Ažuriranje cijene bitcoina: Američki maršali ažuriraju aukciju na putu svile

Coindesk je izvijestio da su bili u kontaktu s predstavnikom američkih maršala, koji im je dao novosti o rezultatima Puta svile Bitcoin aukcija. Prošli su tjedan američki maršali omogućili aukciju bitcoin-a zaplijenjenih u bistu Puta svile krajem 2013. Na ovoj je aukciji prodano približno 30 tisuća bitcoina najvišem ponuđaču. Budući da je dražba bila zapečaćena – što znači da su ponude predane privatno – nitko ne zna koliko su velike bile ponude niti tko je pobijedio na bitcoinima. Međutim, Bitcoin zajednica strpljivo čeka da se ove informacije danas objave u nekom trenutku.

Zastava američkih maršalaNapisao Fry1989 [CC BY-SA 3.0], putem Wikimedia Commons

Prema predstavniku američkih maršala koji je razgovarao s Coindeskom, na aukciji je sudjelovalo 45 ljudi, a ukupno su dane 63 ponude. Iako je to sve što je predstavnik otkrio, agencija kaže da bi se još informacija moglo objaviti u vrlo bliskoj budućnosti; maršali, međutim, nisu odlučili koliko će informacija o pobjednicima na dražbi i ponuđenim cijenama objaviti.

Od američkih maršala:

“Postupak dodjele je u tijeku, tako da još nemamo konačni broj pobjednika.”

Iako visina ponuda i pobjednici na aukciji ostaju nepoznati, još uvijek znamo za mnoga imena koja su sudjelovala u ovoj Bitcoin dražbi. Imena približno 40 potencijalnih ponuditelja bila su slučajno procurio maršala prije otprilike dva tjedna, a nekoliko ljudi s ovog popisa potvrdilo je svoju namjeru da sudjeluju u dražbi. SecondMarket je prilično velika Bitcoin tvrtka koja je potvrdila svoje mjesto na aukciji. Tvrtka je također omogućila nekim svojim kupcima da neizravno sudjeluju na dražbi, dopuštajući im da doprinesu između 25 i 50 tisuća američkih dolara ukupnoj ponudi koju je SecondMarket podnio američkim maršalima. U novije vrijeme, danas da budemo konkretniji, Wallstreet Journal izvijestio je da je druga velika kompanija za bitcoin, Circle, bacila svoj šešir u prsten i dala ponudu za bitcoine Silk Road. Ostala imena na popisu potvrđenih ponuditelja uključuju Bitcoin Investment Trust (BIT), BitFury investitor Binary Financial, Pantera Capital i Bitcoin Shop.

Implikacije aukcije Puta svile na cijenu bitcoina

S obzirom na imena nekoliko potvrđenih ponuditelja na dražbi Puta svile, opremljeni smo s više informacija s kojima ćemo bolje analizirati implikacije koje će ova dražba imati na cijenu Bitcoina. Nekoliko gore navedenih imena su tvrtke koje se bave kupnjom i prodajom Bitcoina ili pružaju usluge povezane s Bitcoinima. Ovim informacijama možemo s priličnom sigurnošću reći da te tvrtke žele da ti bitcoini ili poboljšaju svoje usluge, ili ih drže kao ulaganje. Ovo posljednje je definitivno slučaj s Bitcoin Investment Trustom i Binary Financialom. Stoga je razumno reći da je vrlo vjerojatno da će pobjednici, s obzirom na to da su Bitcoin tvrtke, ili uložiti svoj dobitak u poboljšanje svojih usluga, što bi bio dobitak za Bitcoin zajednicu i dovelo do do povećanja vrijednosti Bitcoina ili će kovanice držati kao ulaganje. Držanje kovanica kao ulaganja očito bi ih udaljilo od tržišta, čime bi se izbjeglo naglo povećanje ponude i posljedični pad cijene Bitcoina.

Međutim, postoji šansa da je pobjednik ili neki od pobjednika sudjelovao u dražbi s namjerom da ugrabi bitkoine ispod tržišne cijene, a zatim profitira prodajući ih po tržišnom tečaju na burzi. U ovom bi slučaju cijena Bitcoina nesumnjivo pala. Opseg ovog pada cijena naravno ovisio bi o količini bitcoina koji su stvarno bačeni na burze. Ovaj je scenarij bio točka rasprave u Bitcoin zajednici, i to s dobrim razlogom; jesu li bitkoini Puta svile draženi na aukciji iznad ili ispod tržišne cijene najvažniji je čimbenik u određivanju neposredne budućnosti cijene bitcoina.

Napisao sam nekoliko članaka koji jesu analizirali cijena Bitcoina koja je dovela do aukcije Puta svile i predvidio putanja cijene Bitcoina odmah nakon aukcije. Bila je na mjestu moja analiza i predviđanja za kretanje cijena bitcoina prije aukcije. Također, čini se da i moje predviđanje za ono što će se dogoditi nakon završetka aukcije također počinje da se odvija:

“Osim neke panike koja se prodaje tijekom dražbe, cijena Bitcoina ne bi trebala biti značajno snižena kad dražba završi. Ili će se ovaj postranični trend zadržati, s obzirom na lagano odstupanje zbog panične prodaje, ili će se cijena Bitcoina okrenuti prema gore očekujući pozitivne vijesti koje dolaze od pobjednika na dražbi maršala Bitcoin. “

Zapravo, bočni se trend zadržao tijekom pripreme za dražbu Puta svile, a malo odstupanje od tog trenda dogodilo se nekoliko dana prije dražbe. Cijena Bitcoina se zatim oporavila od tog odstupanja prema dolje i vratila se na raspon od 580 do 600 USD na dan dražbe. Stoga je tržište dokazalo Citi Group predviđanje vrlo pogrešno; predviđali su da će se cijena Bitcoina srušiti u zemlju tijekom dražbe. Jasno da to nije bio slučaj. Tada je sinoć cijena Bitcoina napokon probila barijeru od 600 dolara koja je uspostavljena prije nekoliko tjedana, pucajući prema gore u 620 dolara. Ovo povećanje cijena Bitcoina podudara se s mojom izjavom da bi cijena mogla krenuti prema gore u očekivanju dobrih vijesti od pobjednika na aukciji Silk Road.

Coin Brief Bitcoin Grafikon cijena za 29. i 30. lipnja 2014

Sad kad je kretanje cijena Bitcoina uspostavljeno neposredno nakon dražbe, moramo se okrenuti mnogo neizvjesnijoj budućnosti tržišta Bitcoin. Buduća putanja cijene Bitcoina ovisi o tome tko je pobijedio na dražbi i koliko su bitcoini išli, što će odrediti vjerojatnost što će pobjednik (i) učiniti sa svojim kovanicama. Djelovanje pobjednika na dražbi zapravo se ne može predvidjeti ni na koji način, što čini beskorisnim pokušaj predviđanja što će se dogoditi s cijenom Bitcoina nakon ove točke. Ili će se pobjednici održati, što će zadržati trenutni trend cijena, ili će dobitke baciti na burze, vršeći pritom snažan pritisak na cijenu Bitcoina. Coin Brief pratit će i izvještavati o postupcima tih pojedinaca i učinku na cijenu Bitcoina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me