Bitcoin árelemzés: A Dell hatása a Bitcoin árára

Frissítés: Ez a cikk 2014. július 23-án, EST 18: 00-kor íródott. Spekuláltam, hogy a Bitcoin ára új ideiglenes 620 dolláros árszint mellett alakulhat. Július 24-én reggel az ár drasztikusan esett az alacsony 600 dolláros szintre, és még az 590 dolláros tartományba is belecsöppent. Tehát egyértelműen pontatlanok voltak a spekulációim egy új ideiglenes árszintről. Azonban a 600 dolláros árszínvonal, hogy Kijelentettem akkor jött létre, amikor a Selyemút aukciót végre tesztelték és igaznak bizonyult. A Bitcoin ára az 590 dollárba esett, igen, de helyreállt és az alacsony 600 dolláros tartományban maradt. Ezért a jelenlegi ideiglenes árszint 600 dollár. A Bitcoin közösség nem tudta azonosítani az árcsökkenés okát július 24-én reggel. Úgy gondolom azonban, hogy ez a zavart abból a tényből fakad, hogy a közösség többsége nem látta, hogy a Dell-hírek milyen hatást gyakoroltak az árra, amit az alábbiakban vázoltam. Úgy gondolom, hogy azok az emberek, akik a Dell bejelentése miatt vásároltak, csalódtak az irányított nyomás észlelt hiányában, amelyet aztán eladtak. Ha egy kis, félelem által kiváltott reakciót adunk az eladásra, ésszerű magyarázatot kapunk az árcsökkenésre. Ezenkívül az is lehetséges, hogy egy személy vagy több ember, jelentős mennyiségű bitcoin mellett, úgy döntött, hogy készpénzt fizet ki, és úgy változtatja meg a Bitcoin értékeléseit, hogy az kevesebb legyen, mint a fiat értékei. Az értékelés ezen elmozdulása nagyon is oka lehet a Dell hírét követő csalódás a bitcoin ármozgásában, az eladók nem elégedettek azzal a kilátással, hogy a Bitcoin ára belátható időn belül 620 dollár körül marad. Alapvetően kissé zavart vagyok ettől, de az ok megvan, még akkor is, ha rejtve van.

Néhány nappal ezelőtt a Bitcoin a közösség jelentős híreket kapott. A Dell, egy multinacionális számítástechnikai vállalat úgy döntött, hogy fogadja el a Bitcoin-ot az Amerikai Egyesült Államokban a weboldalukon értékesített termékek ellenértékeként. E hír hallatán a Bitcoin közösség felrobbant izgalmában. Azzal a képpel, hogy bitcoinokat használnak árucikkek vásárlására a világ egyik legnagyobb számítástechnikai vállalattól, az egész Bitcoin közösség online fórumain lévő egyének örültek egymásnak, és elgondolkodtak azon, hogy melyik Dell terméket vásárolják meg először kriptovalutájukkal.

Ilyen nagyságrendű híradás alapján sokan – köztük én is – számítottak a Bitcoin ár szárnyalni. És ezek az elvárások nem voltak ok nélkül; A Bitcoin történelmileg hajlamos volt az árak jelentős növekedésére és csökkenésére a főbb hírek bejelentésekor. Úgy tűnt azonban, hogy a Bitcoin ára gyengén reagált a Dell bejelentésére. Jelenleg (2014. július 23., 18:00) az ár 621 dolláron van. Ez a látszólagos merevség gyanút keltett abban, hogy a hírek valójában nem befolyásolják a Bitcoin árát; de akkor mi befolyásolja a változást a piacokon? Korábbi cikkünkben kitértünk arra, hogy a Bitcoin árának változása mindig a a piacon eljáró magánszemélyek; tudjuk, hogy sok minden biztos a logikus igazság miatt, miszerint az egyes emberek felelősek a váltásokért a piacon, mert valójában ők vásárolnak, adnak el és halmoznak fel bitcoinokat.

