Anonymitet för kryptovalutor del II – Cryptonote & Darkcoin

Fastän total anonymitet inte är möjligt för tillfället kan en mindre form av hög säkerhet vara. Cryptonote-baserade valutor kan använda ringsignaturer, i motsats till gruppsignaturer som kräver en betrodd part. Varje transaktion med Bitcoin har en offentlig nyckel knuten till den som kräver att ett litet skript ska produceras för att spendera utdata med den nyckeln. När människor ser denna transaktion ser de att den gamla utgången används och att nya utgångar har skapats.

Vad är ringsignaturer?

Ringsignaturer är olika. De är knutna till en godtycklig grupp av offentliga nycklar och endast en behöver vara känd för att underteckna transaktionen. Cryptonote gör detta genom att varje transaktionsingång faktiskt är en uppsättning outnyttjade utgångar med samma värde och signerar den med alla dessa utgångarnas tangenter. Detta gör det omöjligt att differentiera transaktioner och avslöja vem som är den faktiska undertecknaren. Även om denna teknik är sund, är det inte alla implementeringar som är. Boolberry och Monero är de enda två fungerande, ljudimplementeringarna med alternativ som Bytecoin inte lönar sig.

RingsignaturEtt exempel på ringsignaturer som implementeras i Bitmonero, en gaffel med Bytecoin.

Frågan uppstår, om det inte är möjligt att avslöja vilka utgångar som spenderas, hur kan systemet förhindra att bedragare dubbelt spenderar samma utdata? En speciell algoritm har den faktiska signeringsnyckeln präglad med en nyckelbild som måste publiceras när signaturen är. Detta kan inte vändas för att hitta den ursprungliga nyckeln eller avanonyma avsändaren, men det tillåter användare att se en återanvänd nyckelbild och välja att inte delta i bedrägeritransaktionen.

Den tekniska potentialen för Cryptonote

Cryptonote är ett av de starkaste alternativen, men det är inte helt nollkunskap. En särskilt beslutsam utredare kan fortfarande kunna avslöja en identitet på grund av den lilla mängden information som matas in av användaren. Det är ett extremt användbart framsteg, med problem som mest kan fixas. Skalbarhet är ett stort problem, eftersom vanliga Bitcoin lagrar den totala listan över outnyttjade utdata på en nod med begränsad lagring. Cryptonote lagrar allt detta på RAM, vilket kraftigt begränsar dess potential för skalning. Detta kan ändras genom att tvinga användare att endast lagra utdata från de nycklar de äger och några andra för att förbli anonyma. Förbättring av detta system möjliggör motsvarande av CoinJoin-ing alla transaktioner i varje block, med undantag att en gruvarbetare kan de-anonymisera CoinJoin och det är inte möjligt för Cryptonote att upptäcka en fusk gruvarbetare.

CryptonoteDetta diagram visar hur Cryptonote använder komplexa ringsignaturer för att uppnå anonymitet.

En annan fråga är att anonymitet kan komma att äventyras av andra i uppsättningen. Att utföra en ringsignatur med två andra utdata kan se att de andra två utgångsägarna spenderar sina medel med en enda signatur. Detta gör det möjligt att veta vem som spenderade sina medel, eftersom varje produktion endast kan användas en gång, och detta kan göras långt efter att transaktionen inträffat. Två av tre individer bekräftade att de spenderat lämnar bara en individ obrukad, vilket äventyrar säkerheten genom potentiell identifiering. En möjlig lösning är att Cryptonote kräver en minsta storlek på en uppsättning.

Det leder dock till ett annat problem – bara så många utgångar av vilken storlek som helst kan finnas, och alla utgångar i en anonym uppsättning måste ha samma storlek så att nätverket kan bestämma hur mycket som spenderas. För att lösa detta krävs att du tillåter utdata av vilken storlek som helst i varje anonym uppsättning och sedan tar minsta storlek som det använda beloppet. Potentialen för att den minsta användaren kan upptäckas är också ett verkligt hot, eftersom varje Cryptonote-utdata bara kan spenderas en gång. Det finns en lösning där varje enskild utgång kan läsas som en enda, enhetlig fördelning av utgångar. Man kan spendera en halv Bitcoin, och två kan spendera tre .33 av en Bitcoin, nätverket skulle lägga till det som en total Bitcoin. En möjlig anonym uppsättningsstorlek är möjlig med detta system, även om det är möjligt att äventyras av vissa användare som avslöjar sina hemliga nycklar, men det finns inget känt sätt att förhindra det i något system.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Anonymitet via Darkcoin

Darkcoin fungerar som en något trasig version av CoinJoin på den vanliga Bitcoin-klienten. DarkSend+ ser möjligheten att automatiskt anonymisera alla mynt med jämna mellanrum, inte bara när de skickas, och lämna hela myntkorpusen som anonyma värden. Masternodsystemet skulle också knyta ihop flera DarkSend-pass för att öka säkerheten, vilket möjliggör säkerhet även om vissa noder äventyras. Det kan se allvarliga fördelar senare, men tills allvarliga tekniska innovationer görs har alt-mynt säkerhetssystem allvarliga grundläggande problem.

Ställ in nästa vecka för en diskussion om Mörk plånbok och den bysantinska cykeln!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me