Beepi Goes Bitcoin – En intervju med grundare Omer Savir

En av de värsta upplevelserna de flesta någonsin kommer att få är att köpa en begagnad bil. Bara idén kallar visioner om smidiga hucksters som försöker sälja en citron till dig. Och om du någonsin har ägt mer än en bil i ditt liv, har du förmodligen haft att göra med en av dessa killar.

Ja, han ser legitim ut. Han erbjuder dig till och med sin penna!

En person som hade en sådan missupplevelse var Alejandro Resnick, medgrundare av P2P Car Resale-företaget Beepi. Som berättelsen säger hade Resnick och hans fru precis flyttat till Boston för att gå på Grad School och efter att ha gjort sin aktsamhet fann de sig en trevlig liten Jeep Liberty att redskap i. Det tog dock inte lång tid innan deras nya bilen började lida en rad problem, och återförsäljaren började tappa intresset för att reparera det fordon han sålde dem. Så småningom blev Resnick och hans fru av med sin Jeep Tyranny och fick tillbaka pengarna, men något mer kom från denna obehagliga upplevelse: en önskan att åtgärda ett allvarligt problem. Men hur?

En idé är född

Alejandro pratade med Fabrice Grinda (som senare skulle bli Beepis verkställande ordförande) om hur de kunde modernisera köpprocessen för begagnade bilar för att göra den mer pålitlig och säkrare för de oerfarna. Så småningom utvecklade de en idé och Resnick åkte till Kalifornien för att presentera sin idé i Stanford. Det var där han träffade Omer Savir, som blev hans grundare.

Med 5 miljoner dollar från Jeff Brody från Redpoint Ventures, samt deltagande från Fabrice Grinda, Jose Marin, Tina Sharkey, Brian Sharples och Stanford Board of Trustees, lanserade de sin idé om en P2P-tjänst för begagnad bil. Jag lärde mig först om Beepi igår morgon när jag såg en artikel om dem i Atlanta Business Journal, som visar hur långt denna lilla start av Silicon Valley har kommit på bara sex månader från deras ödmjuka början i San Francisco Bay-området.

Företagets hemsida är smart, professionell och avgjort prydlig. Efter att ha startat en telefonintervju med grundare Omer Savir såg jag till att titta över hela webbplatsen för att få en känsla för den typ av människor jag skulle ha att göra med. De är minst sagt ambitiösa. Omer har inga problem med att berätta att företaget planerar att “ta över världen” med den otroligt subversiva strategin att göra bilköp roligt. Det är en svår idé att bearbeta, men så här förklarar han det:

Anledningen till att vi startade Beepi i första hand var att göra det snabbt, roligt och enkelt att köpa en bil. I slutet av dagen köper du en bil, den ska vara spännande. Idag spelar det dock ingen roll om du köper från en privat säljare på Craigslist eller genom en återförsäljare, det är bara inte kul. Du kanske har att göra med människor som inte är som de säger att de är, bilen kanske inte är vad de säger att den är …

Så vad gör Beepi speciellt?

Att köpa med förtroende

Processen att sälja din bil på Beepi är ganska enkel: du går till deras webbplats och ger lite information om ditt fordon, samma som med många andra webbplatser. Skillnaden är dock att Beepi sedan planerar ett möte med dig så att de kan skicka en av sina tekniker för att utföra ett uttömmande 2-timmars inspektionssystem med 185 punkter. De kommer inte att sälja någon bil som inte klarar inspektionsprocessen, och det är ett noggrant test.

Beepi 2Om utsidan inte ser bra ut, förvänta dig inte att inspektionen fortsätter.

Beepi 3Om lamporna inte fungerar går inspektionen inte heller längre.

Beepi 6Motorns väsentligheter får alltid den uppmärksamhet de förtjänar.

Beepi 5De gör till och med en luktkontroll för att se till att bilen inte har en funk i bagageutrymmet.

Beepi 4Det finns mer men jag tror att du får idén.

