[Átverés figyelmeztetés] UFO Miners Review – Fake Bitcoin Mining Manufacturer?

A közelmúltban kaptam egy e-mailt, amelyben egy UFO bányászok nevű cégről kérdezek, amely úgy tűnik, hogy ultrahatalmas Bitcoin bányászgépeket gyárt. Például a legerősebb termékük a NekrosMiner, amelynek szöszös 85TH / s ára mindössze 4800 dollár (~ 57 dollár 1 TH / s-ért). Összehasonlításképpen: a piac legfejlettebb ismert bányászai ma körülbelül 14 TH / s-ot szállítanak, körülbelül 2000 dollárért (~ 142 dollár 1 TH / s-ért). Tehát láthatja, miért tűnik nagyon jövedelmezőnek az ajánlatuk.

Azonban a mai Bitcoin ökoszisztémában, ha valami túl jónak tűnik, hogy igaz legyen, valószínűleg így van. A következő bejegyzésben bemutatom a vállalatról az elmúlt napokban különböző forrásokból gyűjtött összes bizonyítékot, és megpróbálom eldönteni, hogy ez a cég jogos-e vagy sem..

TL; DR – Ez valószínűleg átverés…

Külön köszönet ezt a Bitcointalk szálat amely sok hasznos információt szolgáltatott…

A saját Bitcoin átverés tesztünkkel kezdtem, és az összes kérdést végigvezettem a webhelyen. A következő eredményt kaptam:

Válaszai szerint az Ön által keresett webhely vagy szolgáltatás valószínűleg átverés lesz. Használja saját felelősségére és rendkívül óvatosan.

A Bitcoin átverési teszt alapvetően egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi egy webhely hírnevének elemzését olyan nagyon specifikus mutatók alapján, mint például a domain kora, a forgalom mennyisége, a bejövő linkek és egyéb kritériumok, amelyek hasonlónak bizonyultak sok Bitcoin-csalás során a elmúlt évek. Az eredmény azonban nem meggyőző, csak figyelmeztetés.

Egy másik egyetlen eszköz, az úgynevezett „Átverési tanácsadó” adta az UFOMinereket 49% -os pontszám hasonló (bár nem azonos) paraméterek alapján. Tehát még egy kicsit mélyebbre ásás előtt már elég gyanús vagyok.

Azt kell mondanom, hogy a vállalat webhelye a bizalom kiváltására épül. A dizájn jó, sok tartalom van, és természetesen van társadalmi bizonyíték is ajánlások formájában (egy másodperc alatt eljutunk azokhoz) és más hatósági weboldalakon, amelyek a cégről írnak:

UFOminers társadalmi bizonyíték

Amikor azonban a megfelelő webhelyekre mutató linkekre kattint, szponzorált bejegyzésre vagy sajtóközleményre jut. Vagyis valaki fizetett pénzt azért, hogy bekerüljön ezekbe a híroldalakba.

Például – A Cointelegraph lehetővé teszi szponzorált bejegyzések küldését. Íme egy idézet a weboldalukról:

A CoinTelegraph natív stílusú tartalmával a szponzorált cikk a webhely összes többi tartalmához igazodva jelenik meg. Az olvasók zökkenőmentesen fogják látni a bejegyzésedet a végtelen görgetési élményben, miközben végigolvasják a CT-történeteket. A legfontosabb különbség a tartalom szerves expozíciója, ahelyett, hogy az olvasó szándékosan rákattintana a megtekinteni kívánt tartalomra.

Ugyanez vonatkozik a CryptoCoinNews-ra is. A Yahoo! Az UFOMinersről szóló cikkre mutató Finance logó csak fizetett sajtóközlemények voltak, amelyek más webhelyeken is megjelentek. Tehát a társadalmi bizonyítás mégsem sok bizonyíték.

Vessünk egy pillantást az ajánlásokra is:

ufominers ajánlások

Ígéretesnek hangzik …. Most nézzünk meg egy másik tekintélyesebb Bitcoin weboldalt – a HashCoins-t. Az elmúlt 3 évben léteztek. Van egy ismertető részük is, amely így néz ki:

hashcoin ajánlások

Elég elképesztő, hogy az UFOminerek miként kapták meg ugyanazokat az ajánlásokat, amelyeket a HashCoinsnak hagytak. Copy paste nagyon tetszik?

De elég a szemantikához, térjünk rá az üzletre, és vizsgáljuk meg magukat a Bitcoin-bányászokat. Először azt szerettem volna látni, hogy maguk a bányászok képei jogosak-e. Gyorsan kerestem a Google Images-et a NekrosMiner-en, és 4 különböző webhelyről megtudtam a következő hasonló képeket:hamis bitcoin bányász

Úgy tűnik, mintha ugyanazon bányász azonos képét használnák mindezen vállalatoknál. Az egyetlen dolog, ami megváltozik, az a logó. MinersLab volt a BitcoinTalk felhasználói átverésként jelentették  2014-2015-ben. A PHminers és a THminers webhelye már nem online „betakarták” több Bitcoinhoz kapcsolódó blog. Tehát kinek maradtunk? UFOminers.

Véleményem szerint ez a 4 vállalat ugyanolyan könnyen lehet ugyanaz a személy, aki újra és újra ugyanazt a bonyolult átverést futtatja.

