Beginner’s Guide to Bitcoin Arbitrage

Beginner’s Guide to Bitcoin Arbitrage

Az a tény, hogy minden egyes Bitcoin-tőzsde saját árat mutat a Bitcoin számára, megszületett az arbitrázs jelenségekben. Ebben a bejegyzésben pontosan elmagyarázom, mi az arbitrázs és hogyan hajtják végre.

Bitcoin arbitrázs összefoglaló

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
 • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
 • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
 • Very high liquidity
 • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

A Bitcoin arbitrázs az a folyamat, amikor bitcoinokat vásárolnak egy tőzsdén, és eladják őket egy másikban, ahol az ár magasabb. A különböző tőzsdéknek eltérő árai lesznek a Bitcoin számára, és néhány embernek sikerül ezt kihasználnia, hogy légből profitot termeljen.

Ez dióhéjban a Bitcoin arbitrázs. Ha részletesebb magyarázatot szeretne a Bitcoin arbitrázsáról és annak lebonyolításáról, olvassa tovább. A következőkkel foglalkozom:

1. Hogyan határozzák meg a Bitcoin árát

Mielőtt beszélhetnénk az arbitrázsról (azaz alacsony áron történő vásárlásról és magas áron történő értékesítésről), meg kell értenünk, mit is jelent valójában a „Bitcoin ára”.

Bármely tőzsdén a Bitcoin árát az ezen a tőzsdén lebonyolított utolsó kereskedés határozza meg. Mivel a különböző tőzsdék különböző vevői és eladókkal rendelkeznek, eltérő preferenciákkal, természetes, hogy az árak nem fognak 100% -ban korrelálni.

A tőzsdéket zárt piacként tekintheti meg, amelyek nincsenek közvetlenül összekapcsolva. Ráadásul egyes tőzsdék kereskedési aktivitása nagyon alacsony, ami a Bitcoin árát sokkal ingatagabbá teszi.

Túl elfoglalt a saját kereskedelméhez? Fedezze fel a Copy Trading szolgáltatást az eToro-n

Ennek eredményeként egyesek megpróbálják „olcsón” megvásárolni a Bitcoins-t egy tőzsdén, majd magasabb áron eladni őket egy másik tőzsdén. Íme Andreas Antonopoulos nagyszerű videója arról, hogy miért léteznek arbitrázslehetőségek:


2. Egyszerűsített példa a Bitcoin arbitrázsára

Vegyünk egy egyszerű arbitrázspéldát annak bemutatására, hogyan történik az arbitrázs. Az írás idején a Bitcoin ára a Bitstamp-on 11 561 dollár, míg a CEX.io-n a Bitcoin 11 645 dollár..

Az árak közötti különbség 84 dollár, és ez meglehetősen jó lehetőség az arbitrázsra. Tegyük fel, hogy 100 bitcoinot vásárol a Bitstamp-on, 11 561 dollár árfolyamon, és ezt követően eladja azokat a CEX.io webhelyen, egyenként 11 645 dollár árfolyamon.

Egy tökéletes világban 87 dollárt keresne Bitcoinonként.

Térjünk rá a matematikára:

A Bitstamp-ban vásárolt bitcoinok száma – 100

Minden Bitcoin ára – 11 561 dollár

Összes kiadás – 11 561 * 100 – 1 156 100 USD

A CEX.io webhelyen eladott bitcoinok száma – 100

Minden Bitcoin ára – 11 645 dollár

Összes bevétel – 11 645 USD * 100 = 1 164 500 USD

Teljes haszon – 1 164 500 – 1 156 100 USD = 8400 USD

Érdekesség, hogy a fenti példából észrevehető, hogy viszonylag nagy tőkére van szükségünk ahhoz, hogy arbitrázson keresztül jelentős profithoz jussunk. A való életben azonban a dolgok még bonyolultabbak, mint a fenti egyszerűsített példa.

