Bitcoin árelemzés: Az oldalirányú művelet folytatódik

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Selyemút-aukció következményei már nem befolyásolják a Bitcoin árát, legyen az negatív vagy pozitív. Amióta én utolsó árelemzés, az Bitcoin az ár oldalirányú lépéseket tapasztalt. 610 dollár és a magas 630 dollár között maradva úgy tűnik, hogy az ár valószínűleg nem lesz 600 dollár alatt, amíg a piacok negatív hírektől mentesek maradnak, ami megerősíti azt a sejtésemet, hogy a Selyemút aukció segített új rövid távú trend kialakulásában az alacsony 600 dollár. Innentől kezdve úgy gondolom, hogy a Bitcoin ára meglehetősen stabil marad, a piacon lévő egyének jó hírekre számítva tartják befektetésüket.

A főbb hírek hiánya azt jelenti, hogy a Bitcoin áraktivitása lapos.

Amióta a selyemút-aukció miatt a bitcoin közösségben elcsendesült a hír, a hír viszonylag csendes, ami a Bitcoin-ot illeti. Egyetlen nagyobb, nem a Bitcoinhoz kapcsolódó vállalat sem jelentette be szándékát, hogy elfogadja a digitális valutát életképes fizetési eszközként. A kormányoktól és a nem kormányzati szervektől sem érkezett további jelentés arról, hogy a Bitcoint el kell-e fogadni vagy be kell-e tiltani. Összességében elmondható, hogy az elmúlt körülbelül két hét nagyon nyugodt volt a bitcoin közösségben.

Természetesen a pozitivista Bitcoin árelemzők közössége folyamatosan vad előrejelzésekkel áll elő a jövőbeni árpályákkal kapcsolatban. Különösen az egyének, a subreddit bitcoin piacain mutatták be a közelmúltban az ár apró dudorait, amelyek megelőzik a főbb bitcoinokat „Buborékok” és egy ekkor – 9 nappal ezelőtt – folyamatban lévő kis dudorra mutatott. Kizárólag a Bitcoin árának meglehetősen jelentéktelen dudorai alapján ítélve ez a személy arra tippelt, hogy a következő hetekben hatalmas áremelkedést tapasztalhatunk. Nagyon valószínűtlen, hacsak néhány fontos hír nem éri el azt a közösséget, amely táplálja a vásárlási kedvet. Az ilyen típusú diagramnézés és alak-összehasonlítás pontosan az, ami a pozitivista módszertan betartásából származik, amikor megpróbálja elemezni a Bitcoin árát. Csak az árváltozások emberi cselekvés következményeként történő kezelésével tudjuk azonosítani e változások okát és pontos portrét készíteni arról, hogy milyen lesz a jövőbeni Bitcoin árfolyam. Az elemzőknek árdiagramokat, majd híreket kell nézniük annak érdekében, hogy megértsék, hova fog tartani az ár, ahelyett, hogy árdiagramokat néznének, majd összehasonlítanák a tavalyi grafikonokkal.

A Bitcoin árának sokkal valószínűbb pályája hasonló lesz a május eleje óta tartó fokozatos emelkedésekhez. Ezért a 2014 végéig tartó árdiagramok inkább fokozatos emelkedésnek fognak tűnni, mintsem a Hold felé tartó rakétának. A bullish előrejelzés ennek ellenére, de kissé kiábrándító számunkra, a hardcore Bitcoin-rajongók számára. Nem szabad azonban kizárnunk annak lehetőségét, hogy valamiféle nagyobb hír bekerüljön a közösségbe. Ilyen esetben a Bitcoin ára egészen biztosan az egekbe szökne, bár bizonytalan, hogy az árugrásban elért magasság fennmarad-e vagy sem. Például a Selyemút aukció jelentős növekedést okozott a Bitcoin árában, de ahogy az izgalom alábbhagyott, az ár esni kezdett és a jelenlegi szintjén rendeződött.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a Bitcoin árfolyama a 600–640 dolláros tartományban marad, mindaddig, amíg a jelentős hírek ez a tompulása fennmarad. Ezt azért mondom, mert a kereskedési volumen július eleje óta folyamatosan csökken. Ez a csökkenés a birtokában lévő bitcoinok mennyiségének növekedését jelenti, ami megmagyarázza azt az oldalirányú akciót, amelyet a Selyemút aukció vége óta tapasztalunk. Mivel az emberek mindkét vásárlást visszatartják és értékesítés, valószínűnek tűnik, hogy a piac nagy, pozitív vagy negatív hírekkel számol. Tartózkodnak bármilyen jelentős mennyiségű kereskedéstől, attól tartva, hogy veszítenek akár a jó hír hulláma előtti értékesítéssel, akár a negatív hír hulláma előtti vásárlással szemben..

Mi lehet az a hír? Reméljük, hogy természetesen pozitív hírek lesznek, és nemrégiben megjelent a Coin Brief interjú Josh Garzával, a GAW Miners vezérigazgatója nagyon-nagyon jó hírre utalt a láthatáron. A vezérigazgató megemlítette, hogy a vállalat valami hatalmas dolgon dolgozott, amelynek részletei továbbra is privátak. Josh Garza szerint a Project Prime forradalmasítani fogja az emberek nézőpontját a kriptovalutában. Tehát amikor ez a projekt nyilvánosságra kerül, remélhetőleg hatalmas nyereséget fogunk látni a Bitcoin árában.

„Ami azt illeti, hogy merre halad a GAW a jövőben, csak annyit mondhatok, hogy figyelje a Project Prime-ot. Az ajkaim nincsenek lezárva, és nem azt mondják, hogy ez forradalmasítja az emberek gondolkodásmódját a kriptovalutákról.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me