliga via blockchain föreslogs även i Satoshi-originalet vitt papper det rekommenderades att Bitcoin-användare skulle använda en ny adress för varje transaktion för att undvika att transaktionerna kopplades till en gemensam ägare. Och även om IP-adresser inte lagras i blockkedjan noterade Gavin Andersen en gång följande:

Om du inte är mycket försiktig när du använder bitcoin (och du har teknisk kunskap för att använda den med andra anonymiserande tekniker som Tor eller i2p), bör du anta att en ihållande, motiverad angripare kommer att kunna associera din IP-adress med dina bitcoin-transaktioner. 

Med hänsyn till dessa och många andra faktorer började utvecklare arbeta på ett sätt att förbättra kryptovalutornas anonymitet samt att öka populariteten för deras valuta genom att utlösa människors intresse genom innovation. Det förväntas att människor mer sannolikt skulle använda en digital valuta med ett aktivt och skickligt utvecklingsteam snarare än något som har klonats och inte erbjuder något nytt förutom äldre alternativ..

Början på anonyma digitala valutor

Tidigt 2014, DarkCoin skulle vara den första kryptografiska valutan som erbjuder ett komplett anonymt transaktionssystem. Än idag är Darkcoin fortfarande det mest populära anonyma altcoinet men det är inte den enda spelaren i spelet. Någon tid innan det släpptes släppte den nu övergivna Stablecoin en blandningstjänst. Ett protokoll som skulle blanda samman transaktioner för att göra spårning av myntflödet och göra föreningar svårare. Här är en lista med andra anmärkningsvärda exempel:

 •  Bytecoin, släpptes i mars 2014. Det är den första Cryptonote baserad valuta
 • Anoncoin, myntöverföringar görs med mörka nät för att förhindra att transaktionernas rot spåras
 • Zerocoin, ett projekt som fortfarande är under utveckling i syfte att förbättra Bitcoins svagheter
 • Cloakcoin, släpptes i juni 2014 implementerade och decentraliserade p2p-anonymiseringsfunktioner via Proof of Stake-protokolltillägg
 • XC, kryptering från slut till slut och pålitlig flervägsdesign tillsammans med andra funktioner som fortfarande är under utveckling

Framtiden för anonyma digitala valutor

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
 • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
 • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
 • Very high liquidity
 • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Exemplen som nämns ovan kanske inte verkar många, men det som är säkert är att anonymiteten säkert har banat väg in i kryptovalutans ekosystem och det är här för att stanna. Tekniken för att uppnå sann anonymitet för användare av kryptografiska valutor har uppnått enorma framsteg under detta år. Även om de flesta tekniker som används för att förbättra anonymiteten fortfarande är under utveckling med Bytecoin och är det enda altcoinet från ovanstående exempel som erbjuder en färdig produkt och fortfarande har ett aktivt utvecklingsteam; ansträngningar läggs fortfarande på att avsluta även de andra projekten. DarkCoin meddelade det Darksend+ kommer i slutet av juli / början av augusti 2014 för att göra den till en färdig produkt också. De andra parterna arbetar med att avsluta sina projekt och släppa också slutresultatet. Anoncoin, Zerocoin och Cloakcoin har meddelat att nya funktioner kommer att släppas senare i år. XC är fullt fungerande men många av dess funktioner är fortfarande under utveckling, valutans framtida planer verkar lovande.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me