Az Ethereum Classic (ETC) vásárlása – Kezdő útmutató

Az Ethereum Classic (ETC) vásárlása – Kezdő útmutató

Ez a rövid útmutató elmagyarázza a különbséget az Ethereum és az Ethereum Classic között, valamint azt, hogy miként lehet online vásárolni az Ethereum Classic terméket.

Hogyan vásárolhat Ethereum Classic összefoglalót

Az Ethereum Classic valójában az „eredeti” Ethereum, amely soha nem forkolt, amikor a 2016-os ’The DAO’ hack bekövetkezett. Így vásárolhat online ETC-t:

Ha a Coinbase nem működik az Ön számára, íme néhány további vásárlási lehetőség:

* eToro felhasználók: A lakossági CFD-számlák 75% -a pénzt veszít. A tőkéje veszélyben van. eToro amerikai felhasználók – A CFD-k nem érhetők el az amerikai felhasználók számára. Az amerikai felhasználók csak (hosszú) valós eszközökkel kereskedhetnek tőkeáttétel nélkül.

Így lehet dióhéjban vásárolni az Ethereum Classic-ot. Ha részletesebb magyarázatot szeretne kapni az Ethereum Classic-ról és a vásárlási folyamatról, olvassa tovább. a következőket ismertetem:

1. Ethereum vs. Ethereum Classic

Az Ethereum Classic története 2016 első felébe nyúlik vissza, amikor a The DAO (a decentralizált autonóm szervezet rövidítése) nevű projekt decentralizált vállalatot próbált felépíteni az Ethereum hálózat tetején..

Az ICO révén a DAO több mint 140 millió dollárt költött Ether-ben (Ethereum pénzneme). Ez volt a történelem akkori legnagyobb crowdfundja, és az alapokat egy okos szerződésbe zárták.

A crowdfund befejezése után rövid időn belül a hacker kihasznált egy kritikus hibát a szerződés kódexében, lehetővé téve számára, hogy a DAO-tól származó pénzeszközöket egy másik, az irányítása alatt álló szerződésbe vezesse le. Az Ethereum fejlesztőcsapata, akik közül sokan részt vettek a DAO projektben, megdöbbentek.

Mivel az Ethereum akkor sokkal kisebb volt, és a DAO az összes éter körülbelül 14% -át tartotta fenn, Ether ára csökkent. Műszaki korlátozás miatt 30 nap volt hátra, amíg a hacker elkezdhette elszámolni az ellenőrzött szerződéséből származó pénzeket.

A javasolt megoldás a teljes Ethereum blokklánc visszagörgetése a támadás megkezdése előtti pontig, és a kód megváltoztatása, hogy a DAO befektetői visszavonhassák befektetésüket és visszaszerezhessék éterüket.

Alapvetően az Ethereum fejlesztői átírták az előzményeket, ami nem lenne lehetséges egy igazi decentralizált, megváltoztathatatlan főkönyvben.

Néhány embernek egyáltalán nem tetszett a visszagörgetési ötlet – ekkor született meg az Ethereum Classic. Emberek egy csoportja úgy döntött, hogy nem követi a javasolt villát a támadás visszavonásához, és ragaszkodni fog az eredeti kódhoz.

Érvelésük a következő volt:

Az Ethereum egyedülálló javaslata egy megállíthatatlan kód, egy olyan rendszer, ahol a kód törvény. Vélhetően egy ilyen rendszer nem veszi figyelembe, ha a kód szilárd, vagy szándékosan viselkedik, csak futtatja.

Már maga az a tény, hogy az Ethereum fejlesztőcsoportja képes volt visszavonni a DAO rejtélyét, sokak számára figyelmeztető jel volt. Ha néhány kulcsfontosságú fél és néhány kód közötti néhány telefonhívás megváltoztathatja az Ethereum blokkláncot, mennyire megállíthatatlan valójában?

Ahogyan az Ethereum Classic hívei látják, ők az eredeti Ethereum. Visszagörgetés nélkül és jelentős követéssel használják az eredeti kódot. Végül is, ha több száz millió dolláros piaci sapka van, azt jelenti, hogy sokan vásárolnak az Ethereum Classic paradigmába.


2. Hogyan lehet megvásárolni az Ethereum Classic-ot

1. lépés – Szerezzen be egy ETC pénztárcát

Ethereum klasszikus hardvertárcák

A legbiztonságosabb megoldás az ETC tárolására a Hardver pénztárca. A Ledger Nano S és a Nano X egyaránt támogatja az ETC-t, és könnyen használható ETC hűtőházban tartására. Itt olvashatja el a Ledger Nano X áttekintésemet.

A TREZOR pénztárcák (One, T modell) a TREZOR webes felületén keresztül is tárolhatják az ETC-t. A TREZOR T ismertetőmet itt olvashatja el.

Ethereum Classic szoftver pénztárcák

Mobil megoldáshoz használhatja a Coinomi több pénznemű pénztárcát, amely többféle eszközt tesz lehetővé, amelyek közül az ETC az egyik. A Coinomi androidon és iOS-en működik. Itt olvashatja el az áttekintésemet róla.

Asztali számítógépek esetében a legjobb megoldás az Exodus lenne. Szuper egyszerűen használható és gyönyörűen megtervezett asztali pénztárca, amely támogatja az ETC-t és az altcoinok sokféle változatát. Itt olvashatja el az Exodus teljes áttekintését.