Dell épület

Továbbá, mivel a hírek csupán a nemrégiben dokumentált emberi cselekmények terjesztése, a hírek kétségtelenül hatással lesznek a Bitcoin árára. Látszólag megalapozott reakciónak tűnik azt mondani, hogy a hírek nyilvánvalóan nem sok különbséget okoznak az árban – figyelembe véve az ár feltételezett statikusságát a Dell bejelentését követően. De egy kicsit mélyebben vizsgálva ez a reakció csak a felszínen igazolható. Még akkor is, ha a Dell bejelentése semmilyen mozgást nem eredményezett a Bitcoin árában (amiről röviden meglátjuk, hogy valójában nem ez volt a helyzet), akkor is befolyással volt a piacra, mivel meggyőzte az embereket, hogy ne adják el. Így a Dell hírek vagy bármely nagyobb híresemény nem gyakorolhat felfelé vagy lefelé nyomást az árra, de nagyon jó viszonylag stabil árat biztosíthat. Ezért minden hír hatással van az árra; a vásárlástól vagy eladástól való tartózkodás is szándékos döntés az érintett egyén részéről, ezért azt céltudatos cselekedetnek kell minősíteni. Így még azok a hírek is, amelyek semmilyen esetben sem lennének jelentős hatással az ármozgásra, legalább hozzájárulhatnak a Bitcoin iránti növekvő bizalomhoz, amely megszüntetheti az áringadozást.

Most el kell ismernem, hogy a megfelelő Bitcoin árelemzés elvégzéséről szóló oktatóanyagom második részében azt mondtam, hogy „A legbefolyásosabb akciók nagy hatással vannak a bitcoin árára, ezért a legfontosabb hírek azok, amelyek terjed ki a Bitcoin közösség legfontosabb szereplőire, vagy áttörésekre – vagy hátrányokra – a mainstream elfogadás során. ” Ezt az állítást úgy is értelmezhetjük összes a főbb hírek szükségszerűen a Bitcoin árában mozognak, de ez az értelmezés téves. Bár egy ilyen értelmezés annak a következménye lehet, hogy részemről elmulasztottam teljes körűen kifejteni a hírek szerepét a piaci változásokban. Mindenesetre ezt a szerepet most tovább pontosítom. Bár csak a legbefolyásosabb híreknek lesz jelentős hatása a Bitcoin árára, a nagy hírek nem mindig befolyásolják az árat. Itt azt értjük, hogy a híreknek nem minden esetben van pozitív vagy negatív vonzereje az árra; amikor mégis megtörténik, akkor a hír minden bizonnyal különleges nagyságrendű és minőségű lesz. És itt megismétlem: van valami hír, monumentális vagy hétköznapi, mindig is volt néhány hatással van a Bitcoin árára, még akkor is, ha ez bármilyen felfelé vagy lefelé irányuló mozgást elriaszt. A tartásra való hajlam, a vétel és az eladás elől való tartózkodás éppolyan következménye a gondviselésnek, mint a vételi vagy eladási mennyiség megugrása. Összegzésképpen elmondható, hogy a Dell bejelentése – függetlenül a felfelé irányuló Bitcoin árnyomás észlelt (bár téves információkkal ellátott) hiányától – valóban legalább stabilizáló hatást gyakorolt ​​a Bitcoin árára.

Téves az a meggyőződés, hogy a Dell közleményének nem volt irányított hatása a Bitcoin árára.

Az egyik legismertebb forrása annak a felfogásnak, hogy a Dell hírek nem gyakoroltak irányított nyomást a Bitcoin árára BitBeat, napi Wall Street Journal blog. A szerzők, Paul Vigna és Michael J. Casey azt állították, hogy a Dell-híreket követően kiábrándítóan hiányzott a bitcoin árfolyama. Lehet, hogy Vigna és Casey csalódást okozott, ez pusztán szubjektív értékelés, de a Bitcoin árfolyama határozottan nem volt hiányos, miután ez a hír elütötte a közösséget. Az árdiagram rövid áttekintése óránkénti mennyiségi mutatóval megerősíti ezt.

