Az ausztrál adóhivatal (végül) kiadja a Bitcoin irányelveit

A Ausztrál Adóhivatal (ATO) rendelkezik kiadott néhány nagyon várt útmutatás a Bitcoin-hoz kapcsolódó adókkal kapcsolatban. A kriptovaluta közösség már tudta, hogy a hatóság néhány új szabályon dolgozik, és a kiadás időpontjának valóban sok értelme van, mivel az irányelveket Ausztrália 2013–1014-es jövedelemadó-bevallásai mellett teszik közzé..

Az új szabályrendszer idővel nyilvánosságra is kerül, hogy irányítsa a Bitcoinerek növekvő csoportját, amely Ausztráliában fejleszti a kripto-jelenetet. A CoinTelegraph szerint, Ausztráliában jelenleg körülbelül 40 000 aktív BTC-felhasználó, valamint 190 Bitcoin-barát vállalat működik.

Az ausztrál Bitcoin Egyesület által feltárt számok azt mutatják, hogy a Bitcoin piaci tőkéjének ausztrál részesedése jelenleg közel két százalék, ami azt jelenti, hogy Ausztrália piaci kapitalizációja megközelítőleg 120 millió dollárnak felel meg.

Ami az új Bitcoin irányelveket illeti, „a kiadott útmutató dokumentum és az adóügyi határozatok tervezete biztonságot nyújtanak az ausztrál közösség számára az ATO kriptovaluták kezelésével kapcsolatban a jelenlegi jogszabályi keretek között mondta Michael Hardy, a hatóság vezető segédbiztosa.

A rendelet összefoglalója a következőket magyarázza:-

A Bitcoins-nal való tranzakció hasonló a barterügylethez, hasonló adókövetkezményekkel jár.

Az ATO álláspontja szerint a Bitcoin nem pénz és nem deviza, és a Bitcoin ellátása nem pénzügyi ellátás áruk és szolgáltatások adójának (GST) céljából. A Bitcoin azonban eszköz tőkenyereség-adó (CGT) szempontjából.

A Bitcoin tranzakciókhoz szükséges rekordok a következők:

Ez azt jelenti, hogy A Bitcoin tranzakciókat most úgy kell kezelni, mint az adójogi következményekkel járó csereügyleteket, hacsak nem üzleti célból történnek. „A Bitcoin vagy más kriptovaluták vásárlásában vagy eladásában részt vevő embereket – akár magánszemélyek, akár vállalkozások – arra biztatjuk, hogy olvassák el útmutatónkat. Ha körülményeikre nem vonatkozik az útmutatás, akkor privát döntést kérhetnek, ha kapcsolatba lépnek velünk ”- olvasható a dokumentumban.

Az iránymutatások a következő pontokra is hivatkoznak:-

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
 • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
 • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
 • Very high liquidity
 • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.
 • A Bitcoin használata személyes használatra – Nem lesznek GTS- vagy jövedelemadó-következmények azok számára, akik a Bitcoin-ot személyes tranzakciókhoz használják. Ha a felhasználónak nincs cége, és csak Bitcoin-ban akar fizetni a szolgáltatásokért és az árukért, akkor semmiféle adóbevallásra nem lesz hajlandó. A vásárlások azonban nem haladhatják meg a 10 000 AUD-t.
 • A Bitcoin használata üzleti célokra – azoknak, akik üzleti céllal akarják használni a Bitcoint, és szolgáltatásokra és árukra cserélik, ausztrál dollárban kell rögzíteniük a vásárlások értékét, és ezt meg kell említeniük jövedelmük részeként. A folyamat hasonló a készpénz nélküli ellenérték átváltásához egy barter ügylet keretében. Amikor egy vállalkozás szolgáltatásokért és árukért cserébe bitcoinokat kap, akkor ezek a bitcoinok GTS-díjai alárendeltek lehetnek.
 • A Bitcoin használata szolgáltatásokhoz és árukhoz – azok a vállalkozások, amelyek üzleti cikkeket akarnak vásárolni Bitcoinnal, jogosultak az adott tételek értékéből levont levonásra. A GTS-t a szolgáltatások és áruk általános piaci értéke után számítják ki. Ez egyenlő lesz a Bitcoin valós piaci értékelésével a tranzakció idején.
 • Tőkenyereség – Az ATO megemlíti, hogy tőkenyereség-adókövetkezmények lehetnek, amikor a vállalatok eladják a bitcoinokat. Ennek ellenére az esetleges tőkenyereséget csökkenteni kell az összeggel, amelyet a társaság számszerűsíthető jövedelme rendszeres jövedelemként tartalmaz.
 • A fizetés fizetéséhez a Bitcoin használata – amikor az alkalmazottak munkaszerződéssel rendelkeznek egy céggel, és úgy döntenek, hogy a fizetésüket bitcoinban, nem pedig ausztrál dollárban fizetik, a kifizetés béren kívüli juttatásnak minősül, ami azt jelenti, hogy a munkáltató hajlamos lesz a béren kívüli juttatások adómegállapításáról szóló törvény rendelkezéseire..
 • Bányászat Bitcoin – a bitcoinok bányászatából mint üzleti tevékenységből származó jövedelem beletartozik az adott társaság értékelhető jövedelmébe. A bányászati ​​folyamat során a felmerült költségek levonást kapnak. A bányászati ​​folyamat során bekövetkezett veszteség nem kereskedelmi veszteségekre vonatkozó rendelkezésekhez vezethet.

Az ATO szerint, az üzleti szférán kívül használó Bitcoin-oknak nem kell jövedelemadót fizetniük vagy szenvedniük GTS-adó következményei. Ezen műveleteken belül a kriptovaluta személyes használatú eszköznek minősül.

Kép forrása: Wikimedia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me