Az Európai Központi Bank Igazgatóságának tagja ellenzi a Bitcoin-ot

Yves Mersch, az Európai Központi Bank igazgatóságának tagja nyilvánosan felszólalt Bitcoin, volatilitására, széleskörű elfogadásának hiányára és decentralizációjára hivatkozva annak okaként, hogy a Bitcoin miért nem életképes monetáris rendszer a kormány által irányított, fiat pénzrendszerek helyettesítésére. Természetesen Mersch azt állítja, hogy a fenntartható gazdasági növekedés elérésének egyetlen módja az euró, az Európai Unió hivatalos pénznemének használata, semmiféle decentralizált forma vagy a Mersch által „helyi” devizák helyett. Még odáig is eljutott, hogy a „helyi” valuták különböző európai régiók általi használata még a gazdasági növekedést is stagnálta.

Mersch a Bitcoin volatilitásáról:

Az árfolyamveszteség azonban gyorsan felszámolhatja ezt az előnyt. Például a kínálat és a kereslet által meghatározott Bitcoin árfolyama 170 euróról 70 euróra zuhant 2013 áprilisában, miután a Bitcoin tőzsde ideiglenesen felfüggesztette a kereskedést és pánikértékesítést váltott ki. ”

Az elfogadás hiánya esetén:

Világszerte valószínűleg legfeljebb kétmillió Bitcoin felhasználó van, és csak néhány ezer vállalkozás és szolgáltató fogadja el a bitcoinokat. Emiatt a bitcoinokat „az internet regionális pénznemének” is nevezik.

A decentralizációról:

További áresés történt hackertámadások után, amikor a Bitcoint többször ellopták. Ez legutóbb 2014 februárjában történt, és az Mt. felszámolásához vezetett. Gox. Mivel a Bitcoin kereskedési platformok nincsenek szabályozva, 100% -os veszteségek is lehetségesek. Az egyértelmű jogi keret hiánya szintén jelentős jogi bizonytalansághoz vezet a Bitcoin felhasználói körében. Bár az érdekelt felek nagyon egyszerűen letölthetik az alkalmazást a Bitcoin alkalmazásához, nem értik sem, hogy ez a fizetési rendszer pontosan hogyan működik, sem azt, hogy milyen kockázatokkal járnak a használat során.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Mersch természetesen a Bitcoin-val kapcsolatos legalapvetőbb hibákat követte el az ellene kritikában. Először is, ami a Bitcoin volatilitását illeti, a Bitcoin árának hirtelen áringadozása semmiképpen sem eredendő vagy természetes jellemzője ennek a kriptovalutának. A jelenlegi volatilitás oka az elfogadás hiánya, egy másik probléma, amelyet Mersch a Bitcoin elleni támadásában idézett – ezt a problémát később megvitatjuk. És nyilvánvalóan az elfogadás hiánya sem a Bitcoin eredendő vagy természetes jellemzője. A legfontosabb tényező, amely megakadályozza, hogy a Bitcoin széles körben elfogadott legyen a jelenlegi központi banki rendszert felváltó monetáris rendszerként, az az egyszerű tény, hogy a Bitcoin még mindig gyerekcipőben jár. Mersch egy 5 éves monetáris rendszert hasonlít össze a központi banki és a fiat pénz rendszerével, amelyet több mint egy évszázados történelem támaszt alá. Nyilvánvalóan időbe telik, mire a Bitcoin vagy bármely kriptovaluta olyan széles körben elfogadottá válik, mint az euró vagy a dollár. Mivel azonban a Bitcoin egyre szélesebb körben elfogadottá válik, a bitcoin volatilitása csökkenni fog. Jelenleg egy jelentős tranzakció jelentősen megváltoztathatja a bitcoin árát. Amint eléri a széles körű elfogadottságot, kereskedni fog, mint bármely más fiat deviza. Valójában a bitcoin vásárlóereje stabilabb lesz, mint a fiat valuta.

