Bit-thereum – Potentialen för Bitcoin, Ethereum och Orisi, del två

del ett av analysen av Bitcoin, Ethereum, och potentialen för ett nytt “Bit-thereum” -system, Orisi berördes bara kort. Orisi är medlaren som kan skapa bron mellan Bitcoin och Ethereum som skulle behövas för att skapa Bit-thereum.

Orisi White – Decentraliserade skiljemän för Bitcoin, Ethereum eller andra system

Ett distribuerat kontrakt skickar en transaktion utan att fullfölja den tills de villkor som anges i kontraktet är uppfyllda. Den finns i ett nätverk, t.ex. Ethereum, med sitt eget värde och information. Den utför sedan transaktioner enligt den förinstallerade informationen. Ingen har total äganderätt till ett kontrakt. I de flesta fall behövs en skiljeman från tredje part för att verifiera att villkoren i avtalet är uppfyllda, ofta känt som ett Oracle.

Detta möjliggör flera potentiella sårbarheter: Oracle kan hackas, osäkerheten i Oracles produktion trots att villkoren är uppfyllda, Oracle kan försvinna innan transaktionen slutförs, eller Oracle kan vara korrupt. Orisi ser att den enskilda servern är oförmögen att tillhandahålla tillräcklig säkerhet. Den föreslår en uppsättning distribuerade Oracles, som drivs av flera pålitliga parter, istället för en skiljeman. Majoriteten i denna grupp måste komma överens om ett resultat för att transaktionen ska slutföras eller upphävas. Detta tillvägagångssätt har en uppsjö av fördelar, inklusive; svårighet och kostnad för att muta mer än hälften av en uppsättning Oracles, en mer ogenomskinlig bedömningsprocess, svårighet att hacka på grund av en rad värdleverantörer, tillsammans med variation i datorhårdvara och programvara, och förbättra säkerheten för programvaran på grund av långvarig term samhällsengagemang.

BetMoose – Skapa en mer decentraliserad spelplattform

Ethereum gör det möjligt att skapa godtyckliga kontrakt med lätthet, vilket möjliggör ägande av flera personer. Överenskommelse om villkoren för ett kontrakt av kontraktsinnehavarna skulle möjliggöra skydd av medel, i kombination med Orisis serie Oracles för att skiljas när kontraktsägare inte kan nå en lösning, och ett decentraliserat demokratiskt system som belönar människor för rättvisa omedelbart utvecklas. Detta trattar direkt in i onlinespelsfären.

BetMoose drivs av medgrundare och VD Adam King. Det är en online-spelplattform som tillåter vem som helst att satsa eller vara värd för vad som helst, vare sig det är sport, politik, kändisskvaller, aktiekurser eller oljepriser. Varje satsning visas offentligt och BetMoose har ingen anknytning till vad som publiceras på webbplatsen trots att olämpligt eller olagligt innehåll har tagits bort. Privata kontrakt är avsedda att genomföras snart, för att göra det möjligt för personer till personer som satsar med en räknare bättre, anonymt. BetMoose är stolt över att ha en riktig person till person-anslutning. Traditionella satsningsbörser körs antingen med en storbok som styrs av börsen, vilket begränsar satsningarna på grund av webbplatsregler eller det belopp som får satsas, eller privat satsning mellan en grupp personliga vänner som inte är starkt involverade. Användarvänlighet är också ett stort fokus med BetMoose, och en vanlig kalkylator driver matematiken bakom alla vad, som de tror kommer att locka fler människor att satsa på grund av högre transparens.

En värd kan också dra nytta av vadslagningen genom att acceptera en viss procentsats från varje utbetalning, vilket möjliggör för BetMoose att skapa en plattform för allt från fantasisport till aktieoptioner. En personlig sida kan delas för att samla spelare till ett enkelt nav eller för att hjälpa till att samla användare i händelse av konflikt. Om något inte löses inom en viss tidsram kan BetMoose ingripa och lösa sådana problem, men moderatorer har ingen kontroll över obestridda spel. Spel som inte har någon enkel lösning kan avbrytas och skicka tillbaka alla medel till de ursprungliga ägarna. BetMoose debiterar också endast avgifter för dem som kommer ut från ett spel med ett positivt belopp. Senare spelare återbetalas sina medel och de betalar gruvarbetare avgifter.

En del har spekulerat i att istället för att BetMoose ska betrakta tvistiga spel kan ett system som liknar Orisis flera Oracles ersätta istället. Detta skulle inkludera en serie skiljemän som avgör om ett spel ska gå igenom mot bakgrund av en tvist. Om de i konflikt inte kunde lösa det, skulle en grupp av deras kamrater samlas, antingen genom BetMoose, eller genom ett universellt skiljedomssystem, och kontraktet skulle slutföra vadet genom majoritetsröstning. Detta universella skiljedomssystem, baserat på individuella användarrankningar av Oracles, tillsammans med säkerheten för decentralisering skulle decentralisera hela systemet för skiljedom på internet, vilket möjliggör en mycket mer demokratisk och rättvis webb..

Bitcoins pris ger legitimitet till Open Bazaar och andra system

Genom att skapa en miljö där en individ inte känner risk för att deras pengar tas bort från dem på orättvist sätt av centraliserade organisationer, Bitcoin tillhandahåller en onlinemarknad som är fri från mycket av den risk som onlinemarknadsplatser hittills har haft. Tillsammans med helt godtyckliga regler som tillåter användare att välja vilka gränser de vill prenumerera på, till exempel med Öppna basaren, vi börjar se en ny utveckling när det gäller internationell handel.

En gemenskap baserad på att vara rättvis, på grund av personlig nytta som omedelbart gäller finansiella konflikter, bör uppstå. Detta skulle uppmuntra icke-Orakler att bli dem på grund av rättvisa och fördelar, tillsammans med att främja en hälsosam marknadsplats. Nyansen som tillhandahålls av flera mänskliga Oracles är intensiv och öppnar översvämningsgrindarna för transaktioner som genomförs med olika regler, på olika plattformar som onlinespel, aktier eller auktionshus, med en lätt tillgänglig grupp individer som är dedikerade till att förstå situation om ett problem uppstår. Investeringar i Bitcoin kan bli mycket mer attraktiva för utomstående, eftersom det skulle bevisa tidigare missuppfattningar om att det är en osäker plattform som uppenbart felaktig.

Istället för att avvisas från onlinehandel, som många var när de stötte på ogynnsamma domar, skulle tillväxten på internet få sådana individer att leta efter alternativ. Dessa alternativ kan hittas på Bitcoin-baserade marknader med Bit-thereum-stilavtalssystem och Oracle-stil skiljedom. En sådan idealistisk modell skulle därmed höjas Bitcoin-pris exponentiellt genom att driva upp många nya marknader med en skara av önskade konsumenter som letar efter ett alternativ till en klumpig marknadsplats online.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me