Van még egy teljes értékű Ethereum pénztárca, az Emerald Wallet néven, amely az Ethereumot futtató natív szoftver, az Ethereum Classic-tal való együttműködésre igazítva. tudsz szerezd be a githubon és egy ETC csomópont futtatásával a hálózat részévé válhat.

Keresse meg ETC címét

Ha megvan a pénztárca, meg kell találnia ETC címét. Az ETC címek hasonlóak az ETH címekhez. Ezek hosszú betűk és számok, melyek kezdőbetűi „0x”. Íme egy példa:

0x353c13b940aa5eed75aa97d477954289e7880bb8

2. lépés – Keressen egy Ethereum Classic Exchange-t

Vásároljon Ethereum Classic-ot az eToro-n keresztül

Az eToro lehetővé teszi, hogy az ETC-be különféle fizetési módokkal fektessen be, de csak spekulációs célokra szolgál. Ez azt jelenti, hogy az eToro használata az érmék tényleges eléréséhez pl. kevésbé ajánlott érméket küldeni az eToro-ból másoknak.

Az eToro megkönnyíti az Ethereum Classic adásvételét fiat pénznemért (azaz dollár, euró stb.). Az eToro áttekintésemet itt olvashatja el.

Fontos!

A kriptopénzek széles körben ingadozhatnak az árakban, és nem minden befektető számára megfelelőek. A kriptovaluták kereskedelmét egyetlen uniós szabályozási keret sem felügyeli. Tehát ne feledje, hogy tőkéje veszélyben van. Amerikai felhasználók – A CFD-k nem érhetők el az amerikai felhasználók számára. Az amerikai felhasználók csak (hosszú) valós eszközökkel kereskedhetnek tőkeáttétel nélkül.

Vásároljon Ethereum Classic-t a Coinbase-en keresztül

A Coinbase egy egyszerű ügynöki megoldást kínál az ETC vásárlásához a helyi pénznemben, HA valamelyikében tartózkodik 103 támogatott ország. A fő hátrány a szörnyű ügyfélszolgálat, így mindaddig, amíg út közben nem merülnek fel problémák, ez lesz a legolcsóbb módja a tényleges érmék megszerzésének.

A Coinbase rendelkezik egy Coinbase Pro nevű kereskedési platformmal is, amely fejlettebb kereskedők számára alkalmas. Ha jól érzi ezt a platformot, akkor sokkal olcsóbb áron vásárolhatja meg az ETC-t, mivel alacsonyabb díjak vannak. Itt van a Coinbase áttekintésem.

Vásároljon Ethereum Classic-t a Binance-on keresztül

A Binance csak egy kriptográfiai tőzsde, amely lehetővé teszi különféle kriptovaluták kereskedelmét az ETC számára. A Binance csak azt a lehetőséget kínálja, hogy az ETC-t BTC-re, ETH-ra és BNB-re cserélje.

A tőzsde nemrégiben felvette a lehetőséget bizonyos érmék hitelkártyával történő megvásárlására. Az ETC azonban nem támogatja ezt a lehetőséget. A Binance áttekintésemet itt olvashatja el.

Vásároljon Ethereum Classic-t a Bitfinex-en keresztül

A 2012-ben alapított Bitfinex egy ideje létezik, és megvolt a sajátja is a viták aránya. A platform lehetővé teszi az ETC vásárlását és eladását fiat devizákért (USD, EUR, GPB és így tovább). A díjakat viszonylag alacsonynak tartják, de a platform jobban megfelel a tapasztalt kereskedőknek. Itt a Bitfinex áttekintésem.

Vásároljon Ethereum Classic-ot Krakenen keresztül

A Kraken talán a legrégebbi működő tőzsde (a Bitstamp mellett). A Kraken lehetővé teszi az ETC adásvételét USD és EUR áron. A platform a múltban számos technikai probléma miatt szenvedett, de úgy tűnik, mindig megtartotta népszerűségét. A teljes Kraken-beszámolómat itt olvashatja el.

3. lépés – Húzza ki Ethereum Classic készülékét a pénztárcájába

Amikor befejezte az ETC vásárlását, ne felejtse el kihozni az érméket a tőzsdéből, mivel ez elengedhetetlen a pénzének ellenőrzése és a harmadik felek iránti bizalom minimalizálása érdekében..

Attól függően, hogy honnan vásárolta ETC-jét, előfordulhat, hogy az érmék visszavonásával kapcsolatban felszámolásra kerülnek díjak, de véleményem szerint megéri a nyugalmat.


3. Következtetés

Az Ethereum Classic (ETC) hosszú ideje létezik, és viszonylag magas helyet foglalt el a kriptopénz-listákon. Bár a formatervezése nem különbözik annyira az ETH-tól, elfogadási aránya még közel sem áll ahhoz, amit ma az eredeti Ethereumnak tekintünk.

Nem igazán vagyok biztos abban, hogy van-e helye ennek a két devizának az együttélésnek, amikor a por a kriptográfia kezdetétől kezdve leülepszik, de egyelőre úgy tűnik, hogy elég sok ember érdeklődik iránta, hogy piaca legyen.

Remélem, hogy most jobban megértette, mi az Ethereum Classic, és miért létezik. Ha további észrevétele vagy kérdése van, hagyja nyugodtan az alábbi megjegyzés részben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me