Az FTC bezárta a Butterfly Labs céget, amelyet „tisztességtelen és megtévesztő gyakorlattal” vádoltak

A Kansas-i központú műveletet a Bitcoin bányászati ​​berendezések gyártója, a Butterfly Labs vezeti leállította a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság. Az Egyesült Államok hatósága feltárta online közzétett nyilatkozat hogy az akciót a Missouri nyugati körzet bíróságának parancsát követően hajtották végre.

Az akció – kapcsolódik polgári per az FTC kezdte a gyártóval szemben – véget vet a pletykák ami vírussá vált múlt szombaton (19.), és terjesztette a hírt arról, hogy a Butterfly Labs-t az amerikai marshallok portyázták.

A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság kérésére egy szövetségi bíróság bezárta a Missouri központú Butterfly Labs céget, amely állítólag megtévesztően forgalmazott speciális számítógépeket, amelyek Bitcoins előállítására készültek, amely fizetési rendszer néha „virtuális pénznem”..

A per szerint az FTC megállapította, hogy a Butterfly Labs megsértette az FTC törvény 5. szakaszának a) pontját, „tisztességtelen vagy megtévesztő üzleti gyakorlatok folytatása a kereskedelemben vagy befolyásolja azokat”. Az akció nemcsak a Butterfly Labs-t, hanem a cég három igazgatóját is nevezi vádlottként: Jody Drake-et, Nasser Ghoseirit és Sonny Vleisides-t..

Jalapeno-Prototype2A „tisztességtelen vagy megtévesztő üzleti gyakorlatokra” hivatkozva az FTC azt jelenti a társaság „149 és 29 899 dollár közötti összeget számolt fel előre” a bányászati ​​berendezésekért, de a termékek nagy részét nem szállította le. Több tucat fogyasztó panaszkodott már több hónapja, mondván, hogy a fizetés után soha nem kapták meg a gépeket.

Az olyan átverések egyik legjobb példája az olyan fórumokon megismételt általános vélemény szerint, mint a BitcoinTalk vagy a Reddit, a BitForce bányászati ​​eszköz 2012 júniusában történő bevezetése volt. A márka mögött egy erőteljes marketingstratégiával a Butterfly Labs-ot elárasztották. megrendeléseket, de 2013 szeptemberében még több mint 20 000 fogyasztó várta bányászati ​​berendezéseiket, CryptoCoinNews jelentések.

Még akkor is, ha a Butterfly Labs valóban szállított egy Bitcoin bányászati ​​számítógépet a fogyasztóhoz, a panasz megjegyzi, hogy a Bitcoin rendszer egyedülálló jellege miatt az elavult számítógépek rendeltetésükre haszontalanok voltak. Míg naponta több Bitcoint bányásznak, az enyémelésre rendelkezésre álló Bitcoins teljes száma évente felére csökken. Kombinálva azzal a ténnyel, hogy a Bitcoins bányászatához használt számítástechnika minden új generációja az előző generációkat lényegében elavulttá teszi, a számítógépek fogyasztókhoz történő eljuttatásának késedelme azt jelentette, hogy a Bitcoin bányász számítógépek soha nem tudták előállítani a Bitcoins mennyiségét, amelyet a Butterfly Labs megígért a fogyasztóknak.

És ez még nem minden, mint az FTC is a Butterfly Labs után jár, nemcsak a cég felszereltsége miatt, hanem állítólagos bányászati ​​szolgáltatásaik miatt is. 2013 decemberében az amerikai cég elkezdte kínálni ezeket a szolgáltatásokat, több százezer dollárt kapott előre. Az FTC azonban azt állítja, hogy a vállalat soha nem nyújtott Bitcoin bányászati ​​szolgáltatásokat a fogyasztóknak.

“Gyakran látjuk, hogy amikor egy új és kevéssé megértett lehetőség, például a Bitcoin jelentkezik, a csalók megtalálják a módját, hogy kamatoztassák a lakosság izgalmát és érdeklődését” – mondja Jessica Rich, az FTC Fogyasztóvédelmi Irodájának igazgatója. “Örülünk annak, hogy a bíróság teljesítette kérésünket e művelet leállítására, és várakozással tekintünk arra, hogy a vállalat rosszul megszerzett nyereségét visszahelyezzük a fogyasztók kezébe” – teszi hozzá.

A bíróság most kiadott új végzése megtiltja a társaságnak az üzleti tevékenység folytatását, miközben vagyonukat is befagyasztják, és a társaságot csődeljárás alá helyezik.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

A Butterfly Labs nyíltan reagált a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság fellépésére, azt állítva, hogy a büntetés „nehézkes”. Nyilatkozatában a vállalat azzal is vádolja az FTC-t, hogy „hadba száll a Bitcoin ellen (…) a Butterfly Labs-tól kezdve”, egy „nagyon is valóságos” vállalatként, amely több mint 33 millió dolláros terméket szállított az ügyfeleknek. A cég emlékezteti az olvasókat arra is, hogy a lemondott megrendelések miatt önként csaknem 17 millió dollár visszatérítést adott az ügyfeleknek.

A legújabb események fényében, a gyártó szeptember 29-én, egy meghallgatáson kérte a tanúk támogatását és biztosította, hogy teljes mértékben együttműködni fog a bíróság által kijelölt ideiglenes átvevővel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me