De inspekterar bokstavligen varje tum i bilen. Omer berättar för mig att de inte heller är nöjda med en visuell inspektion eller ett enkelt vägprov. De går hela nio gården och använder fiberoptiska kameror som liknar de som används av specialstyrkor och SWAT-team som vill återskapa ett potentiellt fientligt område. I detta fall motorblock, underrede och alla områden som är svåra att nå på fordonet. Denna noggranna inställning får dem att avvisa 2 av 3 bilar som människor tar till Beepi.

Varje Beepi-certifierad tekniker får ett 100-timmars företagsutbildningsprogram utöver sina befintliga kvalifikationer som tekniker. När jag frågar Omer vad de letar efter gör han det klart att de bara accepterar det bästa.

Varje tekniker måste vara examen från en handelsskola som UTI eller ha en ingenjörsexamen. Dessutom behöver du också ett par års erfarenhet inom området, för det är extremt viktigt. Dae (Yu), vår ledande inspektör är faktiskt killen som utvecklade det tidigare ägda inspektionsprogrammet för BMW, så uppenbarligen har han mycket erfarenhet. Och det är han som undervisar och utbildar alla våra inspektörer. Vi har också människor som arbetade på fordon i (US) Marine Corps, människor som designade bilar för GM … du måste känna bilar, älska bilar och ha erfarenhet av bilar för att bli en Beepi-inspektör. 

Det här är helt klart inte en enkel uppgift, så jag frågade Omer vilken typ av utrustning en teknik tar med till inspektionen.

En golvkontakt, matta och en surfplatta med vår checklista och arbetsordning. Den visar tydligt varje kontroll som måste utföras, i vilken ordning de ska genomföras, och om bilen passerar varje kontroll kan tekniker ta bilder på plats och skicka dem tillbaka till kontoret så att vi kan ladda upp dem till webbplats.

När en bil säljs av Beepi erbjuder de en returpolicy på 10 dagar / 1000 mil, förmodligen det bästa i branschen. Det enda tillvägagångssättet är att fordonet måste vara i samma skick som när det köptes, vilket borde vara ganska uppenbart.

The Beepi Mindset

Bitcoin-anslutningen

Jag har sagt sedan januari att 2014 är året Bitcoin går mainstream, och hittills har jag i stort sett varit korrekt. Från Overstock.com till Expedia, King of Digital Currency visar inga tecken på att sakta ner, även om priset fortsätter att fluktuera. Ändå, om jag inte frågade varför Beepi accepterar bitcoin, skulle jag inte göra mitt jobb. Omer svarar detta med ett skratt.

Som jag sa, så köper Beepi 21st Century bil, så det är bara meningsfullt för oss att använda en 21st Century-valuta. Vi har pratat med flera köpare för att ta reda på vad de föredrar, och från dag ett accepterade vi kreditkort, banköverföring, check … Vi sa alltid att vi ville att det skulle vara enkelt, och oavsett hur du ville betala, vi skulle att acceptera det. Det var helt naturligt att vi accepterar bitcoin.

Betyder det att Beepi kan acceptera altcoins, som Litecoin eller Dogecoin, i framtiden?

Det kommer vi att överväga. Om det finns en efterfrågan bland kunder, troligen ja.

Eftersom Omer gjorde det klart att du måste vara en bilperson för att arbeta för Beepi (inte bara en teknik) var jag tvungen att veta: vad var hans favoritbil att arbeta med hittills?

En Porsche Carrera som jag körde från punkt A till punkt B och jag ville på allvar inte ge upp den. (skrattar) Jag trodde jag skulle bara, du vet, fortsätta köra … låt dem jaga mig! Killen som köpte det betalade med sitt kreditkort, och han fick ungefär 5 gratisflyg från affären.

En snabb blick på deras hemsida visade massor av riktigt fina bilar som driver sortimentet från en enkel 2008 Smart Car (9 000 $) till en rökande het 2013 Mustang GT (28 000 $). Och under en begränsad tid ger Beepi till och med 1 000 $ rabatt till alla kunder som köper sin bil i Bitcoin, så du kanske vill stanna till på deras webbplats.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me