Ezzel eljutottunk a második érvhez, amelyet Yves Mersch a Bitcoin ellen tett: az elfogadás hiánya. Mint fent említettük, ez az elfogadás hiánya nem a Bitcoin velejárója. A széles körű elfogadás hiánya abból az egyszerű tényből fakad, hogy ez egy nagyon új monetáris rendszer. Valójában egyre több kereskedő – mindkettő online és be fizikai üzletek – minden nap elfogadják fizetésként a Bitcoin szolgáltatást. Ezenkívül új technológiákat fejlesztenek ki, amelyek lehetővé teszik a Bitcoin felhasználók számára fizetés a Bitcoin-ban olyan üzletekben, amelyek nem is fogadják el a Bitcoin-ot. Ezek a technológiai fejlemények sokkal könnyebbé teszik a Bitcoin csereeszközként való használatát, ezáltal valószínűbbé téve, hogy az egyének elkezdjék ezt használni, ami szükségszerűen ahhoz vezet, hogy több vállalkozás fogadja el a Bitcoin-ot fizetésre. Teljesen téves és logikátlan az az érv, miszerint a Bitcoin elfogadhatatlansága miatt nem életképes csereeszköz. Az egyetlen mód, hogy széles körben elfogadottá válhasson, az, hogy az emberek ezt megteszik tulajdonképpen fogadd el. Ha nem hajlandó még kísérletezni sem, és arra buzdít másokat, hogy maradjanak távol tőle, akkor természetesen nem válik széles körben elfogadottá. Szerencsére egyre több olyan ember van, aki kezdi a Bitcoin alkalmazását alternatív monetáris rendszerként, és figyelmen kívül hagyja a pusztán önérdekű kormányok állításait.

Végül Mersch azzal érvel, hogy a Bitcoin veszélyes, mert szabályozása megszűnt. A dereguláció miatt Mersch szerint „100% -os veszteségek… lehetségesek”. Igen! És ez nagyon jó dolog! Biztonsági háló nélkül, anélkül, hogy bárki megmentené Önt, valóban okosnak kell lennie a bitcoinjainak kezelésében. A Bitcoin piacán bekövetkezett veszteségek szocializálására szolgáló rendszer felállítása elkerülhetetlenül erkölcsi kockázatot jelent; az emberek vadul meggondolatlanok lesznek, és pénzüket tetszőleges számú kriptovalutával kapcsolatos projektbe vetik anélkül, hogy óvatosan tanulmányoznák és megvizsgálnák őket. Ha a kormány megment, amikor elveszítem a pénzemet, akkor miért kell törődnöm azzal, hogy elveszítsem a pénzemet? A szabályozás hiánya volt az oka a Bitcoin népszerűségének robbanásában, minden szabályozás vagy lelassítaná a Bitcoin növekedését, vagy teljesen megfordítaná. A kockázat és a bizonytalanság alkotják a szabad piac, az innováció és a növekedés lényegét, míg a szabályozás és a kényszerű „biztonság” gazdasági stagnálást és visszafejlődést eredményez. A decentralizáció nem a Bitcoin hibája. A decentralizáció az egyetlen oka a Bitcoin létezésének.

Yves Merschnek nyilvánvalóan nincs valós megértése a szabadpiacról vagy a monetáris elméletről, ami ironikus, tekintve azt a tényt, hogy az Európai Központi Bank igazgatóságában dolgozik. A Mersch által a Bitcoinnal szemben támasztott állítások csak tovább erősítik azt a fájdalmasan nyilvánvaló tényt, hogy egyetlen központosított monetáris intézmény sem képes a gazdasági növekedést jobban produkálni, mint a piac szabad játéka. Valójában a központi bankok általában rosszabbá teszik a helyzetet; akkor láthatjuk ezt a valóságot, ha teljesen megértjük a pénzügyi katasztrófa hogy a központi bankok felállítottak minket. A Bitcoin azért jött létre, hogy ezek a központosított intézmények lényegtelenné váljanak. Nagyon jó jel, hogy a központi bankok félnek tőlük. Amikor Mersch azt mondja, hogy a Bitcoin káros a gazdasági növekedésre, akkor azt jelenti, hogy a Bitcoin fenyegeti az Európai Unió erőszakos monopóliumát Európa gazdasága felett, és fél attól, hogy elveszíti munkáját és hatalmát.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me