Ausztrália a Bitcoin pénznemként történő szabályozását tekinti

Az ausztrál szenátus közgazdasági referencia bizottsága nemrégiben készített jelentésben áttekintette a digitális pénznemek helyzetét az országban. Megállapításuk az az áruk és szolgáltatások adója szempontjából minden kriptovalutát pénznemként kell kezelni (GST), nem pedig az ausztrál adóügyi hivatal (ATO) által alkalmazott immateriális javak korábbi meghatározása.

Parliment House, CanberraParliment House, Canberra

Az ATO által meghatározott korábbi szabályozást az ausztráliai Bitcoin üzleti közösség nem fogadta örömmel, sok vállalkozás kritizálta a döntést, és azzal fenyegetőzött, hogy a pénzügyi szankciók elkerülése érdekében más kriptovaluta-barát országokba költözik..

A jelentés felismerte, hogy a korábbi álláspont az volt befolyásolja a Bitcoin üzleti tulajdonosait és felesleges nyomást gyakorol az új induló vállalkozásokra.

Sam Dastyari szenátor, aki a bizottság elnöke volt, azt mondta:

„Kétségtelen, hogy a fő előny az a bizalom és bizonyosság lesz, amelyet a GST eltávolítása saját digitális vállalkozóinknak és az itt letelepedni kívánó külföldi vállalkozásoknak nyújt. A legfontosabb, hogy üzenetet küld a helyi technológiai vállalkozóknak, hogy kormányuk meghallgatja őket, és ez önmagában is jelentős előrelépés. “

Az új döntés állítólag hatalmas hatással van az ausztrál kriptográfiai közösség körében. A változás nemcsak a Bitcoin tőzsdéket, hanem alapvetően is érinti minden olyan vállalkozás, amely digitális pénzzel foglalkozik.

[tweet_box design = ”default”] Az ausztrál szenátus közgazdasági referencia bizottsága úgy határozott, hogy az összes kriptovalutát pénznemként kell kezelni az áruk és szolgáltatások adója szempontjából. [/ tweet_box]

bitcoin valuta AusztráliaJason Williams

Jason Williams, az ausztrál Bitcoin Egyesület elnöke és a BitPOS társalapítója a 99Bitcoinsnak elmondta, hogy „az ausztrál kormány vizsgálatának eredménye valóban nagyszerű és pozitív lépés a jövő felé. Természetesen nincs közvetlen hatása az ATO döntéseire, ugyanakkor megadja a hangot a közeljövőben. ”

“Ez az ítélet hosszú ideje várt, és mindenkinek köszönhető, aki lobbizott és bevitte a Bitcoint a mainstreambe” – tette hozzá.

Williams megemlítette azt is, hogy az ausztrál Bitcoin közösség mennyire izgatott. „Van egy távirati (IM imádkozó) csoportunk, amelyben sok ember van Sydney-ből és az aussi közösség tagja. Amikor ma reggel bejelentkeztem az üzenetek ellenőrzésére, nagy volt a nyüzsgés ezen körül. A közösség valóban sokáig érvelt amellett, hogy a kormány pozitív álláspontot képviseljen a Bitcoin-mal kapcsolatban. Büszkék vagyunk ausztrálokra, és nagyon szeretnénk, ha Ausztráliát a világ vezetőjeként tekintenék a kriptovaluta térben. Ez valóban remek, pozitív lépés ebbe az irányba. ”

Bár a döntést a szenátus még nem fogadta el, az ausztrál sajtó szerint a szenátus várhatóan néhány napon belül megteszi az ajánlást. Dastyari azt is elmondta, hogy pillanatnyilag nem áll rendelkezésre teljes támogatás a Bitcoin szabályozásához, mivel egyes képviselők szeretnék ténylegesen tesztelni és megnézni, milyen pénzügyi lehetőségeket kínál a Bitcoin technológia, ahelyett, hogy szabályozással elhárítanák..

A 74 oldalas részletes jelentés megemlíti a szabályozással járó kockázatokat is, és ezt elismeri további kutatásokra és munkára van szükség a digitális valuta szabályozásához az Ausztrál Értékpapír- és Beruházási Bizottság és más hatóságok által.

A felülvizsgálatra csaknem 48 vállalat és magánszemély kapott válaszokat, amelyek javasolják és megosztják tudásukat a kriptovalutáról. A legkiemelkedőbb válasz a Ripple Labs részéről érkezett: „A digitális pénznemekre vonatkozó globális szabvány harmonizálása világosságot és egyenletes játékteret nyújthat a technológiai szakemberek és a digitális pénznemek használatával innováló vállalatok számára.”

A jelentésnek a szenátushoz történő benyújtásának várható időpontja augusztus 10-e. Sok Bitcoin-rajongó abban reménykedik, hogy ez a rendelet Ausztrália-szerte a digitális újítóknak segít javítani a kormányhoz fűződő kapcsolataikat, miközben vállalkozásuk növekedését is segíti.

Ha a rendelet elfogadja, akkor Ausztrália csatlakozik azon néhány ország soraihoz, amelyek pénznemként tekintenek a Bitcoin-ra, mint például az Egyesült Királyság, amely tavaly úgy döntött, hogy a Bitcoin-t valutaként kezeli és mentesíti az általános forgalmi adó alól.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me