Maga a Dell kiadta bejelentését, miszerint 2014. július 18-án 9: 57-kor, EST-kor 9: 57-kor fogadják el a Bitcoin fizetését termékeikért. EST 10 órakor a Bitcoin ára körülbelül 621 dollár volt. A híroldalak valamikor kora délután elkezdtek beszámolni erről a hírről, amely a / r / Bitcoin címlapjára jutott. A PCMag július 18-án, EST 14: 22-kor (a kényelem kedvéért 15: 00-ig kerekítjük az időt) közzétett egy cikket a Dell bejelentéséről, az ár 619 dollár körül mozgott (15 órakor), ezért ezt az időt felhasználjuk (15:00 órakor kerekített idő) kiindulópontként szolgálva mind a kereskedési volumen, mind az ár változásának nyomon követéséhez, amely a Dell hírek eredményeként jött létre. Valamivel több mint másfél órával azután, hogy a PCMag beszámolt a hírről, EST 16:00 órakor megnőtt a vásárlás volumene, és így emelkedett az ár. A hullámcsúcs csúcspontja EST 17 óra volt, és az ár a zuhanás végére, este 7 órára elérte a hozzávetőleg 633 dollárt. Tehát 15:00 és 19:00 EST óra között a Bitcoin ára 2,26% -kal nőtt! Nyugodtan állíthatjuk, hogy a Bitcoin árának ez a növekedése közvetlen válaszként érkezett a Dell bejelentésére, mert a vásárlási mennyiség növekedése pontosan 98 perccel azután történt, hogy a PCMag közzétette cikküket – amelyet itt használunk kiindulópontként a A Dell bejelentése, valamint a Bitcoin subreddit elütő hírek kiindulópontja; a jelentések nagyon jól előkerülhettek volna korábban, mint a PCMag, ami kisebb eltérést eredményezne az itt megfogalmazottak százalékos növekedésében. Ez a különbség azonban nem cáfolná azt a tényt, hogy az ár ugrott a 630 dollárba, amint a hírnek elegendő ideje volt a Bitcoin-közösség körében terjeszteni.

A Bitcoin áraktivitásának elkülönítése 2014. július 18-án, piros körökkel jelezve a vételi volumen megugrását. A diagram a bitcoincharts.com jóvoltábólKattintson a nagyításhoz. A Bitcoin áraktivitásának elkülönítése 2014. július 18-án, piros körökkel jelezve a vételi volumen megugrását. A diagram a bitcoincharts.com jóvoltából

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
 • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
 • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
 • Very high liquidity
 • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Miért volt ilyen kicsi a Bitcoin árainak válasza a hírekre??

Lehet vitatni, hogy a Bitcoin árának ez a változása nem a Dell bejelentésének eredményeként jött létre, hanem csupán a normál kereskedés terméke volt, mert az ár nem lépte túl a Selyemút aukció óta fennálló oldalsó tartományt. Egy ilyen állításra reagálva azt kell mondanom, hogy bár a feletti tendenciát nem törte meg teljes mértékben, a Dell bejelentése valószínűleg új, ideiglenes árszintet állapított meg az oldalirányú tendencián belül, ezáltal inkább lassan haladva. emelkedés. Azért teszem ezt az állítást, mert úgy gondolom, hogy elegendő bizonyíték áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a piac valóban közvetlen választ adott a hírekre, és a Bitcoin árfolyama folyamatosan 620 dollár vagy annál magasabb maradt, mióta a bejelentés az egész Bitcoin közösségben körbejárt – csak kisebb esésekkel 620 dollár alatt van, ami szinte azonnal helyreállt.

Nem tagadható azonban, hogy a Bitcoin árának 2,26% -os növekedése nagyrészt jelentéktelen, ha a Bitcoin rövid élettartama alatt bekövetkezett hatalmas áringadozásokat vizsgáljuk. Ezenkívül, amint azt a BitBeat bejegyzése megjegyezte, a legutóbbi híreknek, amelyeket jómagam „főbbnek” tartanék, viszonylag kicsi a kihatásuk a Bitcoin árára, összehasonlítva a történelmi ármozgásokkal. A Dish Network bejelentése csak 40 dolláros áremelkedést produkált, az EBA jelentése csupán 10 dolláros csökkenést hozott, és a Expedia bejelentése egyáltalán nem volt észrevehető, irányított hatása a Bitcoin árára. (Bár nem mondhatjuk, hogy a fentiek miatt nem volt hatása az árra; lehet, hogy nem irány- befolyásolta, de befolyásolta az árat, amennyiben hozzájárult a Bitcoin iránti bizalom erősítéséhez és ezáltal az áringadozás csökkentéséhez.

