Bitcoin 2.0-framsteg förverkligar decentralisering

Tillit byggs med konsekvens. BitcoinDen bedömda bristen på konsistens är mycket av det som håller dem som fortfarande är helt förankrade i konventionell ekonomi anta Bitcoin eller blockera kedjebaserad teknik.

Den nyblivna kryptovalutan har haft en skälig andel av växtsmärtor. Bland dem, förvirring i att komma till en klar Bitcoin-värdering, brist på likviditet och några högprofilerade BTC-utbyte kollapsar. Flera medlemmar av den finansiella eliten klargjorde sin avvikande känsla när de ombads att dela sina tankar om Bitcoin under höstens 20/20-konferens.

Oftare pekas prisvolatiliteten ut som oro för skeptiker. Ändå är marknaden som ofta jämförs med Bitcoin, den amerikanska aktiemarknaden, offer för sin egen volatilitet.

Crashes From the Shadows of Central Trust

crashof29Bild med tillstånd av St. Mary’s College

24 oktober 1929. Ett decennium lång spekulativ bom svänger till en byst. Mer än 12 miljoner aktier handlas på en enda dag då allmänheten kör på banker och börser, skickar tickerband och investerare snurrar.

crashof87Bild med tillstånd av Baer Tierkal

19 oktober 1987. FED försöker återhämta en överhettningsekonomi genom att höja räntorna och utlösa en lavin av försäljningsorder på terminsmarknaden. Som ett resultat avskaffades 500 miljarder dollar från Dow Jones Industrial Index på höjden av en 5-årig tjurmarknad.

crashof09Bild med tillstånd av FCIC-rapporten

29 september 2008. Lehman Brothers, Merrill Lynch och Fannie Mae & Freddie Mac lider av stora ekonomiska skador på grund av överexponering för subprime-hypoteksmarknaden. Dow tappar rekord 774 poäng efter en regeringsplanerad räddningsplan i kongressen.

En enda felpunkt ligger i det som stöder det konventionella finanssystemet. centraliserat förtroende.

Lita på mäklare som lånade investerare ut 65% av nominellt värde på aktier på marginal.

Lita på beslutsfattande av en centralbank.

Förtroende för solvensen i ett dolt nätverk av derivat värt biljoner.

Enligt Paul Volcker, före detta ordförande för den amerikanska centralbanken, verkar insynen i konventionell finansiering bli mer grumlig med tiden. ”Vi har gått från ett kommersiellt bankcentrerat, starkt reglerat finansiellt system till ett enormt mer komplicerat och högt konstruerat system. Idag sker mycket av den finansiella förmedlingen på marknader som ligger utanför effektiv officiell tillsyn och tillsyn, allt omslutet av okända biljoner derivatinstrument. ”

Bitcoin: Att driva finansiering in i decentraliseringens ljus

Bort ur kaos är decentraliserad ekonomi. Enkelt uttryckt i Satoshis Bitcoin vitt papper “Vi har föreslagit ett system för elektroniska transaktioner utan att förlita oss på förtroende”. Det komplexa pusslet av finansiell förmedling görs onödig med Bitcoin blockkedja.

Ironiskt nog, den “hemliga” blockkedjan offentlig redovisning är mycket lättare att förstå än det knutna nätverket på den konventionella värdepappersmarknaden. Men medan Bitcoins nätverk kan vara lättare att förstå än det äldre finansiella systemet gör det inte Bitcoin något lättare att använda än dollarn, på grund av det tydliga faktum att dollarn fortfarande är det mest accepterade växlingsmediet (åtminstone i USA). Så om inte någon får betalt löner i BTC för att ge arbetskraft eller en vara måste de först byta dollar mot Bitcoin.

Sammankopplingen av Fiat och BTC

Här uppstår en motsägelsepunkt. Man måste använda valuta som stöds av centraliserat förtroende för att genomföra en transaktion i det decentraliserade nätverket av BTC. Uppmanar BTC-användare att lagra rikedom (åtminstone tillfälligt) i den valuta som de försöker skydda sin rikedom från. Således gör BTC / USD-börser ansvariga för att hålla tillräckligt med reserver för att säkerställa driftskompatibilitet mellan USD och BTC och täcka motpartsrisker för optioner / derivatkontrakt.

Komplikationerna av intressekonflikten mellan den centraliserade karaktären hos ett BTC / USD-utbyte och kundernas önskan att genomföra transaktioner i ett decentraliserat nätverk är uppenbara. Bedrägeri och manipulation har lett till att utbyten kollapsar (framför allt Mt. Gox). Känsliga uppgifter som stöds av utbyten har utnyttjats för stöld (senast Bitstamps heta plånbokshack). Sådana komplikationer är säkerhetsskador på ett ekosystem som växer ut i dess begynnande stadier och närmar sig decentralisering.

Var uppfyller den ideala visionen om ett blockkedjebaserat decentraliserat ekonomiskt system verkligheten i en ekonomi som fortfarande är beroende av fiatvaluta? CoinBrief-författaren Evan Faggart noterade nyligen konsekvenserna av gifta sig med Bitcoin-bank och Centralbank, ”Bitcoin-banker skulle ha en allvarlig potential att minska banksystemets förmåga att producera konjunkturcykler (eller volatilitet). Men (förutsatt att fiatvaluta krävdes för betalning av skatt) skulle centralbanker fortfarande utgöra ett stort hot mot ekonomisk stabilitet oavsett Bitcoins positiva effekter, eftersom de fortfarande skulle behålla makten att skapa fiatpengar och ge bankerna överskottsreserver. ” För att Bitcoin ska ha tillräckligt inflytande för att minska volatiliteten och förlita sig på fiatvaluta, måste det först antas mer allmänt. Innovationer i slutet av Bitcoin-ekosystem ange att framsteg görs mot bredare antagande av spridning.

Bitcoin 2.0

2014 var året för Bitcoin 2.0. Utvecklare flockade till Bitcoin, med Bitcoin för närvarande det 31: e mest gafflade förvaret på Github, och blockera kedjebaserad teknik. Ett flöde av riskkapital följde snart bakom för att stödja denna samhälls spirande idéer. 2014 sågs förekomsten av 582 startups av Bitcoin enligt AngelList. Upp från 193 2013 och 13 år 2012.

Kommer från Bitcoin 2.0-marknaden som ledare var Motpart, en plattform som utnyttjar Bitcoins blockkedjeprotokoll för att möjliggöra peer-to-peer finansiell interaktion utan motpartsrisk, Blockstream, som utvecklar en idé som kallas “Side Chains”, och Ethereum, en plattform som möjliggör samma peer-to-peer ekonomiska interaktion med användningen av en alternativ blockkedja. Grundarna av Counterparty delade nyligen sina positiva utsikter för 2015 i det följande blogginlägg.  “(Vi) är glada över den enorma tillväxt och förändring som 2015 kan medföra för blockchain-teknikens införande”.

Antagande av blockchain-teknik bör inte hämmas av bristande förståelse från potentiella användare. Man behöver inte känna till tekniken för att kunna dra nytta av dess fördelar. En känsla upprepade av venture-partner Adam Ludwin från RRE Ventures, “Det (Bitcoin) har kvaliteten på tidigt Internet. Människor vet faktiskt ingenting om hur det fungerar, men de behöver inte veta eller bry sig. De vet bara att de slår på datorn och kan kontrollera e-post. ” Möjligheten att skapa en applikation som populariserar fördelarna med Bitcoins decentraliserade teknik: betalningsfrihet, nästan noll avgifter och avlägsnande av mellanhänder väntar. Vi kan se att en plattform utnyttjar denna möjlighet förr snarare än senare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me