Bit-thereum – Potencijal Bitcoina, Ethereuma i Orisija, prvi dio

Ethereum – sljedeći korak u decentraliziranim sustavima?

Da bi se transakcije mogle provoditi preko treće strane, mora se pretpostaviti da su centralizirana sredstva putem kojih se transakcija provodi sigurna. Kada se želi poslati slika putem Google diska, pretpostavlja se da je centralizirano sredstvo, Drive, važeće. Međutim, mnogo se puta ta pretpostavka pokazala pogrešnom ili nedosljednom, što se može ilustrirati situacijama poput Mt. Gox incident .

Alternativa, sustavi bez ikakvog potrebnog povjerenja, ranije je bila teška, kako konceptualno, tako i u primjeni. Ethereum, sustav “Crypto 2.0” (ili 3.0, neki bi mogli tvrditi), križa je između programskog jezika i platforme. Budući da je potpuno otvoren protokol, omogućava programerima da se razvijaju na jezicima koji su im vjerojatno poznati. Cilj je omogućiti bilo kojem programeru izradu aplikacija pomoću Etera koji se koristi kao token razmjene na decentraliziranoj mreži. Ethereum se na taj način koristi za decentralizaciju i razmjenu bilo koje stavke, od imena domena, omogućavanja masovnog financiranja i trgovine sličnim OpenBazaar, da se koristi kao demokratska glasačka platforma. Trebalo bi čak omogućiti stvaranje potpuno novih digitalnih valuta unutar mreže Ethereum.

Aplikacije temeljene na Ethereumu ne zahtijevaju da korisnici ovise o programerima pružajući im osobne podatke ili sredstva. Ugovor je program koji postoji unutar mreže Ethereum, s vlastitom vrijednošću etera, memorijom i kodom. Kada se transakcija pošalje putem ugovora, ona izvršava svoj ’kod ovisno o svojoj memoriji i može olakšati druge transakcije, zajedno s radom s drugim ugovorima. To postavlja ovisnost korisnika o programeru u novo decentralizirano područje. Te kontakte održava mreža Ethereum, a da niti jedan pojedinac nema potpuno vlasništvo. Međutim, ponovni inženjering stvaranjem novog dokaza o radu ili valuti može se pokazati besmislenim. Složenost sustava Ethereum pruža zlonamjernim hakerima brojne moguće načine da naruše njegovu sigurnost. To dovodi do repetitivne faze sigurnosnog testiranja koja bi godinama mogla osakati čitav sustav.

Bezgranični potencijal primjene Ethereuma

Ethereum trenutno ima tri glavne vrste aplikacija: financijsku, polufinancijsku i decentraliziranu upravu.

Financijske aplikacije osnažuju korisnike dopuštajući im da sklapaju potpuno proizvoljne ugovore i dajući im slobodu svojim kapitalom. Ugovori o osiguranju, štedni računi, oporuke i ugovori o radu spadaju u ovu domenu. Ugovor koji uključuje štedni račun radi osiguranja može uključivati ​​dva partnera, partner A može samo s povlačenjem 1% sredstava dnevno, partner može povući samo 1% dnevno, međutim, zajedno mogu povući bilo koji iznos. To omogućuje sigurnost čak i ako im je haker ukrao jedan od privatnih ključeva. Ako je netko hakiran, drugi partner može premjestiti sredstva na drugi ugovor. Ako jedan izgubi ključ, drugi će na kraju moći povući sva sredstva. Ako haker pokuša ukrasti, oba partnera moraju to primijetiti sto dana. Jedan partner također može isključiti mogućnost povlačenja drugih ako se zlonamjernost dokaže proroku treće strane. Polufinancijski uključeni kapital i nekapitalna dobra, poput kupnje ili usluga. Kockanje ravnopravnih igrača, poput “BetMoose”, i decentraliziranim tržištima kao što su OpenBazaar, su druge moguće aplikacije na Ethereumu.

Nenovčane prijave uključuju stvari poput glasanja i drugih načina razmjene ili razmjene informacija. Moguć je i decentralizirani feed podataka putem davanja određenog broja pojedinaca tokena i traženja da ga potroše u zajedničkom ugovoru. Svakog pojedinca kojem je dodijeljen token poticati će da govori istinu da bude dio većeg fonda žetona, ugrožen od ljudi koji su podatke rekli što je točnije moguće i tamo poslali svoje tokene. Sustavi žetona mogu se koristiti kroz podvalute koje predstavljaju imovinu poput zlata, jena, dionica tvrtke ili glasačkih listića. Ovi se sustavi lako mogu primijeniti na Ethereum jer je usmjeren prema njima; logika se jednostavno mora usaditi u ugovor.

Naravno, s obzirom da se Ethereum ugovorima može manipulirati na načine ograničene samo maštom programera, ta područja nikako nisu jedini načini na koje se mogu koristiti. Prave mogućnosti ovog sustava neće se u potpunosti ostvariti dok se ne stabilizira, a ispitna mreža ne zamijeni živom, potpuno funkcionalnom platformom. U tom bi trenutku novčani poticaj svojstven digitalnim valutama mogao dovesti horde programera koji traže načine za dizajniranje ugovora kako bi njihove ideje oživjele. Odnosno, osim ako Bitcoin mogu ih pobijediti …

Prostor Ethereuma

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Bit-therum – Kombiniranje cijene i snage Bitcoina s inovativnim mogućnostima Ethereuma

Ethereumov koncept ugovora koji ima sredstva, varijabilni kôd i više država, a koje mreža provjerava anonimnim aktiviranjem putem transakcija, može se uklopiti u Bitcoin. “Bit-thereum mogao biti izgrađen na vrhu Bitcoina. Ako se provjera mreže razmijeni uglednim proročanstvima, tada to postaje mogućnost.

Složeniji kontakti zahtijevaju podatke treće strane odvojene od blockchaina, kao što je Tečaj Bitcoin za USD. Obični Ethereum jednostavno prihvaća ove podatke treće strane. Razmatra sustav premještanja podataka iz jednog pouzdanog izvora u određeni broj polupouzdanih izvora koji se distribuiraju duž mreže Ethereum. Imati polupouzdana proročanstva, s uglednim sustavom za provjeru ugovora, od kojih je potrebno više prije nego što se ugovor dovrši i transakcija izvrši, eliminirao bi potrebu za povjerenjem uklanjanjem straha od krađe sredstava od strane jednog proroka. Međutim, za ta proročanstva mora se stvoriti univerzalni ugovorni jezik.

Budući da je Bitcoin već globalni i ima javna knjiga, spajanje podataka iz stvarnog svijeta s Bitcoinom ne bi bilo previše teško. Ipak predstavlja nevjerojatne mogućnosti, poput obojenog novčića ili Orisi, koja će se proširiti u dio II.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me