3. A Bitcoin arbitrázs akadályai

Az arbitrázs megkísérlésekor valószínűleg számos kudarccal találkozhat:


4. Részletes Bitcoin arbitrázs kalkulátor

Most, hogy tudod, mit fogsz szembenézni a valós Bitcoin arbitrázs kereskedelemben, vegyünk egy példát, amely tartalmazza az összes különféle változatot és díjat. A vonatkozó díjak a következőket tartalmazzák:

 • Fiat betéti díjak
 • Fiat kivonási díjak
 • Bitcoin betéti díjak
 • Bitcoin kifizetési díjak
 • Tranzakciós díjak (azaz kereskedési díjak)

Megállapítottam, hogy létrehoztam egyfajta Bitcoin arbitrázs kalkulátort egy Google táblázat segítségével, hogy megmutassam, milyen nehéz ténylegesen profitot termelni.

Vessen egy pillantást az alábbiakra:

Ha magának szeretné klónozni ezt a számológépet, készítsen másolatot ezt a linket használva. Amint láthatja, a „valós világban” elért nyereségem kb. 10 000 USD veszteséggel jár, míg több mint 1,1 millió USD tőkére lesz szükségem. Mindez arra utal, hogy a nyereség megszerzése a Bitcoin arbitrázsával meglehetősen nehéz feladat.

A fenti esetben a legfontosabb, ami megemeli a nyereségemet, az a CEX-től való kivonási díj. Ha ilyen nagy összegekkel foglalkozik, csökkentheti kereskedési és kifizetési díjait az OTC (Over the Counter) szolgáltatások használatával.

Ne feledje, hogy minél nagyobb a spread (az árkülönbség a vételi és eladási megbízások között), annál jövedelmezőbb az arbitrázs. Ez azonban még mindig nem sok, hacsak nem teszel kockára nagy összegeket.

Egy másik dolog, amit figyelembe kell venni, hogy akár 7 napig is eltarthat, amíg a fiat betétek megjelennek egy tőzsdén, a hagyományos bankrendszer lassúsága miatt.

Ez idő alatt a terjedés drasztikusan megváltozhat, és megszüntetheti az arbitrázs esélyét. Tehát a legjobb taktika az lenne, ha valamilyen fiat valutát tartanának a tőzsdén, és kiválasztanák a megfelelő időpontot az arbitrázs végrehajtására.

Végül bármikor, amikor pénzt tart egy tőzsdén, veszélybe sodorja a pénzét, mivel a tőzsdék feltörése vagy az üzleti tevékenység megszűnése sajnos manapság is gyakori.

Mint bemutattam, nagy mennyiségű pénzt kell tartania a tőzsdén, hogy enyhén nyereséges lehessen, ezért nem vagyok biztos benne, hogy megéri a kockázatot.

5. Gyakran ismételt kérdések

Az arbitrázs törvénytelen?

A arbitrázs teljesen legális, mivel az egyetlen dolog, ami a tőzsdék közötti árrések kiaknázását teszi. Az a személy, aki arbitrázst folytat, csak adás-vétel, mint bármely más kereskedő.

6. Következtetés – Meg kell-e választani a választottbírósági eljárást?

A Bitcoin döntése nem olyan egyszerű, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. Összességében a Bitcoin arbitrázs lehetõség lehet bizonyos passzív jövedelemszerzésre, ugyanakkor óriási kockázatokat rejt magában.

Az arbitrázs valójában pozitív folyamat, ellentétben a spekulációval, az árrés-kereskedelemmel és más olyan tevékenységekkel, amelyek piaci manipulációnak tekinthetők – és egyes esetekben valóban ártalmasak lehetnek a piac egészére nézve.

A Bitcoinnak minden tőzsdén azonos árnak kell lennie. Az arbitrázs egyszerűen segít összehozni a cseréket ugyanazon az oldalon. Amint a Bitcoin piaca növekszik, a tőzsdék közötti szakadék szűkülni fog, mivel egyre többen végeznek arbitrázsokat.

Ami a „hogyan” -t illeti, manapság szinte minden tőzsdén van API, amely hasznos arbitrázs eszközzé válhat.

Ezeknek az API-knak a használata lehetővé teszi egy egyedi arbitrázs bot létrehozását, így nem kell egész nap a számítógép előtt ülni. Ennek ellenére még a kézi arbitrázs kísérlete is nagyon előnyös lehet, mindaddig, amíg szorosan figyel, és ügyel arra, hogy egyidejűleg kereskedjen.

Ha volt tapasztalata a Bitcoin arbitrázsról, szívesen hallanék róla az alábbi megjegyzés részben.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me