Nem szabad azonban azt a következtetést levonni, hogy a hírek egyre kevésbé befolyásolják a Bitcoin árát. Azt gondolom, hogy ez történhet, az az áringadozások régóta várt szintje. Ezt azért mondom, mert a legújabb, nagyobb hírek egyre kisebb irányú hatással vannak az árra. Nemcsak a vásárlási mennyiség hiányára kell összpontosítanunk, hanem a kereskedelem volumenének közelmúltbeli csökkenésére és ellaposodására átfogó:

Az elmúlt 6 hónap kereskedési volumenét bemutató diagram. Önkényes trendvonal, kézzel rajzolt, számítógépes programok nélkül, Evan FaggartKattintson a nagyításhoz. Az elmúlt 6 hónap kereskedési volumenét bemutató diagram a bitcoincharts.com jóvoltából. Önkényes trendvonal, kézzel rajzolt, számítógépes programok nélkül, Evan Faggart

#CRYPTO BROKERSBenefits

1

eToro
Best Crypto Broker

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

2

Binance
Cryptocurrency Trading


VISIT SITE
 • ? Your new Favorite App for Cryptocurrency Trading. Buy, sell and trade cryptocurrency on the go
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

#BITCOIN CASINOBenefits

1

Bitstarz
Best Crypto Casino

VISIT SITE
 • 2 BTC + 180 free spins First deposit bonus is 152% up to 2 BTC
 • Accepts both fiat currencies and cryptocurrencies

2

Bitcoincasino.io
Fast money transfers


VISIT SITE
 • Six supported cryptocurrencies.
 • 100% up to 0.1 BTC for the first
 • 50% up to 0.1 BTC for the second

Így láthatjuk, hogy az emberek nemcsak a vásárlástól, hanem az eladástól is tartózkodnak. Más szavakkal, az emberek egyre nagyobb arányban halmozják fel a bitcoinjaikat. Ez felhalmozás nem tekinthető a negatív a legkevésbé is. Az emberek pusztán az érméiket tartják, mert arra számítanak, hogy az ár a jövőben sokkal magasabb lesz, mint jelenleg. Ez a felhalmozás rövid távon stabilabbá teszi a bitcoin árfolyamát – megkönnyítve a bitcoinjaikat elköltő emberek számára az érmék értékének kiszámítását dollárban kifejezve – miközben hosszabb időn belül fokozatosan felértékelődik, mivel a viszonylag nagy, a Bitcoin közösség pozitív hírfolyamai fokozatosan növelik a keresletet a megvásárolható kínálaton túl. Ezért a Bitcoin árának 2,2% -os emelkedése a Dell bejelentésére reagálva jelentős esemény ezen új körülmények között! Csakúgy, mint egy részvény, néhány százalékpontos elmozdulás lehet az új norma a „nagy” árváltozások szempontjából.

Ha a fő hírekre adott kis Bitcoin árreakciók ez a tendencia továbbra is fennáll, akkor valószínűleg nagyon fokozatos áremelkedést tapasztalhatunk, mivel a kereskedési volumen alacsony és stabil marad. Ez természetesen addig, amíg a fizetési technológia fejlődése nem teszi lehetővé a Bitcoin pénznemként való használatát, nem pedig befektetési eszközként. Az új fejlemények, például a Xapo betéti kártya, kisimítják a Bitcoin használatával járó tanulási görbét, és az egész monetáris rendszert sokkal vonzóbbá teszik, mint a kormány által ellenőrzött, fiat valutarendszer. Ha ezeket a technológiákat finomítják és megbízhatóvá teszik, a vásárlási mennyiség a Bitcoin árával együtt szárnyalni fog. De egyelőre csak meg kell elégednünk a Bitcoin árának kis nyereségével.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me