Bányászat VS bitcoinok vásárlása – Hová visz 10 ezer dollár?

Mivel a Bitcoin árfolyama a közelmúltban folyamatosan emelkedik, rengeteg e-mailt kaptunk olyan emberektől, akik azt kérdezik, jobb-e a Bitcoins bányászata vagy megvásárlása. Tavaly, amikor a Bitcoin eredetileg fedezett volt a válság Cipruson, sokan vállalták az otthoni bányászat „hobbiját”. Abban az időben (2013. április) még mindig sikerült szép mennyiségű Bitcoint előállítani otthoni bányászat révén a CPU-val vagy akár egy grafikus kártyával. De azóta a bányászat sokkal nehezebbé vált, és ma szinte lehetetlen otthon bányászni, anélkül, hogy jelentős összeget fektetnének be.

A kérdés továbbra is fennáll – ha ma 10 000 USD lenne befektetnie a Bitcoins-ba, jobb lenne, ha csak Bitcoint vásárolna ebből a pénzből, vagy arra használja, hogy bányászati ​​felszereléseket szerezzen és bányássza.

bitocin bányászati ​​nehézség

Tehát mennyi Bitcoins lesz 10 000 dollár tőzsdén keresztül?

Nos, ha Bitcoins-t fog vásárolni, az könnyű válasz. A mai árfolyamon valahol 25BTC körül lehet (én használom CoinLlama a lehető legjobb ár kiszámításához). Tehát most az a kérdés marad, hogy ezt hosszú távon megverhetjük-e bányászattal.

Természetesen erre nincs egyszerű válasz, mivel a Bitcoin bányászat jövedelmező kérdése sok változótól függ, például az áramköltségtől, a bányászati ​​nehézségek növekedésétől stb. De ennek a bejegyzésnek a céljára azt feltételezem, hogy Louisiana USA-ban élek ( ez a legalacsonyabb kilowattköltség ma megtalálhatod az USA-ban).

Megtalálni egy jó Bitcoin bányászt elég nehéz

Mivel a pénzem nagy részét a bányászgépemre fordítom, fontos, hogy okosan válasszam. Számos bányavállalattal az a probléma, hogy termékeik legtöbbször nincsenek raktáron, és előrendeléseket hoznak létre, itt van egy példa a KnCMiner-ről. Nem szeretem ezt a módszert, mivel csak bajokat hív (pl. Pillangólaboratóriumok). Miután keresgéltem még néhányat az interneten, ezt elég erősnek találtam 2TH / s Bitcoin bányász a Bitmain-től, amely úgy tűnik, hogy raktáron van.

Antminers4

hány Bitcoint tudok bányászni 10 ezer dollárral ?

Most felmegyek a Bitcoin bányász kalkulátoromra, és bedobom a számokat, az egyetlen probléma az, hogy van 2 változó, amelyeket meg kell tippelnem. Az első az, hogy a Bitcoin bányászati ​​nehézségei mennyivel nőnek az idő múlásával. A második az, hogy mi lesz a Bitcoin árfolyama, ha egyszer elfogy a pénzem. Szerencsére, mivel csak a bányászatot hasonlítom a vásárlással, és nem tesztelem a teljes jövedelmezőséget, nincs szükségem a második változóra – vagyis csak azt szeretném megtudni, hogy 25-nél több bitcoinhoz jutok-e a bányászat révén.

8750 dollárt fogok felhasználni 7 Antminer S4-B2 bányász vásárlására. Pénztárnál választhatom, hogy bányászait egy kínai vendéglátó központban fogadom. Ez valószínűleg ajánlott, mivel lehetővé teszi számomra, hogy elkerüljem magam a bányászok tárolását és hűtését (nagyon melegek és hangosak). Egy másik lehetőség az lenne, ha a bányászokat közvetlenül hozzám szállítanám és kiszállítanám. Úgy látom, hogy a szállítási költség ~ 825 USD lenne, lehet, hogy inkább a bányászokat szállítanám közvetlenül a fogadó központba (~ 277 USD szállítási költség). Annak ellenére, hogy a villamos energia költségei Louisianában (~ 0,0977 USD / KW / óra) alacsonyabbak, mint a fogadó gazdaság (0,12 USD / KW / óra), mégis inkább a bányászokat szállítom a fogadóközpontba.

Eddig összesen:

Bányászok – 8750 USD

Szállítás – 277 USD

Tárhely ára naponta – 4,587 USD

Villamos energia költsége – 0,12 USD / KW / óra = 2,88 USD / KW / nap

Tehát most, hogy minden készen áll, itt az ideje, hogy megnézzem, hány Bitcoint tudok kihozni ezekből a babákból. A napi kiadásaim összesen 7,467 dollárt tesznek ki, ami azt jelenti, hogy 130 napig tudom vezetni ezeket a bányászokat, mielőtt elfogyna a pénzem. Az összes változót beteszem egy Bitcoin bányászati ​​jövedelmezőség kalkulátorba, és megpróbálom kitalálni, hogy mennyi BTC-t tudok előállítani.

Az eredmény …. és ez attól is függ &# 128578; mivel néhány változót meg kell találni, a különböző számológépek különböző eredményeket mutatnak. Azonban egyik általam használt számológépből sem derült ki, hogy bányászat révén több mint 25BTC-t fogok készíteni. A legtöbb számológép azt javasolta, hogy kb. 23BTC-t készítsek (szinte fej-fej mellett a Bitcoins vásárlásával), és néhányan azt javasolták, hogy akár 10BTC-t is készítsek. Nem tudom megmondani, hogy melyek a pontosabbak, mivel ezekkel a számológépekkel sok tippet vesznek figyelembe. Ne feledje, hogy van egy olyan időbeli tényező is, ahol a pénzt 4,5 hónappal az első befektetés után kapja meg.

bányászati ​​kereset

Tehát ki a győztes ?

Gondolom, ha a bányászatot hosszú távú befektetésnek tekinti, akkor talán hosszú távon több érmét generálhat, de ez sokkal kockázatosabb is. Először is a bányászok elromolhatnak, és még akkor is, ha valahol elszállásolják őket, balesetek történnek. Azt sem lehet tudni, hogy a Bitcoin bányászati ​​nehézségei mennyire magasak vagy alacsonyak lesznek, így a számok drasztikusan változhatnak. Ha azonnali győztest szeretne, akkor én mindenképpen Bitcoins-t vásárolnék ahelyett, hogy bányásznám őket.

Ne feledje, hogy ez a bejegyzés főként elméleti jellegű volt, és sok gondot és váratlan eseményt nem vettem figyelembe (főleg a késedelmeket), de ötletet kell adnia arról, hogy mit kell figyelembe vennie, mielőtt a Bitcoin bányászatába ugrana..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me