A terméket tovább folytatva a következőt írják: „PSU (az ár tartalmazza): Cisco Catalyst 4500E 9000W tápegység”. Ha csak ezt a PSU-t próbálja megvásárolni, az körülbelül 4000 dollárba kerül, ezért furcsának tűnik, hogy a bányász és a PSU ára 4800 USD.

Ha mégis úgy dönt, hogy megvásárolja a terméket, akkor lehetősége lesz fizetni akár Bitcoin, Litecoin vagy banki átutalással. Az első két lehetőség nem lep meg, mivel nem visszatérítendőek, ami nagyon jól illene egy átverés weboldalához. A banki átutalás zavarba ejtett, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálok fizetni a bányászomért ezzel a módszerrel, alacsonyan, és íme a kapott üzenet:

Banki átutalással kapcsolatos figyelmeztetésNem igazán értem, hogy milyen biztonsági okok jelenthetnek veszélyt számukra, ha valaki pénzt fizet egy legális társaságnak, ezért feltételezem, hogy egyszerűen nem akarnak megbirkózni a bankszámla nyitásával és a webhely lekötésével valaki személyazonosságát.

Ha már megemlítjük a személyazonosságot, ha utánanéz, ki regisztrálta az UFO bányászok webhelyét, a következő információkat kapja:

ufo bányászok regisztrálója

Az adminisztratív kapcsolattartóként feltüntetett név és telefonszám egy Robert Westfall nevű srácé, akinek látszólag valamilyen ingatlan-webhelye van (amint itt látható). Nem hívtam fel a srácot, azonban nem lepne meg, ha valaki csak ellopná a személyazonosságát, és nem is áll kapcsolatban az UFO Bányászokkal. Például körülbelül egy évvel ezelőtt megtudtam, hogy egy dél-afrikai átveréses Bitcoin-tőzsde ügyvezető igazgatójaként szerepeltem. Képem és nevem beleegyezésem vagy tudomásom nélkül jelent meg az oldalon.

Kutatásom befejezése érdekében úgy döntöttem, hogy e-mailt küldök a cégnek, a következőket írtam:

Hé srácok,

most láttam a bányászait, elég érdekes dolognak tűnik. Néhány kérdésem volt, reméltem, hogy válaszolhat:

1. Van-e raktárában az összes bányász a webhelyén??

2. Világszerte szállít? Izraelben élek

3. Van videód / fotód a munkahelyi bányászokról? Próbáltam online keresni, de nem találtam. Csak a rendelés előtt szeretnék megbizonyosodni arról, hogy ezek legitimek-e.

Nagyon köszönöm.

És itt van a válaszuk:

UFO-bányászok e-mail válasza

Az e-mail érdekessége a bányászok képei, amelyeket az e-mailhez csatoltak. Megpróbáltam hasonló fotókat keresni az interneten. Vessen egy pillantást arra, amit találtam:

bányász lő KNC bányászokat

Mint látható, a képek megegyeznek a KNC bányászok nevű társaság képeivel, amely korábban az egyik vezető bányászati ​​cég volt de aztán csődbe ment.  Vagy ezt a fickót alkalmazták az UFO Bányászokhoz dolgozni, és nagyon jól emlékszik arra, hogy hogyan pózolt utoljára, vagy valakinek van némi photoshop-ismerete.

Ja és az UFO-bányászok „adatközpontja”, amely megjelenik a körülbelül oldalukon (lásd az alábbi képet), megtalálható a „Thefoundri.com” nevű cég honlapján. A Google-on is megtalálhatja a „Dell szerverhelyiséget”, és valószínűleg maga fogja megtalálni…

UFO bányász

A cégtől kapott e-mailben valamilyen tanúsítványt is küldtek az állítólagos vállalatról, de az UFO Miners LLC nyilvántartását nem találtam sehol Nevada állam nyilvántartásai. Tévedhettem ebben, ezért ide teszem ki a bizonyítványt, hogy Ön maga ítélhesse meg:

UFO Miners tanúsítvány

Megpróbáltam felhívni a cég weboldalán feltüntetett telefonszámát is, de csak senki nem válaszolt, csak a hangpostájukat kaptam (ez kissé gyanúsan hangzik).

Következtetés: Átverés-e az UFO-bányászok??

Ezen bizonyítékok nem meggyőzőek, azonban amikor mindent összerak, az egyszerűen nem jön össze. Vegye figyelembe azt is, hogy nincsenek online vélemények erről a vállalatról, amely állítólag 2014 óta működik (annak ellenére, hogy a weboldaluk csak 60 napos).

Azt javaslom, hogy kerülje el a kapcsolatot ezzel a céggel, amíg néhány ellenőrzött ügyfél-értékelésen keresztül nem bizonyítják, hogy jogszerű. Azt is elvárnám, hogy a különféle híroldalak minimális átvilágítást végezzenek, mielőtt olyan társaságokról szóló történeteket publikálnának, amelyek ellophatják az emberek megtakarításait.

Ha bármilyen további információval rendelkezik az UFO-bányászokról vagy hasonló csalásokról, hagyja őket az alábbi megjegyzés részben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me